Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
luckylaka

#801 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

janje_ wrote:
burek_in_space wrote:Jeste li se isprichali?!
Jeste :oops:

Hajmo sada nazad na zadatu temu... ;-)
na svaki susicev potez nikako da se otmem (prvom) dojmu kad sam cuo da su ga izabrali - kao da je zadnjih par godina pravio drustvo han-solu u hibernaciji i bio zamrznut negdje na udaljenom planetu - covjek ko da veze nema sta ce dogadja u i oko naseg fudbala, igraca, navijaca i ostalog..
Na osnovu cega si ovo zakljucio,mozel malo pojasnjenja
Risto Kuglarić

#802 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Risto Kuglarić »

janje_ wrote:

na svaki susicev potez nikako da se otmem (prvom) dojmu kad sam cuo da su ga izabrali - kao da je zadnjih par godina pravio drustvo han-solu u hibernaciji i bio zamrznut negdje na udaljenom planetu - covjek ko da veze nema sta ce dogadja u i oko naseg fudbala, igraca, navijaca i ostalog..
pa možda, al čini mi se da dosta brzo hvata priključak. Prvo mu je prijateljska sa saudijom bila niđe veze, i kao, ako do nje i dođe, neće bezveze prvotimce zamarat s tom tekmom između dva prvenstvena kola, a mogli bi se i kakvi novi igrači isprobat i bla bla... Sad čini mi se, kao skonto svakom je dužnost da se odazove, kao fudbalerovo je da igra a ne da razmišlja s kim treba igrati... Brzo je shvatio instrukcije.
Dammme

#803 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dammme »

Mislim da potez sa Baljićem i nije toliko loš, pogotovo ako bi sa igračima radio na izvođenju slobodnih (Miske, Salihović, Štilić, Pjanić, Ibričić). Ali ovi potezi oko prijateljske sa Saudijom me ne raduju. Hajde što se igra sa njima, na njihovom terenu (daleko, dug put, u sred sezone itd), to bih i mogao shvatiti. Jbg naredile glavonje iz saveza i on je tu nemoćan. Ali što insistira na glavnim igračima umjesto da zovne 5 lijevih i 5 desnih bekova i da ih isproba. Pa taman da su iz Laktaša. Vjerovatno su guzonje iz saveza potpisale takav ugovor, ali mislim da on nije obavezan da ispuni taj dio ugovora. Bolje bi bilo da razmisli o tome. Ako ne zove Papca, ne mora zvati ni Džeku, Misketa, Spahu, Salihovića, Ibiševića, Pjanića, Bajramovića. Ove ostale može i pozvati. Pogotovo one koji su jako blizu prvom timu(ili su u nekim varijantima već igrali u prvih 11), kao što su Pandža, Medunjanin, Jahić(probati ga i na lijevom i na desnom beku i na zadnjem veznom), Ibričić, Merzić(Teplice), taj mali Turčin(ne znam mu ime), Cocalić, Torlak, Zec, Berberović, Mirvić, Muharemović, Smajić. Vjerovatno ih ima još, ali ne mogu sviju da se sjetim.
zecko_kupuz

#804 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

Dammme wrote:Ali što insistira na glavnim igračima umjesto da zovne 5 lijevih i 5 desnih bekova i da ih isproba. Pa taman da su iz Laktaša. Vjerovatno su guzonje iz saveza potpisale takav ugovor, ali mislim da on nije obavezan da ispuni taj dio ugovora. Bolje bi bilo da razmisli o tome.
Pa možda je to sve zaista po instrukcijama, a možda čovjek samo želi da vidi svojim očima najjači sastav, i to što prije. Da li je pametnije pronaći neke alternative uoči Njemačke ili dodatno uigrati postojeći kadar, to je sada kveščn.
BSn

#805 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BSn »

burek_in_space wrote:
janje_ wrote:
Za razliku od Cire Blazhevica, koji je znao pochetnih 11 i prije nego je saznao da je izabran za selektora. :-)
Mozhda je i meni djelovao tako na samom pochetku, ali sa par svojih poteza, od kojih mi se nekako najvishe dojmio taj da ne podilazi novinarima (bar zasad), chovjek pochinje pokazivati da ima shlifa za posao koji obavlja, a rezultati su jedino mjerilo po kojem treba da mu sudimo. Bar ja tako gledam na to.

Jasta, ovaj je amater totalni u odnosu na Ciru. :D
Ciro je, inace, golem trener bio. Nije znao ime igraca koji je poentirao na utakmici s Estonijom, a kamo li da nabroji pocetnu jedanestorku. Ne da nije pratio igrace, nego cak nije ni na TV-u gledao utakmice Lige sampiona.

I onda neki govore o padanju s konja na magarca. Pa, djaba Ciri sve titule kad se kao izbornik ponasao totalno neprofesionalno. Veceg amatera-selektora od njega nismo imali.

Susic je, makar, pokazao profesionalnost i zelju za strucnim radom, pa sta bude.
Dammme

#806 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dammme »

zecko_kupuz wrote:
Dammme wrote:Ali što insistira na glavnim igračima umjesto da zovne 5 lijevih i 5 desnih bekova i da ih isproba. Pa taman da su iz Laktaša. Vjerovatno su guzonje iz saveza potpisale takav ugovor, ali mislim da on nije obavezan da ispuni taj dio ugovora. Bolje bi bilo da razmisli o tome.
Pa možda je to sve zaista po instrukcijama, a možda čovjek samo želi da vidi svojim očima najjači sastav, i to što prije. Da li je pametnije pronaći neke alternative uoči Njemačke ili dodatno uigrati postojeći kadar, to je sada kveščn.
Ako hoće da gleda najjaći sastav, neka uzme kasete sa utakmica protiv Belgije, Turske itd, i neka gleda. A vucarati po bijelom svijetu, usred sezone, najbitnije igrače, koji nesumnjivo imaju mjesta u prvih 11(ako nisu povrijeđeni i kažnjeni) bi bilo krajnje glupo. Neka ih provjeri protiv Švaba, na kraju sezone.
jeza u ledja

#807 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Pa neke prijateljske sa ovakvima a la Saudija mogu posluziti za trazenje i provjeru nekih B igraca.
Ostale prijateljske, tipa ova sa Njemackom treba posluziti za uigravanje prvog tima.

To su dvije razlicite stvari.
U sustini, treba i jednih i drugih, bar po jedno 3-4 svake godine.
Obuca9

#808 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Dammme wrote:
zecko_kupuz wrote:
Ako hoće da gleda najjaći sastav, neka uzme kasete sa utakmica protiv Belgije, Turske itd, i neka gleda. A vucarati po bijelom svijetu, usred sezone, najbitnije igrače, koji nesumnjivo imaju mjesta u prvih 11(ako nisu povrijeđeni i kažnjeni) bi bilo krajnje glupo. Neka ih provjeri protiv Švaba, na kraju sezone.
A možda čovjek ima neke svoje zamisli. Šta ima gledati Ćirinu taktiku 3-5-2, ako on hoće da igra 4-4-2 (a hoće, jer je tako najavio), prema tome iz tih utakmica može jedino primjetiti neke sitnice ili detalje, ali ne može uigrati ekipu onako kako je on to zamislio gledajući kasete, nego samo i isključivo igrajući utakmice...
Djokej

#809 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Djokej »

Meni je Ciro bio pravi vic, dvorska luda, zabavljač za sire narodne mase.. Cini mi se da Pape zeli da ostane u krugu fudbala a ne da gostuje na emisiji Zvijezde sa zvijezdama u vrijeme regularnih ligaških kola.. Do sada sam jako zadovoljan Papetovom ozbiljnoscu, i samom odnosu prema reprezentaciji.. Upoznat je sa igračima, spreman je na razgovor o potencijalnim igračima i veoma je cijenjen od strane drugih strucnjaka. Mislim da ima veliki kredibilitet ako ne zbog dosadasnje trenerske karijere onda bar zbog toga kakav je majstor bio.
Dammme

#810 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dammme »

jeza u ledja wrote:Pa neke prijateljske sa ovakvima a la Saudija mogu posluziti za trazenje i provjeru nekih B igraca.
Ostale prijateljske, tipa ova sa Njemackom treba posluziti za uigravanje prvog tima.

Upravo o tome i ja govorim.
Dammme

#811 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dammme »

hz__semir wrote:
Dammme wrote:
zecko_kupuz wrote:Ako hoće da gleda najjaći sastav, neka uzme kasete sa utakmica protiv Belgije, Turske itd, i neka gleda. A vucarati po bijelom svijetu, usred sezone, najbitnije igrače, koji nesumnjivo imaju mjesta u prvih 11(ako nisu povrijeđeni i kažnjeni) bi bilo krajnje glupo. Neka ih provjeri protiv Švaba, na kraju sezone.
A možda čovjek ima neke svoje zamisli. Šta ima gledati Ćirinu taktiku 3-5-2, ako on hoće da igra 4-4-2 (a hoće, jer je tako najavio), prema tome iz tih utakmica može jedino primjetiti neke sitnice ili detalje, ali ne može uigrati ekipu onako kako je on to zamislio gledajući kasete, nego samo i isključivo igrajući utakmice...
Pa i ne treba da gleda cirkus-taktiku, nego šta koji igrač može. U onakvoj taktičkoj postavci se vala može vidjeti šta koji igrač može. S obzirom da ih pola nije igralo na mjestima koja igraju u svojim klubovima. A za uigravanje mu može poslužiti utakmica sa Njemačkom i zašto ne još jedna u avgustu, pred kvalifikacije.
scheph

#812 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by scheph »

Safete fataj se harmonike...stize Elvir! :-) Jedva cekam da pocne...koncert! :)
Obuca9

#813 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Dammme wrote:
hz__semir wrote: A možda čovjek ima neke svoje zamisli. Šta ima gledati Ćirinu taktiku 3-5-2, ako on hoće da igra 4-4-2 (a hoće, jer je tako najavio), prema tome iz tih utakmica može jedino primjetiti neke sitnice ili detalje, ali ne može uigrati ekipu onako kako je on to zamislio gledajući kasete, nego samo i isključivo igrajući utakmice...
Pa i ne treba da gleda cirkus-taktiku, nego šta koji igrač može. U onakvoj taktičkoj postavci se vala može vidjeti šta koji igrač može. S obzirom da ih pola nije igralo na mjestima koja igraju u svojim klubovima. A za uigravanje mu može poslužiti utakmica sa Njemačkom i zašto ne još jedna u avgustu, pred kvalifikacije.
Jeste, pa bi onda pokusao protiv Njemaca uigrati nešto što dotad nije, pa kad bi dobili po ušima, odmah bi bilo eto kretena, ovako će nas i Francuzi namlatiti, što ih nije zvao protiv Arabije pa protiv njih uigravo, a ne protiv Njemaca i tako dalje...
jeza u ledja

#814 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

hz__semir wrote:
Dammme wrote:
hz__semir wrote: A možda čovjek ima neke svoje zamisli. Šta ima gledati Ćirinu taktiku 3-5-2, ako on hoće da igra 4-4-2 (a hoće, jer je tako najavio), prema tome iz tih utakmica može jedino primjetiti neke sitnice ili detalje, ali ne može uigrati ekipu onako kako je on to zamislio gledajući kasete, nego samo i isključivo igrajući utakmice...
Jeste, pa bi onda pokusao protiv Njemaca uigrati nešto što dotad nije, pa kad bi dobili po ušima, odmah bi bilo eto kretena, ovako će nas i Francuzi namlatiti, što ih nije zvao protiv Arabije pa protiv njih uigravo, a ne protiv Njemaca i tako dalje...
Zar je bitno protiv koga uigrava?
To je samo prijateljska.
Bosanski_kralj

#815 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

jeza u ledja wrote: Zar je bitno protiv koga uigrava?
To je samo prijateljska.
I prijateljske su bitne za recimo što bolji plasmana na FIFInu ranglistu, što nam na kraju kvalifikacija može značiti mnogo, ukoliko se plasiramo u baraž. Normalno ništa bodova nećemo osvojiti ukoliko igramo protiv Omana, S. Arabije...
jeza u ledja

#816 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Bosanski_kralj wrote:
To je samo prijateljska.
I prijateljske su bitne za recimo što bolji plasmana na FIFInu ranglistu, što nam na kraju kvalifikacija može značiti mnogo, ukoliko se plasiramo u baraž. Normalno ništa bodova nećemo osvojiti ukoliko igramo protiv Omana, S. Arabije...
Pa nije Saudija na toj ranglisti toliko losa. Evo bas sad gledam, na 59-om su mjestu. Mi smo na 48-om.

Turska 42-a
Skotska 46-a
Madjarska 52-a
Poljska 57-a
Austrija 61-a
Iran 63-i
Belgija 66-a

itd.

Nije da su kita od ekipe.
Malo Saudija, malo Njemacka.

Doduse mozda bi bilo najbolje nekog u sredini, izmedju 20-og i 40-og mjesta. (Ukrajina, Ceska, Danska, Izrael, Bugarska, Norveska, Slovenija, Slovacka, Irska, Rumunija).
To su zemlje koje tako otprilike pretenduju na to drugo mjesto po grupama kao i mi.
Last edited by jeza u ledja on 10/02/2010 02:41, edited 1 time in total.
lerdi

#817 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by lerdi »

Pošto vjerujem da si Ruminiju slučajno napisao izbriši da se ne bi ko nakačio :D
ludak_

#818 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ludak_ »

Pa ne ide to tako da Saudijska Arabija pošteno plati, a mi da izvedemo drugi sastav... Pape :thumbup:
jeza u ledja

#819 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

lerdi wrote:Pošto vjerujem da si Ruminiju slučajno napisao izbriši da se ne bi ko nakačio :D
Pardon, moja greska. Rumunija je u stvari mnogo losija od ovij ekipa. :D
janje_

#820 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by janje_ »

luckylaka wrote:
janje_ wrote:

Na osnovu cega si ovo zakljucio,mozel malo pojasnjenja
moze.. prvo sto je izjavio nakon ustolicenja veli dovescu hasana salihamidzica opet.. to moze izjaviti samo neko neinformisan totalno.. hasan se u korist njemackog drzavljanstva koje je dobio moro odreci naseg, tako da cak nema ni nas pasos..

drugi gaf je vezan za sasu papca kojeg je reko isto tako vratiti, a da ne zna ni gdje sasa igra, nego su mu rekli, treba nam sasa i tak..

ovo oko saudijske arabije da i ne govorim.. nije htio da igra protiv gane, veli daleko nam juzna afrika, radije bi neku tekmu u evropi.. sad, ili ne zna geografiju pa konta da je saudijska arabija u evropi (i da je znantno bliza od juznoafricke republike) ili je u startu savio ledja pod pritiskom lihvara iz saveza..

nej se.. dajmo mu sansu..
El_comadante

#821 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by El_comadante »

neznam šta imate protiv Sušića. sačekajmo koju utakmicu kvalifikacija pa da onda pričamo a ne ovako unaprijed. dakle pustimo čovjeka da odradi poso pa čemo onda pričati kakav je. a što se tiče prijateljskih zaista neznam šta je problem igrati sa bilo kim. ipak je to samo prijateljska i ništa više, da se probaju takitki, igraći itd. a koja je ekipa to je manje bitno. a mi uvijek govorimo da smo u Aziji da bi se plasira na SP pa hajmo onda igrati malo utakmice sa Azijatim da vidimo da li smo mi toliko bolji od njih, a Saudija je svako jedna od najboljih Azijskih ekipa. dakle ja nevidim nikakav problem u toj utakmici. a bolje je i sa njima neko da su ugovorili recimo San Marino, Andora ili recimo Kazahstan, Azerbejđan i tako slično.
van Basten

#822 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by van Basten »

jeza u ledja wrote:Pa neke prijateljske sa ovakvima a la Saudija mogu posluziti za trazenje i provjeru nekih B igraca.

s tim što mi ukupno nemamo 3-4 prijateljske godišnje, a i od tih 3-4 što odigramo 3-4 budu sa protivnicima tipa Iran, Saudijska Arabija, Azerbejdžan, Rijeka, selekcija novinara... a na svake 3 godine cca uleti neka Njemačka, Paragvaj...
Last edited by van Basten on 10/02/2010 14:50, edited 1 time in total.
Obuca9

#823 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Bosanski_kralj wrote:
To je samo prijateljska.
Bodovi se osvajaju pobjedama, a ne samim igranjem utakmica. Prema tome pobjedom protiv S. Arabije ćemo itekako osvojiti bodove ;)
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#824 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by A1fa »

hz__semir wrote:
Bosanski_kralj wrote:
To je samo prijateljska.
Bodovi se osvajaju pobjedama, a ne samim igranjem utakmica. Prema tome pobjedom protiv S. Arabije ćemo itekako osvojiti bodove ;)
Cekaj, to se ti u fakultativno-menadzerskom izletu na hadzdz nadas i nekoj pobjedi, ili nedaj boze uigravanju ekipe i isprobavanju nekog drugog sistema osim onog 3-5-2 koji nam je procitan i sa kojim nikog vise necemo moci pobjediti? :D
Obuca9

#825 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Čovjek je najavio da će voditi najjači tim, prema tome što se ne bih nadao pobjedi?
Locked