Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
drndalo wrote: ↑18/02/2020 20:06
Osiguranje od nesrece na poslu ili na sva 24 sata ima vise mogucih naplata, neprirodna smrt, prirodna smrt, invalidnost, bolnicki dan i jos nesto...Cuvaj papire i polako se rapitaj.
Zahvaljujem.
Evo da ti iskopiram sta kod nas u firmi na ponudi/polisi pise od pokrica rizika:
O S I G U R A N I S L U Č A J
1.1. Smrt uslijed nezgode
1.2. Trajni invaliditet
1.3. Trošak liječenja
1.4. Dnevna naknada zbog nezgode
1.5. Smrt usljed bolesti
E sad, sta za svaki od slucajeva treba od papira, to moras malo raskopati...
Tomahawk11 wrote: ↑18/02/2020 14:09
Nema na čemu.
Opet kažem, ako imaš papire, ne košta te ništa da pošalješ.
Ja sam imao povredu noge, distorzija zgloba i gips sam nosio, ali prema nalazima koje sam poslao nema trajnog oštećenja (i hvala Bogu što je tako) i nisam mogao ništa naplatiti.
Slična situacija, tj slična povreda. Također sam u gipsu. Iskreno, ne očekujem ništa, al mislim probati. Obzirom da mi je ljekar napisao da se radi o nesreći na poslu i da svakako pokušam nesto izganjati.
Sat vremena prije posla i sat nakon si osigurana...dobit ces odstetu samo to neko iz firme treba da poshalje a i od osiguranja te osobe sto te pregazila, to laksa povreda nema veze, moras dobiti.
Mali nozni prst lom, povreda na radu, teza tjelesna, nalaz ortopeda, 3 potpisa ljekara, gips, bolovanje, izvjestaj poslodavca o povredi na radu, naplatio je prijatelj osim te police na poslu, jos neke dodatne koje je imao....
Zeleni12 wrote: ↑23/01/2020 19:43
Ja juce imao sudar da je jedna gospodja sa svojim autom udarila u zadnjim dio mog auta, a onda sam ja, pod tim naletom, sa svojim autom udario u zadnji dio auta ispred mene. I dogovorim se sa ovim sto sam ga ja udario da mu platim stetu. U mene zadnja karambolka ostecena, ostecena boja u liniji od 70ak cm, karambolka nije pukla, i trazim joj 100 KM, no ona hoce da zovemo policiju, i par puta je zvala agenta za osiguranje. A kad je dosla policija, pitamo da li se ja mogu dogovoriti s ovim sto sam ga ja udario, oni rekli da mogu, pa sam to rijesio. Policija joj objasnjava joj da ce platiti kaznu ako oni budu pisali, od 100 do 300 KM kazna, plus gubitak bonusa. Pita je policajac koliki joj je bonus, ona ne zna. Spustim ponudu na 70 KM, no ona nece. I policija predlozi da ispunimo taj evropski obrazac, da ona prihvati odgovornost, da je kriva, da ne placa kaznu. Snimio sam mjesto udesa mobitelom. I ispunimo, a dok je ispunjavala bila je na vezi sa agentom osiguranja koji je uspitivao sta smo pisali, da ja trebam napisati da je u pitanju manje ostecenje karambolke...i jutros otisao u svoje osiguranje sa tim obrascem i slikama od udesa...
I na kraju ja nju opet ubjedjujem da joj je jeftinije da je odmah platila, umjesto osiguranja, no ona opet "ma nije"...
165 KM mi je osiguranje ponudilo. Treba farbati zadnju karambolku golf 4 metalik boja.
Evo da i ja podijelim svoje iskustvo. Imao sam distorsiu skocnog zgloba, langeta i gips, 3 sedmice bolovanja. Nakon liječenja obratio se osiguranju preko firme i s pravnicom iz firme. Odbiju me jer po tim nekim tablicama distorsia nije uračunata u naplatu. Kolega mi da preporuku za advokata, i hajd kontam nemam šta izgubiti i nazovem, dogovorim sve, pošaljem papire po burazu i nakon 20tak dana dolazi mi iz osiguranja ponuda na meni prihvatljiv iznos, opet kontakt s advokatom, pristanem i nakon nekih 15tak dana uplata mi legne na račun. Neću spomenuti osiguranje, ali s njima samo oštro treba i prijetiti advokatom. Moja preporuka je advokat Edin Šačić, kancelarija je u ulici Skenderija, u zgradi odmah pored džamije Čobanija. Nadam se da će moje iskustvo nekom pomoći.
Last edited by Svakodobro! on 19/11/2021 00:42, edited 1 time in total.
Poslije dva mjeseca mi je stigla ponuda iz osiguranja na koju sam pristao, potpisao i predao papire prije nekih 15-ak dana. Zanima me zna li neko koliko im obicno treba da uplate novac na racun?
Da li osiguranja koriste koronu kao izgovor da odugovlace sa isplatom stete na autu? Konkretno, Sarajevo osiguranje, mi je ponudilo sporazum da isplate stetu, a ja sam prihvatio, 160 KM je u pitanju, a na papiru im je datum 24.02, dok sa njima predao potpisan papir 04. marta, no do 30. aprila nisu nista isplatili na racun?
Koliko je meni poznato, rok im je 60 dana da isplate novac za stetu uz sporazum.
Zeleni12 wrote: ↑04/05/2020 13:03
Da li osiguranja koriste koronu kao izgovor da odugovlace sa isplatom stete na autu? Konkretno, Sarajevo osiguranje, mi je ponudilo sporazum da isplate stetu, a ja sam prihvatio, 160 KM je u pitanju, a na papiru im je datum 24.02, dok sa njima predao potpisan papir 04. marta, no do 30. aprila nisu nista isplatili na racun?
Koliko je meni poznato, rok im je 60 dana da isplate novac za stetu uz sporazum.
Nema izgovora nikakvog ako im NADOS nije korigovao rokove.
Najbolje nazovi direktno Sarajevo Osiguranje mozda je greska neka kod uplate bila... ja koliko se sjecam 14 dana je za isplatu, 90 za rjesavanje
kabal1337 wrote: ↑04/05/2020 16:14
Treba im skratit rok. Sta da covjek radi kojem je potrebno vozilo? Jos da ne pricamo da je 3 mj van upotrebe a placa reg. Za 12 mj.
Jel im moguce i rentovanje auta naplatiti kad steta bude da auto nije u voznom stanju? Mozda bi moglo sa advokatom
kabal1337 wrote: ↑04/05/2020 16:14
Treba im skratit rok. Sta da covjek radi kojem je potrebno vozilo? Jos da ne pricamo da je 3 mj van upotrebe a placa reg. Za 12 mj.
Jel im moguce i rentovanje auta naplatiti kad steta bude da auto nije u voznom stanju? Mozda bi moglo sa advokatom
Zna se sta je osiguranje od auto-odgovornosti... imas kasko koje pokriva takve troskove
Najbolje nazovi direktno Sarajevo Osiguranje mozda je greska neka kod uplate bila... ja koliko se sjecam 14 dana je za isplatu, 90 za rjesavanje
Uplatili su, 08. maja, po izvodu iz banke.
Jesi dobio neko objasnjenje za kasnjenje ?
Nisam ih ni zvao, nego pratio mjesecni izvod iz banke. Da nisu uplatili u maju, svakako bih ih zvao ili da je bila veca suma novca od tih 160 KM.
iceman ze wrote: ↑14/08/2020 15:15
Sta znaci "djelimicni kasko"? (250km npr) a puni kasko (850km npr). Hvala
djelimicni pokriva samo do odredjenog iznosa stete, a puni sve... (npr imas stetu i oni kazu nase je do 2500 hiljade, ostalo ti sam)
takodjer djelimicni moze imati iskljucenu npr kradju, nego da snosi samo ostecenja itd...
dobro procitaj ponudu prije nego pristanes, da je to to sto hoces