Mislim da je kod nas problem što ljudi kupuju skuplje aute nego im to njihov standard dozvoljava. Hebi ga, svaka šuša bi kod nas da se pokaže u premium autu, sad što ima 200.000 do 300.000 km na satu, nema veze.goran16v wrote:Milioca nije shvatio sta sam ga pitao. Nije bilo u pitanju da li se izradio pa preplatio 15k KM za auto koji vrijedi 10k KM, nego da li se izradio pa kupio auto 5k KM skuplji od realnih mogucnosti jer mu se nije moglo uklopiti i auto i stek od 5k KM. Zelje su jedno, mogucnosti su drugo.johntra wrote:mislim da o ovim ciframa, barem kod milojice, riječ je o polovnim autima, a ne novim...kao što je kod 90 posto bh populacije...zato, u većini slučajeva, i ne treba dodatni trošak poput kaska, a i sumnjam da ima nekih koji tako često koriste autoput...
meni auto treba i ne treba, mogu i bez njega, jer ne vozim puno...ali, moram ga imati zbog nekih drugih stvari, malo dijete, stariji roditelji...ustvari, za neke nepredviđene situacije....nekad zatreba i za posla...
iskreno, mislim da u današnje vrijeme rijetko ko sebi može priuštiti auto bez krede i mislim da su još rjeđi oni koji štede za kupovinu auta...oni koji nešto iskeširaju većinom imaju novac koji su dobili prodajom stanova, vikendica, kuća ili zemlje...rijetko ko danas ima iskeširati nešto odmah, u pet minuta...
U danasnje vrijeme rijetko kome standard dozvoljava da kupi auto i tu je glavni problem, ali svi uzimaju auto kao nesto must have i onda se zavaljuju u kredite, a pare od nekretnine pretociti u pare za auto je za mene debilizan bez granica, eventualno ovaj babin imbecil da tako nesto napravi.
A auto je danas must have, stojim odgovorno iza tog stava.