sad se preselio na bjelave, pa mu je sad rOja kod druge gimn
Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Moderator: anex
-
pakica_
#801 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
ne znam kol'ko ih ima dobermana s imenom basta
ako ste Zdobrinje, onda je to taj komsija hihi 
- Cholina_Lokica
#802 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Koliko mi znamo jedan jedini, i to je taj ondapakica_ wrote:ne znam kol'ko ih ima dobermana s imenom bastaako ste Zdobrinje, onda je to taj komsija hihi
- Pasiflora
#803 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ma naravno, bivsi komsija
Komso, sretno u novom kvartu 
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#804 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ima li netko iskustvo. Mislim da mi je cuka zatvorena, nije kakila kad sam je izvodila jutros, a to je obavezno ujutro, pa još 3x danas i nikako.
Da li da joj pokušam dati nekog čaja ili da još malo pričekam? Sad ćemo vani, ako ne bude, ne bih dalje čekala nego bi zvala veterinara, ali da li je netko imao slično iskustvo i da li da pokušam sa čajem ili nekim laksativom?
Da li da joj pokušam dati nekog čaja ili da još malo pričekam? Sad ćemo vani, ako ne bude, ne bih dalje čekala nego bi zvala veterinara, ali da li je netko imao slično iskustvo i da li da pokušam sa čajem ili nekim laksativom?
- Cholina_Lokica
#805 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Kap ricinusovog uljaKatarinaKosaca wrote:Ima li netko iskustvo. Mislim da mi je cuka zatvorena, nije kakila kad sam je izvodila jutros, a to je obavezno ujutro, pa još 3x danas i nikako.
-
pakica_
#806 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
bivsi komsija se zahvaljujesitno wrote:Ma naravno, bivsi komsijaKomso, sretno u novom kvartu
-
zengi
#807 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
@Pakice, LEGENDDOOOOOO!!!pakica_ wrote:bivsi komsija se zahvaljujesitno wrote:Ma naravno, bivsi komsijaKomso, sretno u novom kvartu
i gotivno mu je da valja
hehe
Bas mi je drago da ste vas dvoje tako sretni a posebno mi je drago sto imamo tako jednu finu, veselu i pozitivnu osobu ovdje na forumu.
Nemoj obracati paznju na te sto govore da ti je "uvaljen" doberman pod falinkom. To su zli jezici koji, sudeci po sebi samim, misle da je citav svjet pokvaren kao sto su i oni.
Na kraju krajevo, šta je to falinka? Šta oni znaju o psima pa da znaju koja mu je falinka?
Prijatelji koji su ti ga dali su ucinili pravu stvar i za sebe i za tebe i za Bastu.... nema veze to sto mu povremeno oblacis štraplice i brus haltere.
-
zengi
#808 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Jeli napokon kakila?KatarinaKosaca wrote:Ima li netko iskustvo. Mislim da mi je cuka zatvorena, nije kakila kad sam je izvodila jutros, a to je obavezno ujutro, pa još 3x danas i nikako.
-
pakica_
#809 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
@zengi, sad sam se postidila zbog toliko rijeci hvale *stidni smajli*
evo i basta se zahvaljuje s presovanom govedjom kožom u zubima, i przni mi po sobi i bas ga boli briga haha
@katarina_kosaca, i mene zivo zanima kako nam je gospodjica?
evo i basta se zahvaljuje s presovanom govedjom kožom u zubima, i przni mi po sobi i bas ga boli briga haha
- KatarinaKosaca
#810 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Super je, hvala. Isti dan sam otišla do apoteke kad je @Cholina lokoca dala "recept" međutim i bez toga je problem riješen. Mislim da se radilo o tome da je to jutro u šetnji i kasnije prijepodnevnoj igri, bila okružena cukama, a ona ne voli da to radi pred rajompakica_ wrote:@zengi, sad sam se postidila zbog toliko rijeci hvale *stidni smajli*
Evo mi upravo donosi tene
-
pakica_
#811 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
uzivajte
ja sam ocejfila jedno sat i pol sa svojom mrcinom sto po mahali, sto po tudjim mahalama
nema boljeg "umora" od hodanja s pesom.. duse nase drage 
a mom ne smeta raja kad treba u wc, al' ne bi to radio na cistini, nema sile.. uvijek se mora zavuc u neki grm, da meni oteza kad moram kupit te belaje haha
pa kad niko ne vidi, fino i ja prodjem
mrsko mi se peglat kroz granje, a vjerovatnoca da ce neko u to ugazit je jednaka nuli 
a mom ne smeta raja kad treba u wc, al' ne bi to radio na cistini, nema sile.. uvijek se mora zavuc u neki grm, da meni oteza kad moram kupit te belaje haha
- jaca-maca
#812 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Sta uraditi kada neka osoba bez razloga gadja vaseg psa nekim predmetom?
Setam ti ja tako ispred zgrade kad eto izleti hanuma na balkon i nesto mi cuku tjera, kao da ima senzore za pse. Posto sam navikla na takve seljacine koji misle da je trava ispred njihovih balkona njihova i sto ne vole da im se psi snjuhaju okolo, a i da ne bi moja slucajno SRALA tu (ne daj BOZE), krenula sam da je zavezem i da idemo dalje (bas sam fina i kulturna
). Ja sam mislila da ce sve ostati na tjeranju "sic" i "mrs", pa sam polako krenula prema svom psu, a inace ignorisem takve osobe. No, u tom trenutku hanuma je usla u stan i uzela neki NP (neidentifikovani predmet) i pocela da gadja mog psa.
Da li bi bilo malo previse da sam joj uletila u balkon (balkon je na prvom spratu)?
Nakon moje zestoke verbalne intervencije, uleti hanuma u kucu, a na prozor izleti muz (valjda) i u cudu gleda. Do tad sam ja vec poodmakla, a ucinilo mi se kao da je dosegao mobitel i da nekoga zove...hmmmmm
Sto je najgore, totalno me je ignorisala kada sam joj rekla da ne gadja mog psa. Mozda sam ja trebala isto tako pokupiti neki NP i gadjati nju?
Sutra cu joj JA doci ispod balkona hihi
Setam ti ja tako ispred zgrade kad eto izleti hanuma na balkon i nesto mi cuku tjera, kao da ima senzore za pse. Posto sam navikla na takve seljacine koji misle da je trava ispred njihovih balkona njihova i sto ne vole da im se psi snjuhaju okolo, a i da ne bi moja slucajno SRALA tu (ne daj BOZE), krenula sam da je zavezem i da idemo dalje (bas sam fina i kulturna
Da li bi bilo malo previse da sam joj uletila u balkon (balkon je na prvom spratu)?
Nakon moje zestoke verbalne intervencije, uleti hanuma u kucu, a na prozor izleti muz (valjda) i u cudu gleda. Do tad sam ja vec poodmakla, a ucinilo mi se kao da je dosegao mobitel i da nekoga zove...hmmmmm
Sto je najgore, totalno me je ignorisala kada sam joj rekla da ne gadja mog psa. Mozda sam ja trebala isto tako pokupiti neki NP i gadjati nju?
-
pakica_
#813 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
jaca-maca wrote:Sta uraditi kada neka osoba bez razloga gadja vaseg psa nekim predmetom?
Setam ti ja tako ispred zgrade kad eto izleti hanuma na balkon i nesto mi cuku tjera, kao da ima senzore za pse. Posto sam navikla na takve seljacine koji misle da je trava ispred njihovih balkona njihova i sto ne vole da im se psi snjuhaju okolo, a i da ne bi moja slucajno SRALA tu (ne daj BOZE), krenula sam da je zavezem i da idemo dalje (bas sam fina i kulturna). Ja sam mislila da ce sve ostati na tjeranju "sic" i "mrs", pa sam polako krenula prema svom psu, a inace ignorisem takve osobe. No, u tom trenutku hanuma je usla u stan i uzela neki NP (neidentifikovani predmet) i pocela da gadja mog psa.
Da li bi bilo malo previse da sam joj uletila u balkon (balkon je na prvom spratu)?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sto je najgore, totalno me je ignorisala kada sam joj rekla da ne gadja mog psa. Mozda sam ja trebala isto tako pokupiti neki NP i gadjati nju?![]()
naoruzati se sa puno NPova, i raspalit po balkonu! i u skladu sa balkanskim (iliti balkOnskim, posto takve ljude obicno zamisljOm kao osobe kojima abeceda pocinje sa O) mentalitetom, socno i punih usta im j.. mater
potuci ih na vlastitom terenu po njihovim pravilima igre wahahaahah
nisam imala puno takvih iskustava sa svojom "dzukelom", ali posto imam strava kratak fitilj, mislim da bih ja ipak podlegla nivou ispod svog i socno j.. mater doticnoj, cuku zakacila na povodac i otisla u drugi park da jos nekom 'sujem
MRZIM NAS NAROD!!!
(a srce mi k'o dzamija kad se neko osmijehne meni i mom pesu *awwwww* kontam ima jos dobrih ljudi hihi)
- KatarinaKosaca
#814 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
I ja mrzim naš primitivizam, to je čudo.
Nego @jacomaco, zaista mislim da imaš elemenata za prijavu. Uradi to radi svih naših životinja, molim te! Jest da je zahmet, jest da je podsmijeh u policijskoj stanici od sličnih primitivaca, jest sve, ali moramo svi početi reagirati da se počnu uvoditi kazne, mijenjati zakoni i da konačno i životinje i vlasnici istih imaju neka prava.
Nego @jacomaco, zaista mislim da imaš elemenata za prijavu. Uradi to radi svih naših životinja, molim te! Jest da je zahmet, jest da je podsmijeh u policijskoj stanici od sličnih primitivaca, jest sve, ali moramo svi početi reagirati da se počnu uvoditi kazne, mijenjati zakoni i da konačno i životinje i vlasnici istih imaju neka prava.
- Pasiflora
#815 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
@jaco, je li ta ludacha iz tvoga haustora? Ako je, mogla bi ti napraviti problem...
Ako nije - naoruzaj se i ozezi
- jaca-maca
#816 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Hehe, nije.sitno wrote:@jaco, je li ta ludacha iz tvoga haustora? Ako je, mogla bi ti napraviti problem...
To se desilo ispred zgrade na livadi desno od mosta. Mislim da je to ona ista zena sto se prije godinu, dvije derala i nazvala me pogrdnim imenom jer je Sophie zaganjala macu. Zato sam joj ja juce vratila trostruko haha. Sve se vraca, sve se placa.
Danas cu joj malo prosetati ispred balkona
- Cholina_Lokica
#817 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ha je namlati, ha zovi muriju i tuzi zbog napada 
Znate sta se desilo kad je meni lik napao psa

Znate sta se desilo kad je meni lik napao psa
- Pasiflora
#818 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Pazi da ti ne baci nesto, znam da Sophie (kao ni moj sreco) ne moze odoliti "svedskom stolu"jaca-maca wrote:Danas cu joj malo prosetati ispred balkona![]()
Neka si se loodachi nagovorila
Ti si moj heroj - RESPECTCholina_Lokica wrote:Znate sta se desilo kad je meni lik napao psa![]()
-
Karen
#819 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Okot u toku
trenutno imamo 4 bebača, dvije cure i dva momka, mama i bebe spavaju a gazde čekaju da vide jel ima još braće i seka 
- KatarinaKosaca
#820 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Karen wrote:Okot u tokutrenutno imamo 4 bebača, dvije cure i dva momka, mama i bebe spavaju a gazde čekaju da vide jel ima još braće i seka
Koliko je trajalo? Kako je mama podnijela?
- jaca-maca
#821 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Danas sam otisla pred balkon doticne osobe, kada izleti gospodja i naravno mrska psa. Ja se bas naostrila kad mi ona (iznenadjujuce) fino rece da imaju tu mace pa zbog toga to radi. Ja joj pokusavam objasniti da u ovoj prici jedino moj pas moze ostati bez oka (od macke), nego da ce on macki nesto uraditi. Ja ih hocu da maknem odatle, ali ona i dalje mrs mrs. Ja sam ih makla od mjesta gdje su se sakrile macke, a gospodja ce na to "zasto ih ne vezes",i "pa mogu napasti djecu". Ja sam samo zakolutala ocila i otisla. 
-
Karen
#822 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Dobili smo još dvije cure i ne znam ima li ih još, dežuram. Okot traje od 5 popodne. Ludnica
Mama je dobro ali vidim da ne može na noge pa ne znam šta da radim, dajem joj hrane i vode, ona je mala, ujutro nam dolazi veterinar, bio je u 2 navrata i kaže da sve ide ok.
- KatarinaKosaca
#823 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
@Karen, da sve dobro prođe, pa nam postavi slike sutra
I pazi da se ne umori pa da na njih legne. Nekako joj nađi položaj za spavanje. Ovo baš iz jednog skorog iskustva govorim ("Najbolja prijateljica" moje cuke se okotila, pa je umorna zaspala i zgnječila dvoje)
@jaco-maco.. Hajd, bar voli mace ta komšinica
@jaco-maco.. Hajd, bar voli mace ta komšinica
-
Karen
#824 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Za sada ih dobro pazi, zagrli ih i spava sa njima. Mala je pasmina (oko 7 kg) pa je i šansa da ih zgnječi jako mala. Mislim da ima još jedno u njoj kako sam napipala, pa sam još napeta. A slike, nije mi palo na pamet da uzmem aparat, ujutro ću kad sve bude gotovo. Još ima pravu šminkersku kotilicu 
-
pakica_
#825 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
posto ste me, valjda, do sada dovoljno upoznali, e'o da vam pokazem i emotivnu stranu sebe jer ovo kucam bijesna i u suzama..
situacija je sljedeca.. basti pravim boks.. bit ce on u kuci, nemojte me ruzit sto cu dobera drzat vani, ali sad dok je ovih finih dana, dok nije minus upek'o, imam nekih radova u kuci zavrsit, tako da ce biti deloziran koji dan, a i boks onda nek mu stoji za ljeta, kad mi dodje ko ko se boji cuka.. helem, dakle, ne sekirajte se zbog njega, on ce bit uredno zbrinut i na toplom, jer u boks ide cilim, grijalica i sve ostale djidje, ako se ovi radovi u kuci otegnu, a vani zahladni.. dakle, nije u njemu problem, s njim znam kako cu..
ono s CIM ne znam kako cu, je komsinca, koja je digla hampu oko toga sto se boks pravi uz njenu ogradu (jedno po' metra od ograde kroz koju me sva sretna posmatra ljeti kad sjedim s jaranicama i jaranima i pijem kafu) i sad joj asli vuna sto vise to nece moc vidjet, jer cu udarit daske upravo iz tih razloga.. i sad, sjedila sam u sobi i slusala nju kako s drugom komsincom naglaba o tome kako ce mi zvat naku gradjevinsku inspekciju za GRADJEVINSKU DOZVOLU!?!?! za boks.. da ce to bit zdanje od 10x10x10, pa haj', al' to ce bit samo 3x3m pod, i ograda jedno 2m, da se moze ispravit.. dakle neki minimalni uslovi za PRIVREMENI smjestaj za njegovo velicanstvo dobermana
i da ce mi zvat policiju i nekakve zivotinjske inspekcije i sta sve ne.. zbog mame sam sutila i sutila dok je prica bila o boksu i cuki i tome svemu, jer nisam htjela da se svadjam zbog mame koja me zamolila da to ne radim.. medjutim, cujem u po' frke kako mi je mama losa osoba i da je zato moj tata ostavio (moji su razvedeni godinama, al' to sad nije tema danasnje emisije).. i tu mi je puk'o film, i izadjem da joj jebem mater, medjutim, necu da joj pruzim tu satisfakciju, pa sam (dok sam se tresla k'o prut i sam Bog me sprijecio da joj odem na vrata i zadavim je) je persirala sve vrijeme dok smo se raspravljali.. da bi pocela prica o tome kako mi je babo seljacki advokat iz kaknja (i jest, i to ne iz kaknja nego sa bijelog polja blizu kaknja, i ja sam ponosna na svog tatu seljaka koji je sve postig'o sa svoje dvije ruke i njoj vuna sto imamo vise od nje), kako mi je mater haman pa kurva, kako ce mi poslat svog sina razbojnika da mi sve to slupa, kako moj zet, seljacina iz jajca nadje finu familiju i pare da se uvali.. reko cekajte gospodjo, jesmol' sad seljacka familija il' smo gotiva, sta smo..? i kako nemam pravo da na njenom (njenom?! u mojoj je to avliji) to pravim.. pa sam fino nazvala babu, seljackog advokata, da pitam da li ima osnove za tuzbu doticna persona iz mahale, i rek'o je da, ako dobijem ikakvo rjesenje, samo njemu proslijedim (uzgred budi receno, jedva sam ga sprijecila da dodje iz seoskog kaknja i najebe joj se matere).. helem, ovoliko slova i jadikovanja (al' moram se negdje istrest, jer mi losa mater nije kuci, pa halalite sto mi dodjoste k'o terapija) za sljedece pitanje.. da li ste imali slicnih iskustava sa vasim komsijama, i da li ona meni moze zakonski zabranit da to pravim..? tata kaze da nema pravo da diriguje sta ce mi biti u avliji, ali kako se kod nas u takvim situacijama zna zaobic zakon, reko da pitam da li je vama nekad postojao slican problem, gdje zakon kaze da to ipak ne'am pravo pravit?? barem vama kojima su pesi vani 
i ps. ne znam koliko post ima smisla, jer se tresem k'o banjaluka, i oprostite jos jednom na peglanciji
hvala puno, voli vas pakica
pps. eto vidite koliko volim ovo malo na cetri noge, pa sam s mahal(us)om zakuhala haman do krvi
evo sve cekam nece li mi njen sin pozvonit na vrata, jer mi ga je rekla poslat
pa ako dodje, da vidimo sta ovaj dober moze
tad bih mu halalila i da ujede, makar osjetio krv pa podivlj'o poslije toga haha 
situacija je sljedeca.. basti pravim boks.. bit ce on u kuci, nemojte me ruzit sto cu dobera drzat vani, ali sad dok je ovih finih dana, dok nije minus upek'o, imam nekih radova u kuci zavrsit, tako da ce biti deloziran koji dan, a i boks onda nek mu stoji za ljeta, kad mi dodje ko ko se boji cuka.. helem, dakle, ne sekirajte se zbog njega, on ce bit uredno zbrinut i na toplom, jer u boks ide cilim, grijalica i sve ostale djidje, ako se ovi radovi u kuci otegnu, a vani zahladni.. dakle, nije u njemu problem, s njim znam kako cu..
ono s CIM ne znam kako cu, je komsinca, koja je digla hampu oko toga sto se boks pravi uz njenu ogradu (jedno po' metra od ograde kroz koju me sva sretna posmatra ljeti kad sjedim s jaranicama i jaranima i pijem kafu) i sad joj asli vuna sto vise to nece moc vidjet, jer cu udarit daske upravo iz tih razloga.. i sad, sjedila sam u sobi i slusala nju kako s drugom komsincom naglaba o tome kako ce mi zvat naku gradjevinsku inspekciju za GRADJEVINSKU DOZVOLU!?!?! za boks.. da ce to bit zdanje od 10x10x10, pa haj', al' to ce bit samo 3x3m pod, i ograda jedno 2m, da se moze ispravit.. dakle neki minimalni uslovi za PRIVREMENI smjestaj za njegovo velicanstvo dobermana
i ps. ne znam koliko post ima smisla, jer se tresem k'o banjaluka, i oprostite jos jednom na peglanciji
hvala puno, voli vas pakica
pps. eto vidite koliko volim ovo malo na cetri noge, pa sam s mahal(us)om zakuhala haman do krvi