Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
sitna.buranija
#801 Re: Teretana
Ja jucer i prehladjen trenirao 
-
callmethebreeeze
#802 Re: Teretana
ja ne mogu, a citao sam da nije zdravo. sav sam nekakav nikakav, malaksao, curi mi nos, suze me oci.sitna.buranija wrote:Ja jucer i prehladjen trenirao
- macan prvi
#803 Re: Teretana
Ma bjazhisuspect_zero wrote:macan prvi wrote:callmethebreeeze wrote:evo kako izgleda ovo hiittrcanje i sta se moze desiti:
http://www.youtube.com/watch?v=_piS9xdb5FU
![]()
Suspectice, ev ti prijedloga sta da radis sutra.
A što ti mene mrziš?![]()
![]()
- macan prvi
#804 Re: Teretana
Meni se jest par puta dogodilo da sam toliko prehladjen da ne mogu u teretanu, ali cesce mi se dogodi da se ako imam blazu (ili malo tezucallmethebreeeze wrote:ja ne mogu, a citao sam da nije zdravo. sav sam nekakav nikakav, malaksao, curi mi nos, suze me oci.sitna.buranija wrote:Ja jucer i prehladjen trenirao
-
callmethebreeeze
#805 Re: Teretana
ja sam zapalio joint i jedem hurme i slusam muziku iz svoje mladosti.

i nije mi lose osim sto mi je tastatura slipava.
i nije mi lose osim sto mi je tastatura slipava.
- macan prvi
#806 Re: Teretana
Dzoint ti necu uzeti za zlo, ali hurme hocu jer time samo sebi gomilas ono sto ces kasnije morati razgradjivati u teretani.

-
suspect_zero
#807 Re: Teretana
macan prvi wrote:
Ma bjazhi
E vala kad mi ovo predlažeš
- macan prvi
#808 Re: Teretana
I shtash sad?suspect_zero wrote:macan prvi wrote:
Ma bjazhi
E vala kad mi ovo predlažeš![]()
.......nisam ti ni draga
![]()
-
suspect_zero
#809 Re: Teretana
macan prvi wrote:
I shtash sad?
Znaš ti dobro šta ću
- macan prvi
#810 Re: Teretana
Jel se zato bildas?!suspect_zero wrote:macan prvi wrote:
I shtash sad?
Znaš ti dobro šta ću![]()
![]()
-
suspect_zero
#811 Re: Teretana
macan prvi wrote:Jel se zato bildas?!suspect_zero wrote:macan prvi wrote:
I shtash sad?
Znaš ti dobro šta ću![]()
![]()
![]()
Ne, zbog toga sam krenula na streljaštvo
- moa
#812 Re: Teretana
Burece daj nam odobri da otvorimo PDF da mozemo fino raspravljati o vjezbama i da slikovito mozemo prikazati koje vjezbe radimo pa mozda pokupimo i neku novu vjezbu....
Sinoc radio Cardio 20 minuta a zadnje 2 minute ubrzo ga na 12 KMH sa 2% nagiba i udri
toliko sam mogo do otkaza i iza toga na lat mashini (usko, siroko, neutralno...) malo tegove i onda onu vjezbu ne znam kako se zove kao mrtvo dizanje ali se ne vraca teg nazad vec u tom polozaju ga privlacite sebi.. i poslije josh 3 vjezbice za bicepse i dosli kuci slomljeni 
Train with brain
Ljudi koja je vama vjezba najdraza?
Sinoc radio Cardio 20 minuta a zadnje 2 minute ubrzo ga na 12 KMH sa 2% nagiba i udri
Train with brain
Ljudi koja je vama vjezba najdraza?
-
enisss
#813 Re: Teretana
Moja najdraza je klasicno mrtvo dizanje...
....bas sam juce radio mrtvo prije zgibova...to je ubijanje pravo
....mogu da uradim 15-20 zgibova no ako radim prije toga mrtvo dizanje onda se taj broj spusti na 10 ili na 8...nije ni cudo jer kod mrtvog radi negdje oko 65% misica na tijelu....uradis te dvije vjezbe po 5-6 serija i mozes komotno ici kuci 
pozdrav
pozdrav
- moa
#814 Re: Teretana
Znam da je mrtvo dizanje top 2 vjezba cak sam cuo da radi 80% misica na tijelu ali nebitno.. Pokusao sam da radim sa 50 kg ide ali me nekako strah da me ne uhvate ledja pogotovo donji dio ledja pa je izbjegavam maximalno:)enisss wrote:Moja najdraza je klasicno mrtvo dizanje.......bas sam juce radio mrtvo prije zgibova...to je ubijanje pravo
....mogu da uradim 15-20 zgibova no ako radim prije toga mrtvo dizanje onda se taj broj spusti na 10 ili na 8...nije ni cudo jer kod mrtvog radi negdje oko 65% misica na tijelu....uradis te dvije vjezbe po 5-6 serija i mozes komotno ici kuci
pozdrav
Sta josh kombinujesh enise sa mrtvim dizanjem?
-
callmethebreeeze
#815 Re: Teretana
meni su cucnjevi i mrtvo dizanje najdraze vjezbe, kad sam ih ozbiljno poceo raditi prije godinu dana mogao sam dici 50 kg. sad radim cucanj sa 95 kg, a dizanje sa 100. medjutim, nikako bench ne mogu vise od 60 kg. imam cudan osjecaj kao da ce mi pasti na prsa. ne mogu vam opisati. a mozda mi tehnika ne valja. tricepsi ne mislim da su mi slabi jer stalno radim vjezbe s puno kila za njih.
-
enisss
#816 Re: Teretana
Kad radim ledja jedino Mrtvo dizanje i zgibove uvijek radim dok ostale vjezbe mijenjam...radim jos razna veslanja..jednorucno..dvorucno...veslanje sa tegovima...na spravama...uglavnom uvijek radim mrtvo i zgibove pa poslije konbinujemmoa wrote:Znam da je mrtvo dizanje top 2 vjezba cak sam cuo da radi 80% misica na tijelu ali nebitno.. Pokusao sam da radim sa 50 kg ide ali me nekako strah da me ne uhvate ledja pogotovo donji dio ledja pa je izbjegavam maximalno:)enisss wrote:Moja najdraza je klasicno mrtvo dizanje.......bas sam juce radio mrtvo prije zgibova...to je ubijanje pravo
pozdrav
Sta josh kombinujesh enise sa mrtvim dizanjem?
Ako si tehnicki savladao mrtvo dizanje ne trebas da brines po pitanju tezina...ja sam tu mozda najvise i napredovao tako da radim mrtvo sa 150 kg ovu posljednju seriju....a pocnem sa 70-80 kg..naravno prije toga uradim dvije serije zagrijavanja sa 50 kg
-
enisss
#817 Re: Teretana
mozda je i genetika....rijetko ko da ima razvijeno cijelo tijelo podjednako...uvijek nesto falicallmethebreeeze wrote:meni su cucnjevi i mrtvo dizanje najdraze vjezbe, kad sam ih ozbiljno poceo raditi prije godinu dana mogao sam dici 50 kg. sad radim cucanj sa 95 kg, a dizanje sa 100. medjutim, nikako bench ne mogu vise od 60 kg. imam cudan osjecaj kao da ce mi pasti na prsa. ne mogu vam opisati. a mozda mi tehnika ne valja. tricepsi ne mislim da su mi slabi jer stalno radim vjezbe s puno kila za njih.
poz
- burek_in_space
#818 Re: Teretana
Pa ne vidim razlog zashto na ovoj temi ne pochnete stavljati slike i klipove vjezhbi?!moa wrote:Burece daj nam odobri da otvorimo PDF da mozemo fino raspravljati o vjezbama i da slikovito mozemo prikazati koje vjezbe radimo pa mozda pokupimo i neku novu vjezbu....
Nema veze shto je tema pokrenuta kako bi neko nashao teretanu za trening, mi smo je svojim pisanjem malo modifikovali i pretvorili u teretana all about.
-
callmethebreeeze
#819 Re: Teretana
enisss wrote:mozda je i genetika....rijetko ko da ima razvijeno cijelo tijelo podjednako...uvijek nesto falicallmethebreeeze wrote:meni su cucnjevi i mrtvo dizanje najdraze vjezbe, kad sam ih ozbiljno poceo raditi prije godinu dana mogao sam dici 50 kg. sad radim cucanj sa 95 kg, a dizanje sa 100. medjutim, nikako bench ne mogu vise od 60 kg. imam cudan osjecaj kao da ce mi pasti na prsa. ne mogu vam opisati. a mozda mi tehnika ne valja. tricepsi ne mislim da su mi slabi jer stalno radim vjezbe s puno kila za njih......trebao bi malo vise da forsiras grudi da ti ne bi zaostajale za ostalim misicnim grupama
....ako vjerujes al meni su ona "propadanja" najvise pomogla da podignem tezine na benchu....i ja sam tako zapeo bi na 80 kg dok nisam poceo raditi ove ostale vjezbe sa svojom tezinom i sa bucicama
...Bucice su strava za grudi
poz
mozda je do genetike. jer propadanja radim redovno i bez problema odradim tri serije sa osam do deset ponavljanja. takodjer mi bucice nisu problem. poceo sam sa 14 kg, sad radim sa 24-26 kg, tri serije sa 4-6 ponavljanja.
- burek_in_space
#820 Re: Teretana
Malo ti je ovo druzhe.callmethebreeeze wrote:
mozda je do genetike. jer propadanja radim redovno i bez problema odradim tri serije sa osam do deset ponavljanja. takodjer mi bucice nisu problem. poceo sam sa 14 kg, sad radim sa 24-26 kg, tri serije sa 4-6 ponavljanja.
Bar 4 serije sa osam ponavljanja, ako hocesh neki veci napredak.
-
callmethebreeeze
#821 Re: Teretana
probacu, zadnji put kad sam noge radio bila su cetiri ponavljanja. od sad cu tako raditi.burek_in_space wrote:Malo ti je ovo druzhe.callmethebreeeze wrote:
Bar 4 serije sa osam ponavljanja, ako hocesh neki veci napredak.
edit: jako mi je krivo sto sam se prehladio, jer sam kontao da probam onaj program o kojem sam gore pisao. bas me zanima da li bih izdrazao onaj tempo tri-cetiri sedmice.
-
enisss
#822 Re: Teretana
Breeze...radi propadanja sa opterecenjem....ja na sebe kacim od 10 do 20 kg...zavisi kako kad
-
callmethebreeeze
#823 Re: Teretana
strah me da se previse ne opteretim. ne valja pregoniti.enisss wrote:Breeze...radi propadanja sa opterecenjem....ja na sebe kacim od 10 do 20 kg...zavisi kako kad
- burek_in_space
#824 Re: Teretana
Ne mozhesh se previshe opteretiti ovom vjezhbom.callmethebreeeze wrote:
strah me da se previse ne opteretim. ne valja pregoniti.
Tachnije, ne mozhesh se ozlijediti, jer mozhesh koristiti bucicu od 10 do 20 kg, koju cesh staviti izmedju nogu, i ako osjetish da neshto nije u redu, lako je ispustish i nastavish vjezhbati bez nje.
-
enisss
#825 Re: Teretana
ma znas kako se brzo misici adaptiraju...
....Moras ih stalno "bombardovat"....