Policija
- Comrad
#801 Re: Policija
Ma naravno da ima trezvenih glava, to niko ne spori. Medjutim, kao sto ljudi ne vide dobre stvari koje policija uradi, isto tako se vide samo lose stvari koje navijaci urade. To je tako i ne mozemo mi tu nesto promjeniti.
Vidi se i na snimku da ne divljaju svi. Razbijati sopstveni stadion i raditi one stvari ne mogu pravi navijaci, u to sam siguran. Usput i da pitam, je li moguce da neki clan navijacke grupe bude izbacen iz iste? Mislim, ne moze mu se zabraniti da dolazi na utakmice, ali postoji li neki vid "kazne" za problematicnog navijaca od strane same grupe?
Poenta je u ovom sto @zonbirile napisa, krivo mjesto i vrijeme. Svi znamo sta se taj dan desavalo i da su guzonje uzeli sebi 99% policijskih snaga da ih cuvaju, a na drugoj strani utakmica ne visokog, nego previsokog rizika i oni posalju njih 10-ak. Veliki propust i iskreno ja nisam ni ocekivao drugaciji scenario.
Nego nek navijaci rade svoj posao, navijaju, ne prave nepotrebne probleme i cuvaju se, a naravno i policija svoj, da ne trazi sukobe, ne dize tenzije i sigurno ce broj nevinih zrtava biti manji.
Vidi se i na snimku da ne divljaju svi. Razbijati sopstveni stadion i raditi one stvari ne mogu pravi navijaci, u to sam siguran. Usput i da pitam, je li moguce da neki clan navijacke grupe bude izbacen iz iste? Mislim, ne moze mu se zabraniti da dolazi na utakmice, ali postoji li neki vid "kazne" za problematicnog navijaca od strane same grupe?
Poenta je u ovom sto @zonbirile napisa, krivo mjesto i vrijeme. Svi znamo sta se taj dan desavalo i da su guzonje uzeli sebi 99% policijskih snaga da ih cuvaju, a na drugoj strani utakmica ne visokog, nego previsokog rizika i oni posalju njih 10-ak. Veliki propust i iskreno ja nisam ni ocekivao drugaciji scenario.
Nego nek navijaci rade svoj posao, navijaju, ne prave nepotrebne probleme i cuvaju se, a naravno i policija svoj, da ne trazi sukobe, ne dize tenzije i sigurno ce broj nevinih zrtava biti manji.
- General Maximus
#802 Re: Policija
Comrad wrote:Ma naravno da ima trezvenih glava, to niko ne spori. Medjutim, kao sto ljudi ne vide dobre stvari koje policija uradi, isto tako se vide samo lose stvari koje navijaci urade. To je tako i ne mozemo mi tu nesto promjeniti.
Ne znam kako mislis da je to izvodivo. Obicno su ti koji prave probleme lideri grupe ili neki od uticajnijih i autoritativno jacih clanova iste, tako da sumnjam da postoji mogucnost njegovog izbacivanja.
-
zonbirile
#803 Re: Policija
------------------------------------------General Maximus wrote:Comrad wrote:Ma naravno da ima trezvenih glava, to niko ne spori. Medjutim, kao sto ljudi ne vide dobre stvari koje policija uradi, isto tako se vide samo lose stvari koje navijaci urade. To je tako i ne mozemo mi tu nesto promjeniti.
Ne znam kako mislis da je to izvodivo. Obicno su ti koji prave probleme lideri grupe ili neki od uticajnijih i autoritativno jacih clanova iste, tako da sumnjam da postoji mogucnost njegovog izbacivanja.
vrlo jednostavno,pa Adlešička iz Hrvatske je u dva navrata išla u V.Britaniju i kupila iskustva.Pred derbi,nametneš zakonsku obavezu javljanja u policijsku upravu,oduzmeš pasoš za putovanje van,zabrana maskiranja (duks i sl. na licu),kamere kao dokaz na sudu i sl.Znaš li da u Engleskoj je 2g zatvora za upad na teren i to isti dan kod dežurnog sudije.Sutra si već u muriji narednih 730 dana.Zato su skinuli mreže i ljudi sa decom gledaju fudbal , ne ko majmuni iza rešetaka.
- svakako_lud
#804 Re: Policija
Naravno da "odobravamo" samo što na snimku ja vidim sebe kako stajem između obezbjeđenja i ovih koji su krenuli da ih udaraju a za tebe garantujem da nisi ništa uradio da im pomogneš, a i da nisi upućeniji ni u šta osim u palamuđenje forumsko i pokušavanje da na forumu ispadneš pametan i "lojalan" građanin koji poštuje policiju i zakone....General Maximus wrote:Comrad wrote:
I spominjete kako policija udara "nevine" navijaci, pa sta je ovaj zastitar kriv? Sto radi svoj posao? (pogledati na 0:56)
Taj herojski napad pripadnika HZ niko nije ni prokomentarisao. Naravno da oni to svi odobravaju, samo nekolicina njih to iskreno osudjuje.
Pozitivan primjer sa "Sjevera" je ovaj momak na snimku sto kaze: "sebi pravis belaj majmune glupi".Ipak tamo ima i trezvenih glava.
Priča prežvakana milion puta, ljudi su bezveze dobili batine iz razloga jer im šef ili koji ve već klinac nije na vrijeme shvatio da je belaj izašao izvan svake kontrole i da je bolje da se sklone i da ih niko ne dira, nego da stoji sa pet ljudi i glumi Terminatora... U momentu kad je dao naredbu da se sklone taj momak je već dobio udarac, ni kriv ni dužan...
- svakako_lud
#805 Re: Policija
U principu se slažem sa svim što si napisao, i dosta je primjera gdje su neke rizičnije utakmice prošle bez ikakvih problema, iz razloga jer je postojalo razumijevanje i tolerantnost sa obadvije strane. Nekoliko puta nas je i policija iznenadila svojim pristupom, a tad nije izostala ni maksimalna korektnost ni sa naše strane. Problem obično nastane radi jedne ili dvije usijane glave na jednoj ili drugoj strani, ali ko god hoće vjerovati ili ne u to, u barem 60% situacija je potrebna malo drugačija reakcija policije od nasilničke da i tog iz mase koji pravi sranje navijači sami smire.Comrad wrote:Ma naravno da ima trezvenih glava, to niko ne spori. Medjutim, kao sto ljudi ne vide dobre stvari koje policija uradi, isto tako se vide samo lose stvari koje navijaci urade. To je tako i ne mozemo mi tu nesto promjeniti.
-
zonbirile
#806 Re: Policija
ne razumijem šta znači razumijevanje i tolerantnost sa strane navijačke skupine.
- svakako_lud
#807 Re: Policija
Ne razumiješ mnogo štošta pa ti to nije problem da o svemu pišeš...zonbirile wrote:ne razumijem šta znači razumijevanje i tolerantnost sa strane navijačke skupine.
-
zonbirile
#808 Re: Policija
pa evo kako ste vi to razumijevanje i toleranciju pokazali.Hočešreći navijali ko normalan svijet,bez ispada i mirno se vratili kućama.
- Lunizz
#809 Re: Policija
Kume nema smisla slijepom objasnjavati kako izgleda bijelosvakako_lud wrote:Ne razumiješ mnogo štošta pa ti to nije problem da o svemu pišeš...zonbirile wrote:ne razumijem šta znači razumijevanje i tolerantnost sa strane navijačke skupine.
- svakako_lud
#810 Re: Policija
Dovoljno si predrasuda dosad napisao na svakoj temi koja se dotakla navijača da mi jednostavno nije ni na kraj pameti da TEBI objašnjavam neke stvari.
-
hali gali halid
#811 Re: Policija
Kazes zatvora se dobije za upad u teren, nije tačno, "Invading the pitch can now warrant a £1000 fine and a lifetime ban from the ground."
-
zonbirile
#812 Re: Policija
----------------------------------------------------------hali gali halid wrote:Kazes zatvora se dobije za upad u teren, nije tačno, "Invading the pitch can now warrant a £1000 fine and a lifetime ban from the ground."
dragi moj imam dovoljan broj godina i postova na forumu da sam naučio da ne lažem.Doduše nekad fulim,ili napravim lapsus lngve,ali u osnovi imam uvijek dokaz za svoju tvrdnju.Ne mogu sada naći članak koji egzqaktno prezizira visinu kazne,ali evo ti ovaj.
Huliganizam u fudbalu često je nazivan “engleskom bolešću”, ali je danas gotovo sasvim iskorenjen iz Velike Britanije. Od nacije kojoj je lomljenje lobanja i vandalsko ponašanje pre, za vreme i posle sportskih događaja bilo u krvi, Ostrvljani se sada već po rođenju “pelcuju” protiv ove pošasti. Vakcina je jedinstvena i efikasna: zakon snažne i pravne države, koja ni po koju cenu ne pristaje na pakt s đavolom.
Da je huliganizam sociološki fenomen, jasno potvrđuje i njegovo nezaustavljivo širenje na “ostatak sveta”. Virus je pokušao da se “primi” u gotovo svim zemljama Evrope, ali je plodno tlo za širenje našao uglavnom u ekonomski nerazvijenim društvima. Istok se nametnuo kao obećana zemlja krajem osamdesetih godina prošlog veka, padom gvozdene zavese i krvavim raspadom totalitarnih komunističkih režima.
Posle zveketa oružja ostali su glad, beda i - traume. Jedna od njih je potreba za nasiljem kroz koju se eksponira uglavnom mlađa populacija, nemoćna da u urušenom društvu dođe do sopstvenog identiteta i ma kakve ideje o svetloj budućnosti.
Već više od dve decenije smo svedoci divljanja huligana na prostorima bivše SFRJ, u zemljama nekadašnjeg SSSR, u Grčkoj, Poljskoj, Češkoj... Istina, ima ih i na Zapadu: Nemci svoje nazivaju “državnom sramotom”, Holanđani su daleko od “fine dece”, a incidenti nisu strani ni Italijanima. Ipak, sve je to daleko od istočnjačke brutalnosti, za šta zasluge pripadaju i zakonodavcima koji su pravne regulative podesili tako da milost za izgrednike ne postoji.
Prvi su u obračun s huliganima krenuli Britanci, kod kojih je sedamdesetih godina 20. veka oformljena organizovana navijačka scena. Posle serije huliganskih obračuna, vlasti su 1973. godine odlučile da se na svim stadionima postave ograde oko terena. U to vreme najekstremniji su bili fanovi Mančester junajteda - Crvena armija. Zbog njihovih divljanja klub je te godine izbačen u drugu ligu.
Eskalacija nereda počela je 1985. Posle martovskog stravičnog obračuna pristalica Lutona i zloglasnih navijača londonskog Milvola, tadašnji premijer Velike Britanije Margaret Tačer je po hitnom postupku oformila “Ratni kabinet” koji je imao samo jedan zadatak - borbu protiv fudbalskih huligana.
Dva meseca kasnije, 29. maja 1985. došlo je do najveće tragedije na stadionima koju je svet do tada video. Čak 39 navijača Juventusa poginulo je na “Hejselu”, na finalu Kupa šampiona, kad su Liverpulovi “arčinsi” (“deca beskućnici”, kako se zove ekstremna grupa pristalica crvenih) srušili ogradu i napali Italijane, i to mahom porodične ljude. Englezi su tada obeleženi kao vandali, a njihovi klubovi kažnjeni su sa pet godina zabrane igranja u evropskim kupovima. Taj period “čelična lejdi” Margaret Tačer iskoristila je za konačni obračun s huliganizmom. Naložila je da se donese zakon koji bi kažnjavao izgrednike najstrožim zatvorskim kaznama za tuče, upad na teren, ulazak na stadion u alkoholisanom stanju ili uništavanje imovine.
Ipak, tragedija koja je zauvek promenila fudbal odigrala se na stadionu “Hilsboro” u Šefildu, 15. aprila 1989. godine. Kad se tokom polufinala FA kupa, između Liverpula i Notingem Foresta srušila zaštitna ograda, u pravom ljudskom stampedu poginulo je 96 navijača “crvenih”. Tada je “Tejlorovim izveštajem” doneta odluka da se uklone sve ograde, da se ukinu tribine za stajanje i postave stolice na stadione u Velikoj Britaniji. Ispred gledalaca, na poleđini reklamnih panoa oko terena, od tada su ispisani članovi zakona, koji poručuju šta čeka one koji pokušaju da naprave i najmanji incident: višegodišnje zatvorske kazne, zabrane ulaska na sve utakmice (nekad i doživotne) i visoke novčane globe.Istina, Englezi i danas znaju da prave haos, ali skoro uvek u inostranstvu. Još se pamte njihovi neredi sa Mundijala u Francuskoj 1998. kao i tuče s tragičnim epilogom u Istanbulu, uoči meča Galatasaraj - Lids, kada su dvojica Britanaca na smrt izbodeni noževima.
Još jedan od koraka ka suzbijanju huliganizma su i zabrane izlaska iz zemlje za registrovane izgrednike tokom velikih fudbalskih takmičenja. Takođe, zakoni o navijačima i bezbednosti na stadionima periodično se obnavljaju novim članovima i odredbama, što potvrđuje da se u Britaniji ništa ne prepušta slučaju.
Model postoji i jasno je da ne treba izmišljati rupu u saksiji, već samo primeniti ono što se u drugim sredinama pokazalo kao delotvorno. Huliganizam je izlečiva bolest, samo treba reagovati brzo i efektno, bez odugovlačenja i povlastica za bilo koga, kako bi se sprečila dalja eskalacija. U suprotnom, Srbiji se loše piše.
za mene je višegodišnja kazna iz teksta 1g i više,e sad do ovakvih je tekstova ne do mene.Mislim da se odmičemo od merituma stvari,ali divljanje huligana treba sprečiti svim sredstvima.
za mene je višegodišnja kazna 1g i više
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#813 Re: Policija
Prvom rečenicom izvališ nonsens zbog kojeg ne vrijedi dalje čitati napisano jer si dokazao da pojma nemaš o stvari o kojoj pišeš eseje. Huliganizam vezan za fudbal na Ostrvu je itekako rasprostranjen i danas, samo što je sklonjen od javnosti zbog mnogo stvari. Prvo da djeca ne gledaju te belaje i da tako još uvijek nezreli, neformiranih ličnosti, ne nađu u takvim ljudima idole, zatim da od huligana, koji su sramota društva, ne prave medijske ličnosti (kao što kod nas mediji od mafijaša prave neke celebrityje, elitu i šta sve ne, samo ne kažu da su ono što zaista i jesu - kriminalci), pa onda da ne prikažu tako očito da su ogromni novci uloženi u suzbijanje huliganstva, još od vremena M. Tatcher pa do danas u stvari skoro pa uzalud potrošeni...zonbirile wrote:Huliganizam u fudbalu često je nazivan “engleskom bolešću”, ali je danas gotovo sasvim iskorenjen iz Velike Britanije.
Ima toga još, malo pročitaj stvari vezane za to, hvala Bogu danas na internetu možeš naći sve, pa onda piši bez da se provaljuješ.
-
zonbirile
#814 Re: Policija
@1946
pa tako je kada skočiš na prvu,a ne pročitaš nijedan post prije.Ako ti je nick godište ,popij redergin,a nije bilo teško skontati da je ono c/p a ne moj esej.Moraš raditi na sebi,izgraditi se kao ličnost,urlatiti na tribini zna svaka frustirana budala,nabrijana alkoholom ili nečim jačim.
pa tako je kada skočiš na prvu,a ne pročitaš nijedan post prije.Ako ti je nick godište ,popij redergin,a nije bilo teško skontati da je ono c/p a ne moj esej.Moraš raditi na sebi,izgraditi se kao ličnost,urlatiti na tribini zna svaka frustirana budala,nabrijana alkoholom ili nečim jačim.
- Lunizz
#815 Re: Policija
Imam tacnu sliku kako izgleda ovaj tip sa kojim se vi ubjedjujete...
Sta se imaju njemu objasnjavati neke stvari kad je on svoj stav davno stekao na osnovu predrasuda i cula rekla kazala prica.U engleskoj istrebljen huliganizam da jeste,ako nista obidji bar neke forume jer vidim da ti odlicno ide forumski zivot.
Zatvorska kazna za ulazak na stadion?Da kako da nije.Bar razumi taj tekst koji si napisao ili kopirao.Navedene su razlicite kazne za razlicita djela,ulazak u stadion je novcano kaznjiv i dodatno dobijes zabranu ulaska na stadion na odredjeno vrijeme ili dozivotno(vjerovatno u zavisnosti sta si uradio na stadionu)a zatvor dobijas za izazivanje nereda.
Mnogo toga bi ti se moglo jos objasniti ali to je uzaludno trosenje vremena.Ti bi mogao biti klasicni policajac koji "obezbjedjuje" utakmice imas sve stavove takvog.
Sta se imaju njemu objasnjavati neke stvari kad je on svoj stav davno stekao na osnovu predrasuda i cula rekla kazala prica.U engleskoj istrebljen huliganizam da jeste,ako nista obidji bar neke forume jer vidim da ti odlicno ide forumski zivot.
Zatvorska kazna za ulazak na stadion?Da kako da nije.Bar razumi taj tekst koji si napisao ili kopirao.Navedene su razlicite kazne za razlicita djela,ulazak u stadion je novcano kaznjiv i dodatno dobijes zabranu ulaska na stadion na odredjeno vrijeme ili dozivotno(vjerovatno u zavisnosti sta si uradio na stadionu)a zatvor dobijas za izazivanje nereda.
Mnogo toga bi ti se moglo jos objasniti ali to je uzaludno trosenje vremena.Ti bi mogao biti klasicni policajac koji "obezbjedjuje" utakmice imas sve stavove takvog.
-
zonbirile
#816 Re: Policija
ja u pravu si ,uletjeti u stadion i odvaliti uniformisano lice na dužnosti po imenu policajac,letvom po glavi dobiješ samo novčanu kaznu.Pa može biti u Bosni kao humanom, civiliziranom društvu,dobiješ 10 deka kafe i 1/2 kile rahatlokuma.
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#817 Re: Policija
Onda taj dio koji kopiraš nekako označi, imaš hvala Bogu mogućnosti na forumu, čak ni da one crtice ne stavljaš. Kažem ti jednu jedinu rečenicu sam pročitao iz cijelog tvog posta(onu koju sam citirao) i to mi je dosta bilo da shvatim da sve prije i poslije napisano nema veze sa životom.zonbirile wrote:@1946
- poznanik
#818 Re: Policija
Treba otvoriti novu temu: Nogometni huligani u BiH pa tamo započeti raspravu o svemu što je vezano za policiju i navijače - huligane.
- General Maximus
#819 Re: Policija
zonbirile wrote:------------------------------------------General Maximus wrote:Comrad wrote:Ma naravno da ima trezvenih glava, to niko ne spori. Medjutim, kao sto ljudi ne vide dobre stvari koje policija uradi, isto tako se vide samo lose stvari koje navijaci urade. To je tako i ne mozemo mi tu nesto promjeniti.
vrlo jednostavno,pa Adlešička iz Hrvatske je u dva navrata išla u V.Britaniju i kupila iskustva.Pred derbi,nametneš zakonsku obavezu javljanja u policijsku upravu,oduzmeš pasoš za putovanje van,zabrana maskiranja (duks i sl. na licu),kamere kao dokaz na sudu i sl.Znaš li da u Engleskoj je 2g zatvora za upad na teren i to isti dan kod dežurnog sudije.Sutra si već u muriji narednih 730 dana.Zato su skinuli mreže i ljudi sa decom gledaju fudbal , ne ko majmuni iza rešetaka.
To sto ti napisa odnosi se na policijske mjere, a Comrad@ je pisao o kaznama za problematicnog navijaca od strane same grupe, dakle od njegovih kamarada...
- cappy_tempo
#820 Re: Policija
poznanik wrote:Treba otvoriti novu temu: Nogometni huligani u BiH pa tamo započeti raspravu o svemu što je vezano za policiju i navijače - huligane.
ne treba je otvoriti jer je bila jedna pa je jedan policajac prijetio tim istim huliganima,a nikad konkretno nije odgovorio. ova bi se prica davno zavrsila da nema nekih ljudi koji ne mogu par stvari skontati
- General Maximus
#821 Re: Policija
svakako_lud wrote:Naravno da "odobravamo" samo što na snimku ja vidim sebe kako stajem između obezbjeđenja i ovih koji su krenuli da ih udaraju a za tebe garantujem da nisi ništa uradio da im pomogneš, a i da nisi upućeniji ni u šta osim u palamuđenje forumsko i pokušavanje da na forumu ispadneš pametan i "lojalan" građanin koji poštuje policiju i zakone....General Maximus wrote:Comrad wrote:
I spominjete kako policija udara "nevine" navijaci, pa sta je ovaj zastitar kriv? Sto radi svoj posao? (pogledati na 0:56)
Taj herojski napad pripadnika HZ niko nije ni prokomentarisao. Naravno da oni to svi odobravaju, samo nekolicina njih to iskreno osudjuje.
Pozitivan primjer sa "Sjevera" je ovaj momak na snimku sto kaze: "sebi pravis belaj majmune glupi".Ipak tamo ima i trezvenih glava.
Priča prežvakana milion puta, ljudi su bezveze dobili batine iz razloga jer im šef ili koji ve već klinac nije na vrijeme shvatio da je belaj izašao izvan svake kontrole i da je bolje da se sklone i da ih niko ne dira, nego da stoji sa pet ljudi i glumi Terminatora... U momentu kad je dao naredbu da se sklone taj momak je već dobio udarac, ni kriv ni dužan...
Znaci oni su krivi jer nisu na vrijeme pobjegli od vas...
Eto sta ti i tebi slicni trebate svariti u svojim glavama, da niste sila Bogom dana...
-
zonbirile
#822 Re: Policija
-------------------------------------1946 wrote:Onda taj dio koji kopiraš nekako označi, imaš hvala Bogu mogućnosti na forumu, čak ni da one crtice ne stavljaš. Kažem ti jednu jedinu rečenicu sam pročitao iz cijelog tvog posta(onu koju sam citirao) i to mi je dosta bilo da shvatim da sve prije i poslije napisano nema veze sa životom.zonbirile wrote:@1946
dijelom do mene,a ostalo piši autoru,ali fakat stoji-višegodišnje kazne za upad na teren.E normalno gola koka,neće dobiti 2g,ali onaj junoša sa letvom sigurno.
- svakako_lud
#823 Re: Policija
Divno je kad neko iz čitavog posta uspije sebi naći barem nešto da prigovori a da pri tom uopšte ne razmišlja o tome šta piše.General Maximus wrote:svakako_lud wrote: Naravno da "odobravamo" samo što na snimku ja vidim sebe kako stajem između obezbjeđenja i ovih koji su krenuli da ih udaraju a za tebe garantujem da nisi ništa uradio da im pomogneš, a i da nisi upućeniji ni u šta osim u palamuđenje forumsko i pokušavanje da na forumu ispadneš pametan i "lojalan" građanin koji poštuje policiju i zakone....
Znaci oni su krivi jer nisu na vrijeme pobjegli od vas...![]()
Eto sta ti i tebi slicni trebate svariti u svojim glavama, da niste sila Bogom dana...
Genije, taj šef je odgovoran za svoje ljude i nigdje mu nije navedeno da mora pasti mrtva glava pa da tek tad uključi mozak, nego da reaguje u skladu sa situacijom na terenu pa samim tim i da zaštiti svoje ljude ako ne može izvršiti ono za šta su u biti bili zaduženi.
Ni jedan od njih koji se sklonio nije udaren, (izuzev onog starog policajca, za šta se sjetim svaki put familije malom retardu kad god pomislim na taj događaj) .
Elem, ovde prestaje svako moje izlaganje na ovoj temi jer izgleda da ona narodna "lakše metar u gu..cu nego cenat u glavu " zaista ima smisla...
- General Maximus
#824 Re: Policija
svakako_lud wrote:Divno je kad neko iz čitavog posta uspije sebi naći barem nešto da prigovori a da pri tom uopšte ne razmišlja o tome šta piše.General Maximus wrote:svakako_lud wrote: Naravno da "odobravamo" samo što na snimku ja vidim sebe kako stajem između obezbjeđenja i ovih koji su krenuli da ih udaraju a za tebe garantujem da nisi ništa uradio da im pomogneš, a i da nisi upućeniji ni u šta osim u palamuđenje forumsko i pokušavanje da na forumu ispadneš pametan i "lojalan" građanin koji poštuje policiju i zakone....
Znaci oni su krivi jer nisu na vrijeme pobjegli od vas...![]()
Genije, taj šef je odgovoran za svoje ljude i nigdje mu nije navedeno da mora pasti mrtva glava pa da tek tad uključi mozak, nego da reaguje u skladu sa situacijom na terenu pa samim tim i da zaštiti svoje ljude ako ne može izvršiti ono za šta su u biti bili zaduženi.
Ni jedan od njih koji se sklonio nije udaren, (izuzev onog starog policajca, za šta se sjetim svaki put familije malom retardu kad god pomislim na taj događaj) .
Elem, ovde prestaje svako moje izlaganje na ovoj temi jer izgleda da ona narodna "lakše metar u gu..cu nego cenat u glavu " zaista ima smisla...
Pa sta imam dalje komentarisati kad nijednom nisi osudio napad i mucko udaranje onog zastitara.
Ja koliko sam vidio na snimku, niko nije ni pokusao da ih odbrani. Jedino ako ti nisi onaj s motkom...na snimku ja vidim sebe kako stajem između obezbjeđenja i ovih koji su krenuli da ih udaraju
- svakako_lud
#825 Re: Policija
Kao što reče uvaženi kolega....
....Ratatata wrote:
Kume nema smisla slijepom objasnjavati kako izgleda bijelo