RAT BENDOVA - OBN

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Comrad

#801 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Comrad »

DaysleepeR wrote:
Comrad wrote:Pa emisija se zove Rat bendova, ne Rat metal bendova, pa cak ni Rat rock bendova (iako je sve okrenuto u tom fazonu), mogla se i neka klapa prijavit. :D

Nek sviraju sta hoce.
naravno da će svirat šta hoće al valjda je tv show koji je na televiziji dozvoljeno komentarisati kako pozitivno tako i negativno?
Svakako da je dozvoljeno.

Medjutim, nesto sam konto sta bi bilo da se kojim slucajem kakva rap grupa prijavila ili neki drugi pravac sta ja znam. Islo bi se drvljem i kamenjem na njih, jer ako se ne mogu "podnijeti" odredjene rock pjesme, pa kako bi onda gledali da tamo ljudi odrepaju nesto, a usput i odsviraju, nesto u stilu Cypress Hill-a, na primjer.

I znao sam da mi je pjevac Larve odnekud poznat.

Image
:D
frumpy

#802 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by frumpy »

Neelix wrote:Štefanec, a ne Štefanac, kako reče onaj.... :D
Ah, izvinjavam se što sam pogrešno napisala jedno slovo u prezimenu tvog ljubimca Vinka...
Baron_Samedi

#803 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Baron_Samedi »

frumpy wrote:
Neelix wrote:Štefanec, a ne Štefanac, kako reče onaj.... :D
Ah, izvinjavam se što sam pogrešno napisala jedno slovo u prezimenu tvog ljubimca Vinka...
:D oooppsss

I iso je samo zbog Vinka. Satro zbog dobre glazbe. :oops: :mrgreen:
Dori

#804 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Dori »

DaysleepeR wrote: kad neko jede sve, nije gurman
...ali jeste poguzija :lol:

Samo da se ukljucim da kazem da su moji favoriti Supernova....I naravno, to nema nikakve veze sa muzikom :dance: :mrgreen:
Vragolan

#805 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Vragolan »

Dori wrote:

Samo da se ukljucim da kazem da su moji favoriti Supernova....I naravno, to nema nikakve veze sa muzikom :dance: :mrgreen:
garant plavokosi gitarista, posto ima duuuuguuuu lepu plavu kosu
DaysleepeR

#806 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by DaysleepeR »

Comrad wrote: Svakako da je dozvoljeno.

Medjutim, nesto sam konto sta bi bilo da se kojim slucajem kakva rap grupa prijavila ili neki drugi pravac sta ja znam. Islo bi se drvljem i kamenjem na njih, jer ako se ne mogu "podnijeti" odredjene rock pjesme, pa kako bi onda gledali da tamo ljudi odrepaju nesto, a usput i odsviraju, nesto u stilu Cypress Hill-a, na primjer.

Problem ovog foruma je u tome što napišeš na jednoj stranici biva upamćeno sve dok se ne otvori nova stranica foruma pa onda sve nanovo. Rap grupa ne bi prošla ni prvu audiciju a kamoli nešto drugo.

Propozicije su slijedeće, bend je obavezan do utorka poslati 5 domaćih i 5 stranih pjesama žiriju koji bira šta sviraš.

Kakva rap grupa kakve trice, kakvo takmičenje, show je bitan samo, koliko puta treba ponovit.
Dori

#807 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Dori »

Vragolan wrote:
Dori wrote:

garant plavokosi gitarista, posto ima duuuuguuuu lepu plavu kosu

Mmmmmmmmac! Mac!! :dance: :mrgreen:

Image
irvinx1

#808 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by irvinx1 »

Lazni Fedja. Zbog njega postajem gej hahahaha.
Simpa deckic.
Comrad

#809 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Comrad »

DaysleepeR wrote:
Comrad wrote: Svakako da je dozvoljeno.

Problem ovog foruma je u tome što napišeš na jednoj stranici biva upamćeno sve dok se ne otvori nova stranica foruma pa onda sve nanovo. Rap grupa ne bi prošla ni prvu audiciju a kamoli nešto drugo.

Propozicije su slijedeće, bend je obavezan do utorka poslati 5 domaćih i 5 stranih pjesama žiriju koji bira šta sviraš.

Kakva rap grupa kakve trice, kakvo takmičenje, show je bitan samo, koliko puta treba ponovit.
Normalno da ne bi prosla, nije u tome poenta mog posta.
kokaj

#810 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by kokaj »

Nebitno je sto se svira, bitno je da su sve to djeca bogatuna i da zasigurno nisu u finalu zbog dobre glazbe vec zbog novca i poznanstava...
Pogledajte njihove skupocjene gitare i sve ce vam biti jasno, zar je moguce da ne postoji u regiji nijedan mladi talentirani glazbenik koji svira jeftiniji instrument :? :? :?

Srecom postoji internet pa ovakve prijevare nece moci jos dugo da traju, u narednim godinama internet ce kao medij totalno potisnut TV , pa ce napokon talentirani ljudi koji nisu bogati imati jednaku promociju kao mamini i tatini sinovi ... I sad doduse imamo bendova koji imaju veliku popularnost na netu, ali to je tek pocetak...

To je uostalom i unistilo rock&roll na ovim prostorima, jer morali smo zadnjih desetljeca na TV-ima gledat i slusat netalentiranu djecu raznih politicara, generala, mafijasa, a ne prave umjetnike...
Clover

#811 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Clover »

Citala sam sta ste pisali, i registrovala sam se samo da dam i ja svoje skromno misljenje :) Uglavnom, s odusevljenjem sam cekala ovu sezonu Rata bendova, ali razocarah se. Ne zbog bendova, nego zbog (ne)organizovanosti samog showa. Izbor pjesama ne bih ni komentarisala, ako je vec tacno da ziri bukvalno bira pjesme za bendove, ali ako je ovo vec zamisljeno kao takmicenje, neka se onda i organizuje kao takmicenje, sa jasnim propozicijama, kriterijima, i ne u smislu izbora pjesama nego u smislu odlucivanja zasto neki bend treba ispasti, sviranju autorskih pjesama itd., nekih vise tehnickih stvari. Ne moze se kao razlog ispadanja benda (konkretno, Forever storm) kao razlog navesti to da im je autorska pjesma zvucala "previse kao Iron Maiden". Ipak, najvise me nervira ziri - da je ziri drukciji nego sto jeste, mnoge stvari bi se takodje promijenile. Ipak ovo ne bi trebala biti emisija za reklamiranje Divljih jagoda i pronalazenje angazmana za docek NG pomenutom bendu.
DaysleepeR

#812 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by DaysleepeR »

Clover wrote:Citala sam sta ste pisali, i registrovala sam se samo da dam i ja svoje skromno misljenje :) Uglavnom, s odusevljenjem sam cekala ovu sezonu Rata bendova, ali razocarah se. Ne zbog bendova, nego zbog (ne)organizovanosti samog showa. Izbor pjesama ne bih ni komentarisala, ako je vec tacno da ziri bukvalno bira pjesme za bendove, ali ako je ovo vec zamisljeno kao takmicenje, neka se onda i organizuje kao takmicenje, sa jasnim propozicijama, kriterijima, i ne u smislu izbora pjesama nego u smislu odlucivanja zasto neki bend treba ispasti, sviranju autorskih pjesama itd., nekih vise tehnickih stvari. Ne moze se kao razlog ispadanja benda (konkretno, Forever storm) kao razlog navesti to da im je autorska pjesma zvucala "previse kao Iron Maiden". Ipak, najvise me nervira ziri - da je ziri drukciji nego sto jeste, mnoge stvari bi se takodje promijenile. Ipak ovo ne bi trebala biti emisija za reklamiranje Divljih jagoda i pronalazenje angazmana za docek NG pomenutom bendu.
kad započneš post sa "registrovala sam se samo da dam i ja svoje skromno misljenje :)" prosto mamiš nekog da ti napiše kako se nisi ni trebala registrovati, međutim nakon što sam pročitao šta si napisla mogu samo reći da mi je drago što si se registrovala da napišeš svoje mišljenje sa kojim se slažem.

pozdrav
janje_

#813 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by janje_ »

Clover wrote:. Ne zbog bendova, nego zbog (ne)organizovanosti samog showa.
mene su najprije zbunili kad su u prvoj emisiji poceli izbacivati one brojeve telefona, koji u biti nicemu ne sluze.. ziri je cista ikebana, ali to je tako bilo i prosle godine..

trebe na motorima su jos prosle godine za mene znacilo turbofolk, ali eto, jos uvijek bude dobre muzike.. ;)

sve u svemu, sljedece sezone nula bodeva.. niko se tu vise nece prijavti ko drzi do sebe.. do sada najbolji potez je povuko full house odustujanjem od takmicenja..
Baron_Samedi

#814 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Baron_Samedi »

Al ovaj lik skida Slasha :shock:

Suepernova ce pobijedit. Larva je fulila sa U2.

Joj sto bi ovu djecurliju do bine nabio nogom...
plonker

#815 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by plonker »

.
Last edited by plonker on 16/09/2012 19:46, edited 1 time in total.
Whitesnake

#816 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Whitesnake »

Ako zeli, admin me moze odmah "remove" sa foruma, ali ja MORAM ostaviti post (koji je btw uvijek rijedak na ovom forumu) ali za ovu nazovi "pobijedu" benda Supernova (protiv kojeg nemam nista licno) nabijem Zeleta Lipovacu na ******.. Ovo je pateticno.. over and out
V
Last edited by Whitesnake on 04/03/2011 23:45, edited 1 time in total.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#817 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Entropio »

Ma Livio je najkompletniji tamo i trebao je pobjediti, a ne dobiti motor. Al' Zele je pao na "How you remind me" od Nickelbacka koju je Supernova odsvirala maestralno. :D
O'zone
Globalni moderator

#818 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by O'zone »

Entropio wrote:Ma Livio je najkompletniji tamo i trebao je pobjediti, a ne dobiti motor. Al' Zele je pao na "How you remind me" od Nickelbacka koju je Supernova odsvirala maestralno. :D
Nije Livio dobio motor nego pojačalo a EKG je dobio motor i Larva.

Supernova po meni zasluženo pobijedila sve su fenomenalno odradili čak i Perfect Stranger na kojima ima je Zele zamjerio i rekao da je krivi izbor pjesme, jedino su malo sa Chop Suey zapeli vidjelo se da se i Miloš pati sa Serj-ovim brzim tempom texta pjesme ali opet je bilo za respect jer bi se slabo ko usudio da ono otpjeva čak je i Vinko prošlu emisiju rekao da niko neće da prihvati tu pjesmu.
Ace of Spades je bio dooobar :mrgreen:
samo_ovaj_put

#819 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by samo_ovaj_put »

znaci svi zadovoljni idu kuci
plonker

#820 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by plonker »

.
Last edited by plonker on 16/09/2012 19:46, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#821 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by O'zone »

plonker wrote:Čuj dobili motor. Pa trebali su onda cijeli stage podjelit, kao ono završen show pa da ne ostaje nosite kući. Ne mogu da vjerujem šta se prikazuje kod nas na TV. Bolje da su im se samo zahvalili, nagradili ih pljeskom i poslali kući.
:run:
Koliko ja vidjoh malo je falilo da bude tako. Vinko reče nešto na principu "teška su vremena svugdje,svuda je recesija ništa bolje nije ni na OBN-u ali mi se nadamo da se vidimo i sljedeće godine" a onda su to Feđa i Adrijana začinili sa izjavom na kraju "Vidimo se sljedeće godine u nekom drugom šou".

Nadam se da se varam ali mi se nekako čini da je ovaj vrlo dobar projekat "prnuo u šišu" i da ćemo sljedeće godine gledati cajke a umjesto Sloge sve će se prenijeti u neki bircuz sa kariranim stoljancima jebeš ga to sad prolazi :roll:
BSn

#822 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by BSn »

O'zone wrote:
plonker wrote:Čuj dobili motor. Pa trebali su onda cijeli stage podjelit, kao ono završen show pa da ne ostaje nosite kući. Ne mogu da vjerujem šta se prikazuje kod nas na TV. Bolje da su im se samo zahvalili, nagradili ih pljeskom i poslali kući.
Koliko ja vidjoh malo je falilo da bude tako. Vinko reče nešto na principu "teška su vremena svugdje,svuda je recesija ništa bolje nije ni na OBN-u ali mi se nadamo da se vidimo i sljedeće godine" a onda su to Feđa i Adrijana začinili sa izjavom na kraju "Vidimo se sljedeće godine u nekom drugom šou".

Nadam se da se varam ali mi se nekako čini da je ovaj vrlo dobar projekat "prnuo u šišu" i da ćemo sljedeće godine gledati cajke a umjesto Sloge sve će se prenijeti u neki bircuz sa kariranim stoljancima jebeš ga to sad prolazi :roll:

U bircuzima sa kariranim stolnjacima se ne slusaju cajke, molit cu lijepo. :oops:
O'zone
Globalni moderator

#823 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by O'zone »

BSn wrote:
O'zone wrote:

U bircuzima sa kariranim stolnjacima se ne slusaju cajke, molit cu lijepo. :oops:
Nego :shock:
BSn

#824 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by BSn »

O'zone wrote:
BSn wrote: U bircuzima sa kariranim stolnjacima se ne slusaju cajke, molit cu lijepo. :oops:

U bircuzima sa kariranim stolnjacima se cirka zestoko i ćuti zivot - a kako ti to zamisljas uz Daru Bubasvabu?

Molit cu lijepo, razlika je izmedju bircuza i cajkaskih mjesta gdje izlazi ugladjena djiberana, k'o izmedju regea i ambijentalne muzike.
O'zone
Globalni moderator

#825 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by O'zone »

BSn wrote:
O'zone wrote:
BSn wrote: U bircuzima sa kariranim stolnjacima se ne slusaju cajke, molit cu lijepo. :oops:

U bircuzima sa kariranim stolnjacima se cirka zestoko i ćuti zivot - a kako ti to zamisljas uz Daru Bubasvabu?

Molit cu lijepo, razlika je izmedju bircuza i cajkaskih mjesta gdje izlazi ugladjena djiberana, k'o izmedju regea i ambijentalne muzike.
Slažem se i ispravljam svoj krivi navod.
Post Reply