Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
venera123

#801 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by venera123 »

Molim sve ljude koji imaju bilo kakvu informaciju o stencima koji se nalaze kod akademije da mi jave. Naime, jedna divna gospodja i ja smo dogovorile da te stence vakcinisemo, medjutim prije dva dana su pocele kruziti price da je kod ovih stenaca dolazila neka zena sa veterinarom i da ih je vakcinisala. Ako je to istina, onda su nama ruke vezane i sada ih ne mozemo vakcinisati :(

Svaka informacija je dobro dosla.
Naravno maleni su na udomljavanju. Sve su zenkice. Stari oko 2-3mjeseca.
Svaki udomitelj dobija besplatnu veterinarsku obradu psa, sa 8 mjeseci od nas je i sterilizacija gratis ;)

Dakle ko bude zelio neku od ovih mrvica imat ce kompletnu besplatnu veterinarsku obradu, u tu obradu ulazi i cipovanje psa, kao i sterilizacija kada pas napuni 8mjeseci.

Image

Image

Image

Image

Image
Ogledalo

#802 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Ogledalo »

Ne znam da li je adekvatno za ovu temu, ali sve teme o psima lutalicama su zatvorene.
Ostala sam bez posla prije dvije godine. Odlučila sam se zadužiti, kupiti dva plastenika i raditi. Uspjeli smo plastenike sačuvati od ne malo snijega ove godine. Međutim, zadnjih godinu dana traje bitka sa psima lutalicama. Prvo su "razderali" mog psa koji je svakodnevno liječen dva mjeseca. Naravno, troškove veterinara sam pokrila sama. Zatim su počeli raznositi na sve strane smeće, svaki dan cca dvije vreće smeća nakupimo. Onda im je i to prestalo biti zanimljivo pa su počeli kopati po vanjskoj bašti. Čim bi nešto posijali oni bi isto veče to iskopali. Onda im je i to dosadilo i počeli su da uništavaju plastenike i povrće u njima. U zadnjih pola godine šteta je prešla iznos od 5000 maraka. I pored najbolje volje navedenu štetu teško mogu nadoknaditi, jer su uništili većinu rasada za proljetnu sadnju. Bavim se eko uzgojem. Sve radim ručno, bez ikakve mašine. I sam proces traje puno duže, nego kod konvencionalne proizvodnje.

Uprkos dobroj volji i ljubavi prema životinjama (od kad znam za sebe imam psa), nakon štete koju sam zatekla jutros odlučila sam uputiti apel, pa ako neko zna udruženje, pojedince, neformalnu grupu koja može odvesti pse ili na neki drugi način rješiti problem da se javi na pp. Iskreno, za par dana ću biti prinuđena da im dam otrov, jer stvarno drugo rješenje ne vidim. Naravno, općina i kanton nisu nadležni i odgovornost prebacuju na druge, te se njihovo rješenje problema sastoji u čekanju nečega.
pakica_

#803 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by pakica_ »

Ogledalo wrote:Ne znam da li je adekvatno za ovu temu, ali sve teme o psima lutalicama su zatvorene.
Ostala sam bez posla prije dvije godine. Odlučila sam se zadužiti, kupiti dva plastenika i raditi. Uspjeli smo plastenike sačuvati od ne malo snijega ove godine. Međutim, zadnjih godinu dana traje bitka sa psima lutalicama. Prvo su "razderali" mog psa koji je svakodnevno liječen dva mjeseca. Naravno, troškove veterinara sam pokrila sama. Zatim su počeli raznositi na sve strane smeće, svaki dan cca dvije vreće smeća nakupimo. Onda im je i to prestalo biti zanimljivo pa su počeli kopati po vanjskoj bašti. Čim bi nešto posijali oni bi isto veče to iskopali. Onda im je i to dosadilo i počeli su da uništavaju plastenike i povrće u njima. U zadnjih pola godine šteta je prešla iznos od 5000 maraka. I pored najbolje volje navedenu štetu teško mogu nadoknaditi, jer su uništili većinu rasada za proljetnu sadnju. Bavim se eko uzgojem. Sve radim ručno, bez ikakve mašine. I sam proces traje puno duže, nego kod konvencionalne proizvodnje.

Uprkos dobroj volji i ljubavi prema životinjama (od kad znam za sebe imam psa), nakon štete koju sam zatekla jutros odlučila sam uputiti apel, pa ako neko zna udruženje, pojedince, neformalnu grupu koja može odvesti pse ili na neki drugi način rješiti problem da se javi na pp. Iskreno, za par dana ću biti prinuđena da im dam otrov, jer stvarno drugo rješenje ne vidim. Naravno, općina i kanton nisu nadležni i odgovornost prebacuju na druge, te se njihovo rješenje problema sastoji u čekanju nečega.
meni je stvarno zao sto ste ostali bez posla i sto se borite za zivot kao i velika vecina gradjana ove zemlje, ali zaista ste pogrijesili mjesto gdje cete govoriti kako cete otrovati pse :x :x :x
svi kuburimo s njima na ovaj ili onaj nacin, ali niko ih ne ubija, tako da molim da ni vi ne radite isto! pokusajte se obratiti av mau da ih, ako nista, prebaci negdje drugo, ali poBogu, imajte srca i nemojte ih ubijati :(
Ogledalo

#804 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Ogledalo »

O našem lažnom moralu i navodnoj zabrinutosti za pse, najbolje govori to što je samo jedan odgovor na moje pitanje. Gdje su ti Av Mau? Kako doći do njihovog broja? Hoćeš ti doći sa kombijem i odvući ih? Ja ću ti pomoći, svakako. Gdje ih na kraju odvesti? Psi su poprilično veliki.

Da ih stvarno želim i hoću otrovati, sigurno ne bih ovdje pisala o tome.

Šteta možda za nekog nije velika, ali neka pokušaju ti lažni moralisti da budu bez plate dvije godine, zaduženi za plastenike, pa neka onda daju 5000 KM iz džepa. Onda bih voljela čuti kako govore o demokratiji, pravnom sistemu, zaštićenim i nezaštićenim životinjama i sl.

Takođe, nisi primjetio da imam psa kojeg su bukvalno rastrgali i jedva je ostao živ, nego si primjetio moje kukanje za materijalnim. Ja ne želim kukati, nego želim nesmetano raditi i boriti se za sebe.
Cholina_Lokica

#805 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Cholina_Lokica »

I hoces da ti mi aminujemo da sve pobijes :? De ba...
Ogledalo

#806 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Ogledalo »

Cholina_Lokica wrote:I hoces da ti mi aminujemo da sve pobijes :? De ba...
Čitate li vi uopće šta pišem? Tražim pomoć kome se mogu obratiti zbog navedenog problema. Nisam htjela kukati, nego dočarati situaciju. I ponavljam, da sam ih htjela potrovati, baš bih to ovako javno iznijela.

Prvi post je napisan u afektu i trovanje je spomenuto samo kao metafora, jer se stvarno nemam kome obratiti. Ako znate šta treba, onda mi to i napišite, jer mi je lažnog moralisanja preko glave.
luna09

#807 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by luna09 »

Znam da ih nećeš otrovati, jer da si to htjela davno bi učinila. Na žalost nisu oni tu svojom voljom a tvojom još manje. Udruženje AV-MAU na žalost nije tako jako a nema i nekih sredstava iako se svi pozivaju na njih. Broj Aldina iz udruženja je 061/600-210 al sumnjam da će ti moći pomoći. Jedini lijek ti je da unajmiš neki kombi i prevezeš ih na drugu lokaciju što ne garantuje da neće doći drugi. Ako si već toliko uložila u te plastenike možda bi trebalo neku žičanu ogradu postaviti pa da da fizički ne mogu prići.Ne znam koja je opština u pitanju ali na Ilidži je otvoren nešto kao azil a uskoro će i u Prači početi sa radom. Možda bi ti Aldin mogao pomoći da cuke idu u azil.Vjerujem da ti je teško al kako bi tek živjela sa spoznajom da si ubila ....gluho bilo. Na žalost toliko o pomoći s moje strane, da mogu više kao i većina na ovom portalu sigurno bi uradili ali nekako smo uglavnom upućeni na sebe i malu grupicu ljudi koji od svega najviše imaju ljubavi prema psima i dobre volje da pomognu.
Jasna90

#808 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Jasna90 »

Napravi ogradu i rijesen problem... :D
pemanapemani

#809 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by pemanapemani »

Jasna90 wrote:Napravi ogradu i rijesen problem... :D
Ma ja, boriš se da preživiš u nakaradnom društvenom sistemu, a kao šlag na tortu ti dođe zajebavanje sa cukama koji su kretenima poslužili kao igračke za dokolicu. Dokolica ishlapila, cuke na ulicu, divota.
Na kraju, šta ima veze, ako si već zijanila 5000 KM, možeš još 500 KM za ogradu. :-)
Jasna90

#810 Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Jasna90 »

Pa bolje 500 nego opet 5000...
zengi

#811 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zengi »

Ogledalo wrote:O našem lažnom moralu i navodnoj zabrinutosti za pse, najbolje govori to što je samo jedan odgovor na moje pitanje. Gdje su ti Av Mau? Kako doći do njihovog broja? Hoćeš ti doći sa kombijem i odvući ih? Ja ću ti pomoći, svakako. Gdje ih na kraju odvesti? Psi su poprilično veliki.

Šteta možda za nekog nije velika, ali neka pokušaju ti lažni moralisti da budu bez plate dvije godine, zaduženi za plastenike, pa neka onda daju 5000 KM iz džepa. Onda bih voljela čuti kako govore o demokratiji, pravnom sistemu, zaštićenim i nezaštićenim životinjama i sl.

Takođe, nisi primjetio da imam psa kojeg su bukvalno rastrgali i jedva je ostao živ, nego si primjetio moje kukanje za materijalnim. Ja ne želim kukati, nego želim nesmetano raditi i boriti se za sebe.
Pa kad bi mi svkai put reagovali kad neko napise ovakvu nebulozu, gdje bi nam kraj bio.

DA IH NEGDJE ODVUCEMO KOMBIJEM a ti ces nam tako velikodusno pomoci. Ma nemoj ba, sto ce ti to, mi cemo doci i o svom trosku i na svoj rizik hvatati i NEGDJE ih odvuci. A GDJE bi po tvom misljenju moglo biti to NEGDJE?
Dali si ikad razmisljala gdje bi ih mi to mogli odvuci, cak i kad bi htjeli da tako glumimo šintore i razvozimo pse kad god nekom zasmetaju? Da ih odvucemo negdje gdje ce nekom drugom smetati? Ti mislis da nikom drugom ti silni napusteni psi ne smetaju nego samo tebi, jelde?
I sad kao kritika "laznog morala". E bas svasta ima na ovom svijetu....

Nekako mi ova tvoja prica ne pavi nikakav smisao...
Jos nisam cuo za ovakve pse koji svaki put izrove sve sto ti posadis. Za divelj svinje sam cuo da to rade, cuo sam da to i komsije rade, ali za pse nisam.
U svakom slucaju, ili kupi okoraka (ima ih pojeftino) pa zagradi komplet okolo sto bih ti ja savjetovao ne samo radi pasa nego inace da ti svako ne ulazi i ne krade ili ih otruj.

Vidis, ja sam od nedavno promjernio i taktiku i pricu. Ne savjetujem vise ljudima da budu milosrdni prema tim jadnim zivotinjama jer sam primjetio da ta prica kod nas malo pije vode.
Sad savjetujem ljudima da im rade zlo sto je vise moguce i to na naj gnusniji nacin.
Logika je slijedeca: Posto nema sanse da od nas ikad postanu ljudi i posto je bilo kakva ideja humanosti potpuno strana ovom narodu onda bi naj bolje bilo za generalni boljitak citave planete da mi totalno nestanemo sa lica zemlje. To cemo naj prije postici ako intenziviramo nase zvjersko ponasanje, rad na Bogo-neugodnim djelima i skupljanju negativnih poena. Time cemo skratiti ovu agoniju i prije zaraditi kod Boga da nas on sto prije satare nekim novim ratom, bolescu, elementarnom nepogodom, itd. a volio bih da se to desi za moga zivota pa da mogu da uzivam.

Samo da znas, ja vec tri godine trosim pola plate i skoro svo slobodno vrijeme na te napustene pse i da nije njih ja bih mogao da vozim golfa 6 (a ne neki razhrndani kombi koji sam upravo radi njih kupio), i da ne razmisljam hocu li naruciti kafu ili cocacolu jer ako narucim cocacolu onda mi je to kila pilecih vratova manje za napustene pse.
Kad to sve saberem, vrijeme, novac, zivce, itd. ja sam na gubitku vise od tebe.
Veliki broj ljudi na ovom forumu (osim onih koji maksuz dodju da pricaju svoje gnusne gadosti pa nam onda zatvore temu kao sto si primjetila) je u slicnoj situaciji i odvaja od svojih usta i od usta svoje djece da bi brinula o tim psima.
Posto vidim da nisi upucena samo da pojasnim, pricanje gnusnih gadosti koji nemaju veze sa temom se i dalje broji kao sasvim regularna konverzacija i misljenje koje se mora postovati.
pakica_

#812 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by pakica_ »

Ogledalo wrote:O našem lažnom moralu i navodnoj zabrinutosti za pse, najbolje govori to što je samo jedan odgovor na moje pitanje. Gdje su ti Av Mau? Kako doći do njihovog broja? Hoćeš ti doći sa kombijem i odvući ih? Ja ću ti pomoći, svakako. Gdje ih na kraju odvesti? Psi su poprilično veliki.

prva stvar, zensko sam.. ne vidim cemu drskost u postu prema meni, bila sam maksimalno fer i korektna, a prije svega kulturna.. isto tako sam vas mogla zatjerat u neku stvar zbog price o trovanju, jer mi je takvih na vrh glave, pa i dalje.. ja sam samo ponudila jedan banalan primjer sa av mau, zato sto se oni busaju u prsa da su zaduzeni za pse, ali nisu ni oni kao sto se cine, nego sam u nastojanju da psi budu sprijeceni od jedenja otrova spomenula njih.. niti imam kombi niti mi pada na zdravu pamet da ih trpam i odvozim "tamo negdje" jer ih nisam ja pustila tu gdje su vama poremetili plastenike i stajaznam u vrijednosti od 5 hiljada maraka, tako da ja nisam zaduzena ni da ih sklanjam odatle.. ne diram ni ove iz svoje mahale, tako da ziher necu ni one iz drugih.. sto bi bilo ko sklanjao nesto sto vama smeta? kako kaze zengi, svima svi smetaju, tako da nam samo fali to negdje gdje trebamo da ih odvedemo..
ili cemo u njegov kombi potrpat jedno 300 komada, pa ih odvesti "negdje"..
helem, nadam se da cete na ljeto imati sta prodati i zaraditi, a molim da prekinemo ovdje o ovoj prici jer ce nam i ovu temu bacit pod kljuc..
Ogledalo

#813 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Ogledalo »

Kao prvo, da sam ih htjela potrovati ne bih to ovdje pisala, što sam već ponovila nekoliko puta.

Kao drugo, napisala sam da i kada bi se našao neko da ih pokupi u kombi, gdje ih odvući? Nisam baš toliko bezobrazna da pse prebacim nekom drugom na teret.

Kao treće, obratila sam se ovdje da vidim možete li mi dati neki savjet za rješenje.

Kao četvrto, prije 10 minuta sam pričala sa ljudima iz općine koji su dolazili da procjene štetu na plastenicima kod komšija. Njihov savjet, citiram: "Nađi nekog da ih ubije pištoljem po noći, ili zatuče kamenom. Može ih neko i nabosti vilama." Šta reći na sve ovo? Vi me osuđujete što sam pokušala dobiti neki savjet, a vlast mi savjetuje da ih diskretno pobijem.

Kao peto, kod komšija, a i kod mene, kopaju ispod ograde da bi ušli u dvorište, a kod plastenika grizu najlon. Samo da napomenem, pet cuka hrani najmanje deset ljudi, jer nismo monstrumi koji bi ih gledali kako umiru od gladi. Još jedna napomena, ne hrane se u mom dvorištu, ni blizu plastenika, pa da im je onako usput napraviti štetu.

@zengi - Zamisli do sad sam i ja mislila da takvo što samo rade divlje svinje i slične divljači :-)
alibegoa

#814 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by alibegoa »

Stavarno vučete ljude za jezik, da su ti napravili štetu i od 500km davno bi ih ti zatukla. A eto i vlast ti je lijepo rekla šta odraditi.
alibegoa

#815 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by alibegoa »

dupli
zengi

#816 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zengi »

Ogledalo wrote:Kao prvo, da sam ih htjela potrovati ne bih to ovdje pisala, što sam već ponovila nekoliko puta.

Kao drugo, napisala sam da i kada bi se našao neko da ih pokupi u kombi, gdje ih odvući? Nisam baš toliko bezobrazna da pse prebacim nekom drugom na teret.

Kao treće, obratila sam se ovdje da vidim možete li mi dati neki savjet za rješenje.

Kao četvrto, prije 10 minuta sam pričala sa ljudima iz općine koji su dolazili da procjene štetu na plastenicima kod komšija. Njihov savjet, citiram: "Nađi nekog da ih ubije pištoljem po noći, ili zatuče kamenom. Može ih neko i nabosti vilama." Šta reći na sve ovo? Vi me osuđujete što sam pokušala dobiti neki savjet, a vlast mi savjetuje da ih diskretno pobijem.

Kao peto, kod komšija, a i kod mene, kopaju ispod ograde da bi ušli u dvorište, a kod plastenika grizu najlon. Samo da napomenem, pet cuka hrani najmanje deset ljudi, jer nismo monstrumi koji bi ih gledali kako umiru od gladi. Još jedna napomena, ne hrane se u mom dvorištu, ni blizu plastenika, pa da im je onako usput napraviti štetu.

@zengi - Zamisli do sad sam i ja mislila da takvo što samo rade divlje svinje i slične divljači :-)
Ok, mozda smo svi malo pretjerali, ti sa ovim trovanjem a mi sa svojom pricom, sa kojom si komplet konverzaciju postavila na krivu nogu.

A sta se tu moze reci?? Pa vidis u kakvoj drzavi zivimo i kakvi smo ljudi???
Zato sam ja promjernio taktiku i poceo da propagiram kriminal i zlo svake vrste jer sta covjek da kaze nekome ko kaze ZATUCI ga kamenom ili probodi vilama.
Odakle je taj kad koristi izraz ZATUCI?
E sad da ti nesto kazem, opasnije je takve ljude imati oko sebe nego hiljade bijesnih pasa i da sam na tvom mjestu ja bih to odmah prijavio svim organima od mjesne zajednice do Haga.
Prava opasnost prijeti od njih.
Ali, opet kad pogledas bar 95% ljudi u ovoj zemlji tako razmislja pa nebi imalo poente. Sjasi Kurta, da uzjase Murta.
jaca-maca

#817 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by jaca-maca »

Ogledalo wrote: Kao četvrto, prije 10 minuta sam pričala sa ljudima iz općine koji su dolazili da procjene štetu na plastenicima kod komšija. Njihov savjet, citiram: "Nađi nekog da ih ubije pištoljem po noći, ili zatuče kamenom. Može ih neko i nabosti vilama." Šta reći na sve ovo? Vi me osuđujete što sam pokušala dobiti neki savjet, a vlast mi savjetuje da ih diskretno pobijem.
S kakvim hm ljudima si ti pricala...katastrofa.
Ja sam te spomenula svom prijatelju koji je pravnik i rekao mi je da jedino sto mozes uraditi je da tuzis kanton Sarajevo (pretpostavljam da si u tom kantonu) posto psi takoreci pripadaju njima.
Kanton je kriv sto nije na vrijeme obezbijedio azile...
Last edited by jaca-maca on 19/03/2012 22:06, edited 1 time in total.
zengi

#818 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zengi »

To Piccolo Jaraneeeeee!!!
Cudna prica skroz, pa imaju li ti psi kakvog pametnijeg posla nego da irgete po svu noc da bi iskopali neke mrkve, krompire ili kupus... a nemogu to pojesti.
Da iskopaju par komada cisto iz zezanja to mogu razumjeti ali da bas toliko navale na kopanje bez neke koristi po sebe... :-)
Mozda bi se mogli trenirati da sad siju a na jesen da iskopaju.
sones

#819 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by sones »

zengi wrote:To Piccolo Jaraneeeeee!!!
Cudna prica skroz, pa imaju li ti psi kakvog pametnijeg posla nego da irgete po svu noc da bi iskopali neke mrkve, krompire ili kupus... a nemogu to pojesti.
Da iskopaju par komada cisto iz zezanja to mogu razumjeti ali da bas toliko navale na kopanje bez neke koristi po sebe... :-)
Mozda bi se mogli trenirati da sad siju a na jesen da iskopaju.
Zengi, izvini, ali ovakav ton ti ne priliči. Jako te poštujem na osnovu postova koje uvijek čitam, i nerijetko se nasmijem. Dijelim tvoje mišljenje u većini stvari (jedini je izuzetak što sam ja ZA sterilizaciju i kastraciju) i upravo zato sam nisam mogla da ne reagiram na ovo.

Moj pas kojeg sam uzela sa ulice je razvalio MOJ plastenik i kopao MOJE povrće, tako da priča da psi to NE RADE ne stoji.

Ja mislim da se moja Gina hranila po kontejnerima kopajući po kesama za smeće pa kad je vidjela veliki plastenik pomislila "VIDIIIIIIII KOLIKA KESA!"
A bila je i krtica unutra koju je pokušavala uhvatiti.
Usput, mom drugom psu nikad nije palo na pamet da dira plastenik (ali on se nije hranio iz kontejnerskih kesa :) )

Naravno, pošto je pas moj i plastenik moj i problem je moj, i riješen je. Naravno, ne trovanjem psa, nego sam kupila novi plastenik i namjeravam ga ograditi onom žicom za kokošinjce da vidimo da li će onda moći doći do njega.
Pozdrav.
Ogledalo

#820 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Ogledalo »

Hvala svima koji su odgovorili što na pp, što ovdje.

Da sam htjela dizati halabuku i da mrzim pse, otvorila bih novu temu, a ne bih pisala na ovoj gdje se trenutno piše jedan ili nijedan post dnevno.

Problem sa cukama će biti rješen, na žalost, ne onako kako sam ja htjela. Komšije su navodno izvadile potvrdu kod veterinara da su psi izrazito agresivni, što opet nema veze sa stvarnošću. Ovih dana će doći valjda šintori da ih odvezu. Mislila sam da možemo doći zajednički do nekog rješenja, ali sam ovdje ispala lažov i provokator.

Pozdrav.
gerberica

#821 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by gerberica »

Picccolo wrote:
Ogledalo wrote:Hvala svima koji su odgovorili što na pp, što ovdje.

Da sam htjela dizati halabuku i da mrzim pse, otvorila bih novu temu, a ne bih pisala na ovoj gdje se trenutno piše jedan ili nijedan post dnevno.

Problem sa cukama će biti rješen, na žalost, ne onako kako sam ja htjela. Komšije su navodno izvadile potvrdu kod veterinara da su psi izrazito agresivni, što opet nema veze sa stvarnošću. Ovih dana će doći valjda šintori da ih odvezu. Mislila sam da možemo doći zajednički do nekog rješenja, ali sam ovdje ispala lažov i provokator.

Pozdrav.
Ti nastavljas po starom, kontas mi vesla sisali, nemoj da izmisljas , veterinari ne izdaju nikakve potvrde o agresivnosti pasa.
Izdaju potvrde,nazovi veterinarski fakultet i pitaj,informativno.Ukoliko se pokazu kao agresivni onda daju povrde da se uklone s ulica.
Cholina_Lokica

#822 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Cholina_Lokica »

Te potvrde izdaje veterinarska inspekcija koja nema nikakve veze sa fakultetom
Cholina_Lokica

#823 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Cholina_Lokica »

Picccolo wrote:
Cholina_Lokica wrote:Te potvrde izdaje veterinarska inspekcija koja nema nikakve veze sa fakultetom
Radi to kantonalna veterinarska inspekcija ali znas kako radi? Tako sto pas nekoga (covjeka) ujede, taj neko ode kod ljekara, izvade se medicinski nalozi o tome, napravi se policijski izvjestaj, i onda inspektori izadju na teren, identifikuju psa koji je to uradio bez ikakve dvojbe i onda se zovu sintori. Posto se desavalo da se u tom fuseraju od posla uhvati pogresan pas, koji nikome nije nista uradio, ta praksa je jako detaljna i ide u korist zivotinje.
Tako da sva ova prica, kako su oni izvadili uvjerenje o agresivnosti copora pasa je totalna izmisljotina. A i po ponudjenom se vidi da psi nisu ugrizli nikoga, nego su iskopali kupus.
Nazovite inspekciju i recite kako vam copor pasa kopa po kupusu, i oni ce vam reci da napravite ogradu jer je to vasa duznost.
Znaci ne postoji "uvjerenje o agresivnosti pasa", nego "uvjerenje da je pas nekoga ozlijedio", sto dovodi do njegovog odvodjenja sa ulice od strane sintora, po proceduri koju sam objasnio.
To je to, samo mi mrsko bilo pisati sve
alibegoa

#824 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by alibegoa »

Picccolo wrote:
Cholina_Lokica wrote:Te potvrde izdaje veterinarska inspekcija koja nema nikakve veze sa fakultetom
Radi to kantonalna veterinarska inspekcija ali znas kako radi? Tako sto pas nekoga (covjeka) ujede, taj neko ode kod ljekara, izvade se medicinski nalozi o tome, napravi se policijski izvjestaj, i onda inspektori izadju na teren, identifikuju psa koji je to uradio bez ikakve dvojbe i onda se zovu sintori. Posto se desavalo da se u tom fuseraju od posla uhvati pogresan pas, koji nikome nije nista uradio, ta praksa je jako detaljna i ide u korist zivotinje.
Tako da sva ova prica, kako su oni izvadili uvjerenje o agresivnosti copora pasa je totalna izmisljotina. A i po ponudjenom se vidi da psi nisu ugrizli nikoga, nego su iskopali kupus.
Nazovite inspekciju i recite kako vam copor pasa kopa po kupusu, i oni ce vam reci da napravite ogradu jer je to vasa duznost.
Znaci ne postoji "uvjerenje o agresivnosti pasa", nego "uvjerenje da je pas nekoga ozlijedio", sto dovodi do njegovog odvodjenja sa ulice od strane sintora, po proceduri koju sam objasnio.
Baš tako eto ovoj jadnoj psi napravili štetu od barem 5000KM ali njoj ih je kao žao....
gerberica

#825 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by gerberica »

Picccolo wrote: Ne znam odakle ti uskoci sa tom "informacijom" u ovu raspravu
Ja uskocih u raspravu tako jer smo mi u nasoj ulici imali dosta problema sa psima lutalicama,bilo je dosta napada na djecu pa smo zvali da vidimo sta nam je ciniti.Tako su nam rekli,a ako su lagali mene i ja lazem vas.
Ne znam otkud toliko negativnog pisanja sa tvoje strane.Mozda neko osim tebe moze nekad biti u pravu.pozzz
Post Reply