Ogledalo wrote:O našem lažnom moralu i navodnoj zabrinutosti za pse, najbolje govori to što je samo jedan odgovor na moje pitanje. Gdje su ti Av Mau? Kako doći do njihovog broja? Hoćeš ti doći sa kombijem i odvući ih? Ja ću ti pomoći, svakako. Gdje ih na kraju odvesti? Psi su poprilično veliki.
Da ih stvarno želim i hoću otrovati, sigurno ne bih ovdje pisala o tome.
Šteta možda za nekog nije velika, ali neka pokušaju ti lažni moralisti da budu bez plate dvije godine, zaduženi za plastenike, pa neka onda daju 5000 KM iz džepa. Onda bih voljela čuti kako govore o demokratiji, pravnom sistemu, zaštićenim i nezaštićenim životinjama i sl.
Takođe, nisi primjetio da imam psa kojeg su bukvalno rastrgali i jedva je ostao živ, nego si primjetio moje kukanje za materijalnim. Ja ne želim kukati, nego želim nesmetano raditi i boriti se za sebe.
Pa kad bi mi svkai put reagovali kad neko napise ovakvu nebulozu, gdje bi nam kraj bio.
DA IH
NEGDJE ODVUCEMO KOMBIJEM a ti ces nam tako velikodusno pomoci. Ma nemoj ba, sto ce ti to, mi cemo doci i o svom trosku i na svoj rizik hvatati i NEGDJE ih odvuci. A GDJE bi po tvom misljenju moglo biti to NEGDJE?
Dali si ikad razmisljala gdje bi ih mi to mogli odvuci, cak i kad bi htjeli da tako glumimo šintore i razvozimo pse kad god nekom zasmetaju? Da ih odvucemo negdje gdje ce nekom drugom smetati? Ti mislis da nikom drugom ti silni napusteni psi ne smetaju nego samo tebi, jelde?
I sad kao kritika "laznog morala". E bas svasta ima na ovom svijetu....
Nekako mi ova tvoja prica ne pavi nikakav smisao...
Jos nisam cuo za ovakve pse koji svaki put izrove sve sto ti posadis. Za divelj svinje sam cuo da to rade, cuo sam da to i komsije rade, ali za pse nisam.
U svakom slucaju, ili kupi okoraka (ima ih pojeftino) pa zagradi komplet okolo sto bih ti ja savjetovao ne samo radi pasa nego inace da ti svako ne ulazi i ne krade ili ih otruj.
Vidis, ja sam od nedavno promjernio i taktiku i pricu. Ne savjetujem vise ljudima da budu milosrdni prema tim jadnim zivotinjama jer sam primjetio da ta prica kod nas malo pije vode.
Sad savjetujem ljudima da im rade zlo sto je vise moguce i to na naj gnusniji nacin.
Logika je slijedeca: Posto nema sanse da od nas ikad postanu ljudi i posto je bilo kakva ideja humanosti potpuno strana ovom narodu onda bi naj bolje bilo za generalni boljitak citave planete da mi totalno nestanemo sa lica zemlje. To cemo naj prije postici ako intenziviramo nase zvjersko ponasanje, rad na Bogo-neugodnim djelima i skupljanju negativnih poena. Time cemo skratiti ovu agoniju i prije zaraditi kod Boga da nas on sto prije satare nekim novim ratom, bolescu, elementarnom nepogodom, itd. a volio bih da se to desi za moga zivota pa da mogu da uzivam.
Samo da znas, ja vec tri godine trosim pola plate i skoro svo slobodno vrijeme na te napustene pse i da nije njih ja bih mogao da vozim golfa 6 (a ne neki razhrndani kombi koji sam upravo radi njih kupio), i da ne razmisljam hocu li naruciti kafu ili cocacolu jer ako narucim cocacolu onda mi je to kila pilecih vratova manje za napustene pse.
Kad to sve saberem, vrijeme, novac, zivce, itd. ja sam na gubitku vise od tebe.
Veliki broj ljudi na ovom forumu (osim onih koji maksuz dodju da pricaju svoje gnusne gadosti pa nam onda zatvore temu kao sto si primjetila) je u slicnoj situaciji i odvaja od svojih usta i od usta svoje djece da bi brinula o tim psima.
Posto vidim da nisi upucena samo da pojasnim, pricanje gnusnih gadosti koji nemaju veze sa temom se i dalje broji kao sasvim regularna konverzacija i misljenje koje se mora postovati.