Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Moderator: anex
- Pikaboo
#801 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Hvala vam svima na podrsci.Odoh sada da je sahranim u svojoj basti.
...Neznam odakle mi ovolike suze,liju bez prestanka od kako je otisla 
-
teAMICA
#802 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Pikaboo wrote:Hvala vam svima na podrsci.Odoh sada da je sahranim u svojoj basti....Neznam odakle mi ovolike suze,liju bez prestanka od kako je otisla
-
luna09
#803 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Pikabo ne mogu ti reći ne tuguj,jer i meni se plače .Moj stav u životu za ljude i ljubimce je bolje da ode nego da se pati.Budi hrabra ...
- minjonja
#804 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
jao pikaboo, kako mi je zao. znam kako ti je... ja da sam na tvom mjestu ja bih je dala da urade autopsiju na veterini da se utvrdi od cega je umrla, da znamo kojem je veterinaru stalo do zivotinje kao do lanjskog snijega, ko daje pogresne dijagnoze i lijeci pogresnim lijekovima, kako bi se sprijecile u buducnosti takve stvari.
zao mi je i tebe i mace...
- Pikaboo
#805 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Neznam kako da budem hrabra kad na svakom koraku je vidim.Pa jos sinoc sam je drzala na rukama i osjetila njen dah,njenu mirisnu glavicu....Nedostaje mi strasno,u prsima me boli,imam osjecaj da cu umrijeti od tuge i jako tesko se borimo s njenim odlaskom.Zaspem na par minuta i kad se probudim sve sto se desilo, mi se vrati u sjecanje svom silinom,nemam vise hrabrosti da zaspem.Imam jos dvije mace u kuci,njene cerke,ali mi je jos teze kad ih pogledam.luna09 wrote:Pikabo ne mogu ti reći ne tuguj,jer i meni se plače .Moj stav u životu za ljude i ljubimce je bolje da ode nego da se pati.Budi hrabra ...
Hvala Bogu pa se nije dugo patila,svega tri dana agonije,a meni izgleda kao vjecnost.Ovako lupam po forumu,da malo zaboravim.
Nije trebalo ovako da bude...
- Pikaboo
#806 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Zakopala sam je danas u svojoj basti,nisam ni pomisljala na autopsiju.Jednostavno mi u ovom bolu mozak ne radi racionalno.Veterinar Mustafa kaze da se otrovala necim sto je pojela napolju i da su organi otkazivali jedan po jedan i ja mu vjerujem.Kasno smo uocili simptome,to jest dzelati na Stupu su se poigrali sa njenim zivotom.minjonja wrote:jao pikaboo, kako mi je zao. znam kako ti je... ja da sam na tvom mjestu ja bih je dala da urade autopsiju na veterini da se utvrdi od cega je umrla, da znamo kojem je veterinaru stalo do zivotinje kao do lanjskog snijega, ko daje pogresne dijagnoze i lijeci pogresnim lijekovima, kako bi se sprijecile u buducnosti takve stvari.
Tako mi je tesko da imam osjecaj da ce mi srce otkazati od tuge.Ocekujem je da mjaukne,da me pogleda svojim ljepim okama....8 sati nakon njene smrti ja sam nju jos drzala.Vec se ukocila,ali je bila tako ljepa.Nije imala bolnu grimasu,kao da se odmorila.Ljepe moje oci,uvjek ce mi faliti
- minjonja
#807 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
joj nasih veterinara... ne kontam sta rade tolike godine pa ne mogu izlijecit macku i psa koji su najcesci kucni ljubimci, a tek kako lijece papagaje, gustere, zmije, kameleone... ne mogu ti opisati koliko mi je zao.
- Flika
#808 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Zao mi je zbog mace...
Ja sam sahranila papagaja i cuku, mackama nema broja jer sam najcesce kupila bolesne ili pregazene po cesti. Vise to ne radim, nemam snage a ni razumijevanja ukucana...
Ja sam sahranila papagaja i cuku, mackama nema broja jer sam najcesce kupila bolesne ili pregazene po cesti. Vise to ne radim, nemam snage a ni razumijevanja ukucana...
-
p1nky
#809 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Moram ti reci da su vrijednosti uree i kreatinina stvarno bile visoke,i vjerovatno je bilo akutno.I mozda je bolje sto se tako brzo desilo nego da gledas macu koja kopni dva mjeseca,a svaki dan je bocaju.Izgleda da stvarno tu nema izlaza,jer su i meni rekli za Rikija da moze dan,sedam dana ili koji mjesec.Samo bi se nadala boljem, a u stvari nista.Znam kako ti je ,jer ni ja ne prestajem plakati i razmisljati o propustima,bilo mojim ili njihovim.Njih sada nema........
- Felidae
#810 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
jao, ja otvorim forum da vidim sta ima novo, i rasplacem se.
zao mi je Pikaboo....
zao mi je Pikaboo....
- Pikaboo
#811 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Nemam rijeci da opisem kakav ocaj osjecam.Probudim se jutros (popila dva Leksilijuma ) i kontam,hajde ne boli me bas toliko koliko sam ocekivala da ce boliti kad te stvarnost poslje sna osamari.Odem u dnevni boravak da pijem kafu,kada obicno imamo jutarnju ceremoniju sa mojom macanom....i onda mi lose,lose mi to tolike mjere da nisam mogla da usisam kucu jer necu imati ni njene bjele dlake na tepihu.Neki ce misliti da sam poludila,nek misle,ali ona nama nije bila kucni ljubimac,kao sto nije niti jedna zivotinja,vec clan porodice 9 godina.Kad smo bili u najvecim crnjacima,ona i njeno dvoje djece su pravili takve ludorije po kuci i nasmijavali nas do suza.Felidae wrote:jao, ja otvorim forum da vidim sta ima novo, i rasplacem se.
zao mi je Pikaboo....
Malo mi lakse kad se izjadam jer vi svi na ovoj temi imate neku zivotinjicu i znate o cemu pricam.Danas sam na njenom grobu prolila litre suza.Mislim da mi najteze pada misao da je ono sto toliko volis,zakopano u zemlji.Njena draga mirisna glavica trune u zemlji.
Juce silazim niz stepenice i nosim nju zamotanu u peskir,mrtvu,nosim je mojoj drugoj kuci da je sahranim u basti.Sretnem komsiju.On me zaustavi,vidi ja podbuhla od placa i pita sta je.Ja mu kazem,a on me gleda ko tele!Vidim da konta,pa zar se za to place.
Banovat ce me,nije ovo tema za slomljena srca,ali ja nevidim da ce mi ikada biti bolje.
Hvala vam svima na ljepim rijecima.
- minjonja
- Flika
#813 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Tesko je to, znam, al nemoj ici sa stavom da ti nece biti bolje, jasta ce nego biti, samo treba vremena...
Zivni malo, trzni se, i radi sebe a i za dobro druge mace (koliko sam shvatila imas ih jos) znas da one osjete kako je tebi a i njima je stres...
Zivni malo, trzni se, i radi sebe a i za dobro druge mace (koliko sam shvatila imas ih jos) znas da one osjete kako je tebi a i njima je stres...
- vox-populi
#814 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Jako mi je zao Pikaboo. Imas jos dvije macke, koncentrisi se na njih i bice bolje.
-
wildflower
#815 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Moram da kazem da te itekako razumijem, Pikaboo, i tesko je ponuditi neku utjehu u takvom momentu. Moj Djuro je otisao 3.1. ove godine, dijagnoza je bila slicna, trovanje i postepeno otkazivanje organa, ali on je bolovao duze. Toliki bol nisam vjerovala da postoji...I budjenje nocu jer osjetim pritisak na pokrivacu kao da on lezi na svom mjestu na krevetu, i onda shvatis da ga nema tamo gdje je provodio noci 7 godina
Jako, jako tesko smo se oporavili od tog gubitka.
I svo ovo vrijeme nakon toga mi je uzasno kad se sjetim tih strasnih dana kada je bolovao, kopnio pred mojim ocima.
A njegova slika uokvirena stoji na ormaricu, i ne zanima me ako neko kaze da je to ludo i nenormalno, meni je zao ljudi koji su uskraceni za osjecaj ljubavi prema zivotinji koja savrseno zna tu ljubav da vrati.
Pikaboo, zelim ti svu snagu ovog svijeta u ovim teskim danima.
I svo ovo vrijeme nakon toga mi je uzasno kad se sjetim tih strasnih dana kada je bolovao, kopnio pred mojim ocima.
A njegova slika uokvirena stoji na ormaricu, i ne zanima me ako neko kaze da je to ludo i nenormalno, meni je zao ljudi koji su uskraceni za osjecaj ljubavi prema zivotinji koja savrseno zna tu ljubav da vrati.
Pikaboo, zelim ti svu snagu ovog svijeta u ovim teskim danima.
- Pikaboo
#816 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Hvala.Jos sam ziva...jedva.
- simbabimba
#817 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Hej ljudi zabrinuh se za svog macora pa da vidim imate li mi kakav savjet dati? Sinoc je skocio i i zgleda ruzno doskocio na plocice u kupatilu sa nekih 2 m visine. Poceo je malo santavo da hoda i rep mu visi !!!? Mislim fakat ga vise nakon toga nije podigao. U korijenu repa malo ga ko i odigne ali vrh mu se vuce za njim i mlati kad skoci negdje Boze sacuvaj
!
Sve mislim ruzno se docekao, nesto nategao oko zadnjih nona, ali rep ???
Je li neko vidio nesto slicno? Da li da ga vodim na pregled, jer osim toga najnormalnije se ponasa, trci skace igra se i nepokazuje da ga nesto boli.

Sve mislim ruzno se docekao, nesto nategao oko zadnjih nona, ali rep ???
Je li neko vidio nesto slicno? Da li da ga vodim na pregled, jer osim toga najnormalnije se ponasa, trci skace igra se i nepokazuje da ga nesto boli.
- Pikaboo
#818 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Posto je rep produzetak kicme ja bi ga odvela nek ga pregledaju.Vjerovatno nije nista, ali bolje sprijeciti nego da ti poslje bude zaosimbabimba wrote:Hej ljudi zabrinuh se za svog macora pa da vidim imate li mi kakav savjet dati? Sinoc je skocio i i zgleda ruzno doskocio na plocice u kupatilu sa nekih 2 m visine. Poceo je malo santavo da hoda i rep mu visi !!!? Mislim fakat ga vise nakon toga nije podigao. U korijenu repa malo ga ko i odigne ali vrh mu se vuce za njim i mlati kad skoci negdje Boze sacuvaj!
Sve mislim ruzno se docekao, nesto nategao oko zadnjih nona, ali rep ???![]()
-
luna09
#819 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ova stranica možda nije za hvalisanje ali ne znam gdje drugo da podjelim sreću i da se pohvalim.Ukratko bila sam odsutna dan i po i za to vrijeme moja čupa je bila sama(tamo gdje sam išla mace nisu poželjne a i malo teže bi bilo za prevoz) Uglavnom svo vrijeme sam mislila kako će ona sama.Ali kad sam se vratila pa ljudi moji nije mi se neko obradovao toliko posljednjih 10 godina.Trčala je od mene do djece skakala na nas lizala nas,stvarno neopisiva radost.
A nije napravila ni najmanju štetu,..samo je svu hranu smazala iako je bilo za 3 dana

A nije napravila ni najmanju štetu,..samo je svu hranu smazala iako je bilo za 3 dana
- hana_montana
#820 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
heheluna09 wrote:Ova stranica možda nije za hvalisanje ali ne znam gdje drugo da podjelim sreću i da se pohvalim.Ukratko bila sam odsutna dan i po i za to vrijeme moja čupa je bila sama(tamo gdje sam išla mace nisu poželjne a i malo teže bi bilo za prevoz) Uglavnom svo vrijeme sam mislila kako će ona sama.Ali kad sam se vratila pa ljudi moji nije mi se neko obradovao toliko posljednjih 10 godina.Trčala je od mene do djece skakala na nas lizala nas,stvarno neopisiva radost.
A nije napravila ni najmanju štetu,..samo je svu hranu smazala iako je bilo za 3 dana![]()
kad god dodjem kuci zaskoci me s vrata
- simbabimba
#821 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Pikaboo wrote:Posto je rep produzetak kicme ja bi ga odvela nek ga pregledaju.Vjerovatno nije nista, ali bolje sprijeciti nego da ti poslje bude zaosimbabimba wrote:Hej ljudi zabrinuh se za svog macora pa da vidim imate li mi kakav savjet dati? Sinoc je skocio i i zgleda ruzno doskocio na plocice u kupatilu sa nekih 2 m visine. Poceo je malo santavo da hoda i rep mu visi !!!? Mislim fakat ga vise nakon toga nije podigao. U korijenu repa malo ga ko i odigne ali vrh mu se vuce za njim i mlati kad skoci negdje Boze sacuvaj!
Sve mislim ruzno se docekao, nesto nategao oko zadnjih nona, ali rep ???![]()
Hvala na odgovoru, veceras definitivno dolazi vet.
- Pikaboo
#822 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Jel dolazio veterinar? Sta je sa macorom?
- simbabimba
#823 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ej hvala sto pitas, zvali smo vet-a, radilo se o kontuziji korijena repa. Ruzno je doskocio sa te visine (smoto mali). Pretpostavljam da ga je bolilo ono kao kad mi padnemo na trticu. Bas ga je bolilo jer uopste nije pomijerao rep i visio je kao da nije njegov. Kako smo vec nekad imali macu kojoj je nakon loma karlice ostao paralisan rep, bas smo se prepali jer je identicno izgledalo. Sve u svemu na kraju hvala Bogu nije bilo tako strasno jer nije nista slomljeno ili potrgano pa je vec evo dva dana gospodinu rep opet "na ledjima"
Hvala jos jednom na interesovanju.
Kako si ti? Znam kroz sta prolazis, nas je u avgustu napustio 13-godisnji saputnik i drug
a jedina utjeha mi je bila da je s nama ipak prozivio lijep dio zivota. Tog smo macka udomili nakon sto je na ulici ostao bez sape i onakav "copav" nama je bio najdrazi i najljepsi. Jos uvijek nam jako nedostaje, ali smo se odlucili pokusati utjesiti udomivsi macana za kojeg smo se evo sad bili zabrinuli.
Kazes da imas druge macice kcerkice od tvoje neprezaljene mace - neka te one utjese, mogu te uvijek podsjetiti na nju.
Hvala jos jednom na interesovanju.
Kako si ti? Znam kroz sta prolazis, nas je u avgustu napustio 13-godisnji saputnik i drug
Kazes da imas druge macice kcerkice od tvoje neprezaljene mace - neka te one utjese, mogu te uvijek podsjetiti na nju.
-
zijancer
#824 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
da li neko zna sta bi mogao biti razlog da se maca (perzijska u ovom slucaju,one su malo cudne) upiski u musku tenu?
da se radi o muzjaku vjerovatno bi imalo veze sa oznacavanjem teritorije, ali u pitanju je zenka. 
-
djevojka_sa
#825 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Poklanjam crno bijelu perzijsku macu, staru 3 godine. Uslovi da dobijete na poklon prelijepu perzijsku macu su : da ste ljubitelj maca
, po mogucnosti stariji ili penzioneri, da zivite u kuci koja nije pored ceste, da nemate djece u kuci. Ukoliko ispunjavate sve uslove mozete dobiti perzijsku macu na poklon. Macu poklanjam jer je njena vlasnica umrla, dakle imala je svu brigu i paznju do sad, tako da joj sad zelim naci dobrog vlasnika. Za vise informacija mi se mozete obratiti porukom.