Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
eluna

#801 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by eluna »

nineinchnails wrote:
Bellica wrote: Nema veze, nije HS jeste neka druga s istim ciljem, ja se s njima "ganjam" od 10. januara tekuce godine, gospoda dosla na ideju da provlace nekakve kablove te preko fasade, pa kroz ulaz, a za uzvrat nam nude besplatnu ugradnju tog glupog video nadzora.
Ja ovim putem molim sve EV i PEV da obrate paznju sta potpisuju KA operaterima, sad su jako opasni zbog konkurencije, mi smo jos dobro prosli, mojoj prijateljici, odnosno EV u njenoj zgradi su ponudili 2000Km da postave odasiljac na krov (nisam sigurna koja je tacno KA TV u pitanju), oni se nisu slozili, ovi ipak postavili odasiljac, a ni marke im nisu uplatili jer im nisu dozvolili da koriste njihov krov za tu opasnu glupost. Zato, oprez, niko bez saglasnosti vecine ne smije da postavlja niti jedan ekser na zajednicki dio zgrade, mi PEV moramo biti jako oprezni, a EV takodjer, jer u velikoj mjeri, od njihovih glasova, tj. potpisa zavisi da li ce se nesto ugraditi ili postaviti na zgradi.
Pa, po nasoj zgradi su provukli kablove preko fasade i postavili razvodne kutije, i kanalice po stubistu. Niko nikoga nije pitao za ovo. ne znam ni ko je postavio. Mene kao PEV-a niko nije ni zvao ni pitao, samo sam dosao jedan dan s posla i tako to zatekao. Sta sad?
NIKAKO, NIKAKO; NIKAD, I NI POD KAKVIM USLOVIMA NE SKIDAJTE SAMI!!!!!!!!!

ovo zaboravih napisati, ali to ne smijete - inače bit ćete krivi za povredu tuđe stvari i vi koliko i oni ..... znači "prati proceduru" vi, samo tako ih se možete otarasiti a da ne platite ništa
zonbirile

#802 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by zonbirile »

@eluna

za nadograđivanje nije tačno,uredovala i policija,nego se tada kupili politički bodovi,kada se skontalo i popunio broj,prestalo sa silovanjem zakonske prakse.Što se tiče restitucije nema je još,a donesen idiotski zakon o pravu otkupa,što će nas koštati milijarde maraka ,jer to sud u Strazburu ne zarezuje.Toliko o stanogradnji i bajanju tipa,:neće neke babe...hoće,jer se radi budi bog s nama.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#803 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by PipiDugaDevetka »

zonbirile wrote:@eluna

za nadograđivanje nije tačno,uredovala i policija,nego se tada kupili politički bodovi,kada se skontalo i popunio broj,prestalo sa silovanjem zakonske prakse.Što se tiče restitucije nema je još,a donesen idiotski zakon o pravu otkupa,što će nas koštati milijarde maraka ,jer to sud u Strazburu ne zarezuje.Toliko o stanogradnji i bajanju tipa,:neće neke babe...hoće,jer se radi budi bog s nama.
U ovoj predizbornoj emisiji CD FACE TV-a, Bakir Izetbegović, predsjednički kandidat se hvali kako je njegovo djelo ustakljivanje Kantona Sarajevo i NADOGR(A)DNJA STANOVA u KS.
http://www.facetv.ba/top-100/5624-bakir ... didat.html

Image
Na ovako potonulu zgradu FAMOS-GRADNJA je po Izetbegovićevom zakonu o rješavanju stanova boračke populacije (uglavnom policajci) nadogradila sprat u naselju Pejton, opština Ilidža. Pored upozorenja predratnih stanara i vlasnika zgrade, nadogradiše je. Sada ljudi, žene i djeca stanuju u tim stanovima. Zgrada tone i dalje zbog greške socijalističkih graditelja što nisu ispitali nekada močvarni teren, a prije kopanja temelja.
zonbirile

#804 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by zonbirile »

upravitelji su samo segment kriminala u stambenoj izgradnji.kada se sjetim borca sa trga heroja,nadogradio 35 stanova,pa u jednom puće naprava,a on sada u murdelju radi 4-5 ubistava.Aferim,pa i američka tužba se vrtila oko stambene ujdurme i ko vlada sarajevom
Bellica

#805 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

nineinchnails wrote:
Bellica wrote: Nema veze, nije HS jeste neka druga s istim ciljem, ja se s njima "ganjam" od 10. januara tekuce godine, gospoda dosla na ideju da provlace nekakve kablove te preko fasade, pa kroz ulaz, a za uzvrat nam nude besplatnu ugradnju tog glupog video nadzora.
Ja ovim putem molim sve EV i PEV da obrate paznju sta potpisuju KA operaterima, sad su jako opasni zbog konkurencije, mi smo jos dobro prosli, mojoj prijateljici, odnosno EV u njenoj zgradi su ponudili 2000Km da postave odasiljac na krov (nisam sigurna koja je tacno KA TV u pitanju), oni se nisu slozili, ovi ipak postavili odasiljac, a ni marke im nisu uplatili jer im nisu dozvolili da koriste njihov krov za tu opasnu glupost. Zato, oprez, niko bez saglasnosti vecine ne smije da postavlja niti jedan ekser na zajednicki dio zgrade, mi PEV moramo biti jako oprezni, a EV takodjer, jer u velikoj mjeri, od njihovih glasova, tj. potpisa zavisi da li ce se nesto ugraditi ili postaviti na zgradi.
Pa, po nasoj zgradi su provukli kablove preko fasade i postavili razvodne kutije, i kanalice po stubistu. Niko nikoga nije pitao za ovo. ne znam ni ko je postavio. Mene kao PEV-a niko nije ni zvao ni pitao, samo sam dosao jedan dan s posla i tako to zatekao. Sta sad?

Obavijesti upravitelje neka ih tuze jer niko bez saglasnosti 51% stanara i saglasnosti upravitelja (pismene i jedne i druge) ne smije ekser da zakuca na vasu zgradu. Znas koje sam ja imala probleme zbog toga, isto tako dosli jedan dan, ja nisam bila kuci i trazili kljuc od tavana od moje mame koja prema mojim instrukcijama nista nikome ne potpisuje niti daje kljuceve bez mene. Kad sam se vratila, oni me cekaju ovi iz kablovske, traze kljuc od tavana da se popnu da nesto okace, neke kablove preko fasade. Srecom, procitala sam zakon na vrijeme i nisam im dozvolila nego sam trazila da im dodje sef, u medjuvremenu "odletim" do upravitelja i raspitam se jos jednom, zatrazim pojasnjenje zakona i eto, bila sam u pravu. Dosao im sef nakon 15 dana, poceo galamiti "...morate nam dozvoliti, presjeci cemo vam kablove, nesmijete nam osporavati radove, nasa je instalacija..." znas onako seljacki i drsko, daj mi pa kako bilo, onda mu lijepo kazem da mi napravi 28 zahtjeva koje cu da podijelim svim stanarima, pa neka procitaju sta se od njih trazi, pa ako vecina dozvoli, neka okace, ali opet uz ugovor da ce sanirati svu eventualno nastalu stetu. Naljutio se on na mene, opet poceo galamiti, ali hajde, tada mi je obecao vodjenje kabla fasadom pored oluka do krova koji ce zastititi metalnom kanalicom, nakon toga, dodje tehnicar koji kaze da nisu rekli ni za kakvu kanalicu nego ce postaviti kukicu gore na krov, drugu dole na zgradi pa ce zategnuti kablove izmedju tih kukica, kao da sam ja blesava, pa ce kablovi zalediti, pa ce se odlediti, pa ce fasada povuci vlagu...u svakom slucaju bilo je od 28 stanara 12 za i ostali protiv, dakle, nema nikakvog provlacenja. A ti, nemoj to nista da diras, nego zovi gradjevinca iz OKI-ja neka snimi situaciju pa neka javi gradjevinskoj inspekciji nadlezne opstine sta su uradili, nisu smjeli bez saglasnosti stanara nista, ni ekser da zakucaju. Eto, ako naplatite stetu meni dodje mustuluk :-D a naplatit ce te jer su sve to postavili bez odobrenja.
Last edited by Bellica on 28/03/2011 10:30, edited 1 time in total.
zonbirile

#806 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by zonbirile »

Bellica wrote:
nineinchnails wrote:

Obavijesti upravitelje neka ih tuze jer niko bez saglasnosti 51% stanara i saglasnosti (pismene i jedne i druge) ne smije ekser da zakuca na vasu zgradu. Znas koje sam ja imala probleme zbog toga, isto tako dosli jedan dan, ja nisam bila kuci i trazili kljuc od tavana od moje mame koja prema mojim instrukcijama nista nikome ne potpisuje niti daje kljuceve bez mene. Kad sam se vratila, oni me cekaju ovi iz kablovske, traze kljuc od tavana da se popnu da nesto okace, neke kablove preko fasade. Srecom, procitala sam zakon na vrijeme i nisam im dozvolila nego sam trazila da im dodje sef, u medjuvremenu "odletim" do upravitelja i raspitam se jos jednom, zatrazim pojasnjenje zakona i eto, bila sam u pravu. Dosao im sef nakon 15 dana, poceo galamiti "...morate nam dozvoliti, presjeci cemo vam kablove, nesmijete nam osporavati radove, nasa je instalacija..." znas onako seljacki i drsko, daj mi pa kako bilo, onda mu lijepo kazem da mi napravi 28 zahtjeva koje cu da podijelim svim stanarima, pa neka procitaju sta se od njih trazi, pa ako vecina dozvoli, neka okace, ali opet uz ugovor da ce sanirati svu eventualno nastalu stetu. Naljutio se on na mene, opet poceo galamiti, ali hajde, tada mi je obecao vodjenje kabla fasadom pored oluka do krova koji ce zastititi metalnom kanalicom, nakon toga, dodje tehnicar koji kaze da nisu rekli ni za kakvu kanalicu nego ce postaviti kukicu gore na krov, drugu dole na zgradi pa ce zategnuti kablove izmedju tih kukica, kao da sam ja blesava, pa ce kablovi zalediti, pa ce se odlediti, pa ce fasada povuci vlagu...u svakom slucaju bilo je od 28 stanara 12 za i ostali protiv, dakle, nema nikakvog provlacenja. A ti, nemoj to nista da diras, nego zovi gradjevinca iz OKI-ja neka snimi situaciju pa neka javi gradjevinskoj inspekciji nadlezne opstine sta su uradili, nisu smjeli bez saglasnosti stanara nista, ni ekser da zakucaju. Eto, ako naplatite stetu meni dodje mustuluk :-D a naplatit ce te jer su sve to postavili bez odobrenja.
---------------------
pa eksere i ne kucaju,kucali su cijele spratove i potkrovlja i sve po z a k o n u
Bellica

#807 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Niko bez papira ili ti saglasnosti vecine stanara, preko 50% glasova ZA ne smije nista da radi, ekser je najmanje sto ti moze uraditi na zgradi pa nadalje, ne smije se okaciti ni klima ni strik niti bilo sta drugo bez saglasnosti. To oko potkrovlja sam objasnila, nana mi ima stan u jednoj takvoj nadogradjenoj zgradi, svi su dali saglasnost, postoji dokument koji im dozvoljava nadogradnju, jer su im u zamjenu ponudili krov i fasadu koji vec nakon 8 godina prokisnjava a fasada opada, to sam vec pisala u prethodnom post-u. Tako su mi kroz nanin podrum provukli neke cijevi, nisu smjeli bez saglasnosti, ali posto je dedo rahmetli potpisao, dao im je saglasnost i oni uveli, sve je po zakonu. Ti ako das saglasnost komsiji da od tavana izgradi stan i jos vas 51% EV on ce to uraditi jer je PO ZAKONU!
Bellica

#808 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

PipiDugaDevetka wrote:
zonbirile wrote:@eluna

U ovoj predizbornoj emisiji CD FACE TV-a, Bakir Izetbegović, predsjednički kandidat se hvali kako je njegovo djelo ustakljivanje Kantona Sarajevo i NADOGR(A)DNJA STANOVA u KS.
http://www.facetv.ba/top-100/5624-bakir ... didat.html

Image
Na ovako potonulu zgradu FAMOS-GRADNJA je po Izetbegovićevom zakonu o rješavanju stanova boračke populacije (uglavnom policajci) nadogradila sprat u naselju Pejton, opština Ilidža. Pored upozorenja predratnih stanara i vlasnika zgrade, nadogradiše je. Sada ljudi, žene i djeca stanuju u tim stanovima. Zgrada tone i dalje zbog greške socijalističkih graditelja što nisu ispitali nekada močvarni teren, a prije kopanja temelja.
PDD bar vam je oluk dobar, nemoj da se zalis, eto imate i vi nesto dobro, priznajem bolji je od naseg na zgradi kojeg uskoro moramo zamijeniti :-D
zonbirile

#809 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by zonbirile »

Bellica wrote:Niko bez papira ili ti saglasnosti vecine stanara, preko 50% glasova ZA ne smije nista da radi, ekser je najmanje sto ti moze uraditi na zgradi pa nadalje, ne smije se okaciti ni klima ni strik niti bilo sta drugo bez saglasnosti. To oko potkrovlja sam objasnila, nana mi ima stan u jednoj takvoj nadogradjenoj zgradi, svi su dali saglasnost, postoji dokument koji im dozvoljava nadogradnju, jer su im u zamjenu ponudili krov i fasadu koji vec nakon 8 godina prokisnjava a fasada opada, to sam vec pisala u prethodnom post-u. Tako su mi kroz nanin podrum provukli neke cijevi, nisu smjeli bez saglasnosti, ali posto je dedo rahmetli potpisao, dao im je saglasnost i oni uveli, sve je po zakonu. Ti ako das saglasnost komsiji da od tavana izgradi stan i jos vas 51% EV on ce to uraditi jer je PO ZAKONU!
--------------------------------
očito živimo u različitim državama,kada je vođena politička akcija,onda je policija uvodila izvođače na potkrovlja i niko nije potpisivao.
eluna

#810 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by eluna »

zonbirile wrote:
Bellica wrote:Niko bez papira ili ti saglasnosti vecine stanara, preko 50% glasova ZA ne smije nista da radi, ekser je najmanje sto ti moze uraditi na zgradi pa nadalje, ne smije se okaciti ni klima ni strik niti bilo sta drugo bez saglasnosti. To oko potkrovlja sam objasnila, nana mi ima stan u jednoj takvoj nadogradjenoj zgradi, svi su dali saglasnost, postoji dokument koji im dozvoljava nadogradnju, jer su im u zamjenu ponudili krov i fasadu koji vec nakon 8 godina prokisnjava a fasada opada, to sam vec pisala u prethodnom post-u. Tako su mi kroz nanin podrum provukli neke cijevi, nisu smjeli bez saglasnosti, ali posto je dedo rahmetli potpisao, dao im je saglasnost i oni uveli, sve je po zakonu. Ti ako das saglasnost komsiji da od tavana izgradi stan i jos vas 51% EV on ce to uraditi jer je PO ZAKONU!
očito živimo u različitim državama,kada je vođena politička akcija,onda je policija uvodila izvođače na potkrovlja i niko nije potpisivao.
u to vrijeme nije postojao zakon o održavanju zajedničkih dijelova zgrada, i sve je vodio Sarajevostan .... masa stanova tada još uvijek nije bila ni uknjižena, a ni do dana današnjeg nisu etažirane zgrade ....
nineinchnails

#811 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by nineinchnails »

Ima jos nesta u svemu tome: novopridosli komsija je bez icijeg pristanka ogradio komad trave ispred prozora posto je u prizemlju, i takodje postavio klimu tako da kada kisa pada, odbija se i kvasi fasadu. Sta sad?
zonbirile

#812 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by zonbirile »

eluna wrote:
zonbirile wrote:
u to vrijeme nije postojao zakon o održavanju zajedničkih dijelova zgrada, i sve je vodio Sarajevostan .... masa stanova tada još uvijek nije bila ni uknjižena, a ni do dana današnjeg nisu etažirane zgrade ....
-----------------------------------------------
kakve veze ima to sa policijom,a u Bolničkoj ulici,možeš misliti baš su svi stanovi otkupljeni i to im nije pomoglo.Kakve veze ima Zakon o održavanju sa vlasništvom nad stanovima i zajedničkim prostorima i od 8 stanova svi otkupljeni i svi bili protiv.
CIIS

#813 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by CIIS »

Jel zna tko ovu firmu što radi video nadzor ?
Bellica

#814 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

nineinchnails wrote:
Ima jos nesta u svemu tome: novopridosli komsija je bez icijeg pristanka ogradio komad trave ispred prozora posto je u prizemlju, i takodje postavio klimu tako da kada kisa pada, odbija se i kvasi fasadu. Sta sad?
Njega isto prijavi, mislim da je gradjevinska inspekcija nadlezne opstine ovlastena da dijeli kazne ili da zahtjeva izmijestanje postavljenog uredjaja. Sve je to zabranjeno, osim ako 51% EV potpisima to odobri, klime, strikovi, antene...kao i zauzimanje zajednicke prostorije i pretvaranje iste u privatno vlasnistvo. Za tu travu takodjer, prisvojio je kao svoju ili vam svima koristi kao ukras uz odnosno ispred zgrade? Ako nije ovako, onda je za to nadlezna sluzba za komunalne poslove i zastitu okolisa, pa se njima obrati, mozes putem MZ, a mozes i licno, mozes pismeno, mozes usmeno, ovo zadnje je dobro i jedno i drugo, pa vidi za koje imas vise vremena.
Bellica

#815 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

zonbirile wrote:

Ne zivimo nego su radovi izvodjeni u razlicitim periodima, u mom slucaju to se desilo negdje 2003. godine, zgrada je jos bila kod Sarajevostana i u jesen te iste godine presla kod drugog upravitelja. Postojao je zakon o odrzavanju koliko ja znam, jer ako se placala neka naknada Sarajevostanu (oni kazu da je to uplacivano za razvoj grada :shock: ) morao je postojati neki zakon po kojem se placalo i koji je obaveziovao obje ugovorene srtrane na nesto, prema tome, u tom tvom slucaju, sve se odvilo po principu divljeg zapada, ovdje su EV uredno potpisali, dozvolili da se nadogradi zgrada, a dobili krov i fasadu, losu doduse, ali hajde, od koga je dobro je :)
zonbirile

#816 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by zonbirile »

samo da ne ispadne moj slučaj,sada se niko ne sjeća frke i pune stanara protiv nadziđivanja.postavlja se i pitanje kako Z.Turković nadzida 35 stanova u Hrasnom?
eluna

#817 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by eluna »

Bellica wrote:
zonbirile wrote:

Ne zivimo nego su radovi izvodjeni u razlicitim periodima, u mom slucaju to se desilo negdje 2003. godine, zgrada je jos bila kod Sarajevostana i u jesen te iste godine presla kod drugog upravitelja. Postojao je zakon o odrzavanju koliko ja znam, jer ako se placala neka naknada Sarajevostanu (oni kazu da je to uplacivano za razvoj grada :shock: ) morao je postojati neki zakon po kojem se placalo i koji je obaveziovao obje ugovorene srtrane na nesto, prema tome, u tom tvom slucaju, sve se odvilo po principu divljeg zapada, ovdje su EV uredno potpisali, dozvolili da se nadogradi zgrada, a dobili krov i fasadu, losu doduse, ali hajde, od koga je dobro je :)

bellice, tad se radilo po prijeratnim propisima, koji su malo kome bili poznati (ipak mislim da se i danas mogu naći u službenim novinama), a sarajevostan je u stvari radio kako političarima odgovara jer je znao da neće zbog toga odgovarati ...... pa da nije bilo tihe bune građana koji su otkupili stanove, još uvijek bi nam bilo tako .....
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#818 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Krivični zakon FBiH wrote:Član 373.
Krivotvorenje isprave
(1) Ko izradi lažnu ispravu ili preinači pravu ispravu s ciljem da se takva isprava
upotrijebi kao prava, ili ko lažnu ili preinačenu ispravu upotrijebi kao pravu ili je nabavi
radi upotrebe, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine.
(2) Ko krivično djelo iz stava 1. ovog člana učini u pogledu javne isprave, oporuke,
mjenice, čeka, javne ili službene knjige ili druge knjige koja se po zakonu mora voditi,
kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do pet godina.
Danas sam predao krivičnu prijavu protiv FAMOS-GRADNJE Upravitelj, d.o.o. zbog falsifikovanja Zapisnika Skupa etažnih vlasnika.

Moj PEV je bio pozvan od strane Ministarstva da zajedno sa predstavnikom FAMOS-GRADNJE dadne izjavu u vezi sa mojom žalbom Ministarstvu i navodima da ne održavaju Skupove etažnih vlasnika.

Izjava data i u njoj stoji da se NISU održavali Skupovi etažnih vlasnika. Imam to napisemeno, taj Zapisnik iz Ministarstva od 2009.godine.

Međutim, u parničnom postupku FAMOS-GRADNJA protiv mene zbog dugovanja naknade za održavanje odjednom se pojavio Zapisnik o održanom Skupu EV iz decembra 2005.g.

Nema sumnje da je ovaj Zapisnik o Skupu EV falsifikat.

Znam ja da ću se načekati da Kantonalno tužiteljstvo uzme u rad ovu prijavu, ali meni se ne žuri nigdje, ne plaćam naknadu (oko 20 KM uštede u domaćinstvu), tužitelj nije došao na pripremno ročište u parnici protiv mene, pa će Sud najverovatnije konstatovati da je tužitelj odustao od potraživanja prema parničnoj tužbi,...

Ovu obavijest od Suda kada stigne ću iskoristiti da pošaljem Ministarstvu i da ih podsjetim da su oni ti koji ugrožavaju sistem upraviteljstva jer ja nemam želju da ne plaćam održavanje zgrade, ali šta mogu drugo da uradim kada se održavanje svelo na otimanje para do lojalnih i poštenih građana.
vozač

#819 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by vozač »

PipiDugaDevetka wrote:
Krivotvorenje isprave
(1) Ko izradi lažnu ispravu ili preinači pravu ispravu s ciljem da se takva isprava
upotrijebi kao prava, ili ko lažnu ili preinačenu ispravu upotrijebi kao pravu ili je nabavi
(2) Ko krivično djelo iz stava 1. ovog člana učini u pogledu javne isprave, oporuke,
mjenice, čeka, javne ili službene knjige ili druge knjige koja se po zakonu mora voditi,
Danas sam predao krivičnu prijavu protiv FAMOS-GRADNJE Upravitelj, d.o.o. zbog falsifikovanja Zapisnika Skupa etažnih vlasnika.

Moj PEV je bio pozvan od strane Ministarstva da zajedno sa predstavnikom FAMOS-GRADNJE dadne izjavu u vezi sa mojom žalbom Ministarstvu i navodima da ne održavaju Skupove etažnih vlasnika.

Izjava data i u njoj stoji da se NISU održavali Skupovi etažnih vlasnika. Imam to napisemeno, taj Zapisnik iz Ministarstva od 2009.godine.

Međutim, u parničnom postupku FAMOS-GRADNJA protiv mene zbog dugovanja naknade za održavanje odjednom se pojavio Zapisnik o održanom Skupu EV iz decembra 2005.g.

Znam ja da ću se načekati da Kantonalno tužiteljstvo uzme u rad ovu prijavu, ali meni se ne žuri nigdje, ne plaćam naknadu (oko 20 KM uštede u domaćinstvu), tužitelj nije došao na pripremno ročište u parnici protiv mene, pa će Sud najverovatnije konstatovati da je tužitelj odustao od potraživanja prema parničnoj tužbi,...

Ovu obavijest od Suda kada stigne ću iskoristiti da pošaljem Ministarstvu i da ih podsjetim da su oni ti koji ugrožavaju sistem upraviteljstva jer ja nemam želju da ne plaćam održavanje zgrade, ali šta mogu drugo da uradim kada se održavanje svelo na otimanje para do lojalnih i poštenih građana.

u vezi falsifikovanja potpisa imam vlastito pozitivno iskustvo, tako da i druge mogu savjetovati
puno bolja varijanta za pokretanje bilo čega je prijava MUP-u sa stavom po pitanju zapisnika
dakle pipi, ako imaš kopiju zapisnika prijavi MUP-u, kažeš ovi potpisi su falsifikovani, to je učinio PEV, tražim od vas da učinite sve što vam je u opisu dužnosti po ovom pitanju
ja sam to isto uradio za jednu osobu koja se potpisala lažno u ime druge osobe koja uoopšte nije bila prisutna kod pravljenja zapisnika,
procedura je išla po slijedećm sistemu, pozvali su tu osobu u MUP da uzmu izjavu na okolnosti sumnje koju sam izrazio po pitanju vjerodostojnosti potpisa, poslije toga je grafolog vještačio potpise i potvrdio da se radi o "različitim" potpisima ali od jedne te iste osobe, dakle svjesno je počinjeno krivično djelo potpisivanja u ime nekog drugog, onda dalje MUP to predaje tužilaštvu i na kraju proces, presuda, istina uslovna kazna :x , ali dokazano da sam u pravu
u tvom slučaju mislim da ti je bolje da si predao akt u MUP, uz izražavanje sumnje da se radi o falsifikovanju potpisa što je učinio PEV, vjeruj mi, dovoljno će mu biti da ga pozovu u MUP na razgovor, a moraju ga pozvati jer im je to u opisu posla, a sigurno će provesti i kompletnu proceduru, grafolog, vještačenja itd., samo preko MUP-a, to ti je moj savjet
Bellica

#820 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

PipiDugaDevetka wrote:
Krivotvorenje isprave

Citajuci post od pocetka, bila sam iznenadjena, pomislila sam "napokon, hvala Bogu, bar nesto pozitivno" a onda, falsifikat tog zapisnika, UZAS!!!! Strasno mi je zao, sve mi lici na zacarani krug, ali vjerujem da ces uspjeti da se rijesis tih mangupa, evo kolega ti je napisao proceduru prijave, poslusaj ga pa nam javi sta je bilo na kraju, zelim ti srecu s tim mangupima :)
PipiDugaDevetka

#821 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

vozač wrote:
u vezi falsifikovanja potpisa imam vlastito pozitivno iskustvo, tako da i druge mogu savjetovati
puno bolja varijanta za pokretanje bilo čega je prijava MUP-u sa stavom po pitanju zapisnika
dakle pipi, ako imaš kopiju zapisnika prijavi MUP-u, kažeš ovi potpisi su falsifikovani, to je učinio PEV, tražim od vas da učinite sve što vam je u opisu dužnosti po ovom pitanju
ja sam to isto uradio za jednu osobu koja se potpisala lažno u ime druge osobe koja uoopšte nije bila prisutna kod pravljenja zapisnika,
procedura je išla po slijedećm sistemu, pozvali su tu osobu u MUP da uzmu izjavu na okolnosti sumnje koju sam izrazio po pitanju vjerodostojnosti potpisa, poslije toga je grafolog vještačio potpise i potvrdio da se radi o "različitim" potpisima ali od jedne te iste osobe, dakle svjesno je počinjeno krivično djelo potpisivanja u ime nekog drugog, onda dalje MUP to predaje tužilaštvu i na kraju proces, presuda, istina uslovna kazna :x , ali dokazano da sam u pravu
u tvom slučaju mislim da ti je bolje da si predao akt u MUP, uz izražavanje sumnje da se radi o falsifikovanju potpisa što je učinio PEV, vjeruj mi, dovoljno će mu biti da ga pozovu u MUP na razgovor, a moraju ga pozvati jer im je to u opisu posla, a sigurno će provesti i kompletnu proceduru, grafolog, vještačenja itd., samo preko MUP-a, to ti je moj savjet
Hvala @vozač, ali ja ne mislim da su potpisi falsifikovani, nego su sačinili Zapisnik o održanom Skupu EV, a da on, ustvari, nije ni bio održan. To je potvrdio i PEV kada je po mojoj žalbi bio pozvan u Ministarstvo da dadne izjavu tokom 2009. godine. Dakle, PEV izjavljuje na zapisnik u Ministarstvu da NIJE ODRŽAVAO SKUPOVE EV, a onda odjednom pri parničnom postupku, ja od Suda dobijam Zapisnik o održanom Skupu EV iz 2005.g.

Ne znam jesam li sada bio jasan kako je došlo do krivotvorenja?
vozač

#822 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by vozač »

PipiDugaDevetka wrote:
vozač wrote:
Hvala @vozač, ali ja ne mislim da su potpisi falsifikovani, nego su sačinili Zapisnik o održanom Skupu EV, a da on, ustvari, nije ni bio održan. To je potvrdio i PEV kada je po mojoj žalbi bio pozvan u Ministarstvo da dadne izjavu tokom 2009. godine. Dakle, PEV izjavljuje na zapisnik u Ministarstvu da NIJE ODRŽAVAO SKUPOVE EV, a onda odjednom pri parničnom postupku, ja od Suda dobijam Zapisnik o održanom Skupu EV iz 2005.g.

teška tema, ja kontam da je potpisivao stanare bez njihovog znanja pa reko da pomognem, to bi bilo krivično djelo bez obzira koliko nekome problematika izgledala "smiješna",
privremeni

#823 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by privremeni »

zonbirile wrote:samo da ne ispadne moj slučaj,sada se niko ne sjeća frke i pune stanara protiv nadziđivanja.postavlja se i pitanje kako Z.Turković nadzida 35 stanova u Hrasnom?
Ne sijecam se detalja konkretnog slucaja, ali znam sta se desavalo po Visnjiku i sta se jos radi. Samo ako nekom zapne lokacija za oko, dobije se i geomehanicki nalaz uredan, iako zgrada klizi,da dalje ne nabrajam. Kako su raju varali, to je za pricu. :-)
PipiDugaDevetka

#824 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

vozač wrote: Hvala @vozač, ali ja ne mislim da su potpisi falsifikovani, nego su sačinili Zapisnik o održanom Skupu EV, a da on, ustvari, nije ni bio održan. To je potvrdio i PEV kada je po mojoj žalbi bio pozvan u Ministarstvo da dadne izjavu tokom 2009. godine. Dakle, PEV izjavljuje na zapisnik u Ministarstvu da NIJE ODRŽAVAO SKUPOVE EV, a onda odjednom pri parničnom postupku, ja od Suda dobijam Zapisnik o održanom Skupu EV iz 2005.g.

teška tema, ja kontam da je potpisivao stanare bez njihovog znanja pa reko da pomognem, to bi bilo krivično djelo bez obzira koliko nekome problematika izgledala "smiješna",[/quote]
Možda sam ja pogriješio kada sam definisao kao ''krivično djelo falsifikovanja'', ali u svakom slučaju je načinjeno krivično djelo samo ne znam koje. Sačinili su Zapisnik o održanom Skupu EV, a da on nije ni održan. Sud koji vodi parnični postupak FAMOS-GRADNJA vs. @PipiDugaDevetka mi je dostavio ovaj papir, a Ministarstvo za stambene poslove KS mi je dostavilo Zapisnik sa izjvaom PEV-a da NIJE ODRŽAVAO Skupove EV.

Tužilaštvu sam ostavio adresu i broj telefona, pa ako im šta ne bude jasno, objasniću im.

Znači da su se dogovorili da naprave prevaru Opštinskog suda i mene, a sve da bi postigli povoljniju odluku Suda u parničnom postupku.

Glupost su napravili i hvala im.
Sad država, odnosno, Kantonalno tužilaštvo radi za mene, a ja samo treba da čekam i mirno živim sa dvadesetak KM mjesečno uštede u budžetu domaćinstva.
:dance: :bih:
Bellica

#825 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

PipiDugaDevetka wrote:
vozač wrote: Hvala @vozač, ali ja ne mislim da su potpisi falsifikovani, nego su sačinili Zapisnik o održanom Skupu EV, a da on, ustvari, nije ni bio održan. To je potvrdio i PEV kada je po mojoj žalbi bio pozvan u Ministarstvo da dadne izjavu tokom 2009. godine. Dakle, PEV izjavljuje na zapisnik u Ministarstvu da NIJE ODRŽAVAO SKUPOVE EV, a onda odjednom pri parničnom postupku, ja od Suda dobijam Zapisnik o održanom Skupu EV iz 2005.g.

teška tema, ja kontam da je potpisivao stanare bez njihovog znanja pa reko da pomognem, to bi bilo krivično djelo bez obzira koliko nekome problematika izgledala "smiješna",
Možda sam ja pogriješio kada sam definisao kao ''krivično djelo falsifikovanja'', ali u svakom slučaju je načinjeno krivično djelo samo ne znam koje. Sačinili su Zapisnik o održanom Skupu EV, a da on nije ni održan. Sud koji vodi parnični postupak FAMOS-GRADNJA vs. @PipiDugaDevetka mi je dostavio ovaj papir, a Ministarstvo za stambene poslove KS mi je dostavilo Zapisnik sa izjvaom PEV-a da NIJE ODRŽAVAO Skupove EV.

Tužilaštvu sam ostavio adresu i broj telefona, pa ako im šta ne bude jasno, objasniću im.

Znači da su se dogovorili da naprave prevaru Opštinskog suda i mene, a sve da bi postigli povoljniju odluku Suda u parničnom postupku.

Glupost su napravili i hvala im.
Sad država, odnosno, Kantonalno tužilaštvo radi za mene, a ja samo treba da čekam i mirno živim sa dvadesetak KM mjesečno uštede u budžetu domaćinstva.
:dance: :bih:[/quote]

A ko je uz PEV potpisao zapisnik sa skupa EV? Moraju biti dva potpisa, ako je jedan njegov, ciji je onda drugi, kad se kod mene vodi zapisnik, s jedne strane potpisem ja i upisem broj licne karte, a s druge, odnosno pored, dva EV se potpisu, takodjer s brojevima licne karte, odnosno potrebna su tri potpisa, jedino ne znam, kakav je s komsijama, da mu nije neko od njih potpisao bez vaseg znanja, uostalom, nije on mogao sam voditi skup EV, ima neko da potvrdi da li je bio na skupu ili nije i da li je odrzan ili nije, koliko znam, samo ovako napravljen zapisnik je priznat kao regularan, sve ostalo se ne racuna :)
Post Reply