Kakvi smo sa Akvaristikom

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
uradi sam

#801 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by uradi sam »

Bekir_SA wrote:
uradi sam wrote:Znam lik sa Akvarij net-a je zastupnik za balkan......A to je to DC samo je ovaj iz Hong konga free shiping.:) Thx jos jednom za peypal :thumbup:
hehehe hong kong = 30dana shipinga :)
Ma nije mi frka, ko zna kada cu ubacit Co2.. tek se bilje adaptira pa kada bukne onda ga slozit i to je to.
pa onda DC dolazi na red i Co2. kupio sam jos i Difuzor i neke jos dzidze :roll: iz Malezije... I da te pitam gdje si punio Co2 bocu. Je li Inza slucajno..ako znas a nacuo sam da oni to rade. Kako raste travka :mrgreen: Planiraj mi koji pelcer lova nije problem...al tek dok mi se Akvarij dobro zaciklira... :thumbup:
Takashi Amano

#802 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by Takashi Amano »

corsa wrote:Sta mislite o untrasnjoj mrijestilici, dakle onoj sto se ubaci u maticni akvarij? Imam u njoj male ksife, pa me interesuje da li je ona dovoljna da u njoj mladi narastu do velicine da ih skalar ne moze pojesti? Inace, mlade hranim istom hranom kao i velike ribe, samo sto je dobro izmrvim. Imate li vi nesto da preporucite, ali da nije puno zahtjevno, kao recimo artemije, jer ja na zalost nemam previse slobodnog vremena koje bih tome posvetio?
Ja sam se bavio mrjestom zivorotki pa i Ksifa... Ne znam sta bi ti rekao, mrjestilica moze posluzit. Ja sam cak pravio od onog CD box-a za 100CD-ova aka znas na sta mislim izbusio mu dno da samo voda prolazi. Na kaju sam imao oko 50-60 mladih i dopizdilo mi nakon 2 mjeseca jer skroz malo narasli i bacim ih sviju u akvarijum da ih pojedu :( :roll: . Najbolja sulacije u svemu tome je da im napravis mali akvarijum to sam i ja konto ali mi se nije dalo... Eto toliko od mene...
Bekir_SA

#803 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by Bekir_SA »

uradi sam wrote:
Bekir_SA wrote:
uradi sam wrote:Znam lik sa Akvarij net-a je zastupnik za balkan......A to je to DC samo je ovaj iz Hong konga free shiping.:) Thx jos jednom za peypal :thumbup:
hehehe hong kong = 30dana shipinga :)
Ma nije mi frka, ko zna kada cu ubacit Co2.. tek se bilje adaptira pa kada bukne onda ga slozit i to je to.
pa onda DC dolazi na red i Co2. kupio sam jos i Difuzor i neke jos dzidze :roll: iz Malezije... I da te pitam gdje si punio Co2 bocu. Je li Inza slucajno..ako znas a nacuo sam da oni to rade. Kako raste travka :mrgreen: Planiraj mi koji pelcer lova nije problem...al tek dok mi se Akvarij dobro zaciklira... :thumbup:
eh bocu sam punio na stupu, preko puta Granula ima firma sad da me ubijes ne znam kako se zove :-)

bit ce trave, rastavio sam je na vise dijelova pazasadio, nadam se da ce krenuti nesto mi mrljavi i dalje, malo sam preslozio aqv izbacio sam Microsorum nervirao me pravo samo se brljavio :zzzz:

lego je i moon lite :D

Image
Bekir_SA

#804 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by Bekir_SA »

:D
uradi sam

#805 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by uradi sam »

Bekir_SA wrote::D
heheehe meni je u Malwi varijanti..smetao moon tako da je izletio a radzen je od Auto kozmetike :D lampa 12V
nisi trebao cupati macrosorum, treba njemu da se adaptira sto bi se reklo da odboluje....a pametno ti je to sto si rasadio travke krenut ce one...samo pazi sa co2 da ne pretjeras i vodi sada racuna o mikro i makro posto ti radi co2
da sta nekrene u pogresnom smjeru.
exorcist

#806 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by exorcist »

evo koja slika SUMADIJA.

Image

Image

Image
Bekir_SA

#807 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by Bekir_SA »

DOBAR

evo posle slaganja...

Image
exorcist

#808 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by exorcist »

:thumbup:
uradi sam

#809 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by uradi sam »

Evo i moj biljni formiran prije 15-tak dana

Akvarijum rucni rad ili vam Diy moketove carolije :-D Litraza 260
Dim: 98duz, Sir43, Vis62 cm Staklo 8mm bruseno.
Filtracija EX1200 Tetratec
Cirkulacija pumpa protocna 400lit sunsun
Grijac Tetra300W
Pijasak: rijecni granulacija 02 do 06 mm
Podloga: zemlja za cvijece
Rasvjeta: T5 4x18W Philips Master light..
Biljke: Ludwigia repens, Valenserija nana, Anubias barteri, Ludwigia perenis, Cabomba piauhyensis, cabomba aquatica.

Ribe: Black Widow Tetra 10kom, Neon Tetra 11kom, Rummy nose 6kom, Bottia 1kom, Ancistrus 1kom, Coridorasi 4kom i Royal farlowella 1kom

Slike:
Image

Image

Image

Image

Image

Eto toliko mrsko mi vise pa kad se razraste saljem nove....

To zdruzdjo: poslacu ti video Malawi mbuna pa pogledaj ovo je nemoguce slikat...LP
uradi sam

#810 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by uradi sam »

To Zdruzdjo : Evo drug link ovih nemani :D :thumbup:

nemoguce je ista vidjeti plivaju ko mahniti....ako heces dodzi pogledaj uzivo brate nemoj da ti je mrsko....

http://www.youtube.com/watch?v=EcW6uvPsWFo
zdruzdjo

#811 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by zdruzdjo »

Bekir_SA wrote:DOBAR

evo posle slaganja...
e bekire svaka cast. bas se fino primilo sve. green, bright and light :-)
mislim da je ovo milina gledati kad se ugasi svjetlo i ostane samo akvarium da svijetli u mraku.
zdruzdjo

#812 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by zdruzdjo »

uradi sam wrote:To Zdruzdjo : Evo drug link ovih nemani :D :thumbup:

nemoguce je ista vidjeti plivaju ko mahniti....ako heces dodzi pogledaj uzivo brate nemoj da ti je mrsko....

hahahah
trebao si im a kakvu laganu muziku pustiti. celine dion :-)
mozda bi se smirili. ovako su ko na speed-u
obavezno cu doci. ovako na videu uhvatiti nesto je skroz tesko.
hvala ti cuti cemo se ovih dana.

p.s. samo mi sibni br telefona na PM. mislim da imam negdje, ali za svaki slucaj
uradi sam

#813 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by uradi sam »

zdruzdjo wrote:
uradi sam wrote:To Zdruzdjo : Evo drug link ovih nemani :D :thumbup:

hahahah
trebao si im a kakvu laganu muziku pustiti. celine dion :-)
mozda bi se smirili. ovako su ko na speed-u
obavezno cu doci. ovako na videu uhvatiti nesto je skroz tesko.
hvala ti cuti cemo se ovih dana.

p.s. samo mi sibni br telefona na PM. mislim da imam negdje, ali za svaki slucaj
poslao sam ti na pp..ali vidi jednu stvar nema sanse da opstanu u Maticnom gdje su ti te velike ribe...moras naci kakav manji akvarijum...
zdruzdjo

#814 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by zdruzdjo »

ma znam zato sam i mislio da vidim onako odokativno kolike su. znam da "sica" nema sanse da se izbori za mjesto pod zvjezdama medju ovim mojim vukovima. ali onda vidim khuli-je kod sebe i sve mi to padne u vodu. ovih dana ih cesto vidjam kako se veselo baskare po dnu sa savrseno citavim perajama i bez traga ikakve borbe ili maltretiranja.
vidim da ima nesto krupnijih primjeraka kod tebe. pa eto. na kraju krajeva kafa se moze srknuti ako nista i biti ce ok. imam nekog stakla u podrumu pa bi se moglo sta god zaganjati. konsultacije.
mozda uposlujem koji metar prostora pa malo iskustva u silikoniranju i ljepljenju i sl ne bi mi skodilo. :-)
uradi sam

#815 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by uradi sam »

zdruzdjo wrote:ma znam zato sam i mislio da vidim onako odokativno kolike su. znam da "sica" nema sanse da se izbori za mjesto pod zvjezdama medju ovim mojim vukovima. ali onda vidim khuli-je kod sebe i sve mi to padne u vodu. ovih dana ih cesto vidjam kako se veselo baskare po dnu sa savrseno citavim perajama i bez traga ikakve borbe ili maltretiranja.
vidim da ima nesto krupnijih primjeraka kod tebe. pa eto. na kraju krajeva kafa se moze srknuti ako nista i biti ce ok. imam nekog stakla u podrumu pa bi se moglo sta god zaganjati. konsultacije.
mozda uposlujem koji metar prostora pa malo iskustva u silikoniranju i ljepljenju i sl ne bi mi skodilo. :-)
doktor78

#816 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by doktor78 »

Bravo momci na trudu!
Bekir me posebno impresionirao sa ovim nocnim osvjetljenjem :thumbup: . Izgleda da si najjace zagrizao od svih nas
uradi sam

#817 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by uradi sam »

Jasta Bekir se dobro nafuro neka i treba, ovo vise je stvarno vrijeme da nas ljudi pocnu ozbiljno shvatat...bili smo nekad NO1 u Yugi. samo neka pliva...Ja sam se opasno naljutio.... :x neki dan sam one Armanove indijance malo kritikovo dajte reko ljudi radite i bice kupaca..Arman se malo nafuro koliko vidim... dolaze mu malo opasnije biljke i ribe...dirito iz ceske
Tanganyika se polako nabavlja, zastupaju i JBL od hrane, filtracije, lijekova, gnojiva, itd... :thumbup: sve u svemu ide na bolje...
Bekir_SA

#818 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by Bekir_SA »

uradi sam wrote:Evo i moj biljni formiran prije 15-tak dana

Akvarijum rucni rad ili vam Diy moketove carolije :-D Litraza 260
Dim: 98duz, Sir43, Vis62 cm Staklo 8mm bruseno.
Filtracija EX1200 Tetratec
Cirkulacija pumpa protocna 400lit sunsun
Grijac Tetra300W
Pijasak: rijecni granulacija 02 do 06 mm
Podloga: zemlja za cvijece
Rasvjeta: T5 4x18W Philips Master light..
Biljke: Ludwigia repens, Valenserija nana, Anubias barteri, Ludwigia perenis, Cabomba piauhyensis, cabomba aquatica.

Ribe: Black Widow Tetra 10kom, Neon Tetra 11kom, Rummy nose 6kom, Bottia 1kom, Ancistrus 1kom, Coridorasi 4kom i Royal farlowella 1kom

Image

Eto toliko mrsko mi vise pa kad se razraste saljem nove....

To zdruzdjo: poslacu ti video Malawi mbuna pa pogledaj ovo je nemoguce slikat...LP
Evo ga ko plazma od 53" :thumbup: :thumbup: :thumbup:
uradi sam

#819 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by uradi sam »

Evo ga ko plazma od 53" :thumbup: :thumbup: :thumbup:[/quote]

:lol: :lol: jasta je lego je ko budali samar... ima njih jos pa ko je zainteresovan bujrum..
corsa

#820 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by corsa »

Takashi Amano wrote:
corsa wrote:Sta mislite o untrasnjoj mrijestilici, dakle onoj sto se ubaci u maticni akvarij? Imam u njoj male ksife, pa me interesuje da li je ona dovoljna da u njoj mladi narastu do velicine da ih skalar ne moze pojesti? Inace, mlade hranim istom hranom kao i velike ribe, samo sto je dobro izmrvim. Imate li vi nesto da preporucite, ali da nije puno zahtjevno, kao recimo artemije, jer ja na zalost nemam previse slobodnog vremena koje bih tome posvetio?
Ja sam se bavio mrjestom zivorotki pa i Ksifa... Ne znam sta bi ti rekao, mrjestilica moze posluzit. Ja sam cak pravio od onog CD box-a za 100CD-ova aka znas na sta mislim izbusio mu dno da samo voda prolazi. Na kaju sam imao oko 50-60 mladih i dopizdilo mi nakon 2 mjeseca jer skroz malo narasli i bacim ih sviju u akvarijum da ih pojedu :( :roll: . Najbolja sulacije u svemu tome je da im napravis mali akvarijum to sam i ja konto ali mi se nije dalo... Eto toliko od mene...
Ma ja ih imam 11 pa kontam da ce mozda i moci narasti jer im nije guzva. Ali bas sporo rastu, ima mi 18 dana, ali nisu ni blizu da bi se mogle ubaciti sa skalarima. :-)
Op3r4t0r

#821 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by Op3r4t0r »

Posto vidim da neki imaju problema sa puzevima, a takav sam problem i ja imao i sa uspjehom resio pa evo da prenesem i vama, ako je vec neko to napisao ovaj post samo preskocite :)

Dakle da bi se resili malih dosadnih puzeva po akvarijumu jedino sto trebate uraditi je kupiti druge puzeve :) postoje puzevi koji jedu puzeve, u austriji tog puza zovu helena, vjerovatno je to neko internacionalno ime za tog puza, uglavnom za akvarijum od 50-100 litara treba vam 2-3 ta helena puza i kroz par dana oni vecinu ili sve ostale dosadne puzeve pojedu :), ako ne volite puzeve, ne brinite, helena puzevi nisu veliki, u akvarijumu su manje-vise neprimjetni a super su stvar, oni su za mene jedna od boljih stvari koje sam u zadnje vrijeme uradio za svoj akvarijum, a i jako su jeftini
Takashi Amano

#822 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by Takashi Amano »

corsa wrote: Ma ja ih imam 11 pa kontam da ce mozda i moci narasti jer im nije guzva. Ali bas sporo rastu, ima mi 18 dana, ali nisu ni blizu da bi se mogle ubaciti sa skalarima. :-)
Ja sam prije bacanja odvoio 3 ksife koje su bile oko 1cm i drzao sam ih jos u karantinu sigurno 2 mjeseca prije nego sam ubacio u glavni... Tako da po svojoj procjeni mogu rec da ti treba sigurno 3 mjeseca da ih mozes ubacit... exorcist mi je govorio hiljadu puta da ih hranim jacom hranom kao sto su jetrice (on ti bolje moze objasnit) i da tako brze buknu ali meni se jednostavno nije dalo... puno srece a ako hoces namrjestit cu ti ja ksife i gupya koliko hoces...
Takashi Amano

#823 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by Takashi Amano »

Op3r4t0r wrote:Posto vidim da neki imaju problema sa puzevima, a takav sam problem i ja imao i sa uspjehom resio pa evo da prenesem i vama, ako je vec neko to napisao ovaj post samo preskocite :)

Dakle da bi se resili malih dosadnih puzeva po akvarijumu jedino sto trebate uraditi je kupiti druge puzeve :) postoje puzevi koji jedu puzeve, u austriji tog puza zovu helena, vjerovatno je to neko internacionalno ime za tog puza, uglavnom za akvarijum od 50-100 litara treba vam 2-3 ta helena puza i kroz par dana oni vecinu ili sve ostale dosadne puzeve pojedu :), ako ne volite puzeve, ne brinite, helena puzevi nisu veliki, u akvarijumu su manje-vise neprimjetni a super su stvar, oni su za mene jedna od boljih stvari koje sam u zadnje vrijeme uradio za svoj akvarijum, a i jako su jeftini
Ja sam citao o toj vrsti puza ne znam jel sad helena bila ili neki drugi latinski naziv i pisalo je da su idealni ali nisam znao da ih ima kod nas igdje kupit... Ja nisam do sada imao puzeve nikako, a ima li kupit?
laku

#824 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by laku »

pozdrav kolegama,puz se zove Anentome Helena-Clea Helena(assassin snail,kiler snail,puz ubica) :twisted: ,ja ih radim trenutno imam 20ak komada,puzevi su extra,ne jedu druge organizme kao sto su kozice, ribe itd.,ne jedu svoju vrstu znaci nisu kanibali,mogu se razmnozavati i nemaju veliki broj jaja,sporo rastu zato im je i cijena nesto visa,narastu maximalno 3- 4cm,100% rjesavaju problem drugih barskih puzeva(ramshorn,planorbis itd.),ne diraju odrasle jabucare ali jedu male,ne diraju ni nerite,kada pociste akvarijum mozete ih hraniti proteinskim granulama i tabletama za ribe,na 100l vode potrebna su vam min. 3-5 puzeva,imam ih vec dvije godine i extra sam zadovoljan,cijena maticnih kod mene(znaci mogu se odmah razmnozavati) 1kom=8KM,na vise od tri komada dajem popust,ja sam u Sarajevu moj tel.061 340 342 pa ako ima interesanata bujrum
doktor78

#825 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by doktor78 »

Jedu li ti puzevi biljke?
Post Reply