Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
mO k3

#801 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mO k3 »

pa moras navesti da nije original... sve drugo je laz
plejka2

#802 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by plejka2 »

Ženski Dr.Med wrote:pa moras navesti da nije original... sve drugo je laz
Original 500s se prestao proizvoditi prije 5 godina i cisto sumnjam da ga ima gdje kupiti mozda negdje u inostranstvu.Kod nas su kopije i skoro svaki prodavac tog resivera ako se odluci na njega ce mu reci da se radi o kopiji jedino ako nije kakva varalica u pitanju.Koliko vidim nije postavio vise nikakvo pitanje vezano za pomenuti resiver da jeste sigurno bi mu skrenuo paznju da se radi o odlicnoj kopiji te ga uputio kod koga da kupi.Sve i da je uzeo resiver a nije znao da je kopija u pitanju nebi pogrijesio jer za te pare bolje nebi mogo uzet.Isti resiver prije godinu,godinu ipo je kosto 300-350km.
slatka_sa

#803 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by slatka_sa »

plejka2 wrote:
Ženski Dr.Med wrote:pa moras navesti da nije original... sve drugo je laz
Original 500s se prestao proizvoditi prije 5 godina i cisto sumnjam da ga ima gdje kupiti mozda negdje u inostranstvu.Kod nas su kopije i skoro svaki prodavac tog resivera ako se odluci na njega ce mu reci da se radi o kopiji jedino ako nije kakva varalica u pitanju.Koliko vidim nije postavio vise nikakvo pitanje vezano za pomenuti resiver da jeste sigurno bi mu skrenuo paznju da se radi o odlicnoj kopiji te ga uputio kod koga da kupi.Sve i da je uzeo resiver a nije znao da je kopija u pitanju nebi pogrijesio jer za te pare bolje nebi mogo uzet.Isti resiver prije godinu,godinu ipo je kosto 300-350km.
upravo tako plejka2 :thumbup:
iPod

#804 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by iPod »

Rottweiler wrote:Ta antena nije ista kao "klasicna" antena promjera 90, ja sam je sebi odnio u Sarajevo i imam na njoj satelite od 28e do 1w ali moze i vise al eto meni netreba pa nisam ni pokusavao. Napiminjem signal ubija ;)
Original u Njemackoj kosta 130-150€, a ove po 99€ su kopije i nemogu se porediti sa originalnom Wawefrontier T-90.
A vjerujem ti da kod nas u BiH prodaju LNB-ove koji nisu ni za kur*a, ali kamo puste srece da su samo LNB-ovi :D
Koristim EMP 8/1 sklopku koju sam kupio prije ca. 4 godine vani mi stoji na kisi jer sam lijen da to fino zapakujem, sva je zahrdjala, ako se nakanim uslikat cu i postaviti sliku, saltanje sa jednog na drugi satelit se mjeri milisekundama ili bolje reci isto je kao i na istom satelitu
Pa cekajte, nemojte tako..... Pa ima i ovdje od Sharpa, Inverta, GT-Sat, ALPS, barem sam nalazio uvijek dobre LNB-ove, a koga i interesuje cak se daju i garancije na iste, ne od prodavaca, vec i proizvodjaca, jer sto god da kupujem trazim garanciju, jer ipak recimo konkretno Sarajevo je zahebano sa klimom, i vruce i hladno, stisne mraz pa popusti pa opet naglo zahladi, i naravno desi se da LNB "prokvasi" tj pusti vodu i eto belaja, ali uglavnom moze se naci dobrih LNB-ova po ok cijeni, ja sada tjeram na Sharpu 0.1 dB odlican LNB i za multifeed konfiguracije.
samoyu

#805 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by samoyu »

pozdrav moze li mi neko reci gdje mogu gledati ACB LIGU na satelitu tj spansku kosarkasku ligu imam cs a posebno me zanima caja laboral,barselona,real
Havarija!

#806 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Havarija! »

Moze cardsharing preko kablovskog jel'e? Imam trenutno adsl, a hocu da se prebacim na telemach...
motachjointa

#807 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by motachjointa »

Havarija! wrote:Moze cardsharing preko kablovskog jel'e? Imam trenutno adsl, a hocu da se prebacim na telemach...
mora moci samo treba ustimati fino, mada mislim da kakav god bude od adsl ne moze biti pouzdaniji :-D
mumi80

#808 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mumi80 »

Ne bih se složio, kod mene u jarana Logosoft bežični i godinu dana koristi bez ikakvih problema, a ja u petak priključio adsl i juče čitav dan nemam neta. Taman se naložio da gledam ajax-milan i moram prebacit na ftv gledat partizana.
Kod rodjaka mi telekabelov kablovski net i mogu reći da leti, ping mu 5ms, a za card sharing ti ping i jest najvažnijii.
I ja razmišljam da nakon 5 dana korištenja adsl-a isključim i da predjem na Logosoft bežični.
thepatriot

#809 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by thepatriot »

mumi80 wrote:Ne bih se složio, kod mene u jarana Logosoft bežični i godinu dana koristi bez ikakvih problema, a ja u petak priključio adsl i juče čitav dan nemam neta. Taman se naložio da gledam ajax-milan i moram prebacit na ftv gledat partizana.
Kod rodjaka mi telekabelov kablovski net i mogu reći da leti, ping mu 5ms, a za card sharing ti ping i jest najvažnijii.
I ja razmišljam da nakon 5 dana korištenja adsl-a isključim i da predjem na Logosoft bežični.

Al' ćeš mora't prvo da platiš bh-telefamiliji pretplatu za 3 mjeseca, pročitaj ugovor :lol:
mO k3

#810 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mO k3 »

mumi80 wrote:Ne bih se složio, kod mene u jarana Logosoft bežični i godinu dana koristi bez ikakvih problema, a ja u petak priključio adsl i juče čitav dan nemam neta. Taman se naložio da gledam ajax-milan i moram prebacit na ftv gledat partizana.
zasto je ping najvazniji??
motachjointa

#811 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by motachjointa »

Sto se tice interneta za CS od ADSL-a nema boljeg i stabilnijeg. A normalno da je ping vazan ali ne i najvazniji, dovoljno je da ping ne ide previse iznad 200 ms, mada ce raditi i ako ide, puno je vaznije da imas stabilan i konstantan odziv.
IcedFlame

#812 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by IcedFlame »

Imam par pitanja za nekog iskusnijeg oko SkyStar2 kartica

Koristio sam SS2 nekad 2004. godine, i super je ferceralo dok su se kljucevi mogli skidati redovno, dok su SkyItalia i cini mi se Canal+ bili aktivni. Sad me zanima kakvo je stanje sa SS2 i CS-om? Je li moguce bez posebnih dodataka, isplati li se i sta je gledljivo? U slucaju pozitivnih odgovora na ovo gore, ostala pitanja su: je li dovoljna 90-ka antena sa dual LNB-om i koji su sateliti aktuelni, i koju verziju SS2 kartice traziti?

Razmisljao sam i o varijanti Dreambox 500S klona, ali ipak mi je draza komp varijanta zbog capture-a videa, sto je primarna namjena. SS HD2 mi je preskupa varijanta, ali ukoliko je HD ponuda zanimljiva (od onog sto radi sa CS-om), i to dolazi u obzir.

Hvala unaprijed na odgovorima! :)
zomri

#813 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by zomri »

IcedFlame wrote:Imam par pitanja za nekog iskusnijeg oko SkyStar2 kartica

Koristio sam SS2 nekad 2004. godine, i super je ferceralo dok su se kljucevi mogli skidati redovno, dok su SkyItalia i cini mi se Canal+ bili aktivni. Sad me zanima kakvo je stanje sa SS2 i CS-om? Je li moguce bez posebnih dodataka, isplati li se i sta je gledljivo? U slucaju pozitivnih odgovora na ovo gore, ostala pitanja su: je li dovoljna 90-ka antena sa dual LNB-om i koji su sateliti aktuelni, i koju verziju SS2 kartice traziti?

Razmisljao sam i o varijanti Dreambox 500S klona, ali ipak mi je draza komp varijanta zbog capture-a videa, sto je primarna namjena. SS HD2 mi je preskupa varijanta, ali ukoliko je HD ponuda zanimljiva (od onog sto radi sa CS-om), i to dolazi u obzir.

Hvala unaprijed na odgovorima! :)
i za svrhu snimanja ti je dreambox 800hd najisplativija varijanta. ove boxove možeš nabaviti za 400-450km, nabaciš neki hdd na njega i snimaj koliko ti volja ;) koristio sam sky star ali vazda neka zajebancija oko štimanja + mora kompjuter stalno biti upaljen. svaka njoj čast ali receiver je ipak gotiva :D ;-)
iPod

#814 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by iPod »

Info:

Eno proradila Enigma 2 na AzBox Premium i Elite.
zomri

#815 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by zomri »

kad prije?!? :D :D :D :D
plejka2

#816 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by plejka2 »

iPod wrote:Info:

Eno proradila Enigma 2 na AzBox Premium i Elite.
Vidio sam da ima i za dreambox obicni.Imas li kakve informacije vezano za to? Jel pokusao neko? :roll:
iPod

#817 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by iPod »

Jesam ja probao, i idu fakat FTA kanali :) novisf.com mozete pratiti raspravu....
mO k3

#818 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mO k3 »

jel ima dreambox kupiti u bih?
motachjointa

#819 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by motachjointa »

nema koliko ja znam :-D
fole13

#820 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by fole13 »

Moze li neko ko koristi airlive od Logosofta da napise proceduru otvaranja portova tj podesavanja routera da bi se mogao gledati cs
Rottweiler

#821 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

Ako si samo client onda netrebas otvarati portove
Rottweiler

#822 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

Ženski Dr.Med wrote:jel ima dreambox kupiti u bih?
DM 500 clone u BiH kosta ca. 130-150 KM
mO k3

#823 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mO k3 »

Rottweiler wrote:
Ženski Dr.Med wrote:jel ima dreambox kupiti u bih?
DM 500 clone u BiH kosta ca. 130-150 KM
hvala ti na odgovoru ... jeli valja cemu taj klon neko mi rece da je bolji od originala...
i jeli taj klon hvata HD kanale..
Rottweiler

#824 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

Od originala sigurno nije bolji, to ti moze samo neka varaluca koja zeli da ti ga proda ispricati. A sa ovim dm500 nemozes gledati HD kanale za to imas dm800 clone koji kosta ca.500KM
Clonovi imaju razliciti, ja recimo imam dva komada koje sam kupio prije 3-4 godine od jednog tipa u Mostaru to su bile prve kopije i evo i dan danas sluze. Medjutim imao sam i losih iskustava. Zato moras paziti, ali imas u Tuzli i u Sarajevu kupiti dobre kineze i imas cak i godinu dana garancijw. Ja sam ljetos kad sam bio u Sarajevu kupio 4 komada

lp
mO k3

#825 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mO k3 »

hvala ti za brz odgovor :)
Post Reply