Replikantica Sarajka ga je pokušala deklasirtati i napisala je hvalospjeve od ljudima koji nisu Sarajlije, a žive u Sarajevu. Gosp. Tarik imao jednu jako dobru poentu koju sam pročitala između redova doduše, ali vrlo brzo je naprosto literarno sahranjen od čitalaca i komentatora, jer je sebe nazvao za Boga miloga – Sarajlijom! Totalna fula poente od strane štovanih komentatora. Ubrzo zatim uslijedio je odgovor ove Sarajke koja je dala neke primjere iz svoje sredine da ljudi koji su došli u Sarajevo nekad više valjaju Sarajevu, nego oni anamooni "FGR".
Respekt zimi - lopate otkopaše ljude!
Ali, ali, ali ...sad meni ne bi bilo ni po muke da mogu zauzeti ijednu od ove dvije strane, ali da su one zapravo suprostavljene. Što je najtužnije nisu. Nego drugi fenomen je meni blinkao u glavi.
Što li se danas Sarajlije međusobno ne paze?
Ne stoje jedni iza drugih pa taman jedan lupao gluposti, a drugi to znao, pa ga opet branio? Sarajlije će prije stati iza Tuzlaka, Visočanina, Kakanjca, Zeničanina, Bišćanina, nego iza "svog Sarajlije". Ovdje to nije bio slučaj i dotična žustra rođena Sarajka je hitro stala u prve redove fronta odbrane neSarajlija. Gađali su se svakakvim terminima u pisanju i sve se svelo na niske grane, u 100 voda proprane rasprave: "došlje" vs. "Sarajlijce".
Šta ja znam, možda se nema ni iza koga stati? Ko li bi ga znao? I komšija Meho je odbranio komšiju Himzu od komšije Hase, kad ga je ovaj napao sjekirom na njivi pokraj Sarajeva. Pa komšija Himzo prvi s komšijom Hasom bržebolje popi kahvu na Bajram, a ni ne pogleda komšiju Mehu.
Ali dozvol'te da kažem, ma madafakers smo svi koji ne lovimo u mutnom i koji branimo principe ljudskosti. Gdje nas je ljudskost dovela sa ovakvim razmišljanjem? Za čas smo spremni koplja se latiti nebili se odbranili oni kojima odbrana ne treba. Podvukoh crtu. Odoh biti ass-hole-ica, zaboLE ME BRE!