Huliganstvo

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Topla voda

#801 Re: Huliganstvo

Post by Topla voda »

huliganstvo se od drzave do drzave razlikuje

u nekim zemljama zapadne evrope, huliganstvo je onakvo kako ga vide hrasno,maskerano i slicni
to je huliganstvo u uredjenim drzavama.i svi prisutni ovdje osudjuju huliganstvo koje je samo sebi cilj.

drzave koje su nedovoljne uredjene,pa cak i one u kojima je prominjenjen politicki sistem,poput ceske,poljske,slovacke...imaju problem sa huliganizmom,koji ne nosi nikakve druge konotacije sem samog huliganizma.
te konotacije i ako ih ima se gube sa napredovanjem u izgradnji pravnog sistema i svih institucija sistema.

balkan je specifican ,a obzirom da se u navijackim pokretima nalaze pretezno mladi,koji su po defaultu nosioci promjena i zelje za promjenama uz izrazenu zelju da u grupi utices na stvari koje te se doticu....to se odrazi na radikalan nacin,sukladno jacini navijacke grupe...tako imamo predratno nacionalno organiziranje na balkanu i nacionalnu simboliku,identifikaciju sa novonastalim drzavama i borbu,na ovaj ili onaj nacin za nacionalnu stvar.

i sad smo tu gdje jesmo.
s nekom osnovnom podlogom za razgovor mozemo pricati o huliganizmu u bih

bosna je drzava sa ogromnim unutarnjim problemima,huliganstvo kod nas je isprepleteno sa opstom drustvenom situacijom i zato ono nije izvorno(cisto)huliganstvo.

zato se i vrtimo u krug,jer svako ko bi osudio huliganski napad,mora da razmislja o stotinu aspekata ,koje namece ovako neuredjeno drustvo.

tako da je po meni ovaj incident na kosevu samo jedna posljedica,jedna u nizu ,koje se dogode na fudbalskim terenima,a korijen problema je negdje drugo

kosevo,borci,gras/centrotrans,blokada m17 granitovih radnika..sve u 7 dana...su samo posljedice i nijednu ne posmatram odvojeno,nego kao revolt u kome se trazi zastita licnih prava od institucija sistema...a sistem ne postoji..iz jos nekih dubljih razloga...

i mislim da lagano klizimo u anarhiju...i malo me i plasi mogucnost da svi izrevoltirani u jednom trenutku izadju na ulice,jer dovoljan bi bio mali fitilj da dodje do velikog belaja.
pa mi je ovo sto se dogodilo na kosevu minorno u odnosu na ono sto mislim da ce se dogoditi i vise ovo posmatram kao jednu sliku koja nadopunjuje mozaik drustva u kome zivimo.
Frank Sinatra

#802 Re: Huliganstvo

Post by Frank Sinatra »

Geronimo81 wrote: Znaci po tvome kad policije nema dovoljno muda se otegnu pa ispadne belaj.
Gostujuci navijaca nije bilo pa je to jedan od razloga sto ih nije bilo dovoljno a i protesti koji su izmakli kontroli pa je tamo vjerovatno vecina policajaca bila.
Ja da se pitam dao bi jos vece ovlasti policiji nesto tipa kao u SAD pa za par mjeseci bi bilo cakun pakun jer niko nebi imao muda da udari na policajca i uveo bi zakon od prije rata da se napad na policiju smatra napadom na drzavu.
Znam da policajaca ima svakakvih kao i svih nas i posteni i lopova ali ima xy puteva u borbi protiv korumpiranih.
Sta da je jucer policija pucala a mogla je pa jos jedna mrtva glava radi gluposti da padne.
Imaju zakoni ako ih necemo postovati onda smo za Amazone i plemenski zakona.
Ovo moze samo sprijeciti rigorozni zakon za sve a to je nosenje hladnog oruzja 5 do 10 napad na policiju isto tako uz novcane kazne minimalno 10 k KM pa da vidimo onda ko ima muda da napravi nekakav nered.
Mozda bi bilo zgodno neke stvari definisati prije nego sto se nastavi rasprava na ovu temu.

Ako je utakmica proglasena utakmicom visokog rizika, tacno se po slovu zakona zna sta je duzan da uradi organizator utakmice, sta policija, a sta zastitarske agencije. Huligani postoje i to niko ne osporava. To nije drustveno prihvatljivo ponasanje i ni to niko ne osporava. Ono sto ja potenciram ovdje je da nisu svih 7000 posjetilaca fudbalske utakmice huligani. Navijac nije nuzno huligan. Smatram da je ogromna odgovornost lezi na organizatoru utakmice i na organima reda zbog svega sto se desilo.

Sto se huligana tice, situacija je kristalno jasna. Prekrsili su zakon i za to treba da odgovaraju. U demokratiji svi, pa i huligani imaju svoja prava. Tacno se zna sta je posao policije, koje su njene duznosti, pravila, ovlasti itd. Apsolutno niko od njih nema pravo da istjeruje pravdu na svoj nacin. Za to postoje nadlezni sudovi. Upotreba sredstava prinude je jasno definisana kao i sve drugo. Znaci apsolutno nista ne opravdava izivljavanje policajaca na onima koji su vec uhapseni, savladani, vezani i ne pruzaju otpor. Dalje, otkud im pravo da udaraju sve redom pa i slucajne prolaznike? Sve i jedan treba da odgovara za svoje postupke. Ne moze policija biti strana u sukobu, nego organ reda. Svi koji podrzavaju ovakvo ponasanje policije u stvari podrzavaju huligane.

Ako su huligani iskoristili to sto nije bilo dovoljno policije na stadionu, postavlja se pitanje ko je dopustio da se desi takva situacija? Ko je za to odgovoran? Ko je stao u zastitu ostalih posjetilaca fudbalske utakmice, odnosno NAVIJACA?
metar_drva

#803 Re: Huliganstvo

Post by metar_drva »

aerosa wrote:
Mascherano wrote: Nismo smjeli. :D
Pa koliko ti god ironičan bio i u pravu si dole su vam brnjice stavili da nebi nečija fotelja odletila ne dao bog, a onda ste gore frustracije liječili mahom na nedužnim....
Ali vazda je bilo čega se pametan stidi budala se ponosi....
ako laže koza, ne laže rog. imaju video snimci na kojima se vidi sva nemoć fine gradske raje i njihovi blagi, srneći pogledi, dok ćaskaju s policijom.
KPNCTNJAH

#804 Re: Huliganstvo

Post by KPNCTNJAH »

hrasno38 wrote:
Zato sto ti ljudi nisu zasluzili da ih se tuce a ovi gore jesu, kratko i jasno. uzmi enciklopediju i uporedi rijeci borac za slobodu svoje domovine i navijac!!!!!
pogledaj pazljivo ovaj snimak i pogledaj cime su ovdje gadjali ove specijalce, pa onda zamisli situaciju u kojoj navijaci pokusavaju da urade isto... kako mi ili policija mozemo da znamo da su ono stvarno bili borci ? mogao je bilo ko ko je prolazio uzeti kamen i gadjati policiju, a ovi nisu smjeli nista da urade... poslije toga culi da ima problema na stadionu i jedva docekali da tu urade ono sto ovdje nisu smjeli, pa usput da dodatno udare svakog navijaca kojeg mogu, za svaki kamen bacen od strane 'boraca' na ovom snimku ...
Edit: naravno moderator je izbrisao link koji sam postavio :bih:
Last edited by KPNCTNJAH on 23/04/2010 17:26, edited 1 time in total.
Akibh

#805 Re: Huliganstvo

Post by Akibh »

aerosa wrote:
Mascherano wrote: Nismo smjeli. :D
Pa koliko ti god ironičan bio i u pravu si dole su vam brnjice stavili da nebi nečija fotelja odletila ne dao bog, a onda ste gore frustracije liječili mahom na nedužnim....
Ali vazda je bilo čega se pametan stidi budala se ponosi....
Svako ima pravo na misljenje a moje je da ce policija imati puno vecih problema i napada na sebe u buducnosti samo zbog ovakvih kao sto je Mascherano.
Huligani su krivi, treba ih sankcionisati, slazem se ali sto policija zna napraviti propuste i neuraditi svoj posao (sto zbog neobrazovanih kadrova, sto zbog politike, vlasti, sto zbog svoje gluposti) to je necuveno.
Defeinitvno bi trebalo postaviti pitanje odgovornosti, sto je previse-previse je...
winabike

#806 Re: Huliganstvo

Post by winabike »

oridjidji wrote:medjutim vlast je truhla, a narod postepeno evoulira iz stoke u ljude. napokon svoju sudbinu uzimaju u svoje ruke i napokon zele nesto da promjene. to se vidi u nasoj svakodnevnici vise niko nije zadovoljan, a nezadovoljstvo se postepeno pretvara u revolt kojim se zeli postici bolje i pokazati nezadovoljstvo onim sto se u ovoj drzavi radi.
E, majstore, ovo što si opisao, to se radi na izborima. Bujrum, za koji mjesec, olovku uruke pa na glasačko mjesto! Jer ako to ne uradiš sada, ovi će se sa trenutnih jubilarnih godina na vlasti 20 skočiti na 24 godine na vlasti.

Rušenje javne imovine sigurno ne pomaže.
Mikado

#807 Re: Huliganstvo

Post by Mikado »

potres_mozga wrote:Evo kako "postena" policija, njih 5-6 nogama gazi i pendrecima udara jednog momka koji je vec na asfaltu :x

I policajci u legalni huligani... :x
U vezi njihovog postupka procitati clan 12. stav 1. i clan 383. stav 1. Krivicnog Zakona FBiH te član 27. stav 1. Zakona o policijskim službenicima BiH.
oridjidji

#808 Re: Huliganstvo

Post by oridjidji »

Mascherano wrote:
hrasno38 wrote: Vidi ja nigdje nisam napisao da ne treba reagovati na nepravdu, lopovluk i sve sto je slicno tome ali radi se o nacinu, mjestu itd. Kada je Celo sa bordo kocijama ulazio na stadion niko nije mislio na upravu, kada ste igrali u kupu sampiona niko nije napisao slova o upravi a kada ste odigrali nerjeseno sa jednim od najjacih klubova u BiH srusiste skoro stadion i premlatiste koga stigoste. Zasto niste nakon zadnje utakmice u kupu sampiona otisli pred upravu FK sarajeva i trazili smjenu cijelog rukovodstva. Zasto to niste uradili u prvom dijelu prvenstva kad ste bili u vrhu i kada ste savim zasluzeno dobili derbi na Grbavici?. Zasto niste skocili kada su vam na klupu doveli trenera amatera koji je za Calu u trenerskom poslu amater amatera?. Zasto niste reagovali kada su vam smjenili najboljeg trenera u posljeratnom Sarajevu Husrefa Musemica?. Zasto ovo niste napravili na utakmicama kada je na Kosevu normalan broj policajaca? Ako ste bili na utakmici onda vam treba biti jasno da je jedini krivac sto niste pobjedili odlicni golman Sirokog a ne toliko losa igra Sarajeva. Nista se u zivotu ne postize ako rusis ono sto je tvoje jer ces to isto opet ti zajedno sa mnom morati izgraditi. Cilj je srusiti ljude koji nam prave probleme u svim sferama zivota u ovoj zemlji a oni se ruse na izborima a ne na stadionu Kosevo. Svi mi imamo svojih aferima ali optuziti policiju za ono sto se desilo na Kosevu je degutantno, neozbiljno i smijesno. Zasto nisu oni trezveni sa tribina koji imaju i staza i godina na njima posamarali tu balavurdiju da vam ne kalja ime kluba. Ono je napravila uglavnom balavurdija a ispastat cete svi a na zalost najvise najebase oni koji su najmanje krivi. Zasto ne kazes koliko ste razbili policijskih auta ispred stadiona i obicnih auta. Ma sta ti pisao u svakoj drzavi se za ovakva djela ide u zatvor a za napad na sluzbenu osobu i to jos motkom se prvo gazi a onda salje u zatvorcnu na daljnje prevaspitavanje i ja licno to zelim onom majmunu sto je udario policajca. Bolesno je stavljati fudbal ispred mase vaznijih sfera zivota pogotovo u nasoj zemlji a u drugim sferama vas nema nigdje pa ni na mjestu gdje je trebao da padne veliki NS BiH. Koja policija je mogla zaustaviti zajedno navijace Sarajeva, Zelje i Fanaticose ali vas nije bilo a i to sto je doslo brojalo se do 1000. Kada se poziva na proteste radi stanja u drzavi nigdje vas opet i sadami pricate o promjeni stanja u drzavi kroz huliganstvo na stadionima. Ma nidje veze!!!!

:thumbup:

Eto ti i odgovora.
Odgovoricu ti na ovo pitanje sto je boldirano. Na ovoj utakmici je bilo policije u normalnom broju, ali za jednu uobicajenu utakmicu sarajeva. Ali ipak je ovo bila utakmica velikog rizika i to sebi podvuci u glavi. VISOKOG RIZIKA, a takva zahtijeva vise od uobicajenog osiguranja, a navijaca je bilo skoro pa 9 hiljada vise nego na uobicajenim utakmicama sarajeva skoro za tri cetri puta. A tu pricu o rusenju vlasti na izborima okaci macku o rep rusimo je tako vec 15 godina i nista se nije promjenilo. Navijaci su ciljano isli na upravu, motivi su poznati odavno. Samo se cekala kap kojom cese preliti casta njihovog strpljenja. Ni minimume uslova od mnogobrojnih koji su im navijaci postavili nisu uspjeli ispostovati, trazili su prvo da se ostrane par clanova uprave kluba koji su sarajevo vidjeli kao filijalu za vlastito bogacenje i to na stetu kluba. na pocetku sezone su navijaci trazili njihovu smjenu, ostali su u upravi gluhi na taj uslov. potom su trazili pojacanja i juris na trofeje. nito nisu dobili. doslo je sranje u sirokom, strasti su se malo utihnule, ali revolt je postao veci jer uprava nista nije uradila kako bi se istina o vedranovom ubistvu sto prije saznala, cak su istinu relatizovali na nacin kako je njima i odgovaralo. sarajevo je na kraju polusezone bilo trece, navijaci su trazili bolji angazman uprave i opet smjenu pojedinaca, trazili su pojacanja, trazili su juris na titulu jer im je borac tada bjezao 3 boda, a imali najbolji raspored koji je sarajevu mogao donjeti titulu na kosevo. Na kraju su i uprava i igraci podbacili, zahtijevi navijaca su se spustili na mizeriju, a od uprave se trazilo i dalje da smjene te pojedince i sada se isto trazi i pored toga se trazio izlaz u evropu kako nebi ova godina propala iako je dobro pocela po Sarajevo tj. sarajevo je igralo u tri pretkola kupa uefa. kada se i to izmaklo, zbog dogadjaja u sirokom trazilo se mnogo toga od kluba, ali na kraju se trazila samo pobjeda na kosevu nad ekipom istog imena pod svaku cijenu. zato sto je jedna takva utakmica visokog rizika sa hipotekom iz sirokog trebala i morala zavrsiti pobjedom, kako bi se makar nesto uradilo u ime vedrana, o cijem i danas ubistvu istinu nemamo. nemiri su poceli jel niko utakmicu nije ni osigurao onako kako treba. Islo se linijom lakseg otpora, masa je revoltirala u onome trenutku kada im je odgovaralo i neizbjezno je kasnije bilo to sto se desilo. Niko to ne odobrava, ali je ovaj revolt navijaca odavno imao uzroke koji su se slagali, jedan na drugi i masu losih uzroka doveli su do jos losijih posljedica i revolta koji je opravdan.
oridjidji

#809 Re: Huliganstvo

Post by oridjidji »

winabike wrote:
oridjidji wrote:medjutim vlast je truhla, a narod postepeno evoulira iz stoke u ljude. napokon svoju sudbinu uzimaju u svoje ruke i napokon zele nesto da promjene. to se vidi u nasoj svakodnevnici vise niko nije zadovoljan, a nezadovoljstvo se postepeno pretvara u revolt kojim se zeli postici bolje i pokazati nezadovoljstvo onim sto se u ovoj drzavi radi.
E, majstore, ovo što si opisao, to se radi na izborima. Bujrum, za koji mjesec, olovku uruke pa na glasačko mjesto! Jer ako to ne uradiš sada, ovi će se sa trenutnih jubilarnih godina na vlasti 20 skočiti na 24 godine na vlasti.

Rušenje javne imovine sigurno ne pomaže.
Ne brini se ti za mene svake izbore izadjem i glasam. Svako svoje nezadovoljstvo ocitujem na protestima, redovno ih obilazim. Ali mislim da korijenito mjenjanje svijesti naroda i povecani aktivizam sa akcentom silovanja vlasti moze u ovoj drzavi samo donjeti bolje i pozvati na ostavke mnogih neodgovornih politicara, a ne mirni protesti koje non stop pravimo.
Geronimo81

#810 Re: Huliganstvo

Post by Geronimo81 »

aerosa wrote:
aerosa wrote:
Geronimo81 wrote:
Prvo i osnovno je bilo da obezbijede sigurnost i bazbjednost svima na stadionu a oni to nisu uradili mada je utakmica proglašena utakmicom visokog rizika, i sami su je najvljivali tako po medijima.
Drugo da ne udaraju po ulici nedužne ljude i ne izvode ih iz kafane pored stadiona i prebijaju po njih 6 pendrecima šakama i na kraju cipelarenjem.
Treće si vidio na klipu šta nisu trebali da rade...

Kome je ovo previše onda fakat ne vidim čemu se dalje objašnjavati.....
Znaci po tvome kad policije nema dovoljno muda se otegnu pa ispadne belaj.
Gostujuci navijaca nije bilo pa je to jedan od razloga sto ih nije bilo dovoljno a i protesti koji su izmakli kontroli pa je tamo vjerovatno vecina policajaca bila.
Ja da se pitam dao bi jos vece ovlasti policiji nesto tipa kao u SAD pa za par mjeseci bi bilo cakun pakun jer niko nebi imao muda da udari na policajca i uveo bi zakon od prije rata da se napad na policiju smatra napadom na drzavu.
Znam da policajaca ima svakakvih kao i svih nas i posteni i lopova ali ima xy puteva u borbi protiv korumpiranih.
Sta da je jucer policija pucala a mogla je pa jos jedna mrtva glava radi gluposti da padne.
Imaju zakoni ako ih necemo postovati onda smo za Amazone i plemenski zakona.
Ovo moze samo sprijeciti rigorozni zakon za sve a to je nosenje hladnog oruzja 5 do 10 napad na policiju isto tako uz novcane kazne minimalno 10 k KM pa da vidimo onda ko ima muda da napravi nekakav nered.
A hoćeš da kažeš da policija poštuje zakone ?
Hoćeš da kažeš da ako je već proglašena a jeste, utakmicom visokog rizika policija nije mogla da traži odgodu iz razloga jer nemaju mogućnost da kvalitetno odgovore takvoj situaciji. Pa nisam je ja takvom proglasio nego oni ....
Postuje ako ne ima unutarnja kontrola pa nek provjerava.
Podcjenili su vas mislili su nema skripara nema ni opasnosti od nereda ali opet malo dalje od stadiona bila je vecina SA policije radi nereda.Imali su oni odgovor kad su dosli specijalci sve se smirilo jer velika je razlika biti prometnog policajca i kornjacu.
oridjidji

#811 Re: Huliganstvo

Post by oridjidji »

Topla voda wrote:huliganstvo se od drzave do drzave razlikuje

u nekim zemljama zapadne evrope, huliganstvo je onakvo kako ga vide hrasno,maskerano i slicni
to je huliganstvo u uredjenim drzavama.i svi prisutni ovdje osudjuju huliganstvo koje je samo sebi cilj.

drzave koje su nedovoljne uredjene,pa cak i one u kojima je prominjenjen politicki sistem,poput ceske,poljske,slovacke...imaju problem sa huliganizmom,koji ne nosi nikakve druge konotacije sem samog huliganizma.
te konotacije i ako ih ima se gube sa napredovanjem u izgradnji pravnog sistema i svih institucija sistema.

balkan je specifican ,a obzirom da se u navijackim pokretima nalaze pretezno mladi,koji su po defaultu nosioci promjena i zelje za promjenama uz izrazenu zelju da u grupi utices na stvari koje te se doticu....to se odrazi na radikalan nacin,sukladno jacini navijacke grupe...tako imamo predratno nacionalno organiziranje na balkanu i nacionalnu simboliku,identifikaciju sa novonastalim drzavama i borbu,na ovaj ili onaj nacin za nacionalnu stvar.

i sad smo tu gdje jesmo.
s nekom osnovnom podlogom za razgovor mozemo pricati o huliganizmu u bih

bosna je drzava sa ogromnim unutarnjim problemima,huliganstvo kod nas je isprepleteno sa opstom drustvenom situacijom i zato ono nije izvorno(cisto)huliganstvo.

zato se i vrtimo u krug,jer svako ko bi osudio huliganski napad,mora da razmislja o stotinu aspekata ,koje namece ovako neuredjeno drustvo.

tako da je po meni ovaj incident na kosevu samo jedna posljedica,jedna u nizu ,koje se dogode na fudbalskim terenima,a korijen problema je negdje drugo

kosevo,borci,gras/centrotrans,blokada m17 granitovih radnika..sve u 7 dana...su samo posljedice i nijednu ne posmatram odvojeno,nego kao revolt u kome se trazi zastita licnih prava od institucija sistema...a sistem ne postoji..iz jos nekih dubljih razloga...

i mislim da lagano klizimo u anarhiju...i malo me i plasi mogucnost da svi izrevoltirani u jednom trenutku izadju na ulice,jer dovoljan bi bio mali fitilj da dodje do velikog belaja.
pa mi je ovo sto se dogodilo na kosevu minorno u odnosu na ono sto mislim da ce se dogoditi i vise ovo posmatram kao jednu sliku koja nadopunjuje mozaik drustva u kome zivimo.
najbolji post na temi...
oridjidji

#812 Re: Huliganstvo

Post by oridjidji »

moderator wrote:Znaci, drzavu cemo mijenjati po onoj staroj "jebo sam te kad te stignem"?
pa tako mi se cini da ce u buducnosti i biti...
winabike

#813 Re: Huliganstvo

Post by winabike »

moderator wrote:Znaci, drzavu cemo mijenjati po onoj staroj "jebo sam te kad te stignem"?
A eto, haman hoćemo... :x

Džaba sve, svi su krivi osim onih što su uletili na teren, lomili zle klupe za rezervne igrače i udarali policajca. :x Krivi su valjda ostali navijači, građani Sarajeva, balerine, vatrogasci na Haitiju, Eustahije Brzić, ma svi osim njih. To treba da sebi utuvimo uglavu, jer inače "ništa ne razumijemo" i "nismo vidjeli stadiona".

PS. Ah da, zaboravih, i ne razumijemo mi šta znači utakmica "VISOKOG RIZIKA". Ja koliko sam shvatio to je ono kada se njih puno skupi na jednom mjestu. Pa u fazonu, krivi su drotovi što nas nisu spriječili da rušimo i razbijamo, nismo mi, majke mi, mi ne bi da su nas oni spriječili... :x
Last edited by winabike on 23/04/2010 17:56, edited 1 time in total.
aerosa

#814 Re: Huliganstvo

Post by aerosa »

Geronimo81 wrote: Postuje ako ne ima unutarnja kontrola pa nek provjerava.
.
Probaj sa njima imati posla pa ćeš skontati o kakvom je sistemu riječ....
Kadija ih tuži, kadija ih sudi, kadija ih brani...
Ne postoji uzaludnija ustanova u državi vjeruj mi....
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#815 Re: Huliganstvo

Post by 1946 »

winabike wrote:Džaba sve, svi su krivi osim onih što su uletili na teren, lomili zle klupe za rezervne igrače i udarali policajca. :x Krivi su valjda ostali navijači, građani Sarajeva, balerine, vatrogasci na Haitiju, Eustahije Brzić, ma svi osim njih. To treba da sebi utuvimo uglavu, jer inače "ništa ne razumijemo" i "nismo vidjeli stadiona".
Znaš li ti čitati? Ovdje niko, doslovno niti jedan post, ne kaže da nisu krivi oni što su utrčali na teren, ovdje svi pozivaju da se oni kazne. Ali isto tako imaš i druge odgovorne (organizator, murija) za belaj i neka se i oni kazne.
Geronimo81

#816 Re: Huliganstvo

Post by Geronimo81 »

aerosa wrote:
.
Pa i nemam posla dok sam isao na utakmice nisam se bio mozda sam bio picka za neke ali me bolila neka stvar za tuce.
Ne kradem.
Ne ubijam.
Kad trazi vozačku dam mu je itd postujem zakone i nikad nisam imao problema sa policijom.
aerosa

#817 Re: Huliganstvo

Post by aerosa »

Geronimo81 wrote:
aerosa wrote:
.
Pa i nemam posla dok sam isao na utakmice nisam se bio mozda sam bio picka za neke ali me bolila neka stvar za tuce.
Ne kradem.
Ne ubijam.
Kad trazi vozačku dam mu je itd postujem zakone i nikad nisam imao problema sa policijom.
E pa vidiš i ja kad sam imao posla sa njima sam bio čist ko suza a opet najebao.
Nije ti to nikakva garancija da ovi banditi neće skontati da im se ne sviđaš....
Eme

#818 Re: Huliganstvo

Post by Eme »

stigli ste i do svicarske !!! svaka cast, ... :sad:
http://www.blick.ch/sport/fussball/inte ... mob-145382
1946

#819 Re: Huliganstvo

Post by 1946 »

Eme wrote:stigli ste i do svicarske !!! svaka cast, ... :sad:
http://www.blick.ch/sport/fussball/inte ... mob-145382
Eh eto baš me je to nasekiralo šta će švicarci reći
http://www.youtube.com/watch?v=-XOJwik0 ... re=related
upaljac83

#820 Re: Huliganstvo

Post by upaljac83 »

Brutalnost policije osjetila i sarajevska manekenka
Mihaljević tvrdi da nisu imali nikakve veze ni s protestima ni s utakmicom na Koševu

Mihaljević: Molila da ostave njenog momka, pa i sama napadnuta

U haosu koji je nastao na prekjučerašnjim protestima boračkih populacija pred zgradom Vlade FBiH te na utakmici Sarajevo - Široki Brijeg na stadionu Koševo, stradali su i oni koji nisu učestvovali ni u jednom od tih događaja, a jedini "grijeh" im je što su se našli u njihovoj neposrednoj blizini.

Užasan vrisak

Tako se našem listu javila poznata sarajevska manekenka Jasmina Mihaljević žaleći se na ponašanje policije tokom incidenta iz kojeg je izašla s lakšim povredama, dok je njen momak završio u pritvoru. Sve se odvijalo u ulicama Gabelina i Koševo, između zgrade Vlade i stadiona Koševo, oko 19 sati.

- Bili smo u jednom lokalu kada smo spolja čuli užasan vrisak. Kada sam izašla, vidjela sam da policajci i specijalci tuku dječaka koji nema ni 13 godina. Moj momak rekao je jednom policajcu da ostave dječaka, da ga ne tuku, na šta je policajac skočio na njega i počeo ga tući. Dok sam ja palakala i molila da ga ostave, drugi policajac - specijalac skočio je na mene i štitom me udario po leđima - kaže Mihaljević.

Postoje svjedoci

Njen momak tokom noći sa srijede na četvrtak bio je zadržan u pritvoru, a jučer u vrijeme našeg razgovora Mihaljević još nije imala informacije o tome gdje se on nalazi i do kada će biti zadržan. Potcrtala je da je policajac prvi napao njenog momka.

- Na svu sreću, postoji više svjedoka koji su vidjeli brutalnosti policije prema građanima koji nisu imali nikave veze s incidentima - kazala nam je Mihaljević.

Podnosi prijavu

Jasmina Mihaljević tvrdi da se radilo o prekomjernoj zaštiti, jer je tokom incidenta na tom mjestu, prema njenim procjenama, bilo dvadesetak civila i stotinjak policajaca. Kaže da neće dopustiti da takva nepravda ostane nekažnjena i da će podnijeti prijavu.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#821 Re: Huliganstvo

Post by -LIBERO- »

Manekenka laze,ona je zapalila baklju na sred ulice i mahala prema policajcima,sto se dovodi do zakljucka da je ona NAVIJAC. :-)
Njen momak je navijac,podrazumjeva se,jer zasto bi ga policajci uopste tukli,ako nije NAVIJAC. :-)

A posto su oboje NAVIJACI opravdano je sto su skakali po njima. :-)

E to je logika koja preovladava na ovoj temi od pojedinaca. :-) :roll:

A to sto je policija radila poslije utakmice i bar naselja dalje od stadiona,i to nad ljudima sa djecom,na djevojakama,slucajnim prolaznicima koje nisu imali nikakve zveze sa navijacima cak nisu ni bili na Kosevu,to znaju samo oni koji su bili na tim ulicama.

A dajem ruku u vartu da niko od ovih silnih "moralista"nije bio ni blizu svega toga.
1946

#822 Re: Huliganstvo

Post by 1946 »

moderator wrote:zasto se tema uporno okrece na policiju, a tema je HULIGANSTVO.
Da li je policija kriva sto ste napravili haos?
Ali zar ovo nije huliganstvo policije? Ti podržavaš ovo udaranje nevinih? :shock:
Policija je kriva za ovaj haos naveden u citiranom članku.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#823 Re: Huliganstvo

Post by -LIBERO- »

moderator wrote:zasto se tema uporno okrece na policiju, a tema je HULIGANSTVO.
Da li je policija kriva sto ste napravili haos?
Ako se mozemo sloziti da navijaci koji su napravili probleme da odgovaraju ,svak za svoje postupke.

Kome odgovaraju policajci koji se ponasaju huliganski???

Kada si vidio bilo kojeg policajca koji je odgovarao za svoje huliganstvo,jer huliganstvo nije pojam rezervisan iskljucivo za navijace.

Siroki brijeg,Tuzla,Kosevo....jel' jedan jedini policajac odgovarao za bilo sta???
-LIBERO-
Čiča Gliša

#824 Re: Huliganstvo

Post by -LIBERO- »

Jel ti stvarno mislis da niko nikada (od Sirokog,do jucer Koseva)nije prijavio batinjanje od strane policije??

Samo je fazon u tome sto to batinjanje moras prijaviti kolegama toga policajca,i sto ce se to kao "slucajno" zametnuti u papirologiji u vremenu,jer ces doci sa pricom da si bio na stadionu i.....i poslije toga izrecenog da se batinjanje desilo u blizini stadiona ti si automatski kriv,bez obzira sto su bukvalno ljude iz kafica vadili i sto su tukli djecu i djevojke.

Al' sta ja znam,sada ce se javiti dusebriznici koji sve znaju ,i reci ce da cim se neko deklarise da je navijac da je zasluzio batine,cak i divljastvo da skacu po tebi.

JUcer sam svojim ocima vidio na destine batinjanja raje koja je pokusavala da dodje do svojih kola i nista vise,a cak ljudi nisu ni bjezali od policije,jer realno gledajuci su mislili da ako nisu pravili problem da nece nista ni biti sankcionisani.

Ali ne ,jucer je bilo prebijeno u 90% slucajeva ljudi koji veze nisu imali sa cijelim incidentnom,i ja pitam zato,hoce li ikada,ikada odgovarati barem jedan policajac koji je radio nesto tako neselektivno prebijao prolaznike i posjetitelje utakmice,cak mnogi nisu ni navijaci bili..
Last edited by -LIBERO- on 23/04/2010 18:49, edited 1 time in total.
1946

#825 Re: Huliganstvo

Post by 1946 »

moderator wrote:Slucaj Zujevina: Doticni nije sjedio i na forumu s*ao, vec je prijavio batine.
Kad bi nestalo interneta na par dana, vidio bi ti kako bi se sve slozilo i na mjesto postavilo. Ovako, nece nikad.
Ma daj, pa nećemo sada biti djeca i upoređivati ta 2 slučaja. Tamo su udarili na ljude sa "leđima" i to im se obilo o glavu, pa su izgubili i posao. Ovdje zna da niko od ove raje nema ta "leđa" zato se iživljava na njima i za eventualne njihove i za tuđe grijehe. Ono što ne može da bije više onakve kao iz "Zujevine" već mora oboriti pogled kad ih vidi iskali na klincima i curama.
Locked