Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Ali_G

#801 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Ali_G »

Eh vidis i BBI ima pravila da nema alkohola, svinjetine i kocke i tvoje je da postujes ako hoces, ako neces nadjes ono sto ti odgovara. Zamisli dala drzava zemlju za vegetarijanski restoran i sad ja palamudim ovdje kako su oni dali zajednicku zemlju restoranu, tamo nema mesa, ugrozavaju se moja prava, mislim halo. Skulirajte, prosetajte do centra, zaista se ima sta vidjeti. Nece vam naumpasti stvari zbog kojih se prepirete.
ibizza

#802 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by ibizza »

extra potez
The Silent Man

#803 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by The Silent Man »

Ali_G wrote:Eh vidis i BBI ima pravila da nema alkohola, svinjetine i kocke i tvoje je da postujes ako hoces, ako neces nadjes ono sto ti odgovara. Zamisli dala drzava zemlju za vegetarijanski restoran i sad ja palamudim ovdje kako su oni dali zajednicku zemlju restoranu, tamo nema mesa, ugrozavaju se moja prava, mislim halo. Skulirajte, prosetajte do centra, zaista se ima sta vidjeti. Nece vam naumpasti stvari zbog kojih se prepirete.
bit ce problem,ako dodje arap i otvori vegeterijanski restoran,onda je prezelen...

ovo je islamofobija na djelu i ne moze se cak ni kamuflirati vise...
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#804 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by dr.gog »

♥ Julianna ♥ wrote:@Melbourne, pa kako onda objašnjavaš tu slobodu izbora koju nemam ako hoću da se kladim na Mančester i pijem pivo istovremeno, eto baš u BBIiju?
Nema i nema-nema izbora osim onoga koji ti da domaćin kuće u svom domu.
Njegov novčanik, njegova zgrada, njegova pravila-uzmi ili ostavi.
Svako je čini mi se slobodan da posjeti istu Prodavnicu, a ako hoće ono čega nema u njoj, može hladno otići tamo gdje ima,bez prava da domaćinu prigovori bilo šta -gost pravila prihvata po defaultu.

Idi drugdje i gledaj Manchester uz hladno pivo,čemu srklet?.Uđi ili prođi kraj BBI-a.Trećeg nema.Osim forumskih threadova,i andrićevskih dijaloga o novim i čudnim vremenima,kao iz Hronike :D
Pitam se samo kako ćemo se navikavati na neke mnogo veće i neobičnije stvari,kad nam palanku uzbuđuju neki "codovi" nekog novog mega-granapa
♥ Julianna ♥

#805 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by ♥ Julianna ♥ »

MELBOURNE_SARAJEVO wrote:
♥ Julianna ♥ wrote:@Melbourne, pa kako onda objašnjavaš tu slobodu izbora koju nemam ako hoću da se kladim na Mančester i pijem pivo istovremeno, eto baš u BBIiju?
Haveru ja ti mogu reci jedno svugdje sam bio i nigdje neces vidjeti kladionice u shopping centru odakle vama ta ideja uopce..A sto se tice alkohola rijetko ces gdje vidjeti i to i ako ima to su ti odvojeni dijelovi ali bas odvojeni ..Jer ideja takvih objekata je da privlaci ljude od 7 do 77 ..Recimo vani su uglavnom familije te koje provode najvise vremena po shopping centru znaci puno djece i zar nije bolje kad odes sa djecom da nema alkohola ono da djeca ne gledaju kako raja cugaju itd..I smijesno je pricati o tome zasto nema alkohola...To odlucuje onaj ko investira pare a ako on misli da radi toga ljudi mu nece dolaziti onda je on levat a cisto sumnjam da ljudi koji ulazu takve pare su levati..Jos jednom super mjesto za doci kad su vrucine velike jer ima klimu tako je svugdje po svijetu ljudi hodaju kupuju sjede i jedu a hladi :D :D A i zimi kad je mazija za provesti par sati a meni je najvaznije sto je u centru jer zalosno je da mi iz centra koji zivimo moramo ici izvan centra u shopping..
Slažem se, super mjesto. Ali zar ne bi bilo bolje da tako odeš s djecom u BBI, a neki papak za stolom do vas tvom malom maksumu ne puše dim u lice?
MELBOURNE_SARAJEVO

#806 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by MELBOURNE_SARAJEVO »

♥ Julianna ♥ wrote:
MELBOURNE_SARAJEVO wrote:
Haveru ja ti mogu reci jedno svugdje sam bio i nigdje neces vidjeti kladionice u shopping centru odakle vama ta ideja uopce..A sto se tice alkohola rijetko ces gdje vidjeti i to i ako ima to su ti odvojeni dijelovi ali bas odvojeni ..Jer ideja takvih objekata je da privlaci ljude od 7 do 77 ..Recimo vani su uglavnom familije te koje provode najvise vremena po shopping centru znaci puno djece i zar nije bolje kad odes sa djecom da nema alkohola ono da djeca ne gledaju kako raja cugaju itd..I smijesno je pricati o tome zasto nema alkohola...To odlucuje onaj ko investira pare a ako on misli da radi toga ljudi mu nece dolaziti onda je on levat a cisto sumnjam da ljudi koji ulazu takve pare su levati..Jos jednom super mjesto za doci kad su vrucine velike jer ima klimu tako je svugdje po svijetu ljudi hodaju kupuju sjede i jedu a hladi :D :D A i zimi kad je mazija za provesti par sati a meni je najvaznije sto je u centru jer zalosno je da mi iz centra koji zivimo moramo ici izvan centra u shopping..
Slažem se, super mjesto. Ali zar ne bi bilo bolje da tako odeš s djecom u BBI, a neki papak za stolom do vas tvom malom maksumu ne puše dim u lice?
Nisam u toku jeli zabranjeno pusenje?? ja da se pitam zabranio bi jer ce i onako taj zakon doci i kod nas ...
islam_bosna

#807 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by islam_bosna »

Julianna

Ti u BBI neces imati pravo piti alkohol, ili jeste svinjetinu ili kladit se jel je to zabranjeno po serijatu, i u tome nema nikakve sumnje.
♥ Julianna ♥

#808 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by ♥ Julianna ♥ »

dr.gog wrote:
Svako je čini mi se slobodan da posjeti istu Prodavnicu, a ako hoće ono čega nema u njoj, može hladno otići tamo gdje ima,bez prava da domaćinu prigovori bilo šta -gost pravila prihvata po defaultu.

Idi drugdje i gledaj Manchester uz hladno pivo,čemu srklet?.Uđi ili prođi kraj BBI-a.Trećeg nema.Osim forumskih threadova,i andrićevskih dijaloga o novim i čudnim vremenima,kao iz Hronike :D
Pitam se samo kako ćemo se navikavati na neke mnogo veće i neobičnije stvari,kad nam palanku uzbuđuju neki "codovi" nekog novog mega-granapa
E pa ne slažem se. Više me nervira što neće zabraniti pušenje u ug.objektima od zabrane točenja alkohola. Trebam li objasniti zašto?

I tako..ako mi smeta dim :arrow: zaobiđi BBI ili hoću da popijem čašu vina uz ručak :arrow: zaobiđi BBI...

:roll:
islam_bosna

#809 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by islam_bosna »

♥ Julianna ♥ wrote:
dr.gog wrote:

E pa ne slažem se. Više me nervira što neće zabraniti pušenje u ug.objektima od zabrane točenja alkohola. Trebam li objasniti zašto?

I tako..ako mi smeta dim :arrow: zaobiđi BBI ili hoću da popijem čašu vina uz ručak :arrow: zaobiđi BBI...

:roll:
Julianna, zabrana alkohola je zato sto je to zabranjeno po Islamu a ne zato sto je "stetno" mada je alkohol stetno kako je poznato svima.
dobrovoljac

#810 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by dobrovoljac »

Izgledalo je svjetski večeras
♥ Julianna ♥

#811 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by ♥ Julianna ♥ »

islam_bosna wrote:Julianna

Ti u BBI neces imati pravo piti alkohol, ili jeste svinjetinu ili kladit se jel je to zabranjeno po serijatu, i u tome nema nikakve sumnje.
Sad karikiram, ali što nisu zabranili ulazak nepokrivene glave ili ulazak u cipelama u objekat u sred grada. Naravno da tolike budale nisu, ali eto šbb kbb? Šta biste tad rekli, ma ok zaobiđi?
davud87

#812 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by davud87 »

addem wrote:nekome je vokri. Cuj da se otvorio i nema svinjetine, nema alkohola nema kockarnica. Po meni je to jako lijepo. I treba takav objekat u sarajevu. I djeca uce vjeronauk i to mi je drago, jer zelim da moje dijete uci u obdanistu vjeronauk. Nikome drugom ne naredjujem, niti trazim da druga djeca uce, al moje zelim da uci. I gradi se dzamija na ciglanama, a meni drago sto ce ovaj grad dobiti jos jednu Dzamiju, jos jedna Bozija kuca, da ljude uci dobru, ne kocki i alkoholisanju. I drago mi je sto se gradi rijaset, i sto ce islamska zajednica biti jaca, i reprezentativnija. I drago mi je sto nas ima dosta koji vole i zele ovakve stvari. Neki bi izgleda da muslimani stoje po ostrani, a da drugi iznose svoje filozofije i da vladaju, da rade kako im je cejf. E pa ne moze gospodo demokratija. Svako ima prava i muslimani trebaju da imaju svoja prava. Nikada mi nece smetati niko druge vjere i uvijek cu postovati tudje, al znajte da cu da trazim da i on moje postuje. Danas je lijep dan za Sarajevo, slavimo dan kada se ovaj grad oslobodio zla i fashizma. I super da je danas otvoren trzni centar (najbolji u Sa).
RESPECT!!!
davud87

#813 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by davud87 »

Smiješno :-) :-)
dobrovoljac

#814 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by dobrovoljac »

m1430 wrote:
The Silent Man wrote:i jestel se nacpali ko foke?

ja sam presto da pratim temu vec davno...

Sta ugrozena prava, islamska banka,folovi-golovi...

hvala nekom Ko se pita,pa se vi NISTA ne pitate... :-D

fasisti islamofobi,malogradjani ,ne mozete glumiti tolernatno,liberalno Sarajevo kad ste susta suprotnost tome, sad je bar jasan vas ociti govor mrznje...
odličan komentar! svaka čast.
Panika u dušmanskim redovima :wink:
♥ Julianna ♥

#815 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by ♥ Julianna ♥ »

islam_bosna wrote: Julianna, zabrana alkohola je zato sto je to zabranjeno po Islamu a ne zato sto je "stetno" mada je alkohol stetno kako je poznato svima.
Da, ali moje pitanje glasi KOME je zabranjeno? Onome koji će odbiti kad se ponudi. Takav neće konzumirati svakako, a ne zato što mu se nije ni ponudilo.
islam_bosna

#816 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by islam_bosna »

♥ Julianna ♥ wrote:

Sad karikiram, ali što nisu zabranili ulazak nepokrivene glave ili ulazak u cipelama u objekat u sred grada. Naravno da tolike budale nisu, ali eto šbb kbb? Šta biste tad rekli, ma ok zaobiđi?
Zenama po serijatu nije dozvoljeno pokazivati bilo sta o svog tjela osim face i ruke. Mada ima ucenjaka koji smatraju da treba i faca i ruke biti pokrivene. Sto se tice ulazak u cipelama, neznam sta ti mislis sa tim, ako mislis hodati sa cipelama, onda je to dozvoljeno tako da nerazumijem zasto bi po tebi to trebalo biti zabranjeno.

Ja mislim da je razlog sto oni nece zabraniti zenama koji nisu pokrivene da hodaju unutar centra jeste to da bi to onda bilo prevelik korak, tako da bi onda bilo previse reakcija i to nije cilj ovog centra. Tako da ide korak na korak, mozda ce nekad u buducem vremenu i to biti zabranjeno.
MUNAFIK

#817 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by MUNAFIK »

Eno u zelji, mrkvi, hodzicu, kurti, specijalu, petici, ferhatovicu, hadzibajricu ascinici stari grad i svim ostalima NEMA SVINJETINE, NEMA ALKOHOLA jaooo jaooooooo koja diskriminacija :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Eno u skoro svim slasticarnama nema alkohola i svinjetine, pa dokle to vise ide.... a eno i u nekim kaficima po gradu nema ni svinjetine ni alkohola :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Cak postoje i fabrike koje proizvode razna pica ali ne proizvode alkohol :shock: pa cak postoje i razni preradjivaci mesa a ne rade nista sa svinjetinom :shock: :shock: :shock:

Treba tu 'stoku' nauciti pameti i postovanju ljudskih sloboda i NATJERAT IH da u svoju ponudu uvrste prije svega svinjetinu a onada i alkohol u suprotnom, te proklete FANATIKE I FUDAMENTALISTE treba ZATVORITI... Sire diskriminaciju i primitivizam i fasizam :shock: :shock: :shock:

A ona IZ koja je to tek diskriminacija :shock: cuj ISLAMSKA, zapisavaju teritoriju i nazive, sta se imaju zvat ISLAMSKA, pa znaju li oni da je to DISKRIMINACIJA odmah u nazivu??? znaju li da to neke druge, koji nisu muslimani, vrijedja?
A tek ezan, otkud njima pravo da pustaju ezane 5 puta na dan.... otkud im pravoooooo sta oni misle?

Da stvar bude jos gora nedaju da pijem i jedem u dzamiji a alkohol ni da spominjem :shock: :shock: :shock: :shock: cak ni u obuci nedaju ulaziti :shock: :shock: :shock:

Sta vise i oni muslimani glume otkud njima pravo da im bude alkohol i svinjetina zabranjeni????

Sve sama diskriminacija... a sad i ovaj BBI centar... cuj Islamsko bankarstvo eno ga opet provokacija i DISKRIMINACIJA... a u njemu nema alkohola a ja bas kontao da se damo nazderem svinjetine i napijem dobro, a oni me diskiriminisu krse moja prava, doljevaju ulje na vatru... znaju li oni da to mene vrijedja... koji su to fudamentalisti sve ih treba zatvorit.....

U kakvom ja gradu zivim, pravi teheran, sta napravise od onakvog grada... meni govore da sam primjer ISLAMOFOBIJE, hahaha kako je to izlizano vise svakoga go ima nesto da kaze protiv njih nazivaju islamofobom... dosadni ste vise

E kako ste samo smjesni i jadni sa svojim komentarima... treba sve ove nikove popamtit koji su ostavljali ove glupe komentare, pune mrznje i neznanja i u svakoj buducoj diskusiji ih siroko zaobilaziti....

Tesko je Vama pacenicima zivjet sa Vama samima... tesko tesko, mogu misliti kako su Vam jadni zivoti kad ovako mrzite nesto i nekoga ko Vas ni nakakav nacin ne ugrozava i ne dodiruje.... :( :( :(

Bosanska realnost... :bih: :bih: :bih: al ima ovih pacijenata svuda u svijetu sigurno, hvala Bogu pa su manjina....
islam_bosna

#818 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by islam_bosna »

♥ Julianna ♥ wrote:
islam_bosna wrote: Julianna, zabrana alkohola je zato sto je to zabranjeno po Islamu a ne zato sto je "stetno" mada je alkohol stetno kako je poznato svima.
Da, ali moje pitanje glasi KOME je zabranjeno? Onome koji će odbiti kad se ponudi. Takav neće konzumirati svakako, a ne zato što mu se nije ni ponudilo.
Pa, ja mislim da ce oni nastojati da rade svoj posao. Dakle da se ne toci alkohol tamo i da se ne reklamira alkohol. Tako i sa svinjetinom i kladenjem. Sto se tice ljudi koji van tog centra popiju pivo naprimjer, onda oni tamo ne mogu toliko da urade, jedino ako budu trazili svakog covjeka koji ulazi u centar dali ima alkohol ili ne, a mislim da nece to raditi.
♥ Julianna ♥

#819 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by ♥ Julianna ♥ »

islam_bosna wrote: Zenama po serijatu nije dozvoljeno pokazivati bilo sta o svog tjela osim face i ruke. Mada ima ucenjaka koji smatraju da treba i faca i ruke biti pokrivene. Sto se tice ulazak u cipelama, neznam sta ti mislis sa tim, ako mislis hodati sa cipelama, onda je to dozvoljeno tako da nerazumijem zasto bi po tebi to trebalo biti zabranjeno.

Ja mislim da je razlog sto oni nece zabraniti zenama koji nisu pokrivene da hodaju unutar centra jeste to da bi to onda bilo prevelik korak, tako da bi onda bilo previse reakcija i to nije cilj ovog centra. Tako da ide korak na korak, mozda ce nekad u buducem vremenu i to biti zabranjeno.

Fino, a zar to nije licemjerno, nešto će biti po šerijatu, a nešto neće? Ovo što neće je zato što niko ne bi ni ušao, pa onda sve gubi svoj smisao, a smisao je zarada...
in33sa

#820 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by in33sa »

Otvorenje direktno prenosi kantonalna tv, gazde objekta femili Zivalj :-)

Ali ipak je najjace kad se u jednoj nominalno sekularnoj wannabe gradjanskoj drzavi pojedinci stalno pozivaju na serijatske zakone. I jos se ljute sto "dusmani" ne vjeruju u njihovo zaklinjanje u sekularnu i gradjansku, multietnicku :-)
Topla voda

#821 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Topla voda »

nista nisam citao sta ste pisali,predpostavljam standardne postave brane svoje

meni je sasvim ok da ljudi koji su vlasnici i rentaju svoj prostor,postavljaju pravila.

o zabrani alkohola,kladionica,ulazenja pasa,na rolama..

isto ko sto neko drugi ima pravo da u svom soping centru insistira na tome da zakupac kafane sluzi i svinjetinu i sta god.

a ko pivu pije u soping centru ,tom nema pomoci,vjerovatno i izlazi tamo
The Silent Man

#822 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by The Silent Man »

in33sa wrote:Otvorenje direktno prenosi kantonalna tv, gazde objekta femili Zivalj :-)

Ali ipak je najjace kad se u jednoj nominalno sekularnoj wannabe gradjanskoj drzavi pojedinci stalno pozivaju na serijatske zakone. I jos se ljute sto "dusmani" ne vjeruju u njihovo zaklinjanje u sekularnu i gradjansku, multietnicku :-)
jarane pozivaju se na serijatske propise za svoj licni zivot...

sto se osjecas prozvanim?

ja se ne osjecam prozvanim kad se poziva na korizmu? :)

ma neko (lose) glumi da mu ne smeta ono islamska banka...
hajd ba niko ne tjera da bude za oskara...

PS: hvala @m1430
Last edited by The Silent Man on 07/04/2009 00:38, edited 1 time in total.
vee-jay

#823 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by vee-jay »

o cemu ljudi diskutuju? :roll:
privatni objekat? ako je privatni objekat onda gazda ima valjda pravo postavljanja svojih pravila u tom objektu. a ako je gazda vjernik i ako se ta pravila odnose na njegovu vjeru onda niko nema prava da njemu to osporava -> sve dok se ne krse ljudska prava -> a zabranu alkohola, kladjenja i svinjetine ne bih nazvao krsenjem ljudskih prava.

ipak postoji jedan mali gorak ukus ironije u ovoj cijeloj prici. BBI je tek jedan obican soping centar kojem je za cilj: profit bez obzira na cijenu. meni u najmanju ruku nije "fer" eksponirati se kao istinski vjernik na jednu stranu a na drugu stranu zarad svoga profita podsticati djeciji rad u kini ili tajlandu (ili odakle dolazi ta roba) i marketing koji se sluzi svim moralnim i nemoralnim metodama.

meni je licno svejedno hoce li biti svinjetine ili ne, ionako sam vegeterijanac. kladjenje me ne interesuje. jedino mi je nekako glupo sto nema alkohola, jer kao sto sam vidio po slikama postoje terase/balkoni po kojima bi bio merak sjediti i pijuckati koji daiquiri ili pinu coladu pri ljetnom zalasku sunca.

inace, u proslosti mi je bilo nudjeno da vodim jedan malo poveci gastronomski objekat sto sam odbio bas iz razloga jer nisam htio da budem dio sistema u kojem se zivotinje tek tada respektuju kada su dobro ispecene na tanjiru. *ebi ga, do sada bi se nakupilo love ali sta ce mi lova ako moram preko svojih principa :-)
Ahmmed

#824 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Ahmmed »

islam_bosna wrote:
♥ Julianna ♥ wrote:

Zenama po serijatu nije dozvoljeno pokazivati bilo sta o svog tjela osim face i ruke. Mada ima ucenjaka koji smatraju da treba i faca i ruke biti pokrivene. Sto se tice ulazak u cipelama, neznam sta ti mislis sa tim, ako mislis hodati sa cipelama, onda je to dozvoljeno tako da nerazumijem zasto bi po tebi to trebalo biti zabranjeno.

E samo si nam ti, hadžo, na ovoj temi trebao :-) :-) :-) I to se mahsuz registriro....Ko da ti je onaj zornibile nešta u rodu :-) :-) :-)
MUNAFIK

#825 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by MUNAFIK »

♥ Julianna ♥ wrote:
islam_bosna wrote: Zenama po serijatu nije dozvoljeno pokazivati bilo sta o svog tjela osim face i ruke. Mada ima ucenjaka koji smatraju da treba i faca i ruke biti pokrivene. Sto se tice ulazak u cipelama, neznam sta ti mislis sa tim, ako mislis hodati sa cipelama, onda je to dozvoljeno tako da nerazumijem zasto bi po tebi to trebalo biti zabranjeno.

Fino, a zar to nije licemjerno, nešto će biti po šerijatu, a nešto neće? Ovo što neće je zato što niko ne bi ni ušao, pa onda sve gubi svoj smisao, a smisao je zarada...
sve gubi smisao jer raspravljate na pogresnim PREDPOSTAVKAMA... prvo nevalja sto raspravljate na predpostavkama drugo sto je lose je to sto su one POGRESNE!!!

Prvo u BiH nikada nece zenama koje nisu pokrivene biti zabranjen ulazak NIGDJE I TO NETREBA BITI...

A Juliana fino prvo malo procitaj o islamu pa onda postavlja pitanja...

Vidis Islam je religija koja prije svega poziva na vjerovanje u jednog Boga itd... i poziva na TOLERANCIJU i UVAZAVANJE drugog i drugacijeg, prema tome NEMA NIKAKVE SILE NI PRISILE...

Islam ima svoja JASNA PRAVILA koja je Allah uzviseni odradio i ta pravila vaze za MUSLIMANE i na muslimanima je da ih se pridrzavaju i ta pravila postoje za svaki dio ZIVOTA ama bas SVAKI... i na ljudima je koliko ce se pridrzavat i koliko ce u tome ustrajat, nko vise neko manje...

Tako je isto i sa ovim poslovnim centrom, neka pravila Islama su jasna.... zabranjeno je trgovati alkoholom, svinjetinom i podrzavati KOCKU (kladionice) i ljudi se pridrzavaju onoga sto im njihova vjera nalaze, ali da zabrane ulazak nepokrivenim zenama ili ljudima koji nisu muslimani u ovaj POSLOVNI CENTAR to bi bilo KRSENJE ISLAMSKIH PROPISA a ne njihovo postivanje. Razumijes li?

vidis li gdje vode pogresne predpostavke?
Locked