Stadion: Bilino Polje, Zenica

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Treba li se stadion dograditi??

Da
334
80%
Ne
84
20%

Total votes: 418

Warashii

#801 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Warashii »

E muke ti i napravit najbolji i najljepsi stadion u BIH
p.s.
zaboravih dodati da B. Polje vec jeste najljepsi stadion u BiH .
Last edited by Warashii on 12/03/2013 17:37, edited 1 time in total.
Djubre_

#802 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Djubre_ »

Warashii wrote:E muke ti i napravit najbolji i najljepsi stadion u BIH
Hahahaha :lol:

Sent from my GT-i9001
Ajatolah_

#803 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Ajatolah_ »

Zapravo izgledao bi poprilično čudan jer bi tribine iza golova bile veće i različite od tribina duž terena, ali bi barem bio poprilično jedinstven. :-D Evo po onoj prezentaciji, ako bi se radio na sprat:

Image
1bosna

#804 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by 1bosna »

EdoI wrote:Zapravo izgledao bi poprilično čudan jer bi tribine iza golova bile veće i različite od tribina duž terena, ali bi barem bio poprilično jedinstven. :-D Evo po onoj prezentaciji, ako bi se radio na sprat:

Image
Od toga projekta nema nista,ja mislim da ce prije biti na 1 sprat kao i zapad,mozda malo bolji krov urade i to je to ali od te prezentacije nema nista jer kosta 50 miliona eura.
Ponosan

#805 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Ponosan »

ma samo podici sjevernu i junznu tribinu u visini zapada i to natkriti i stadion ko bombona,kapaciteta cca 20 000 sjedecih mjesta,za sad vise nego dovoljno,iako da se razumijemo da je kapacitet stadiona 60 000 malo je i to kolika je potraznja za ulaznicama(npr kao za ovu utakmicu protiv Grcke)... ubjedjen sam u to ako s ene krene sa povecanjem kapaciteta stadiona da ce reprezentacija u buducnosti igrati na Kosevu(zbog 3 puta veceg kapaciteta i 3 puta vece zarade,a danas ti je sve u novcu) jer kao sto sarajlije kazu,kad Srbija moze igrati na Marakani,Hrvatska na Maksimiru onda moze i BIH igrati na Kosevu! ali ponavljam opet,Huso nece dati reprezentaciji da ide iz Zenice,jer reprezentacija je promjenila imidz Zenice,koja vise nije poznata po Zeljezari,rudnicima i teskoj industriji itd,i treba samo nastaviti u modernizaciji grada i njegovom uljepsavanju,u svakom smislu!
Nuken

#806 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Nuken »

BP je za utakmice repke jedini izbor za sad :)
Jesam hordaš(nisam Sarajlija ni Zeničanin već Sanjanin-ovo čisto da se zna da sam "neutralan")
Koševo prvo treba pokriti,srediti tribine komplet,sanitarne čvorove i sl.,video nadzor...
Do tad neka repke u Ze.
A i ne kontam šta se imamo svađati Đe stadion ljepši.Nek imamo barem jedan koji zadovoljava uvjete da se ne sramotimo. :) :bih:
Djubre_

#807 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Djubre_ »

Ovo je slika prve i drug faze. Slijedeca slika je faza 3 i 4. Ma da i ja mislim da od ovog nema nista... ipak 100 miliona km je previse..ne znam gdje nabi ovu cifru? Ovdje vec postoji pola stadiona. Fali nadogradnja 3 tribine, prostori i stolice.. i ostale sitnice..

Sent from my GT-i9001
1bosna

#808 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by 1bosna »

andr0id wrote:Ovo je slika prve i drug faze. Slijedeca slika je faza 3 i 4. Ma da i ja mislim da od ovog nema nista... ipak 100 miliona km je previse..ne znam gdje nabi ovu cifru? Ovdje vec postoji pola stadiona. Fali nadogradnja 3 tribine, prostori i stolice.. i ostale sitnice..

Sent from my GT-i9001
http://aksa.ba/site/index.php?pcat=5&pr ... &link=proj
Taj projekat podrazumijeva rusenje svih tribina,cak je predvidena i podzemna garaza,stadion na dvije etaze sto dodatno poskupljuje gradnju,a istocna trbina bi postala kao sada zapadna jer vidim da su planirali na istoku 9000 sjedista a na zapadu 6000 sjedista a na zapadu sve loze,vip,novinarske... sto je po meni glupost jer se sve to moze uraditi i na drugi nacin,jeftiniji nacin.50 miliona eura nebi nikada nasli jer nema nekih ozbiljinijih investitora tako da mislim da je ovaj projekat propao i da se ne treba nadati da ce stadion ovako izgledati,prije ce biti po Bostijancicevom projketu jer je on dosta realniji i ne predvida puno rusenja i mislim da je i dosta jeftiniji
Rob_Atl

#809 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Rob_Atl »

Gdje ce raja janjetinu okretat ako se ovo sve prosiri?? :D
samo_ti

#810 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by samo_ti »

Rob_Atl wrote:Gdje ce raja janjetinu okretat ako se ovo sve prosiri?? :D
Kod Gimnazije, kao zadnjih godina :D
Mikady

#811 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Mikady »

Ponosan wrote:ma samo podici sjevernu i junznu tribinu u visini zapada i to natkriti i stadion ko bombona,kapaciteta cca 20 000 sjedecih mjesta,za sad vise nego dovoljno,iako da se razumijemo da je kapacitet stadiona 60 000 malo je i to kolika je potraznja za ulaznicama(npr kao za ovu utakmicu protiv Grcke)... ubjedjen sam u to ako s ene krene sa povecanjem kapaciteta stadiona da ce reprezentacija u buducnosti igrati na Kosevu(zbog 3 puta veceg kapaciteta i 3 puta vece zarade,a danas ti je sve u novcu) jer kao sto sarajlije kazu,kad Srbija moze igrati na Marakani,Hrvatska na Maksimiru onda moze i BIH igrati na Kosevu! ali ponavljam opet,Huso nece dati reprezentaciji da ide iz Zenice,jer reprezentacija je promjenila imidz Zenice,koja vise nije poznata po Zeljezari,rudnicima i teskoj industriji itd,i treba samo nastaviti u modernizaciji grada i njegovom uljepsavanju,u svakom smislu!
Mah hrvati igraju na Maksimiru jer pobj. gdje god su drugo pokusali donji su.. srbi ev poceli igrati u Novom Sadu.
Mikady

#812 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Mikady »

1bosna wrote:
andr0id wrote:Ovo je slika prve i drug faze. Slijedeca slika je faza 3 i 4. Ma da i ja mislim da od ovog nema nista... ipak 100 miliona km je previse..ne znam gdje nabi ovu cifru? Ovdje vec postoji pola stadiona. Fali nadogradnja 3 tribine, prostori i stolice.. i ostale sitnice..

Sent from my GT-i9001
http://aksa.ba/site/index.php?pcat=5&pr ... &link=proj
Taj projekat podrazumijeva rusenje svih tribina,cak je predvidena i podzemna garaza,stadion na dvije etaze sto dodatno poskupljuje gradnju,a istocna trbina bi postala kao sada zapadna jer vidim da su planirali na istoku 9000 sjedista a na zapadu 6000 sjedista a na zapadu sve loze,vip,novinarske... sto je po meni glupost jer se sve to moze uraditi i na drugi nacin,jeftiniji nacin.50 miliona eura nebi nikada nasli jer nema nekih ozbiljinijih investitora tako da mislim da je ovaj projekat propao i da se ne treba nadati da ce stadion ovako izgledati,prije ce biti po Bostijancicevom projketu jer je on dosta realniji i ne predvida puno rusenja i mislim da je i dosta jeftiniji
Imamo mi potrebniji stvari gdje bi se trebalo uloziti 50 mill eura :shock: ejjj 50 mill eura da se ulaze u stadion :shock: smijesna tema jer je u BIH nemoguce..

Imas onoliko koliko su ti mogucnosti, ispada da su nasi stadioni livade.. koliko imamo super su 8-) repka godisnje odigra 3,4 tekme na domacem terenu a nama podhitno treba stadion od 50 mill eura ili 60 000 mjesta jer nebi da se guramo kad dodje neka jaka tekma ili sta bi da svjetu dokazemo se :roll: koga da se stidimo ako imamo stadion pun ko sibica od 10 000 mjesta iz 1970 sto manje sladje, koga da stidimo to mi zbog naseg stadiona da nije mozda grka, portugalaca :zzzz:
phillie

#813 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by phillie »

Kad dodje Lihtenstajn da moze da bude poluprazan :-)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#814 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by JoseMujica »

za Lithenštajn će i Bilino u ovom kapacitetu biti poluprazno

nego kakva je situacija sa ovim trening kampom u Kamberovića....za kada se predviđa završetak radov?
Rob_Atl

#815 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Rob_Atl »

JoseMujica wrote:za Lithenštajn će i Bilino u ovom kapacitetu biti poluprazno

nego kakva je situacija sa ovim trening kampom u Kamberovića....za kada se predviđa završetak radov?
Bas mislis da ce biti nekih 7000 protiv liht. nebih se slozio , raja je vec napaljena na reprezentaciju , e jedino ako ovi ne pretjeraju sa kartama opet pa i protiv liht. stave 40 maraka
Co0l

#816 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Co0l »

Ne bude li kakvih razocarenja prije Lihtenstajna i tad ce bit stadion pun.Ljudi su zeljni da gledaju kako se nad nekim i mi qrcimo a ti filatelisti su idealni da na njima ispraznimo sve svoje frustracije kad je rezultat u pitanju :)
Mustang1

#817 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Mustang1 »

Nije na Kamberovicu to.. To je na brdu gore .. Mislim da je to haman pa gotovo samo sminka jos .. I ne znam jesu li sredili prilaz kako su htjeli (svakako se moze doci do tog mjesta samo nije bas autoput :D)
JoseMujica

#818 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by JoseMujica »

Rob_Atl wrote:
JoseMujica wrote:za Lithenštajn će i Bilino u ovom kapacitetu biti poluprazno

Bas mislis da ce biti nekih 7000 protiv liht. nebih se slozio , raja je vec napaljena na reprezentaciju , e jedino ako ovi ne pretjeraju sa kartama opet pa i protiv liht. stave 40 maraka
pa realno kakve je odnos ponuda-potražnja protiv Grka najjeftinija nije trebala ići ispod 100KM ...time bi se i šverc spriječio i savez zaradio (bolje da razlika ide u kasu saveza nego u džep švercera), a ko kaže da je puno ne znam šta hoće jer reprezentacija igra tek 3-4 domaće utakmice godišnje.
Ammaar

#819 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Ammaar »

Nepotreban je ovaj projekat jer je prekup za taj kes koji bi se ulozio mozemo skuckati I bilino I grbavicu da budu sasvim ok stadioni sa nekih 25 000....
bilino uraditi tako da se podigne jug I sjever u visini zapadne tribine, dakle da budu identicne, zatim isto uciniti sa istocnom tribinom na kojoj bi se mogla napraviti vip loza I gdje ce novinari biti a onda to sve fino natkriti bas kao sto je zapad natkriven trenutno, mislim da bi u ovom slucaju stadion bio I suvise nego smekerski zamislite te akustike kad zagrmi auu...isto mislim da bi ovo duplo jeftinije kostalo
Mustang1

#820 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Mustang1 »

Jel to drzava gradi nesto pa se govori da se moze i Grbavica sredit ? :D
luckylaka

#821 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by luckylaka »

[imgImage
Kaznjava li ovo uefa ako ni jedna ne padne u teren
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#822 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Slo Burner »

luckylaka wrote:[imgImage
Za ovo izbacuju iz premijer lige a ne UEFE :D
phillie

#823 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by phillie »

:mrgreen:
JoseMujica

#824 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by JoseMujica »

bježte..ne zahebajite se s ovim budalašćinama...posebno kad reprezentacija igra....i bez toga smo dovoljno kokuzi
Logovan

#825 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Logovan »

luckylaka wrote:[imgImage
Ma jooookkk ba, gdje će kažnjavati ako neka od ovih baklji padne u teren, ma nema šanse. :lol:
Post Reply