BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Point.

#801 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Point. »

jefferson wrote:
a Zenicki teren zadovoljava uslove. Ono, kriteriji su OD DO!
Medjutim, blizina tribina, cinjenica da je zenicki stadion pravi fudbalski a ne atletski stadion isto igra ulogu. Spanija, OK, nek se savez ispravi, ali Turska, samo u Zenici!
Ne, ne i opet NE! Zar nam je pamcenje tako kratko u vraziju mater nek ide sve? Kako da se Savez ispravi? Ako se vec na BP igra nek se igra, zasto radi 200.000 maraka, koje ce ionako celnici saveza propiti, da se zajebavamo? Da Bog da bili u velikom minusu dok dodje tekma sa turcima. Zelim im sve najgore a ne nekakvo ispravljanje. Wake up!

Sto se tice Cirine izjave i prozivanja Seergeja, prnem mu u onu senilnu facu, mozda on zaboravlja ko je u teskim vremenima bio patriota a ko je lizao dupe Njofri. Ciro znamo te! Mi ne zaboravljamo! :x :x
Zmaj Ciro

#802 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Zmaj Ciro »

Istina je da je Barbarez u studiju kod Senada djelovao nekako rezervisano, skoro tuzno. Barbarez jeste legenda ali nije marsal i ako mu je krivo BILO IZ KOJEG RAZLOGA sto je Bosna pobjedila Belgiju, onda mu to ne valja i ako tako nastavi, izgubice na popularnosti u BiH. Barbareza znam licno, i sjajan je momak, ambiciozan i vrijedan. Mozda ce u buducnosti biti BiH selektor, a ja bi bio najsrecniji da je bio Cirin pomocnik, ispekao zanat i nastavio voditi BiH posle ovih kvalifikacija.
Igraci su svoje rekli o Ciri posle i za vrijeme utakmice, Dzeko narocito. Barbarez bi trebao podrzati ovaj projekat, kao sto sam nedavno procitao da radi i trebao bi se cuvati da ga spletkarosi uvlace u prljave igre.
sajosarajlija

#803 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by sajosarajlija »

Selektor se vratio u Zagreb, igrači žele ostati još

Hotel Hercegovina jutros je bio pust. Nakon deset veselih dana, u kojima su naši reprezentativci bili gosti ovog ilidžanskog hotela, danas je čaroliji došao kraj, bar do augusta mjeseca i novog okupljanja naše fudbalske reprezentacije. Kako je --- NO LINKS --- portal pratio svaki korak naših Lavova tokom okupljanja reprezentacije, tako smo bili na licu mjesta i po povratku naših reprezentativaca iz Zenice u Sarajevo.

Slavilo se u Bosni

Reprezentativci su iz Zenice autobusom Nogometnog saveza BiH u Hotel Hercegovina pristigli oko četiri ujutro, gdje su dočekani od strane stotinjak odanih navijača. Uslijedilo je fotografisanje i potpisivanje autograma, te davanje izjava mnogobrojnih TV ekipama. Nakon odlaska u sobe i presvlačenja u civilnu odjeću, naši sjajni fudbaleri uputili su se u ilidžanski Hotel Bosna, gdje su pobjedu slavili do ranih jutarnjih sati.

Vladavić prvi otišao, Spahić posljednji

Admir Vladavić među prvima je napustio svoje kolege, te je zajedno sa slovačkom sudijskom trojkom otišao u svoju Žilinu. Adnan Mravac, Adis Nurković, te Emir Spahić među posljednjima su otkazali sobe i napustili tabor reprezentacije. Svi se slažu, da bi volili ostati još mjesec dana zajedno i uživati u ostvarenim rezultatima.

"Ćiro u Sarajevu traženiji od žiranta"

Selektor Blažević jučer je kako kaže primio preko šest stotina SMS poruka. Poslije ručka na Baščaršiji, Ćiro je prošetao ulicama glavnog grada BiH te izazvao pravu euforiju. Svi su željeli fotografiju sa selektorom, a on šarmantan kakav jeste, nikoga nije odbio. Šalili su se prolaznici kako je Ćiro u ovo doba ekonomske krize jedina osoba traženija od kreditnog žiranta u BiH. Selektor Blažević jutros se nakon tri mjeseca vratio u Zagreb.

"Idemo u Južnu Afriku!"

Selektora Blaževića tokom jučerašnjeg dana nismo željeli uznemiravati i tražiti izjave, iako su naši čitatelji navikli na ekskluzivne intervjue na našem portalu, ali ipak moramo prenijeti jednu rečenicu koju nam je selektor izgovorio

"Za Špance ne znam, ali Bosna i Hercegovina će igrati na Mundijalu u Južnoafričkoj republici!"

http://--- SPAM ---/site/inde ... &Itemid=57
elSaik

#804 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by elSaik »

Barbarez nije trener. :mrgreen:
mostarac

#805 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by mostarac »

elSaik wrote:Barbarez nije trener. :mrgreen:
ali je neko kome Ciro, sve dok je selektor reprezentacije BiH, treba da kaze kad ga god vidi "Dobar dan gospodine sta mogu uciniti za Vas?".
Bosna je imala igraca i boljih od Sergeja Barbareza i uspjesnjih, ali ni u jednog se nije klelo kao u Sergeja, a na kraju krajeva mozda je Ciru pogodilo to sto se u i u Zenici u 5-6 navrata skandiralo Barbarezu koji ne znam i je li bio na stadionu.
brdo

#806 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by brdo »

Ciro to sto kazes da idemo u Juznu Afriku ---iz tvoih usta u Bozije usi- da se ostvari sa Bozijom pomocu.
brdo

#807 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by brdo »

Gospodin Barbarez nije trener ali je Barbarez patriota i veliki nogometas BIH i to netreba da se zaboravlja ,gospodin Ciro bi trebao da ima malo vise postovanja prema takvim kao sto je Barbarez. :thumbup: :bih:
Edin H.

#808 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Edin H. »

mostarac wrote:
ali je neko kome Ciro, sve dok je selektor reprezentacije BiH, treba da kaze kad ga god vidi "Dobar dan gospodine sta mogu uciniti za Vas?".
Bosna je imala igraca i boljih od Sergeja Barbareza i uspjesnjih, ali ni u jednog se nije klelo kao u Sergeja, a na kraju krajeva mozda je Ciru pogodilo to sto se u i u Zenici u 5-6 navrata skandiralo Barbarezu koji ne znam i je li bio na stadionu.
Zasmetalo Ciri sto je Sergej dosao prije utakmice u hotel u Genku da pozdravi i ohrabri igrace :skoljka:

A i u Genku se skandiralo Barbarezu, bio je sa nama na tribinama :dance: istina skupe ulaznice :D
bijelo_dugme

#809 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by bijelo_dugme »

potres_mozga wrote:
Šibicar wrote:Jel vam sad još draži vaš ćirica,ćiroljupci??Ćuj na Barbareza diže glas,on kad spomene Barbarezovo ime treba da ustane i mirno stane,papak senilni... :x :x :x
Barbarez je Barbarez, ali iskreno, meni se cinilo da poslije utakmice u Genku i nije bio bas nesto sretan :?
Vjerujem da je Barbarezu drago, ali isto tako i krivo sto je to Ciro napravio, ja sticem takav utisak, kao i Hadzibegic i ostali...

Ma mozda mu je malo zao bilo sto on nikada nije dozivio SP ili EP. Barbarez je veliki patriota i nesumnjam u to da mu je bilo drago.

A sto se Cire tice, djubre, hoce iskoristi popularnost da okrene narod protiv Barbareza koji je i dan danas simbol borbe protiv saveza. :x
Point.

#810 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Point. »

Ciro moze okrenuti one shabane sto dodju na tekmu sa carsafima i na njima ispisano njihov zaseok i slicno al ostatak ne. Barem se nadam da nismo tako spali.
elSaik

#811 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by elSaik »

mostarac wrote:
To ne sporim, nego mi rečenica nema smisla. Kao da kažeš "popularni španski klubovi poput: Reala, Bayerna, Barcelone".

A Sergej je Sergej i u meču Sergej vs. Ćiro, ovaj drugi nema šanse, pa da ti ne znam kako dobro priča. 8-)
gosnmerkel

#812 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by gosnmerkel »

Otkako je,po osobnom priznanju, na nagovor Bandića iz SDP Hrvatske,ili
uz financijsku podršku Bandića iz SDP Hrvatske, a na osobni naum da jednog
dana vrati Bosni i Hercegovini SVE što mu je Bosna i Hercegovina dala......
The Ćiro je konačno došao da odradi svoj dug prema DOMOVINI.
Koliko mu je Bosna i Hercegovina dala,a tuj se računa sav splet okolnosti
da je on volio Bosnu i Hercegovinu ali da je volio i Hrvatsku jednako.
Hajmo preskočiti ono kad mu je Hrvatska davala sve a on uzvraćao
rezultatima.Hajmo se fokusirati na to da jedan stručnjak,jedan starac,ali
ipak jedan stručnjak,želi da napravi nešto za ZEMLJU u kojoj se rodio.
Svi mi znamo da je ovaj ciklus kvalifikacija za SP u Africi ,njegov posljednji
odrađen trenerski rad.Nema više.I on sam to sve zna. I on danas laže
kad kaže da bi izbjegao i samo pojavljivanje na utakmici Baraža između :
Bosne i Hercegovine i Hrvatske.Laže.Jer.Osobno zna da bi do kraja sjedio
na klupi Bosne i Hercegovine i upotrijebio svo svoje umijeće da pobjedi Hrvatsku.
Kada se život gasi,kada čovjek spoznaje sve svoje pretke,on se povlači na
sigurno,.........................u Bosnu i Hercegovinu.Ništa The Ćiro ne treba zamjeriti.
Svima političarima kojima je stigao,prvo je poljubio šupak,a onda pitao za
blagoslov oko izbora igrača.Niti u jednom trenutku nije postavio pitanje onih
koji ''bojkotuju'' i onih koji žele igrati.Od prvog dana The Ćiro je pokušavao
sastaviti Nogometnu Reprezentaciju Bosne i Hercegovine od igrača koji žele
da igraju za boje Bosne i Hercegovine.Ljubio je šupke svima u famoznom ''SAVEZU'',
samo da se ne mješaju u njegove odluke.Dobio je ''MIG'' da radi posao kao najbolje
umije.Bez osvrta na ''SAVEZ'' ,mnogi igrači su prepoznali njegovo zalaganje samo
za ''IGRU''.Neki su se ''VRATILI'' ,neki još razmišljaju...,''.
Jebeš SAVEZ.hajmo igrati NOGOMET'',bila je The Ćiro poruka svim igračima koji su imali
pravo igrati za Bosnu i Hercedgovinu.
Dan danas,SAVEZ se ne oglašava.The Ćiri stižu čestitke, a ON sam poziva sve igrače koji
mogu igrati za Bosnu i Hrecegovinu da mu se jave.Ničim i nikad,The Ćiro ,nije povrijedio,
izazvao,ili u negativnom kontekstu komentarisao igru niti jednog BiH igrača.
Pa tako niti Barbareza.
denimb

#813 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by denimb »

gosnmerkel wrote:Otkako je,po osobnom priznanju, na nagovor Bandića iz SDP Hrvatske,ili
uz financijsku podršku Bandića iz SDP Hrvatske, a na osobni naum da jednog
dana vrati Bosni i Hercegovini SVE što mu je Bosna i Hercegovina dala......
The Ćiro je konačno došao da odradi svoj dug prema DOMOVINI.
Koliko mu je Bosna i Hercegovina dala,a tuj se računa sav splet okolnosti
da je on volio Bosnu i Hercegovinu ali da je volio i Hrvatsku jednako.
Hajmo preskočiti ono kad mu je Hrvatska davala sve a on uzvraćao
rezultatima.Hajmo se fokusirati na to da jedan stručnjak,jedan starac,ali
ipak jedan stručnjak,želi da napravi nešto za ZEMLJU u kojoj se rodio.
Svi mi znamo da je ovaj ciklus kvalifikacija za SP u Africi ,njegov posljednji
odrađen trenerski rad.Nema više.I on sam to sve zna. I on danas laže
kad kaže da bi izbjegao i samo pojavljivanje na utakmici Baraža između :
Bosne i Hercegovine i Hrvatske.Laže.Jer.Osobno zna da bi do kraja sjedio
na klupi Bosne i Hercegovine i upotrijebio svo svoje umijeće da pobjedi Hrvatsku.
Kada se život gasi,kada čovjek spoznaje sve svoje pretke,on se povlači na
sigurno,.........................u Bosnu i Hercegovinu.Ništa The Ćiro ne treba zamjeriti.
Svima političarima kojima je stigao,prvo je poljubio šupak,a onda pitao za
blagoslov oko izbora igrača.Niti u jednom trenutku nije postavio pitanje onih
koji ''bojkotuju'' i onih koji žele igrati.Od prvog dana The Ćiro je pokušavao
sastaviti Nogometnu Reprezentaciju Bosne i Hercegovine od igrača koji žele
da igraju za boje Bosne i Hercegovine.Ljubio je šupke svima u famoznom ''SAVEZU'',
samo da se ne mješaju u njegove odluke.Dobio je ''MIG'' da radi posao kao najbolje
umije.Bez osvrta na ''SAVEZ'' ,mnogi igrači su prepoznali njegovo zalaganje samo
za ''IGRU''.Neki su se ''VRATILI'' ,neki još razmišljaju...,''.
Jebeš SAVEZ.hajmo igrati NOGOMET'',bila je The Ćiro poruka svim igračima koji su imali
pravo igrati za Bosnu i Hercedgovinu.
Dan danas,SAVEZ se ne oglašava.The Ćiri stižu čestitke, a ON sam poziva sve igrače koji
mogu igrati za Bosnu i Hrecegovinu da mu se jave.Ničim i nikad,The Ćiro ,nije povrijedio,
izazvao,ili u negativnom kontekstu komentarisao igru niti jednog BiH igrača.
Pa tako niti Barbareza.
Hebo mater ako ja skonta sta si ti htio reci :-)
BSn

#814 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by BSn »

Edin H. wrote:Maloprije mi onaj shaqa i novajlija nahvalise Ciru, izbij bilo gdje 70 minuta stratega, napadose borbu i momke koje se bore protiv Saveza, ma samo sto i Savez ne proglasise nezamjenjivim...

Ali ne da se ni Ciro, a ni Savez tako lako :-) Vuk dlaku mijenja, ali cud (citaj pohlepu za novcem) nikako....

Ma priznajem sada i ja da su nezamjenjivi, pa kome drugom bi palo na pamet da se sa "ukletim" za reprezentaciju Kosevom kockaju u odlucujucoj utakmici :roll:

el saik nije stvar u stilu igre, nego o pritisku sa tribina bez cega mi jednostavno nismo ni 70% tima.

PS: bijelo dugme ko ti je taj "ljepotan" sa fotke :D

Niko ne napada borbu protiv NS-a. Ako vam se ne svidja njihov "rad", bujrum - borite se protiv njih.
Medjutim, vi se ne borite protiv NS-a, nego protiv igraca. Vi unistavate njihove moguce uspjehe i direktno im ugrozavate zivote.

Svako onaj ko zapali baklju na tribinama dok igra repka i istu ubaci u teren je nista vise no huligan i PRIMITIVAC i kao takav treba da bude kaznjen i da mu se zabrani ulaz na stadion.

Nevjerovatno je kako onaj vodja BHF-a moze da udje na stadione u Evropi, a zna se sta je njegova huliganska grupa radila po tim istim stadionima. Bljak!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#815 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by mIRCerka »

bla bla bla...

Mislim da se Bosna i Hercegovina kao drzava treba otcijepiti od Zemlje kao planete, jer smo najjaci i najpametniji...samo ne kontam kako se ovdje svakih 50ak godina pobijemo medjusobno onda...

PUSITITE NAS STRATEZI VAJNI da uzivamo u pobjedi i ovom osjecaju, kad vec inace svakodnevno grcamo u govnima, pusitite nas sad na miru i strategiju pokrenite u Julu mjesecu ove godine...

Ohanite tako vam svega...
BSn

#816 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by BSn »

Ukratko:
Naprijed BiH!
Savez napolje!
Huligani, mrs s tribina!

:bih:
Bosanski_kralj

#817 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Bosanski_kralj »

BSn wrote:Ukratko:
Naprijed BiH!
Savez napolje!
Huligani, mrs s tribina!

Ne zaboravi dodati i
Pi..e prodane, mrs iz Bosne
BSn

#818 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by BSn »

Bosanski_kralj wrote:
Naprijed BiH!
Savez napolje!
Huligani, mrs s tribina!

Ne zaboravi dodati i
:thumbup:

Al', djaba to sve, ono prvo je najvaznije! :D
mnnnmnn

#819 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by mnnnmnn »

_tulumba_ wrote:
mnnnmnn wrote:
DobroJutroKolumbo wrote:Ima li igdje snimak bakljade sinoc u Zenici , na zgradi preko puta stadiona??? :D :D

E, fakat imal dze ovo.... :)

ima negdje oko 47. i 48. sec malo i ima opet kasnije, malo vise :D

http://www.youtube.com/watch?v=haMAkfuB ... annel_page

note:This video is still being processed. Video quality may improve once processing is complete. 8)
hvala vellieka...lijep snimak...
Bosanski_kralj

#820 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Bosanski_kralj »

BSn wrote:
Bosanski_kralj wrote:
Naprijed BiH!
Savez napolje!
Huligani, mrs s tribina!

Ne zaboravi dodati i
:thumbup:

Al', djaba to sve, ono prvo je najvaznije! :D
Al prvo se neće desiti ukoliko se ne desi i drugo
bijelo_dugme

#821 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by bijelo_dugme »

Malo o savezu:
Nova blamaža N/FSBiH
Vjerovatno su nakon meča u Savezu zadovoljno trljali ruke zbog činjenice da je utakmica u Zenici prošla bez bakljade, samim tim i bez plaćanja kazni i odlivu novca u kasu FIFA-e.
Ali izgleda da će naš Savez opet izvući deblji kraj…

Desetine sponzora belgijske reprezentacije nisu mogli ući na Bilino Polje. U srijedu u pet sati poletio je avion za Sarajevo, na utakmicu u Zenicu su došli autobusom. Na dolasku su konstatirali da su mjesta rezervirana za njih ispunjena navijačima Bosne i Hercegovine.

Razočarani Belgijanci, predvođeni legendarnim Paul van Himstom, vratili su se autobusom u Sarajevo, gdje su preko TV-a mogli pogledati zadnjih 10 minuta utakmice.

Ovo je stvarno bilo neodgovorna sa bosanskohercegovačke strane. Ovo nisam doživio u zadnjih 20 godina – rekao je legenda belgijskog nogometa Paul van Himst.

Belgijski nogometni savez je uložio žalbu kod FIFA-e i traži da N/FSBiH plati sve troškove uključujući i avionske karte.
Al nas brukaju :-)

Haj sto su nam dresovi ko iz druge lige Albanije, i sto treniramo po hotelima ali sada jos i ovo :?
Ja_Ja

#822 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Ja_Ja »

Kakva bruka ba? Oni kao zadnji primitivci tjeraju navijace da potpisuju nekakve memorandume o ne navijanju za drugu drzavau, onemogucavaju nam da dodjemo do stadiona kako god znaju i umiju i sada se mi brukamo zbog njihovi sponzora? Ma bjaziiiii ba!
BaileyS

#823 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by BaileyS »

Ciro Blazevic je uposlenik nase reprezentacije a Mesa, Hadzibegic, Barbarez su bh legende, ljudi koji su je stvarali. Treba razdvojiti te dvije stvari. Malo se okurazio nakon ovih pobjeda pa misli moze udarati po kome mu ceif ali spustit ce se na zemlju. Dosao je kao peder, trenutno je "majstor" a otici ce kako je i dosao.

Ovo sa Blazevicem i bh reprezentacijom je brak iz obostranog interesa i to treba na taj nacin posmatrati, bez ikakvih emocija.
samo_ti

#824 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by samo_ti »

SAVEZ NAPOLJE !!!

Munibe majmune !!!!!
Edin H.

#825 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Edin H. »

Naprijed BiH!
Savez napolje!
Huligani, mrs s tribina!

Grohotom se nasmijah :shock:

Kako to mislis da BiH moze ici kontinuirano naprijed sa istim ljudima u Savezu? Citas li ti malo sta se desava nakon ove utakmice gdje i Sergeja proglasise petom kolonom?
S obzirom da si deklarativno za smjenu ljudi iz Saveza predlazem da napises peticiju, skupis jedno 40-tak potpisa, urucis Munibu i siguran sam da ce te poslusati :zoka: i istoga momenta prepustiti svoje pozicije nekorumpiranima, boljima i sposobnijima.

Proglasiti bosanskohercegovacke (ponavljam ne bosnjacke, nego BiH) patriote, ljude koji se kako znaju i umiju bore za ozdravljenje BH fudbala i uz to daju podrsku nasoj reprezentaciji na svakoj utakmici huliganima je vise nego neumjesno.

Ali dobro, rezervisi sto kod Colpe, mozda naletis na Muniba, mozda ti i plati koju pivu...

By the way: utakmicu u Genku je dobila bakljada, sto potvrdise i belgijski selektor, i Sergej, i Dzeko i Misimovic ...
Izjavise Belgijanci da su se osjecali kao da igraju u Bosni.

I jos jedna manje bitna informacija: nisam clan BHF-a, ali premda, istini za volju kadkada znaju sebi dati previse oduska u principu podrzavam njihovu borbu.
Post Reply