Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Neka je čovjek donio ljudima da jedu. Nije bitno je li janjetina, ćevapi ili bilo šta.
Osim ako je jedenje na javnom mjestu zabranjeno, a još uvijek mislim da nije.
Je li seljakluk i primitivizam Bentbaša u vrijeme pred Kurban Bajram, kad se janjad prodaju samo par kilometara od Sebilja? Meni nije i neće nikad biti. Ili smo preko noći postali Beč, pa svi idemo na opere, u pozorišta i slično.
Ljudi, mi smo narod koji jede janjetinu. Na javnom mjestu.
Diže se galama zbog ničega.
a gle, da je donio pice, ili možda bečku šniclu, ili pak tortilju, to bi bio proevropski i kul, ali donijeti janjetinu, sarmu, punjene paprike.... e to je seljakluk teški.
smajli koji povraća
Ovdje se ljudi izgleda namjerno prave ludi. Poenta je u tome sto ono NIJE MJESTO PREDVIDJENO ZA ZDERANJE, CHOPANJE, GENERALNO RUCANJE bilo da je rijec o krmetu, janjetu, irvasu, piletu, beckoj snicli, ribi, kavijaru, cemu god. Postavit sto neko rece "hastal" sa janjetom na sipki i flasama pive i jos i saz uz to sve. Ako je doticni humanista navikao u doglodima molere i ostale radnike tako fino castiti, bas lijepo a bogami i velikodusno. Al to je mozda TRADICIJA u doglodima, bogami u Sarajevu nikad nije bila. I trebalo je papku odma slozit kaznu i obavijestiti ga da mu to nije babovina, ni njegova okucnica da pravi teferic.
Koji je to propis?
Moram priznat da sam neki dan u blizini pojeo sladoled, pa reko da vidim kolika je kazna.
Nemoj se bez veze nervirati. Ako neko sam od sebe ne moze shvatiti sta je primjereno ponasanje centru grada, a sta ne, onda ni ti tu ne mozes puno uciniti. Svijest je to posebne vrste. Ako ih kojim slucajem vidis da sjede u Parkusi ili na sred Ferhadije na dekama u hladovini i jedu burek ili zeljanicu iz tepsije, dok pijuckaju jogurt iz razlicitih posuda, prodji samo. Ne treba na to trositi energiju.
Nemoj se bez veze nervirati. Ako neko sam od sebe ne moze shvatiti sta je primjereno ponasanje centru grada, a sta ne, onda ni ti tu ne mozes puno uciniti. Svijest je to posebne vrste. Ako ih kojim slucajem vidis da sjede u Parkusi ili na sred Ferhadije na dekama u hladovini i jedu burek ili zeljanicu iz tepsije, dok pijuckaju jogurt iz razlicitih posuda, prodji samo. Ne treba na to trositi energiju.
A gdje nestadoše moji postovi kojima objašnjavam onom gladnom pitomcu iz doma "Ljubica Ivezić" da nisam protiv teferiča pred ALU samo zato jer neJmam love za jagnjetinu (pusta hinla dakle) ? Nije fer
Last edited by Toffee karamela on 27/06/2012 15:46, edited 1 time in total.
bravo, razapeti deku na sred ferhadije je isto kao ovo. Bas se na onoj jednoj slici vidi kako se guzva stvorila sa obje strane obale, ljudi ne mogu normalno,kako su navikli, preko mosta da prolaze.
Toffee karamela wrote:A gdje nestadoše moji postovi kojima objašnjavam onom gladnom pitomcu iz doma "Ljubica Ivezić" da nisam protiv teferiča pred ALU samo zato jer neJmam love za jagnjetinu ? Nije fer
a evo one kojoj janje pretsvalja statusni simbol, tj. sa janjetom se pokazuje koliko se ima. Jel se to tamo odakle si ti tako radi . Kad neko zakolje vjerovatno se prepricava mjesecima
Bezobrazno? Zasto? Mora da te je bas pogodila ova kritika na racun janje-mentaliteta. Danas janje u ogradjenom prostoru (al' u centru grada), sutra tepsija na sred Ferhadije. Nema tu razlike.
slazem se...
kad sam skontala da mi je naizvjesnija opcija na ovoj temi da se danima naduravam oko toga sto su "oni samo jeli, rucali, mezili i sl" odustala sam od dalje diskusije.
mentalni sklop pojedinih stanovnika ovog grada (i sire) ne ide dalje od banalnih razloga i argumentacije u kojoj svako ko pokusava malo zagrebati ispod povrsine ispada papak, malogradjanin, urban al' malo sutra itd...
identicna nam je i politicka elita...vlast nam vecinom cine neandertalci cija je javna diskusija identicna ovoj forumskoj-banalna do bola. u takvoj diskusiji pametan covjek odustane jer vidi da se vrti u krug a nije u stanju da dopre do sustine problema jer "problema nemaaaaa"
bravo, razapeti deku na sred ferhadije je isto kao ovo. Bas se na onoj jednoj slici vidi kako se guzva stvorila sa obje strane obale, ljudi ne mogu normalno,kako su navikli, preko mosta da prolaze.
fatality wrote:
a evo one kojoj janje pretsvalja statusni simbol, tj. sa janjetom se pokazuje koliko se ima. Jel se to tamo odakle si ti tako radi . Kad neko zakolje vjerovatno se prepricava mjesecima
Bogati najede li se ti ikad na Bjelavama ? Meni su poznanici pričali da hrana tamo i nije loša
Bezobrazno? Zasto? Mora da te je bas pogodila ova kritika na racun janje-mentaliteta. Danas janje u ogradjenom prostoru (al' u centru grada), sutra tepsija na sred Ferhadije. Nema tu razlike.
Propustila si da prokomentarišeš oblačenje graditelja, jesu li trebali u biznis odijelima raditi, ipak je to centar grada.
Ne, smatram da su bili primjereno odjeveni. Ipak su to radnici.
sheilak wrote:
Boldiram s tri sloja crne tinte. I potpisujem.
Ne možeš ti papku ništa objasnit, osim da neki dr. Džemidžić izvede kakvu lobotomiju na njemu i uči ga onda od početka.
Pa ti isti ljudi su proteklih 6 mjeseci svakodnevno jeli na tom istom mostu i ne vidim u čemu je problem što su jedan dan umjesto sendvića,ćevapa,pita i drugih jela, jedan dan na poklon dobili pečeno janje.
Mislim da je red da pripadnici Bečke škole sa Odsjeka "Rođeni u centru Sarajeva" odgovore na pitanju šta to oni u stvari imaju protiv pečenog janjeta?
caros wrote:I smeta ti što radnici jedu ? I još na onaj način porediš ?
caros, a zasto vas je kritika tako izvela iz takta? pa, ima i drugih mjesta na kojima mozete jesti, okrenuti janje, organizirati teferic. onako zdravo seljacki. (ovo seljacki mislim bez uvrede). ne mora to biti bas centar grada, jel'de? ili mora?
Ti očigledno nemaš pojma šta je teferič, i ne kontam zašto bi radnici išli sa svog radnog mjesta u okviru radnog vremena na neko drugo mjesto samo da bi jeli ? I čuj kritika, ovo je očigledno pljuvanje po janjetu.
fatality wrote:
caros wrote:Ti očigledno nemaš pojma šta je teferič, i ne kontam zašto bi radnici išli sa svog radnog mjesta u okviru radnog vremena na neko drugo mjesto samo da bi jeli ? I čuj kritika, ovo je očigledno pljuvanje po janjetu.
p.s.
Forum je, kakvo crno persiranje ?
ma, ja. svalite sve na janje. a o tefericu ili zelji za njim-ne bih govorila.
caros wrote:I smeta ti što radnici jedu ? I još na onaj način porediš ?
caros, a zasto vas je kritika tako izvela iz takta? pa, ima i drugih mjesta na kojima mozete jesti, okrenuti janje, organizirati teferic. onako zdravo seljacki. (ovo seljacki mislim bez uvrede). ne mora to biti bas centar grada, jel'de? ili mora?
caros wrote:Ti očigledno nemaš pojma šta je teferič, i ne kontam zašto bi radnici išli sa svog radnog mjesta u okviru radnog vremena na neko drugo mjesto samo da bi jeli ? I čuj kritika, ovo je očigledno pljuvanje po janjetu.
p.s.
Forum je, kakvo crno persiranje ?
kad nam guzonje zderu nikom ne smeta, kad radnici...e,to je vec problem.okrenuli janjca,pa sta????most je izgledom nalik na kantu i ne prilici da na njemu objeduju ugladjeni gosti. da je drugacije radnicima ni zaporak ne bi dopao.