iPhone - All about
Moderator: Benq
- seen
#801 Re: iPhone - All about
iPhone 3gs 32GB Black ili White, sa porezom izade mene oko $325 Dollara....
To je 488KM.... Nebi sigurno prodavo ispod 650km.... .. Znaci Novi telefoni, ne polovni.... jailbreak i unlock mogu uraditi ali radije bi prodo onako pa nek kupac odkljuca...
Znam kad sam prosli put kupovo iphone sebi, ovi su mi otvarali kutiju da bi ga prikljucili na mrezu...a zamolio bi da ne otvaraju jer necu da neko pomisli da su polovni....A zavisi kad budu novi izlazili.... mozda i budem imo novih ali to je veliko mozda... jer ovi debili se poredaju 4 dana prije nego sto izadu...nisam lud da cekam u redu danima....
5 kupujem sigurno...a mozda bude i 10...
To je 488KM.... Nebi sigurno prodavo ispod 650km.... .. Znaci Novi telefoni, ne polovni.... jailbreak i unlock mogu uraditi ali radije bi prodo onako pa nek kupac odkljuca...
Znam kad sam prosli put kupovo iphone sebi, ovi su mi otvarali kutiju da bi ga prikljucili na mrezu...a zamolio bi da ne otvaraju jer necu da neko pomisli da su polovni....A zavisi kad budu novi izlazili.... mozda i budem imo novih ali to je veliko mozda... jer ovi debili se poredaju 4 dana prije nego sto izadu...nisam lud da cekam u redu danima....
- 4m3l
#802 Re: iPhone - All about
kunem se necu postavljati glupa pitanjahakazvaka wrote:ne dodajite ga ni za zivu glavu4m3l wrote:Ima li ko voljan da mi objasni neke stvari oko iPhona? Moj msn: [email protected]
[email protected]
- seen
#803 Re: iPhone - All about
posalji mi privatnu poruku, mozda ti mogu pomoci.... jer sam radio za Apple ovdje u NYC 2 godine... s tim iphonima..4m3l wrote:kunem se necu postavljati glupa pitanjahakazvaka wrote:ne dodajite ga ni za zivu glavu4m3l wrote:Ima li ko voljan da mi objasni neke stvari oko iPhona? Moj msn: [email protected]trebam pomoc oko nekih sitnica
a ti pizdo sto si me block
[email protected]
-
Eborg
#804 Re: iPhone - All about
Kada bi dolazio u BiH? Ja sam zainteresovan za novi iPhone ukoliko bi izašao, vjerovatno će biti početkom jula ili tako nekad.seen wrote:iPhone 3gs 32GB Black ili White, sa porezom izade mene oko $325 Dollara....
Da li bi i njih mogao uzeti? Mislim, koji ti je sistem? Uzmeš ugovor pa otkažeš ili neka veza sa kolegama u Appleu?
- seen
#805 Re: iPhone - All about
U BH s vracam sad krajem maja....bicu tamo pocetkom Juna sigurno... A novi iPhoni izlazi u Julu ja mislim... tesko da cu moci nabaviti nove...a sigurno ce novi i vise kostati... bar 100 dolara vise...Eborg wrote:Kada bi dolazio u BiH? Ja sam zainteresovan za novi iPhone ukoliko bi izašao, vjerovatno će biti početkom jula ili tako nekad.seen wrote:iPhone 3gs 32GB Black ili White, sa porezom izade mene oko $325 Dollara....
Da li bi i njih mogao uzeti? Mislim, koji ti je sistem? Uzmeš ugovor pa otkažeš ili neka veza sa kolegama u Appleu?
Sistem, uzmem 5 na ugovor... nazovem ATT jer preko njih ide mreza...i kazem im da mi ukinu ugovor...jer imas 30 dana da ukines...i oni ti kazu "ok vrati telefone u nas centar" ja im kazem "ok" ....i nastavim s zivotom..hehe...ja kad sam radio u apple, kinezi dodu...njih 20-30... i svi kupe po 5 iphona....jarane dok to sve aktiviras prode 6 sati...ali oni su pametni... kupe za 325 dollara... ukinu ugovor... prodaju za 600+ dollara ovim turistima iz evrope... jeste da s tim sjebes svoju kredit historiju i tako..ali njih to boli briga..jer ljudi rade sami za sebe... i ono sto kupuju, kupe kesom...
-
DYD666
#806 Re: iPhone - All about
Jesu li to sitnice koje ne mozes naci na Apple video tutorijalima ili Googleu generalno?4m3l wrote: kunem se necu postavljati glupa pitanjatrebam pomoc oko nekih sitnica
![]()
Ako bas jesu...dodacu te.
-
Eborg
#807 Re: iPhone - All about
Kao pravnik te moram upozoriti da bi ti to moglo shebati mnoge stvari. Ne kažem da će doći međunarodna potjernica ali nemoj baš zatvarati vrata guzicom u USA, na aerodromu će jedva dočekati da ti malo prerove po privatnim dijelovima ako bi se vratio, pa makar i nakratko.seen wrote:U BH s vracam sad krajem maja....bicu tamo pocetkom Juna sigurno... A novi iPhoni izlazi u Julu ja mislim... tesko da cu moci nabaviti nove...a sigurno ce novi i vise kostati... bar 100 dolara vise...Eborg wrote:Kada bi dolazio u BiH? Ja sam zainteresovan za novi iPhone ukoliko bi izašao, vjerovatno će biti početkom jula ili tako nekad.seen wrote:iPhone 3gs 32GB Black ili White, sa porezom izade mene oko $325 Dollara....
Sistem, uzmem 5 na ugovor... nazovem ATT jer preko njih ide mreza...i kazem im da mi ukinu ugovor...jer imas 30 dana da ukines...i oni ti kazu "ok vrati telefone u nas centar" ja im kazem "ok" ....i nastavim s zivotom..hehe...ja kad sam radio u apple, kinezi dodu...njih 20-30... i svi kupe po 5 iphona....jarane dok to sve aktiviras prode 6 sati...ali oni su pametni... kupe za 325 dollara... ukinu ugovor... prodaju za 600+ dollara ovim turistima iz evrope... jeste da s tim sjebes svoju kredit historiju i tako..ali njih to boli briga..jer ljudi rade sami za sebe... i ono sto kupuju, kupe kesom...
Ja sam voljan dati 400-500$ za novi iPhone ako uspiješ doći do istog, to ti je eto fer cijena.
- seen
#808 Re: iPhone - All about
jarane ovjde ljudi ostaju duzni po $30.000 +...bas ce mene traziti zbog 5 iphonaEborg wrote:Kao pravnik te moram upozoriti da bi ti to moglo shebati mnoge stvari. Ne kažem da će doći međunarodna potjernica ali nemoj baš zatvarati vrata guzicom u USA, na aerodromu će jedva dočekati da ti malo prerove po privatnim dijelovima ako bi se vratio, pa makar i nakratko.![]()
Ja sam voljan dati 400-500$ za novi iPhone ako uspiješ doći do istog, to ti je eto fer cijena.
s 500km ja imam 20 km zarade...tako da mi se to ne isplati.... cijena ce biti 650KM ...tako da imam zarade i ja...inace nema smisla prodavati za manje...
-
Eborg
#809 Re: iPhone - All about
Ja sam rekao 500$, to ti je 720 KM eto ako uspiješ nekako nabaviti najnoviji iPhone 4G ako izađe. 
- seen
#810 Re: iPhone - All about
pardonEborg wrote:Ja sam rekao 500$, to ti je 720 KM eto ako uspiješ nekako nabaviti najnoviji iPhone 4G ako izađe.
- seen
#811 Re: iPhone - All about
ne znam dali je ovo postavljano prije ovdje, ali neki lik koji je naso iphone u baru kaze da je ovo novi 4g... uglavnom neki momak iz apple je izgubio iphone koji je bio u futroli koja je izgledala kao za 3gs... uglavnom ovi su mislili da je to fus...ali nakon par testova i sta god izgleda da jeste prototype za 4g...
moze s citati vise na stranici...
ima i video ovdje:
http://gizmodo.com/5520164/this-is-apples-next-iphone

moze s citati vise na stranici...
ima i video ovdje:
http://gizmodo.com/5520164/this-is-apples-next-iphone

- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#812 Re: iPhone - All about
seen wrote:U BH s vracam sad krajem maja....bicu tamo pocetkom Juna sigurno... A novi iPhoni izlazi u Julu ja mislim... tesko da cu moci nabaviti nove...a sigurno ce novi i vise kostati... bar 100 dolara vise...Eborg wrote:Kada bi dolazio u BiH? Ja sam zainteresovan za novi iPhone ukoliko bi izašao, vjerovatno će biti početkom jula ili tako nekad.seen wrote:iPhone 3gs 32GB Black ili White, sa porezom izade mene oko $325 Dollara....
-
Eborg
#813 Re: iPhone - All about
Ma bila je čitava frka oko toga, murija je dolazila novinaru kasnije u kuću i svašta nešto.
BTW, pošto si radio u Appleu možda imaš više informacija. Zar nije postojala neka opcija da potpišeš ugovor sa recimo AT&T i onda ako ga otkažeš ubrzo nakon toga trebaš platiti cancellation fee od nekih 100$ ili tako nešto ali ne moraš vratiti iPhone?
BTW, pošto si radio u Appleu možda imaš više informacija. Zar nije postojala neka opcija da potpišeš ugovor sa recimo AT&T i onda ako ga otkažeš ubrzo nakon toga trebaš platiti cancellation fee od nekih 100$ ili tako nešto ali ne moraš vratiti iPhone?
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#814 Re: iPhone - All about
seen wrote:jarane ovjde ljudi ostaju duzni po $30.000 +...bas ce mene traziti zbog 5 iphonaEborg wrote:Kao pravnik te moram upozoriti da bi ti to moglo shebati mnoge stvari. Ne kažem da će doći međunarodna potjernica ali nemoj baš zatvarati vrata guzicom u USA, na aerodromu će jedva dočekati da ti malo prerove po privatnim dijelovima ako bi se vratio, pa makar i nakratko.![]()
Ja sam voljan dati 400-500$ za novi iPhone ako uspiješ doći do istog, to ti je eto fer cijena...... a tvoj licni dug nema nikakve veze s policijom....nece te niko zaustaviti na aerodrom da te pita zasto nisi platio kredit ili sta god bilo.... kao prvo te informacije nisu ni uvodene na pasos, jedino ako imas kakvu potjernicu za tobom....a i to ne moze biti za dug....da je tako u americi bi trenutno trebalo graditi 100.000 zatvora za ljude s velikim dugovima... a ako ostanes duzan i ne placas kredit, jedino sto mogu da urade jeste da se to preda za agenciju koja te trazi da to platis... zatvor ti ne prijeti, jer ne mozes u zatvoru zavrsiti za svoj licni kredit...zato banke koje daju kredit kartice imaju ostiguranje i cak kredit koji ti daju je "rizicni kredit" sto znaci da moze se desiti da kupac ne vrati kredit...onda se predaje za te collection agencies.... jedino ako si klepio 100.000+ i to pokro od ljudi onda ce te traziti....a ako si krao od ljudi onda mozes zavrsiti u zatvoru...a za svoj licni kredit je druga prica....
studiro sam pravo i diplomiro za kirminalistiku pa znam i malo o ovim zakonima..bar ovdje u SAD-u....
s 500km ja imam 20 km zarade...tako da mi se to ne isplati.... cijena ce biti 650KM ...tako da imam zarade i ja...inace nema smisla prodavati za manje...
PS
izvini drug ali mor'o sam! pa sto ne ides bar na pp, a ovako svi citamo
- seen
#815 Re: iPhone - All about
^^mrsko mi
Da kad prekines ugovor ATT te kazni 230 dolara za prekrsenje ugovora, jer kad potpises ugovor kad uzmas iphone potpises da ces biti s njima za 2 godine. Poslje 2 godine prelazi na ugovor koji ide od mjeseca do mjeseca, tad mozes prekinuti bez te 230 kazne za prekrsaj ugovora...... a ako vratis iphone onda nemoras platiti tih 230 dolara, ali to moras uraditi u prvih 30 dana...poslje tih 30 dana mozes se slikati pored njih jer i ako prekines ugovor oni te opale 230 po usima... a iphone mozes sacuvati ...Eborg wrote:Ma bila je čitava frka oko toga, murija je dolazila novinaru kasnije u kuću i svašta nešto.
-
Mr.MacPhisto
#816 Re: iPhone - All about
Ponosni sam vlasnik one prve genereracije Iphonea(2g) vec tri godine.Taj telefon je zaista predobar,meni je ispao par puta i razbio se ekran ali sad to i nije bitno.Jedva cekam Juli i izlazak novog 4G Iphonea,ako bude pusten u slobodnu prodaju uzimam ga sigurno.
Sada,listajuci stranice vidio sam da neko pita kako staviti film u iTunes pa ga potom na telefon prebaciti.
Dosad sam sa svojih 14 godina uspio skontati ali samo za przene filmove.
Ubaciti movie u CDrom
potom kliknuti Take no Action dugme
otici do My Computera gdje ce vam izaci prozorcic sa slikom cda
Onda uci u to pa potom file(obicno bude u windowss media playeru)
File na desktop prebaciti
Skinuti sa neta Youtube downloader
Otvoriti u2be dwnldr,klik na convert a file into iPhone mode.
Trajati ce ali vrijedi.Kada ga konverta otvoriti ce ga u Quick Time Playeru
Desni klik na File open with:iTunes
Onda samo Sync
Sada,listajuci stranice vidio sam da neko pita kako staviti film u iTunes pa ga potom na telefon prebaciti.
Ubaciti movie u CDrom
Onda samo Sync
-
Mr.MacPhisto
#817 Re: iPhone - All about
Sada cu vam reci kako skidati appove koji se placaju besplatno.Veoma je lagano
Upalite Appstore
Odete na sources
upisete hackulo.us
skinete Installous
U AppStoreu nadjete bilo koji paying app
Taj isti app nadjete u Installousu i skinete
Pozdrav od Mekfista
Upalite Appstore
Odete na sources
upisete hackulo.us
skinete Installous
U AppStoreu nadjete bilo koji paying app
Taj isti app nadjete u Installousu i skinete
Pozdrav od Mekfista
-
Mr.MacPhisto
#818 Re: iPhone - All about
Sto se tice navigacije odete u Installous i tamo skinete NAVIGON app.Pazljivo izaberite jer ima jako puno navigacija za citavu evropu.Jedna drzava,jedan App.U installousu ga morate skinuti jer se placa 200$.
Pozdrav od MekFista
Pozdrav od MekFista
-
DYD666
#819 Re: iPhone - All about
Licno skinem sâm Navigon koji dodje oko 100tinjak MB (eventualno obrisem jednu mapu koja bude unutra ako mi ne treba) i onda rucno ubacim samo mape koje mi tebaju da mi ostale ne zauzimaju memoriju. Prethodno ih naravno skinem pojedinacno a sve to prebacivanje radim sa free iPhoneExplorer-om.Mr.MacPhisto wrote:Sto se tice navigacije odete u Installous i tamo skinete NAVIGON app.Pazljivo izaberite jer ima jako puno navigacija za citavu evropu.Jedna drzava,jedan App.U installousu ga morate skinuti jer se placa 200$.)
Procedura je klasicna, file.map bacis u; user/var/apps/navigon/maps...tako nekako ne znam napamet tacno path ali princip je taj.
-
DYD666
#820 Re: iPhone - All about
Nemoj me pogresno shvatiti ali se to meni cini kao nepotrebno komplikovano.Mr.MacPhisto wrote: Sada,listajuci stranice vidio sam da neko pita kako staviti film u iTunes pa ga potom na telefon prebaciti.
Ubaciti movie u CDrom
Onda samo Sync
Kao prvo, nisam siguran zasto bi iko zelio da ima video u iTunesu jer isti ne podrzava najprosireniji avi/Xvid tako da imamo nepotrebno jedno vise konvertovanje.
Ako mogu biti slobodan, ne da predlozim vec da samo pokazem svoj nacin, pa neka raja bira kako je kome lakse;
Dosadan sam sa bespatnim Handbrake-om ali program zaista importuje sve zivo, od .flv-ova sa Tubea preko cistih DVD VideoTS varijanti pa do HD.mkv-ova.
Od postavki idem ovako
Dakle uzmem gotov iPhone preset, ali smanjim bitrate na 512, a rezolucija bi se sama trebala smanjiti na 480 sirinu. (neka vas ne buni ovo 496, to je to) Bitno je da ne ostane 640 ili vise, ovisno koliko je orginal. Ako visina zbog ratio-a prelazi 320, to je da nasteliti gore pod picture settings. Ovim dobijem file koji optimalno dobro izgleda ali isto tako minimalno trosi bateriju i zauzima prostor-skoro pa 2x je manji a rendanje traje max do 15min po filmu od 700MB, ovisno od masine (zbog ovoga se takodje ne trzam previse na nove Nokie koji dozvoljavaju "Prevlacenje" avi/Xvid-a, jer neka hvala, znaju oni sami koliko takav sirov avi srkne baterije zbog visokog bitrate-a i koliko uzme prostora doslovice ni na sta. Na svaki 1 takav Xvid/avi ja mogu ubaciti najmanje 2 m4v filma, i potrositi najmanje 2x manje baterije, pa eto vi racunajte vrijedi li potrositi 15 min za konvertovanje kad idete negdje sa satorom u planinu gdje nema vise dopune batterije
E sad je ovo mislim glavni fazon zasto je mozda neko mislio da uopste mora imati video u iTunesu i da radi sync.
Ova opcija nije ON po defaultu, da se previdjeti i onda ste zbunjeni sa Sync generalno i mislite da se video mora ubaciti u iTunes.
Dakle (kad spojite tel na iTunes i pod tabom Summary) enablujem manuelno ubacivanje medie, tako da gotove .m4v fileove doslovice (takodje i na Windowsima) samo prevucete sa desktopa (ili gdje ste ih vec srendali ) na iTunes ali ne library vec direkt u iPhone
Tako ih kasnije mozete brisati cim pregledate neovisno od iTunesa i synca. Nema potrebe da se posebno konvertuju za iTunes, a ako bas hocete to, onda takodje se ovi m4v optimizirani sa handbrake, isto tako daju ubaciti u iTunes odmah pa onda syncati.
-
Richard Peti
-
Eborg
#822 Re: iPhone - All about
Pa čekaj, znači li to da recimo neki moj prijatelj u USA može otići i kupiti novi iPhone 4G (ako izađe naravno) sa ugovorom na 2 godine za recimo 350$? Sutradan samo nazove, otkaže pretplatu i plati 230$ kazne a meni donese iPhone 4G?seen wrote:^^mrsko mi
Da kad prekines ugovor ATT te kazni 230 dolara za prekrsenje ugovora, jer kad potpises ugovor kad uzmas iphone potpises da ces biti s njima za 2 godine. Poslje 2 godine prelazi na ugovor koji ide od mjeseca do mjeseca, tad mozes prekinuti bez te 230 kazne za prekrsaj ugovora...... a ako vratis iphone onda nemoras platiti tih 230 dolara, ali to moras uraditi u prvih 30 dana...poslje tih 30 dana mozes se slikati pored njih jer i ako prekines ugovor oni te opale 230 po usima... a iphone mozes sacuvati ...Eborg wrote:Ma bila je čitava frka oko toga, murija je dolazila novinaru kasnije u kuću i svašta nešto.
Dakle, iPhone 4G na ruke bi me došao oko 580$?
-
Eborg
#823 Re: iPhone - All about
Neće biti pušten u slobodnu prodaju, ovako nas ubijaju majstorski. A naš glupi BH-Telecom nije prepoznao potencijal u tome.Mr.MacPhisto wrote:Ponosni sam vlasnik one prve genereracije Iphonea(2g) vec tri godine.Taj telefon je zaista predobar,meni je ispao par puta i razbio se ekran ali sad to i nije bitno.Jedva cekam Juli i izlazak novog 4G Iphonea,ako bude pusten u slobodnu prodaju uzimam ga sigurno.
Ubaciti movie u CDrom
Onda samo Sync
-
DYD666
#824 Re: iPhone - All about
Uporedi sad jedan tako napravljen video spram nekog iz handbrakea po onim postavkama pa ces vidjeti razliku u velicini, kvalitetu bitrateu itd...dzemmo wrote:ovo sto si napisao, nema se sta dodati
ali ako je neki jednostavan klip, spot, reklama, pa mozda nekad i film koji je vec u iTunes-u
moze se ovako konvertovati, za cas posla
iTunes ima tu opciju na advanced, meni otvara i xvid filmove, mpeg, i do sad sam uvijek ovako konvertovo
Ali da...za krace clipove koji svakako nisu teski niti imaju velik bitrate, cisto su extenzije koja ne odgovara, to je OK.
-
Mr.MacPhisto
#825 Re: iPhone - All about
Ma moze i M:Tel ili EronetEborg wrote: Neće biti pušten u slobodnu prodaju, ovako nas ubijaju majstorski. A naš glupi BH-Telecom nije prepoznao potencijal u tome.