Premier liga BiH 2008/2009

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
emigracija

#801 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by emigracija »

Šibicar mojne mi sentimentale, kad se kaze sta je uradio misli se na fudbalski rezultat, mozda neki pehar ili nesto slicno. Svi mi znamo da se radi o jednom velikom lazovu i prevrtljivcu koji nikad muda nije imao (kao zvao ga real i on ga odbio!!! pa ko je on da moze odbiti real). Jednostavno covijek puno pametuje i trabunja umjesto da pokusa nekad nesto i da osvoji
PITARKA_SA

#802 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by PITARKA_SA »

sve sto imate rec o svom klubicu datira barem deciniju iza...sto li boze :D
ne zivi se od starih supljaka.smisljajte nove.
monotoni ste.prijateljski savjet,nis drugo :D
PITARKA_SA

#803 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by PITARKA_SA »

emigracija wrote:Šibicar mojne mi sentimentale, kad se kaze sta je uradio misli se na fudbalski rezultat, mozda neki pehar ili nesto slicno. Svi mi znamo da se radi o jednom velikom lazovu i prevrtljivcu koji nikad muda nije imao (kao zvao ga real i on ga odbio!!! pa ko je on da moze odbiti real). Jednostavno covijek puno pametuje i trabunja umjesto da pokusa nekad nesto i da osvoji
sta ces,ne mogu se kupovat tek tako utakmice po belom svetu ko ovde :D
Šibicar

#804 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Šibicar »

LSD wrote:
Šibicar wrote:
Elvo wrote:Naravno Dzeko zvanicno za medije daje izjave da je navijac Zelje-ali ko kod je imao priliku cuti ga za stolom kako prica o zelji ,taj zna da im jebe sve po spisku i upravi tadasnjoj i navijacima ,koju su ga stalno samo prozivali !!! Ali takvi ste vi cigani,sada bi svi malo Dzekine guzice-sa izjavama da je to zeljina skola itd....bla bla bla...

Nije ti uvijek mater ona koja te je rodila,nego ona koja te je odgojila- a Dzeku je stvorio Plisek, inace bi danas negdje konobarisao na platou skenderije....
Joj kako volim što ih boli i što pjene,zato što je Džeko bio naš igrač i iz naše škole...neprocijenjivo... :lol:
ubiše se dokazivajuci nešto nedokazivo,ali trude se da popljuju koliko mogu...uvijek su bili maštoviti u mitovima...šta reci nego teški kompleksi,bolest i zavist.
Upravo tako,mislim da mrzi Želju,kako dotični kompleksaš kaže,zaobilazio bi Grbavicu kilometrima kad dodje na odmor,a on čak i trenira sa svojim bivšim klubom,kojeg mrzi iz dna duše ... :lol: ...Ma informisani su oni,samo tako.... :lol:
LSD

#805 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by LSD »

PITARKA_SA wrote:sve sto imate rec o svom klubicu datira barem deciniju iza...sto li boze :D
A cega ce te se sad dotaknuti,pošto vam je Željo opsesija ocito jer samo o njemu pišete...evo dotakli ste se Džeke,Osima...šta je slijedece??
Jel ono ti maloprije napisa "šta se raspravljate sa njima"??
Baltazar_khan

#806 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Baltazar_khan »

Sad će se raspravljat o Osimu danima :-)

Uglavnom, rezime...

Niste imali nikakve koristi od igrača koji su iz vašeg omanjeg kluba prešli vani. Neko drugi zarađuje na njima...

Danas je realnost ta, da ste jedan sasvim prosječan klub koji se takmiči u premijer ligi BiH. Ne znate za bodove na gostovanjima, niste evrope vidili 5 godina, vaš rival, odnosno mi, vam bježimo na tabeli velikih 9 bodova, mi smo 4, a vi ste deseti...
elSaik

#807 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by elSaik »

Da apsolviramo ovo veče, Dakle, pitari pričaju o sljedećim temama:

- Želji.
- Navijačima Želje.
- Željinim igračima.
- Željinim bivšim igračima.
- Željinim trenerom.
- Željinim bivšim trenerima.
- Želji.

U svojoj opsesiji počeli su da pljuju i po Ivici Osimu. Nije da sam i do sada uživao u raspravi sa njima, ali nakon što se iskazalo da ne prezaju ni od čega, odustajem od njih. Imaju svoj mali svijet u kojem je glavni psiholog Karadžić, moralna vertikala Ćiro, a izdajica i malverzator Ivica Osim. Dio tog svijeta zaista ne želim da budem. Vidimo se na Grbavici, ukoliko planirate prekinuti niz od 3 godine ne pojavljivanja.
Šibicar

#808 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Šibicar »

PITARKA_SA wrote:
emigracija wrote:Šibicar mojne mi sentimentale, kad se kaze sta je uradio misli se na fudbalski rezultat, mozda neki pehar ili nesto slicno. Svi mi znamo da se radi o jednom velikom lazovu i prevrtljivcu koji nikad muda nije imao (kao zvao ga real i on ga odbio!!! pa ko je on da moze odbiti real). Jednostavno covijek puno pametuje i trabunja umjesto da pokusa nekad nesto i da osvoji
Delije CEBEP... :lol:
LSD

#809 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by LSD »

Baltazar_khan wrote:Sad će se raspravljat o Osimu danima :-)

Uglavnom, rezime...

Niste imali nikakve koristi od igrača koji su iz vašeg omanjeg kluba prešli vani. Neko drugi zarađuje na njima...

Danas je realnost ta, da ste jedan sasvim prosječan klub koji se takmiči u premijer ligi BiH. Ne znate za bodove na gostovanjima, niste evrope vidili 5 godina, vaš rival, odnosno mi, vam bježimo na tabeli velikih 9 bodova, mi smo 4, a vi ste deseti...
nek si naglasio razliku bodovnu,to je najbitnije ;-) ...uglavnom slažem se sa svim napisanim jer je istina.
pOZz

#810 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by pOZz »

LSD wrote:A cega ce te se sad dotaknuti,pošto vam je Željo opsesija ocito jer samo o njemu pišete...evo dotakli ste se Džeke,Osima...šta je slijedece??
Momak koji u svakoj rečenici spomene riječ kompleks, trudeći se jadan konstantno da u diskusijama dokaže kako su komšije nekakvi kompleksaši tamo neke kolomasti... :-)

Nema dalje. :-?
rado_vidjen

#811 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by rado_vidjen »

dobra noc. :)
odmah da kazem da je rasprava bespredmetna. khm.
pogledajmo igrace koji su nosili dres sarajeva i uspjeli vani. pa nije valjda da se ponosite jednim dzemalom berberovicem? ako niste primjetili, on jedini bivsi igrac Sa koji igra u sadasnjoj rep. pride je i jedan od najgorih, sto je objektivan sud svakog, od une do drine i od save do mora. ako se vratimo u proslost, naci cemo samo varesanovica, koji je ostavio nekog traga... ostali nisu vrijedni spomena. osim ako ne smatrate da je i skoro napravio volsebnu karijeru u rep. ? :) a decko se bas forsirao jedno vrijeme, sa 18-19 debitovao protiv A2 zvijezda svijeta, ili stavec je ono bilo...

inace, moram reci jednu brutalnu istinu. stovane hanume & dzentlmens, cujte i pocujte :D - KANTON SARAJEVO je leglo fudbalskih antitalenata! (molim pogledati cipsove dokumente sadasnjih i prijasnjih generacija u rep.)

jel' to jasno? svima? OK. :wink:

medjutim, ako se poredi, nazovi fudbalska skola zelje i sarajeva, prevaga ide debelo na stranu fudbalskog kluba Zeljeznicar. dovoljno je nabrojat kvartet: stanić, dzeko, baljic, štilić...chelsea, real...ko ono sve trazi dzeku?

lokot :oops:
W0rtHEX

#812 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by W0rtHEX »

elSaik wrote:Znači, igrači iz podmladka Sarajevo dolaze u Želju, jer se iz Sarajeva lakše prodaje u Europu? :D

Samo ću reći: Džeko, Hasagić, Muratović, Jahić, Štilić a sa druge strane Berberović.

Pa jebote, samo Štila vrijedi ko posljednjih 10 sastava Sarajeva zajedno puta 3.
Izvini, na kojeg Muratovica mislis?
PITARKA_SA

#813 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by PITARKA_SA »

LSD wrote:
PITARKA_SA wrote:sve sto imate rec o svom klubicu datira barem deciniju iza...sto li boze :D
A cega ce te se sad dotaknuti,pošto vam je Željo opsesija ocito jer samo o njemu pišete...evo dotakli ste se Džeke,Osima...šta je slijedece??
ko se raspravlja,ja vam se smijem.nista drugo :D
vi ste moja vjecna inspiracija humora.ko sabrana djela alan forda.
volim vas jednostavno
LSD

#814 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by LSD »

pOZz wrote:
LSD wrote:A cega ce te se sad dotaknuti,pošto vam je Željo opsesija ocito jer samo o njemu pišete...evo dotakli ste se Džeke,Osima...šta je slijedece??
Momak koji u svakoj rečenici spomene riječ kompleks, trudeći se jadan konstantno da u diskusijama dokaže kako su komšije nekakvi kompleksaši tamo neke kolomasti... :-)

Nema dalje. :-?
ma ima dalje,kako nema :-) ...tu ste vi da to sve nadogradite svojom prepoznatljivom mitomanskom pricom,po starom dobrom obicaju...samo izvolite,bujrum niko vam ne brani 8-)
PITARKA_SA

#815 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by PITARKA_SA »

Šibicar wrote:
PITARKA_SA wrote:
Delije CEBEP... :lol:
kaj ima,lima? :D
elSaik

#816 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by elSaik »

W0rtHEX wrote:
elSaik wrote:Znači, igrači iz podmladka Sarajevo dolaze u Želju, jer se iz Sarajeva lakše prodaje u Europu? :D

Samo ću reći: Džeko, Hasagić, Muratović, Jahić, Štilić a sa druge strane Berberović.

Pa jebote, samo Štila vrijedi ko posljednjih 10 sastava Sarajeva zajedno puta 3.
Koliko ih igra za repku, Boga ti?
rado_vidjen

#817 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by rado_vidjen »

vjerovatno hoce reci da je muratovic ponikao u Drini. nije dobro procitao post. desava se :D .

sta reci, i safet susic je izdanak cuvene skole Krivaje iz Sarajeva Image
W0rtHEX

#818 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by W0rtHEX »

elSaik wrote:
W0rtHEX wrote:

I njega je po tebi Zeljo napravio?
elSaik

#819 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by elSaik »

W0rtHEX wrote:
elSaik wrote:
W0rtHEX wrote: Izvini, na kojeg Muratovica mislis?
I njega je po tebi Zeljo napravio?
Ne, napravili su ga otac i majka.
W0rtHEX

#820 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by W0rtHEX »

@elSaik

Ne stoji ti taj sarkazam.
dino84

#821 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by dino84 »

Nemoguce je sa njima raspravljati,ali samo onako na oko,prividno.Ma pojedose se...Da titulu uzmu,mislim da bi opet vise o nama pricali,evo vecerasnja prica je najbolji dokaz.O svemu se ovdje moze razglabati,ali porediti omladinske skole Zelje i Sarajeva i koliko je igraca koji klub izbacio poslije rata je smijesno.

Zanemarimo Vladavica,Murata i Besliju.Ostaju Dzeko za kojeg ce se na ljeto otimati pola Evrope,Stilic koji je proglasen u prvoj sezoni vec u Lechu najboljim stranim igracem u Poljskoj i kojem ce naredna stanica sigurno biti Bundes liga,zatim Jahic koji ce uskoro sigurno zamijeniti Aris,a naravno da ce mu reprezentacija biti odskocna daska za naredni klub.Druga stvar je sto mi imamo idiote i lopove u Upravi i sto je vecina Dzeku zvala kloc jer nas mentalitet trazi sve odmah i preko noci,ali ti igraci su prosli kompletnu Zeljinu skolu i sve selekcije Zelje.I to je ono sto je fakat.
Sto se tice Torpeda,iskreno se nadam da ce od malog Pandze biti nesto,cisto zbog reprezentacije,dobrih igraca nam uvijek treba,dok npr. od Handzica nikad nece biti nista jer lik ne zna hodati...Kapu skidam samo Dzemi Berberovicu,dok ste sa Skorom malo je reci presmijesni.Za Marseille se slikao za klupski kalendar,u Olimpiji i Servettu ne znam da li je polusezonu sastavio u komadu,u Rijeci je bio dobar dok ga nisu povrede nacele.Pa da valja majka mu stara dogurao bi do nekog kluba gdje bi bio konstantan,a da taj klub nije Rijeka.Pa da valja valjda se ne bi vracao u Sarajevo u naponu karijere i u najboljim godinama.Jesu ga pratile povrede i pehovi,svakog mi je igraca zao kad se povrijedi pa cak i Gatussa,ali fakat ste presmijesni.Pravite od lika Maradonu,lik je ekstratalentovan i to niko ne spori,samo sto su mu je inostrana karijera do sada bila odron.

Jest,tresu nam se gace od Skore Alena,koji ce nakon polusezone u Varteks ili Jagieloniju ili kako li vec...Do novog povratka na Hadison u ko zna kojoj sezoni.

p.s.Primijetio sam da ima ljudi koji vrijedjaju Ivicu Osima,predlazem hitan pregled kod doktora.Ozbiljan sam maksimalno.
El_comadante

#822 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by El_comadante »

za mene je nebitno koji je igrač ćiju školu prošao nego koji ga je klub afirmisao. ako čemo pošteno Đeku su napravili Teplice i Plišek a ne Željo. po mom mišljenju više Vladavić Željin igrač jer je igrao u istom i otišao vani. a i iz Želje i Sarajeva, ako čemo pošteno, igraći idu ili u ljeve lige ili ljeve timove. dakle Vladavić je u Slovačkoj što je ipak slaba liga, Poljska liga nije puno bolja, Grčka liga je dosta dobra ali Aris gdje igra Jahić je ipak slab. a što se tiće Sarajeva par igraća je otišlo u Rusiju, Mirvić u Belgiju, ako se ko sjeća Alena Bašića on je otišao u Njemačku 2. ligu (koja je nije mongo slabija od SLovačke 1.) i Pehlića koji otišao u Kaunas, ali je i to bezvez tim i liga. dakle ocjena je da idu u bezveze lige i timove.
Charuga
Globalni moderator

#823 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Charuga »

El_comadante wrote:za mene je nebitno koji je igrač ćiju školu prošao nego koji ga je klub afirmisao. ako čemo pošteno Đeku su napravili Teplice i Plišek a ne Željo. po mom mišljenju više Vladavić Željin igrač jer je igrao u istom i otišao vani. a i iz Želje i Sarajeva, ako čemo pošteno, igraći idu ili u ljeve lige ili ljeve timove. dakle Vladavić je u Slovačkoj što je ipak slaba liga, Poljska liga nije puno bolja, Grčka liga je dosta dobra ali Aris gdje igra Jahić je ipak slab. a što se tiće Sarajeva par igraća je otišlo u Rusiju, Mirvić u Belgiju, ako se ko sjeća Alena Bašića on je otišao u Njemačku 2. ligu (koja je nije mongo slabija od SLovačke 1.) i Pehlića koji otišao u Kaunas, ali je i to bezvez tim i liga. dakle ocjena je da idu u bezveze lige i timove.
Upravo tako. Liga nam je k.ta, timovi isto samo se reprezentacija u zadnje vrijeme ko malo digla ali u njoj ima 1% igraca iz ove lige. I ko je onda lud da uzima igrace iz ove lige i vodi ih u lige petice? Normalno je da ce ici u te manje i slabije lige pa ako sta pokazu onda mogu dalje i bolje.

Mirza Mesic je otisao iz Slobode u Nant i nije se nesto naigrao.
Alen Skoro iz Sarajeva u Marseille i jos manje se pokazao.
Said Huseinovic iz Slobode u Werder i tu je odigrao sasvim malo da bi onda otisao na posudbu u Kajzer.
Mirko Hrgovic je iz Sirokog otisao u Wolfsburg. Isprva je cesce nastupao, no, promjenom trenera je poceo sjediti na klupi i tribinama. Nakon toga odlazi u Hajduk.

Ne mogu se sjetiti ni jednog vise koji je otisao direkt u neki jaci tim ..
karanana

#824 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by karanana »

El_comadante wrote:za mene je nebitno koji je igrač ćiju školu prošao nego koji ga je klub afirmisao. ako čemo pošteno Đeku su napravili Teplice i Plišek a ne Željo. po mom mišljenju više Vladavić Željin igrač jer je igrao u istom i otišao vani. a i iz Želje i Sarajeva, ako čemo pošteno, igraći idu ili u ljeve lige ili ljeve timove. dakle Vladavić je u Slovačkoj što je ipak slaba liga, Poljska liga nije puno bolja, Grčka liga je dosta dobra ali Aris gdje igra Jahić je ipak slab. a što se tiće Sarajeva par igraća je otišlo u Rusiju, Mirvić u Belgiju, ako se ko sjeća Alena Bašića on je otišao u Njemačku 2. ligu (koja je nije mongo slabija od SLovačke 1.) i Pehlića koji otišao u Kaunas, ali je i to bezvez tim i liga. dakle ocjena je da idu u bezveze lige i timove.
a po cemu je vladavic zeljin a ne velezov igrac? u zelji je bio par sezona kao vec afirmisan igrac i solidan igrac za pojam nase lige, dok je sa velezom krenuo od juniora do prvog tima gdje je vec i stekao afirmaciju dobrog igraca.

po meni je jedino sloboda katapultirala igraca koji je direktno iz slobode otiso u werder. eh to se zove izbacivanje igraca. samo nisam siguran ni valja li ovo jer mi se cini da ce se huseinovic utopiti u velikom moru. trebo je mozda prvo malo plivat na modracu pa onda skakat u okean.
W0rtHEX

#825 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by W0rtHEX »

dino84 wrote:Nemoguce je sa njima raspravljati,ali samo onako na oko,prividno.Ma pojedose se...Da titulu uzmu,mislim da bi opet vise o nama pricali,evo vecerasnja prica je najbolji dokaz.O svemu se ovdje moze razglabati,ali porediti omladinske skole Zelje i Sarajeva i koliko je igraca koji klub izbacio poslije rata je smijesno.

Zanemarimo Vladavica,Murata i Besliju.Ostaju Dzeko za kojeg ce se na ljeto otimati pola Evrope,Stilic koji je proglasen u prvoj sezoni vec u Lechu najboljim stranim igracem u Poljskoj i kojem ce naredna stanica sigurno biti Bundes liga,zatim Jahic koji ce uskoro sigurno zamijeniti Aris,a naravno da ce mu reprezentacija biti odskocna daska za naredni klub.Druga stvar je sto mi imamo idiote i lopove u Upravi i sto je vecina Dzeku zvala kloc jer nas mentalitet trazi sve odmah i preko noci,ali ti igraci su prosli kompletnu Zeljinu skolu i sve selekcije Zelje.I to je ono sto je fakat.
Sto se tice Torpeda,iskreno se nadam da ce od malog Pandze biti nesto,cisto zbog reprezentacije,dobrih igraca nam uvijek treba,dok npr. od Handzica nikad nece biti nista jer lik ne zna hodati...Kapu skidam samo Dzemi Berberovicu,dok ste sa Skorom malo je reci presmijesni.Za Marseille se slikao za klupski kalendar,u Olimpiji i Servettu ne znam da li je polusezonu sastavio u komadu,u Rijeci je bio dobar dok ga nisu povrede nacele.Pa da valja majka mu stara dogurao bi do nekog kluba gdje bi bio konstantan,a da taj klub nije Rijeka.Pa da valja valjda se ne bi vracao u Sarajevo u naponu karijere i u najboljim godinama.Jesu ga pratile povrede i pehovi,svakog mi je igraca zao kad se povrijedi pa cak i Gatussa,ali fakat ste presmijesni.Pravite od lika Maradonu,lik je ekstratalentovan i to niko ne spori,samo sto su mu je inostrana karijera do sada bila odron.

Jest,tresu nam se gace od Skore Alena,koji ce nakon polusezone u Varteks ili Jagieloniju ili kako li vec...Do novog povratka na Hadison u ko zna kojoj sezoni.

p.s.Primijetio sam da ima ljudi koji vrijedjaju Ivicu Osima,predlazem hitan pregled kod doktora.Ozbiljan sam maksimalno.
Svaka cast za post.
Locked