Valentin Inzko ALL ABOUT

Post Reply

Valentin Inzko zvani:

Poll ended at 08/07/2009 14:16

Bros
0
No votes
stahor
1
4%
snicla
1
4%
dzekna
2
8%
Sahbaz
4
17%
Hepek
5
21%
EU_GEN PRINCIP
4
17%
Vazda gazda
0
No votes
HVucko
0
No votes
KVISKO
7
29%

Total votes: 24

Socijalista

#801 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by Socijalista »

Nemojmo se mi previse zavaravati, sve je moguce trenutno, sta ja znam nekako mi kasne. Mogli su barem reci da nisu dosli do zakljucaka nikakvih, jer su najavili da ce se danas izjasniti o tome. Mislim da su Ameri stisnuli.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#802 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by pici »

A možda se Incko negdje zaroštiljo.....vid dana i noĆi za raHatluka a ne neke odluke :shock: :bih:
palermo

#803 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by palermo »

pici wrote:A možda se Incko negdje zaroštiljo.....vid dana i noĆi za raHatluka a ne neke odluke :shock: :bih:
:thumbup: a ne mere mahmuran odluke donositi.................i meni se čini to najrealnim :D

ma bit će šta će biti......da mi je samo malo virnuti tamo gdje se donose odluke :D
homar

#804 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by homar »

Dosta su ozbiljne stvari, i pored sve šale, moramo se uozbiljiti. Građani koji su odbranili BiH, sada nema u miru ko da ih predvodi napredku i demokratiji.

Ja sam ubijeđen da ako se građani sami ne organizuju i ne poduzmu adekvatne mjere, neće nas zaštiti ni međunarodna zajednica, ni Klempo, ni Lepi, ni Zlaja...

Sva ova klapa se "snašla" i lešinare na žrtvama zločina i genocida. Malo je oštra ova konstatacija, ali ja sam u to ubijeđen, ko preživi pričat će.
palermo

#805 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by palermo »

homar wrote:Dosta su ozbiljne stvari, i pored sve šale, moramo se uozbiljiti. Građani koji su odbranili BiH, sada nema u miru ko da ih predvodi napredku i demokratiji.

Ja sam ubijeđen da ako se građani sami ne organizuju i ne poduzmu adekvatne mjere, neće nas zaštiti ni međunarodna zajednica, ni Klempo, ni Lepi, ni Zlaja...

Sva ova klapa se "snašla" i lešinare na žrtvama zločina i genocida. Malo je oštra ova konstatacija, ali ja sam u to ubijeđen, ko preživi pričat će.
ma moramo se šaliti, koliko god bila ozbiljna situacija, sposbnost da se šališ ti zapravo i pokazuje da si svjestan ozbiljnosti situacije.
A za ovo drugo se ja ne brinem, ako gore nabrojani ne budu smjeli ili znali, izronit će neko drugi da predvodi.........neko za koga još nismo ni čuli, al haj da ne slutimo potrebu..........
1gorstak

#806 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

homar wrote:Ja sam ubijeđen da ako se građani sami ne organizuju i ne poduzmu adekvatne mjere, neće nas zaštiti ni međunarodna zajednica, ni Klempo, ni Lepi, ni Zlaja...
Treba biti spreman i na tu opciju, ali te pripreme treba vrsiti u skladu s postojecim zakonima. Ne treba puno mudrosti za polaganje lovackog ispita, a da bi se dobilo dozvolu za karabin s optikom. Google nam daje detaljan satelitski snimak znacajnog dijela bosanskohercegovacke teritorije, a ko bi da se uzivo upoznaje s terenom, tu su planinarski izleti.

Naravno, ne treba poduzimati nista na svoju ruku. Sve dok cetnicki faktor postuje zakone, trebamo ih postovati i mi koji volimo BiH. Kada oni pogaze mirovni sporazum, lako ce biti prodati auto, ako se vec nema gotovine za automatsku na crnom trzistu.
dallton

#807 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by dallton »

evo malo informacija za pocetak: americkim drzavljanima radnicima ambasade u sarajevu na visim pozicijma zabranjen je izlaz i kontakt s javnoscu tokom ovog vikenda i u vec ucrtane u kalendar dane u narednih nekoliko mjeseci...

dodijeva politika ide na tri aduta:
a) ono sto izgleda kao nezainteresiranost amerika za desavanja ("imaju preceg posla")
b) otvorena podrska koju su dobili iz nekoliko evropskih zemalja - konacno da pravi igraci iza dode pokazu svoje karte...medjunarodni konsenzus u vezi BIh je poceo da se lomi
c) prividna razjedinjenost bosanskih politicara...

u korist dodi i njegovim lobistima u briselu i washingtonu je isao suljo tihic kao nikad ranije sa svojim "sprudjenjem" - to je bio glavni adut protiv ukljucenja amera i zadrzavanja privida "jedinstvene mz u bih"....namjerno ili ne (to ne znam) tihic je napravio losu stvar, a odmah zatim i super dobru stvar jer je izveo na cistac evropske zemlje koje imaju posebne interese u BiH - ko god je mislio da dodo ovo sam radi je naivan ...dodo i haveri se drze gornjih aduta, i bice neprijatno iznenadjeni kad se pokaze da adut a) i c) nisu tacni, a da adut b) nije dovoljan da se provede ono sto oni zele...

da potvrdim tacnost svojih zlatnih kasika od ranije - ako se sjecate napisao sam da ce nakon tihiceve pobjede na kongresu sda doci do radikalizacije - evo ispostavilo se tacno...sad jos jedna zlatna kasika - bit ce jos jedna ili dvije jake diplomatske akcije u BiH, i na moje iznenadjenje incko bi mogao biti prva kolateralna zrtva u tim akcijama (ako vec i nije) ...ako to ne uspije (a ja mislim da sigurno nece uspjeti), jedno jutro cete se probuditi i samo dobiti kratku izjavu za stampu iz amerike "usa podrzava teritorijalni integritet BIh", nakon toga nece biti puno vremena za snalazenje, pa ko bude spreman bude, ko ne bude ko mu je kriv ....dva upozorenja su vec upucena, jedno bajdenovo, drugo zadnjeg politickog predstavnika u izjavi od cini mi se jucer...

i da ne zaboravim ono sto ja mislim da je najpametnije ciniti sad trenutno u ocekivanju neumitnog: sva prebacivanja nadleznosti na drzavu treba zaboraviti i na hold do daljnjeg...drzati se federacije ko pjan plota, jer za razliku od pca federacija ima legitimitet i legalitet da u slucaju problema nastavi medjunarodno-pravno postojanje BiH sa svim sto s tim ide...sve dalje reforme koje mz budu gurala sad treba odbijati, dok svi ne izadju na vidjelo i ne pokazu svoje karte, ali u potpunosti i do kraja...procitajte komsiceve izjave od zadnjih par dana i sto bi rekli latini "sapientis sat" (pametnom dosta).
Last edited by dallton on 19/06/2009 22:40, edited 1 time in total.
Hunkar

#808 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by Hunkar »

@dallton: nadati se. odlicna analiza, no meni je samo tu tihi najlabaviji ... ali ima da vidimo ... :sax:
Socijalista

#809 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by Socijalista »

pa dalltone gdje si ja otvaram silne price, a tebe nigdje :D
Hunkar

#810 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by Hunkar »

Socijalista wrote:pa dalltone gdje si ja otvaram silne price, a tebe nigdje :D
ma bio na sluzbenom putu :D
dallton

#811 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by dallton »

objasnjenje sluzbenog puta je na temi "desavanja u srbiji" pa procitajte :D
dallton

#812 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by dallton »

zoom66 wrote:
dallton wrote:objasnjenje sluzbenog puta je na temi "desavanja u srbiji" pa procitajte :D
o mashala, vidi ti njega, povratak otpisanog :D
sta ces morao sam kopati u banovicima, zasluzeno :D
hercegovac_pravi

#813 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by hercegovac_pravi »

dallton wrote:objasnjenje sluzbenog puta je na temi "desavanja u srbiji" pa procitajte :D
U svakom slucaju odlicna analiza. Ja pokusavam i slomih se objasnjavajuci ali izgleda da ne baratam linguistikom tako dobro kao ti. U svakom slucaju dobro dosao nazad. prijatno
Socijalista

#814 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by Socijalista »

dallton, pazi se jos malo cete neki htjeti "ozeniti" ovdje :D :thumbup:
dallton

#815 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by dallton »

kakvi zabushavo, samo srce ruke i lopata :D
homar

#816 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by homar »

Ako se ubrzo "nešto ne dogodi", što će stvari u BiH vratiti na normalni kolosjek, u šta ja ne vjerujem, jedino rješenje je u rukama građana i ta opcija je tu, pitanje je ko će građane organizirati, najvjerovatnije neke neformalne interesne grupe. Političari sada čuvaju svoje dupe, kao što su radili i 92.godine.
ekvivalent

#817 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by ekvivalent »

Hunkar wrote:@dallton: nadati se. odlicna analiza, no meni je samo tu tihi najlabaviji ... ali ima da vidimo ... :sax:
bojim se da je dalton upravu
kazem bojim se jer cemo najvjerovatnije u ponedeljak,najkasnije utorak na naslovnici avaza imati
"incko podnio ostavku"
poslije toga ide kontrolisani haos u americkoj reziji
nekako se u tajming uklapaju price o borackim protestima,i indikativno je da su sve boracke organizacije prvi put jedinstvene pred generelani protest
znaci svi ce biti na jednom mjestu,bjesni ljuti ogorceni
samo malo pametnog artikulisanja tog bjesa moze te iste ptsp-ovce okrenuti ka starom neprijatelju
a neprijatelj ce ici na varijantu secesije osokoljen nejedinstvom europe i losim procjenama
i onda jebi ga cirkus
ili druga varijanta
incko poteze bonske ovlasti,i mrcvarenje se nastavlja
no malo vjerovatno
balkan do 2012 mora biti spreman za ulazak u eu u paketu,a to na ovaj nacin nece biti moguce
dallton

#818 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by dallton »

ekvivalent wrote:
Hunkar wrote:@dallton: nadati se. odlicna analiza, no meni je samo tu tihi najlabaviji ... ali ima da vidimo ... :sax:
bojim se da je dalton upravu
kazem bojim se jer cemo najvjerovatnije u ponedeljak,najkasnije utorak na naslovnici avaza imati
"incko podnio ostavku"
poslije toga ide kontrolisani haos u americkoj reziji
nekako se u tajming uklapaju price o borackim protestima,i indikativno je da su sve boracke organizacije prvi put jedinstvene pred generelani protest
znaci svi ce biti na jednom mjestu,bjesni ljuti ogorceni
samo malo pametnog artikulisanja tog bjesa moze te iste ptsp-ovce okrenuti ka starom neprijatelju
a neprijatelj ce ici na varijantu secesije osokoljen nejedinstvom europe i losim procjenama
i onda jebi ga cirkus
ili druga varijanta
incko poteze bonske ovlasti,i mrcvarenje se nastavlja
no malo vjerovatno
balkan do 2012 mora biti spreman za ulazak u eu u paketu,a to na ovaj nacin nece biti moguce

pa svi se spremaju na sve strane za moguci belaj ...ko sad ne bude spreman za svaku opciju i brzu akciju, osudice i sebe i svoju djecu na zivot u vjecitoj sirotinji i neljudskom mrcvarenju bez kraja...sto reko @pici garonja i borilacke vjestine, druge nema...
Socijalista

#819 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by Socijalista »

Hajde malo da smirimo strasti, neda mi se sjediti cijelu noc pred kompom. Vjerovatno se i sad nesto pregovara tamo iza zatvorenih vrata, malo mi je icudno sto se niko od politicara ne oglasava na danasnja "ne zbivanja". Molim da me neko demantira ako nisam u pravu.
dallton

#820 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by dallton »

Socijalista wrote:Hajde malo da smirimo strasti, neda mi se sjediti cijelu noc pred kompom. Vjerovatno se i sad nesto pregovara tamo iza zatvorenih vrata, malo mi je icudno sto se niko od politicara ne oglasava na danasnja "ne zbivanja". Molim da me neko demantira ako nisam u pravu.
pregovori su zavrseni, al je duga noc
hercegovac_pravi

#821 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by hercegovac_pravi »

dallton wrote:
Socijalista wrote:Hajde malo da smirimo strasti, neda mi se sjediti cijelu noc pred kompom. Vjerovatno se i sad nesto pregovara tamo iza zatvorenih vrata, malo mi je icudno sto se niko od politicara ne oglasava na danasnja "ne zbivanja". Molim da me neko demantira ako nisam u pravu.
pregovori su zavrseni, al je duga noc
Nazalost nece izdobrit. I ja polako gubim nadu....ali hebiga ...sta je tu je.
trofej

#822 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by trofej »

Najnoviji hvalospjevi u tonu da će Valentin Insko sa Bonskim instrumentima samo produbiti krizu u BiH i insistiranje na političkom rješenju je žal evropskih oltardžija za nacističkofašističkim vremenima. Nema političkog rješenja dok se nacističkofašistički amaneti u BiH definitivno ne poraze, a izgleda da je jedini način da do toga dođe radikalno produbljivanje bosanskohercegovačkog političkog bezdana i bezdanice. I to upravo pod patronatom OUN i EU, koje su i najodgovornije za taj politički bezdan i bezdanicu u BiH, ali i sve globalniju moć haosa.

Za razliku od njegovih koalicionih uzdanica, Miloradu Dodiku je najmanje bila potrebna politička histerija. Naprotiv, bio je na dobrom putu da BiH šapatom padne. Međutim, njegova sklonost i drugim vrstama kriminala, te promjena administracije u USA tjera ga u onu vrstu histerije koja će, po svemu sudeći, svrstati Milorada Dodika među najjače generatore evropske budućnosti BiH.
Socijalista

#823 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by Socijalista »

Sad se lome koplja oko toga, kako ce ko sta izjaviti, mislim da je linija Sarajevo-Banjaluka-Mostar na nivou. Kako reci narodu stra ili prekosutra nesto...nesto hmm :shock:
dallton

#824 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by dallton »

trofej wrote:Najnoviji hvalospjevi u tonu da će Valentin Insko sa Bonskim instrumentima samo produbiti krizu u BiH i insistiranje na političkom rješenju je žal evropskih oltardžija za nacističkofašističkim vremenima. Nema političkog rješenja dok se nacističkofašistički amaneti u BiH definitivno ne poraze, a izgleda da je jedini način da do toga dođe radikalno produbljivanje bosanskohercegovačkog političkog bezdana i bezdanice. I to upravo pod patronatom OUN i EU, koje su i najodgovornije za taj politički bezdan i bezdanicu u BiH, ali i sve globalniju moć haosa.

Za razliku od njegovih koalicionih uzdanica, Miloradu Dodiku je najmanje bila potrebna politička histerija. Naprotiv, bio je na dobrom putu da BiH šapatom padne. Međutim, njegova sklonost i drugim vrstama kriminala, te promjena administracije u USA tjera ga u onu vrstu histerije koja će, po svemu sudeći, svrstati Milorada Dodika među najjače generatore evropske budućnosti BiH.
fino receno, ja to odavno pricam...dodo nam je ucinio uslugu da valja, jest da skupo kosta svo ovo mrcvarenje, al nece biti uzalud..
pravi dusmani bih nisu ni dodo ni srbi u bosni, nego pojedini krugovi u evropi i jos zivuci u srbiji koji sjede i smisljaju svoje planove - al plan se oteo kontroli, i zato smo sad tu gdje jesmo....kakva banja luka, kakvo sarajevo - svi su oni samo frontmeni za tudje interese
homar

#825 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by homar »

Bojim se da u tim pregovorima i dalje Dodik vodi glavnu riječ, njegove plaćeničke lobističke grupe po SAD, EU i srbijanska politika. Zavaravamo se mi da će neko u našu korist raditi džabe, nismo ponudili protivusluge, nismo ponudili pare, nemamo džokera u rukavu... imamo marginalnog Tihića i narcisoidnog Silajdžića i Lagundžiju, svi oni su odavno u ofsajdu, a ne vide.
Post Reply