mozda se pokvario pa ceka slep sluzbu ili bihamk, a ako nije psovao sam mu sve redom za svaki slucaj.
"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
vnm
#801 Re: "Majstori" parkiranja
danas oko 17h po najvecoj guzvi, na raskrsnici kod hitne na socijalnom, lola sa starim mercedesom fino kao na tvojoj slici stao pola na taj dio predvidjen za prelazak pjesaka a guzica mu viri u traci i sav sretan upalio sva 4 i ceka nekoga.
mozda se pokvario pa ceka slep sluzbu ili bihamk, a ako nije psovao sam mu sve redom za svaki slucaj.
- respo
#802 Re: "Majstori" parkiranja
ma upravu je krusty samo po dzepu i to je to
ovo 40 maraka kazna je premalo trebaju nama kazne za parkiranje minimalno 100 maraka pa da vidimo kako bi se ponasali
p.s. najgori su mi ovi sva 4 zmigavca a stane na sred ceste
debili jedni misle da ako ih upale nestaju sa ceste
a sto moras kruziti provlacit se to oni ne kontaju jos kad ih pogledas gledaju te kao da si ti kriv ne oni
zato im ja redovno saspem sve na kamaru i to da cuju po mogucnosti
ovo 40 maraka kazna je premalo trebaju nama kazne za parkiranje minimalno 100 maraka pa da vidimo kako bi se ponasali
p.s. najgori su mi ovi sva 4 zmigavca a stane na sred ceste
debili jedni misle da ako ih upale nestaju sa ceste
a sto moras kruziti provlacit se to oni ne kontaju jos kad ih pogledas gledaju te kao da si ti kriv ne oni
zato im ja redovno saspem sve na kamaru i to da cuju po mogucnosti
- Qler
#803 Re: "Majstori" parkiranja
pa dobro, kad upali sva 4 znaci da je blizu i da nece dugo, mislm bar bi tako trebalo. Ja znam cesto negdje stati, ali to je 2min najvise, jer mi se ne isplati davati 2-3KM za tih 5 minuta. I naravno, trudim se da nekako stanem da najmanje smetam jer i sam se nerviram kad se neko na sred ceste nacali...
- Control panel
#804 Re: "Majstori" parkiranja
jao kako me nerviraju oni sto parkiraju na koji minut ispred DM na grbavici kod pijace. zauzmu desnu traku koja vodi desno prema sopingu i napravi se takva guzva da oni koji hoce da idu pravo ne mogu jer su tu se nakamarala auta koja trebaju desno a radi se o traci koja vodi pravo prema pijaci. ta trakja je zazueza od auta jkoja trebaju da skrenu desno prema sopingu a traka koja stvarno skrece desno zauzeta je od onih koji su usli u DM da nesto kupe.
nikad nisam vidio policiju da intervenise.
nadam se da ste skontali sta sam htio reci.
i jos kad kupe to sto su htjeli uvaljuju se da ih poustimo
ma mrš.
i jos kad kupe to sto su htjeli uvaljuju se da ih poustimo
- Control panel
#805 Re: "Majstori" parkiranja
gledam sa prozora pauk dize auto sa parkinga, vjerovatno nije paltio, a preko puta auto parkirano na trotoaru i ne dize njega nego ovoga sto je uredno parkiran i nikome ne smeta, ali nije platio. ja nam drzave.
- respo
#806 Re: "Majstori" parkiranja
ali ajde kad se neko skloni da ne smeta ili minimalno smetaQler wrote:pa dobro, kad upali sva 4 znaci da je blizu i da nece dugo, mislm bar bi tako trebalo. Ja znam cesto negdje stati, ali to je 2min najvise, jer mi se ne isplati davati 2-3KM za tih 5 minuta. I naravno, trudim se da nekako stanem da najmanje smetam jer i sam se nerviram kad se neko na sred ceste nacali...
ali sve vise pacijenata stane na sredinu ceste kao da je njegova i ceka i ceka i ceka prodje i po 10 minuta a on u autu ili je izasao negdje nesto i nema ga
u tome je problem nije problem u onima koji stanu na minut dva jer naravno svako mora nekad nesto brzo uraditi al ovi drugi su katastrofa
a kad su u saobracaju kao da nemaju zmigavce nikako
daj brate zmigavac pustit cu te uvijek
-
Raton el Perez
- respo
- Control panel
- Skyfox
#810 Re: "Majstori" parkiranja
a sve neke dame i gospoda i uopste ne zure vec polako obave kupovinuControl panel wrote:jao kako me nerviraju oni sto parkiraju na koji minut ispred DM na grbavici kod pijace. zauzmu desnu traku koja vodi desno prema sopingu i napravi se takva guzva da oni koji hoce da idu pravo ne mogu jer su tu se nakamarala auta koja trebaju desno a radi se o traci koja vodi pravo prema pijaci. ta trakja je zazueza od auta jkoja trebaju da skrenu desno prema sopingu a traka koja stvarno skrece desno zauzeta je od onih koji su usli u DM da nesto kupe.
i jos kad kupe to sto su htjeli uvaljuju se da ih poustimoma mrš.
-
maxell_sarajevo
-
maxell_sarajevo
#812 Re: "Majstori" parkiranja
Ova alfa seljacina iz federalne uprave za inspekcije poslove i danas ostavio auto na nepropisan nacin

- Control panel
#813 Re: "Majstori" parkiranja
ma nije on seljačina to ti se samo čini.maxell_sarajevo wrote:Ova alfa seljacina iz federalne uprave za inspekcije poslove i danas ostavio auto na nepropisan nacin![]()
mislim da su od onih guzonja ili velikih glavesina gori ovi mali misevi koji dobiju neki mali komadic vlasti i vaznosti pa se njihova bahatost ne moze nicim mjeriti.
gdje mu jes ada sef pa da ga kazni i opali po dzepu za ovako parkiranje. to u ovoj drzavi necemo za dugo cekati, kao ni to da je policija isto ucesnik u saobracaju kao i svi mi i da za njih i slicne slizbe vaze isti propisi, zakoni i pravila ponasanja u saobracaju.
-
krusty
#814 Re: "Majstori" parkiranja
dovoljno je i 40 KM, ali kad bi ih policija pisala svaki dan... pogotovo ove koji imaju svoja "rezervisana" mjesta u parkovima i pjesackim zonama itd ...respo wrote:ma upravu je krusty samo po dzepu i to je to
nije problem u visini kazne nego u ucestalosti kaznjavanja
ja mogu stati jednom npr na neki trotoar i platiti 40 KM a onaj ko tu mjesecima svaki dan parkira ce platiti mozda 2 kazne ... e to je problem onda ja ispadoh budala
- Skyfox
#815 Re: "Majstori" parkiranja

klasika
guzva al ne za sve
- respo
-
Cafe Camargue
#817 Re: "Majstori" parkiranja
ja na ovoj slici vidim PET nepropisno parkiranih vozila
ne vidim da je označen parking, tako da je i pežo diskutabilan. ovaj s golfom je očito preskočio školu parkiranja, al opet ne ometa saobraćaj.
a šta ćemo sa ovom trojicom na trotoaru?
- respo
#818 Re: "Majstori" parkiranja
kako ne ometa kad se iza ovaj mora provlaciti da ga ne bi zakacio jer je prije ovog gore lik stao tako da mu je guzica bila na ulici skoroCafe Camargue wrote: ja na ovoj slici vidim PET nepropisno parkiranih vozila
ne vidim da je označen parking, tako da je i pežo diskutabilan. ovaj s golfom je očito preskočio školu parkiranja, al opet ne ometa saobraćaj.
a šta ćemo sa ovom trojicom na trotoaru?
nije da je diskutabilan nego je i on parkiran tamo gdje je zabrana parkiranja
u ovoj ulici je znak postavljen prije mozda 3-4 godine do tada je bio slobodan parking sa ove strane gdje su golf i pezo je normalno parkirano bez ikakvog prekrsaja
ali ako je vec jedna strana "pretvorena" u parking (kao sto je i bila ranije) onda se parkiraj kako treba
btw ne mora uvijek biti oznaceno mjesto da bi bio parking ovo se naravno odnosi na jednosmjerne ulice kao sto je mehmeda spahe naprimjer (pocetak ulice)
rekoh da su ti na trotoaru posebna prica
- sheilak
#819 Re: "Majstori" parkiranja
Kad smo vec kod parkiranja - kako rijesiti problem " gospode " koja se parkira na trotoarima? Npr., na Mojmilu ( iako znam da je slicno i u drugim dijelovima grada ) - nemoguce je kretati se, osim direktno ulicom, a istovremeno se moraju izbjegavati i vozila koja nekad ne mare je li dvosmjerna ili jednosmjerna ulica. Ne znam da li to policija vidi, tj. znam da vidi, ali nije mi jasno zasto ne reagiraju.
Jos nesto. Posto ja nemam vozacku dozvolu, molila bih ako mi neko moze razjasniti da li su se vozaci duzni zaustaviti na pjesackom prijelazu ako pjesaci cekaju ili ipak pjesaci moraju sacekati da sva vozila prodju. Govorim o pjesackom prijelazu na Mojmilu prema sportskoj dvorani koji nema semafor. Ja mislim da se vozaci moraju zaustaviti, ali to je vrlo rijetka pojava, tako da su pjesaci primorani na duze cekanje kako bi presli ulicu.
Inace, mislim da je u Sarajevu vecinom sve podredjeno (sebicnim)vozacima- biti pjesak u SA je prava agonija.
Jos nesto. Posto ja nemam vozacku dozvolu, molila bih ako mi neko moze razjasniti da li su se vozaci duzni zaustaviti na pjesackom prijelazu ako pjesaci cekaju ili ipak pjesaci moraju sacekati da sva vozila prodju. Govorim o pjesackom prijelazu na Mojmilu prema sportskoj dvorani koji nema semafor. Ja mislim da se vozaci moraju zaustaviti, ali to je vrlo rijetka pojava, tako da su pjesaci primorani na duze cekanje kako bi presli ulicu.
Inace, mislim da je u Sarajevu vecinom sve podredjeno (sebicnim)vozacima- biti pjesak u SA je prava agonija.
-
theTruePath
#820 Re: "Majstori" parkiranja
Nemam jos vozacku dozvolu ,,najgori dio je nauciti parkirati...auu ,necu ja to nikada uspjeti

-
duboka_misao
#821 Re: "Majstori" parkiranja
buduci `majstor` parkiranjatheTruePath wrote:Nemam jos vozacku dozvolu ,,najgori dio je nauciti parkirati...auu ,necu ja to nikada uspjeti![]()
- sheilak
#822 Re: "Majstori" parkiranja
@kakavdanakneiskustvu
Hvala.
I meni je nekako logicno da se zaustave na pjesackom, ali, naravno, samo se rijetki toga drze.
I
Hvala.
I meni je nekako logicno da se zaustave na pjesackom, ali, naravno, samo se rijetki toga drze.
I
- kurty
#823 Re: "Majstori" parkiranja
no sikiriki... samo polako... ako nisi siguran da li ga mozes parkirati na neko mjesto...nadjen neko na kojem mislis da mozes i to je to...theTruePath wrote:Nemam jos vozacku dozvolu ,,najgori dio je nauciti parkirati...auu ,necu ja to nikada uspjeti![]()
Po meni...nije bruka ne znati kako parkirati... Vidjao sam ljude koji se po 10 puta "popravljaju"...ali se propisno parkiraju...
Veca je bruka misliti da znas pa ga parkirti na pjesacki, na trotuar, da ti pola auta viri, da mu cosak viri...
- WizzMerlin
#824 Re: "Majstori" parkiranja
logika mrtva, (ako te neko od raje ili iz familije ne nauci), naime u novim propisima za obuku, bocno parkiranje je nekako, chudom, ZABORAVLJENO, pa ga mange iz raznih auto skola smatraju neobaveznim, koja sminkatheTruePath wrote:Nemam jos vozacku dozvolu ,,najgori dio je nauciti parkirati...auu ,necu ja to nikada uspjeti![]()
zamislite samo, koliko nas majstora parkiranja ocekuje u skoroj buducnosti??? prelijepo
- respo
#825 Re: "Majstori" parkiranja
zato jer i ti isti policajci parkiraju na trotoar pa im je to normalno psim u slucajevima kad zafali kazni pa pisu a sutra opet ista pricakakavdanakneiskustvu wrote:sheilak wrote:Kad smo vec kod parkiranja - kako rijesiti problem " gospode " koja se parkira na trotoarima? Npr., na Mojmilu ( iako znam da je slicno i u drugim dijelovima grada ) - nemoguce je kretati se, osim direktno ulicom, a istovremeno se moraju izbjegavati i vozila koja nekad ne mare je li dvosmjerna ili jednosmjerna ulica. Ne znam da li to policija vidi, tj. znam da vidi, ali nije mi jasno zasto ne reagiraju.
ni meni nije jasno zašto policija u slučajevima parkiranja na trotoaru i to onda kad neko parkira auto na trotoar tako da pješaci ne mogu hodati trotoarom ne zareda pa svima podijeli prekršajne naloge.
koliko ja zna,vozač je dužan zaustaviti se ako pješak pokaže namjeru da pređe ulicu
vozac je duzan stati ako pjesak zakoraci na cestu kod nas samo sto se pjesaci ne gaze dok nvec u hr cim krenes nisi ni spustio nogu ljudi koce staju da prodjes