Najbolji restoran u Sarajevu
-
sarajevsko_pivo
#801 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Nasa hrana je stvarno bezveze! Doveo drugove iz Bugarske I Turske u Sarajevu I najvise ih razocaralo nasa hrana.
U nasoj kuhinji se uopce ne koriste zacini. Samo sol, biber I otrov od Vegete...
Meni rekli kao da je dobra hrana kod Dzulgine(tako nesta) na Barscarsiji. Mozda su pizze dobre, ali sve ostalo bezveze!
A fiskalni racun I ne jednom restoranu ne dobijes,
U nasoj kuhinji se uopce ne koriste zacini. Samo sol, biber I otrov od Vegete...
Meni rekli kao da je dobra hrana kod Dzulgine(tako nesta) na Barscarsiji. Mozda su pizze dobre, ali sve ostalo bezveze!
A fiskalni racun I ne jednom restoranu ne dobijes,
- General_Jackson
#802 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ma ja drži se ti pilećih fileta, sve to ostalo je fujhape wrote:E jebi ga pretjera ga i ti sada. Znaci papak sam ako ne jedem zabe?General_Jackson wrote:Što je najžalosnije većina ti to ne bi jela ni džaba, al´ hajde to je baš luksuz, nego neke namirnice koje su još do rata bile pa hajde da kažemo normala, poput patke, guske, zeca, konjetine, [b[žabe[/b], ribe i morskih plodova (njih začudo ima u izobilju i danas) ja se šokiram kada vidim koliko ljudi u mom okruženju to nikada nije ni probalo, pa mnogi ni janjetinu neće da jedu, samo smrdljiva piletina, koju da znaju koji je otrov (osim ako nije domaća) ne bi ni u ludilu jeli.rumenige_brajtner wrote: svi bi kavijara i tartufa za 3 marke
Konjetina je pravo kiselo meso, takodjer fuj. Jednom probao, nikad vise.
-
Sunculish
#803 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Među boljim restoranima u gradu je i Sedef, nisu fensi, nisu preskupi ali im je klopa super ukusna. 
-
razonoda
#804 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
hape wrote:E jebi ga pretjera ga i ti sada. Znaci papak sam ako ne jedem zabe?General_Jackson wrote:Što je najžalosnije većina ti to ne bi jela ni džaba, al´ hajde to je baš luksuz, nego neke namirnice koje su još do rata bile pa hajde da kažemo normala, poput patke, guske, zeca, konjetine, [b[žabe[/b], ribe i morskih plodova (njih začudo ima u izobilju i danas) ja se šokiram kada vidim koliko ljudi u mom okruženju to nikada nije ni probalo, pa mnogi ni janjetinu neće da jedu, samo smrdljiva piletina, koju da znaju koji je otrov (osim ako nije domaća) ne bi ni u ludilu jeli.rumenige_brajtner wrote: svi bi kavijara i tartufa za 3 marke
Konjetina je pravo kiselo meso, takodjer fuj. Jednom probao, nikad vise.
Horse meat has a slightly sweet taste reminiscent of a combination of beef and venison.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#805 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Najbolji tatar biftek sam pojela baš od konjskog mesa. U Beogradu.
-
Shon Phon
#806 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Samo da se kratko osvrnem na sendvicare, pa prije par godina je u Sarajevu postojala sendvicara gdje ste sami mogli birati sastojke za svoj sendvic, i zamislite, brzo se zatvorila... 
- DaffyDuck
#807 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Vikler? Jel bilo otvoreno citav mjesec?Shon Phon wrote:Samo da se kratko osvrnem na sendvicare, pa prije par godina je u Sarajevu postojala sendvicara gdje ste sami mogli birati sastojke za svoj sendvic, i zamislite, brzo se zatvorila...
- JanuaryJones
#808 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Gdje je to bilo?DaffyDuck wrote:Vikler? Jel bilo otvoreno citav mjesec?Shon Phon wrote:Samo da se kratko osvrnem na sendvicare, pa prije par godina je u Sarajevu postojala sendvicara gdje ste sami mogli birati sastojke za svoj sendvic, i zamislite, brzo se zatvorila...
- DaffyDuck
#809 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Na mjestu sadasnjeg central kafea u Branilaca Sarajeva. Onaj cosak preko puta cafe-a ORT. Tada su otvorili za SFF, 2008 ili 09 cini mi se. I tada za vrijeme SFF-a je cesto bilo sve rasprodano... Kako su brzo otvorili, tako su brzo i zatvorili...
- hape
#810 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
.
Last edited by hape on 08/08/2015 23:31, edited 1 time in total.
- hape
#811 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Probao sam drug, meni kiselo bilo. Do cega je bilo ne znam.razonoda wrote:
![]()
Horse meat has a slightly sweet taste reminiscent of a combination of beef and venison.
General_Jackson, kakva crna piletina bolan ne bio? Gdje sam to napisao majke ti? Izvini, ali zabe spominjati ovdje je cisto preseravanje. Gdje si gurman, nisam te prepoznao?!
Janjetina i teletina meni zakon. Ako ti zabu volis, super. O ukusima se ne raspravlja.
- Ned071
#812 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Odoh i ja u taj vapiano... Kakva je ono prevara... Smijesno
- General_Jackson
#813 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Hajde da pokušamo da se ne svađamo, zašto bi to bilo pr... spominjati žabe?hape wrote:
Probao sam drug, meni kiselo bilo. Do cega je bilo ne znam.
General_Jackson, kakva crna piletina bolan ne bio? Gdje sam to napisao majke ti? Izvini, ali zabe spominjati ovdje je cisto preseravanje. Gdje si gurman, nisam te prepoznao?!
Janjetina i teletina meni zakon. Ako ti zabu volis, super. O ukusima se ne raspravlja.
- rumenige_brajtner
#814 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
daj koji argument? šta je prevara, konkretno?Ned071 wrote:Odoh i ja u taj vapiano... Kakva je ono prevara... Smijesno
-
Shon Phon
#815 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Sad se sjetih da je i prije Viklera bila sendvicara u jednom od onih prostora preko puta Narodnog pozorista, i ona je nudila razne priloge, da sam biras sastojke, ni njoj nije bio dug vijek...
- JanuaryJones
#816 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Što opet dovodi do zaključka da našem narodu treba samo i isljučivo servirati, ništa slobodan izbor/eksperimentisanjeShon Phon wrote:Sad se sjetih da je i prije Viklera bila sendvicara u jednom od onih prostora preko puta Narodnog pozorista, i ona je nudila razne priloge, da sam biras sastojke, ni njoj nije bio dug vijek...
- Ned071
#817 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
U konkurenciji za najgoru picu koju sam jeo. A mogu svasta svarit...rumenige_brajtner wrote:daj koji argument? šta je prevara, konkretno?Ned071 wrote:Odoh i ja u taj vapiano... Kakva je ono prevara... Smijesno
- musicman80
#818 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ned071 wrote:Odoh i ja u taj vapiano... Kakva je ono prevara... Smijesno
Moje misljenje je da je Vapiano odlican Italijanski fast food restoran. Sve po propisu spremljeno, lijep ambijent, slatka ponuda isto i vise nego dobra. E sada, druga je stvar sto vecina ljudi kod nas zeli da za 5 KM dobije ogromne porcije i uz to jedno pola kile hljeba pa da se "napuca". Za takve sigurno Vapiano nije, i njima bih preporucio Casper i druge fast food-ove. Inace, sto se Sarajeva tice, ne postoji neki ekskluzivan restoran, pri tome ne mislim na cijene vec na pravu gastronomsku ponudu koja bi odgovarala jednom dobrom restoranu. Kod nas svi restorani sluze manje vise fast food hranu, samo malo ljepse prezentovanu na tanjiru, a cijene su kao da se radi o nekom bas ekskluzivnom restoranu.
- rumenige_brajtner
#819 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
čini mi se da si ti prvi koji je nešto negativno napisao o hrani u tom restoranu, zato sam te i pitao. ja dosad nisam imao negativnih iskustava, jedina zamjerka na taj restoran su cijene koje su previsoke za koncept u kojem sam ideš po hranu.Ned071 wrote:
U konkurenciji za najgoru picu koju sam jeo. A mogu svasta svarit...
- Ned071
#820 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Cijene ne komentarisem. Pica je fakat losa...
- General_Jackson
#821 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ovo je odlično rečeno, nažalost u potpunosti se slažem.musicman80 wrote:Ned071 wrote:Odoh i ja u taj vapiano... Kakva je ono prevara... Smijesno
Moje misljenje je da je Vapiano odlican Italijanski fast food restoran. Sve po propisu spremljeno, lijep ambijent, slatka ponuda isto i vise nego dobra. E sada, druga je stvar sto vecina ljudi kod nas zeli da za 5 KM dobije ogromne porcije i uz to jedno pola kile hljeba pa da se "napuca". Za takve sigurno Vapiano nije, i njima bih preporucio Casper i druge fast food-ove. Inace, sto se Sarajeva tice, ne postoji neki ekskluzivan restoran, pri tome ne mislim na cijene vec na pravu gastronomsku ponudu koja bi odgovarala jednom dobrom restoranu. Kod nas svi restorani sluze manje vise fast food hranu, samo malo ljepse prezentovanu na tanjiru, a cijene su kao da se radi o nekom bas ekskluzivnom restoranu.
- rumenige_brajtner
#822 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
e, ako vam je u restoranu Luka fast-food ponuda, ja ću sam pojest njihov dnevni menu 
a ni u 4 sobe gs nije fast food, ne znam što kenjate ba. ok, slažem se da je većina restorana halaša, al da su svi, nisu brate
a ni u 4 sobe gs nije fast food, ne znam što kenjate ba. ok, slažem se da je većina restorana halaša, al da su svi, nisu brate
- General_Jackson
#823 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Je li znaš ti normalno i civilizovano komunicirati? ako ne znaš bolje nemoj nikako!rumenige_brajtner wrote:e, ako vam je u restoranu Luka fast-food ponuda, ja ću sam pojest njihov dnevni menu
- rumenige_brajtner
#824 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
što si osjetljiv ba, koji ti je?General_Jackson wrote:Je li znaš ti normalno i civilizovano komunicirati? ako ne znaš bolje nemoj nikako!rumenige_brajtner wrote:e, ako vam je u restoranu Luka fast-food ponuda, ja ću sam pojest njihov dnevni menu
- vjesticanametli
#825 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
pica im je fuuuujNed071 wrote:Cijene ne komentarisem. Pica je fakat losa...