Avio kompanije all about

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
FaceOff

#801 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by FaceOff »

Znas ti Koshpa dobro o cemu mi pricamo. Meni je zaista tuzno da nacionalne kompanije Crne Gore, Makedonije, pa i Kosoca imaju daleko bolju web prezentaciju nego BH Airlines.
Opet ponavljam web stranica je prvi kontakt putnika i kompanije, a da budem iskren ja bih, da ne znam kako stvari stoje, sudeći po web prezentaciji BH Airlines izbjegavao u sirokom luku. Ne vjerujem da je redizajn stranice pretjerano velika investicija.

http://www.flyksa.com/index.php?en=1&id=1
http://www.mat.com.mk/
http://www.montenegroairlines.com/
jefferson

#802 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

FaceOff wrote:Znas ti Koshpa dobro o cemu mi pricamo. Meni je zaista tuzno da nacionalne kompanije Crne Gore, Makedonije, pa i Kosoca imaju daleko bolju web prezentaciju nego BH Airlines.
Opet ponavljam web stranica je prvi kontakt putnika i kompanije, a da budem iskren ja bih, da ne znam kako stvari stoje, sudeći po web prezentaciji BH Airlines izbjegavao u sirokom luku. Ne vjerujem da je redizajn stranice pretjerano velika investicija.

http://www.flyksa.com/index.php?en=1&id=1
http://www.mat.com.mk/
http://www.montenegroairlines.com/
S obzirom da je Nedzad Brankovic ocito out sa mjesta premijera, mislim da u duhu tradicije BH Airlines treba da dobije njega kao diektora.
Web stranica je samo odraz stanja i rukovodstva firme!
Ridjobrki

#803 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Ridjobrki »

OK, ok, a je li bi meni neko ko je imao posla sa ovim...
Flight payment and ticket
1,596.00 SEK total for all travellers
Payment 1,596.00 SEK I will call you with payment details

... znao reći šta mi je činiti? :-D
Agadafi

#804 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Agadafi »

Ridjobrki wrote:OK, ok, a je li bi meni neko ko je imao posla sa ovim...

Pa cekaj dok te neko nazove. Mislim tu ti to pise. Ako nemozes da cekas, nazovi nekog u BH Airlines i pitaj kako da platis karte :)

Online prodaja

tel: ++ 387 33 703 857
e-mail: [email protected]
united bosnae

#805 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by united bosnae »

Koshpa wrote:

Image

Ja koliko vidim na web stranici je na samoj sredini opcija za rezervaciju karata a ne negdje tamo :run:
Koshpa molim te otidji na sljedece dvije Web stranice
JAT: http://www.jat.com/
CROATIA: http://www.croatiaairlines.com/
i usporedi "homepages" tih dviju stranica sa stranicom kompanije BH Airlines-a (necu ni da spominjem KLM, NWA, British Air itd).
Primjetis li ikakvu razliku???
Kao odgovor na tvoju konstataciju "Ja koliko vidim na web stranici je na samoj sredini opcija za rezervaciju karata a ne negdje tamo " samo cu reci da ono sto nama generalno fali je stil i funkcionalnost. Link sa glavne stranice mozda treba da vodi na "Misiju", "Uvodnu Rijec" ili "Upravu" (ko jos stavlja takve gluposti na svoju stranicu) ali prva stranica je stranica na kojoj se rezervisu karte jer to je u 99.9% slucajeva razlog zbog kojeg je neko i posjetio tu stranicu. Na kraju krajeva to je i razlog sto ta stranica postoji.
Vec sam ranije ukazao na dodatne ne tako male i zanemarljive propuste:
1. Link za ucitavanje stranice na engleskom jeziku ne radi
2. Prilikom prvog ucitavanja na stranicu, korisnik treba da ima opciju da izabere jezik. Pored engleskog dodati i njemacki, ruski i turski.
3. Baza podataka hotela koji se mogu rezervisati preko stranice je vise nego mala (2 hotela, "Hecco" i "Old Town") bez ikakvih detaljnijih informacija o samim hotelima.

Fotoart, kompanija koja je dizajnirala i kreirala datu stranicu ocito koristi isti ili slican sablon za sve Web stranice koje radi, te stoga i Web stranica nacionalne zracne kompanije BH Airlines neodoljivo lici na web stranicu Ministarstva pravde BiH, koju je takodjer Fotoart "dizajnirao". Pogledati:
Ministarstvo Pravde: http://www.mpr.gov.ba/bs/
DITA - Deterdzenti: http://www.dita.ba/
BH Airlines: http://www.bhairlines.ba/bs/
Sabloni koje Fotoart koristi su karakteristicni i mogu se naci jeftino na Internetu. To je okvir zaglavlja koji ja na samom vrhu stranice i tri uspravna okvira koja idu citavom duzinom stranice. Ovakav dizajn je savrsen za kompanije tipa Dita Deterdzenti ili Lijanovici gdje samo izmjenis sliku u zagljavlju i umjesto kutije sa deterdzentom stavis kobasicu. Naravno izmjenis boju i dodas par animacija na zadatu temu uz obavezni tekst (misija, upravo i sl.). I eto je savrsena stranica koja daje osnovne informacije o kompaniji, cime se bavi i njenim prodajnim mjestima.
Web stanica nacionalne zracne kompanije mora biti slozenija, funkcionalnija, i dizajnirana u skladu sa standarnima te industrije. Ja jos nisam naisao na internetu sablone za kreiranje web stranica avio kompanija. Na zalost, iz prezentiranih radova kompanije Fotoart, nisam bas siguran da je ta kompanija u stanju napraviti nesto kvalitetno sto bi zadovoljilo potrebe BH Airlines-a i njenih potencijalih musterija.
Last edited by united bosnae on 27/05/2009 07:51, edited 1 time in total.
jefferson

#806 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

Agadafi wrote:

Pa cekaj dok te neko nazove. Mislim tu ti to pise. Ako nemozes da cekas, nazovi nekog u BH Airlines i pitaj kako da platis karte :)

Online prodaja

tel: ++ 387 33 703 857
e-mail: [email protected]
A sta ako ga niko ne nazove???

Ovo je tragikomedija u najmanju ruku!
Koshpa

#807 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

a zasto mislis da ga nece niko nazvat? Zasto mislis da nece dobiti povratni E mail sa potvrdom rezervacije ? Mislis da mu se vec nije neko javio u vezi toga ??

Opet palamudis iz Cemerike nije li te vise stid pisat negativne stvari o BIH

Dodji brate pa nam sredi drzavu kad si tako pametan i imas viziju ostavi se vise B&H Airlinesa i svih ostalih BH proizvoda, imas Obamu i njime se bavi.
Koshpa

#808 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

United upravu si za sve ovo gore napisano, al opet treba gledati neke stvari i iz drugog ugla. Ja znam da je web najbolja stvar za bilo koju kompaniju iz bilo koje branse, al opet ima tu stvari u koje se nebi ja mjesao jer postoje ljudi koji su valjda skolovani za to i rade na tim mjestima u firmi koja se bave tim problemom, ja sam samo htijeo ukazati da ima opcija za rezervaciju karata. U vise navrata sam skretao paznju ljudima koji su odgovorni za te poslove, a dobijao sam uvijek isti odgovor. NEMA SE PARA za izvedbu bolje, tj unamljivanje neke druge agencije koja bi sigurno dizajnirala bolju web stranicu od postojece. Sto se tice prevoda na neki drugi strani jezik u ovom slucaju engleski, ja koliko sam upoznat da se radi na tome odavno, a dokle je stiglo i samo pokazuje ali sta je tu je.
Agadafi

#809 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Agadafi »

Koshpa wrote:a zasto mislis da ga nece niko nazvat? Zasto mislis da nece dobiti povratni E mail sa potvrdom rezervacije ? Mislis da mu se vec nije neko javio u vezi toga ??

Dodji brate pa nam sredi drzavu kad si tako pametan i imas viziju ostavi se vise B&H Airlinesa i svih ostalih BH proizvoda, imas Obamu i njime se bavi.
@Koshpa, Mnogi ovdi zele da pomognu B&H Airlines, tako da kritika ima uvjek, samo sto neko kritikuje zato sto hoce da pomogne, a neko kritikuje da bi nekog uvrijedio. Bilo bi lijepo da BHA uzme sugestije u obzir, jer ovo je gratis konsultacija, moja kompanije placa hiljadama da bi him neko reko sta nevalja i kako popravit.

Ja sam prije par godina vec nesta uradio za BHA, i nisam naplatio, niti sam htio ikakvu kompenzaciju, zato sto sam htio da pomognem firmi. Ja vjerujem da ima dosta raje ovdi koji zele to isto uradit, jedino sto bi vi trebali uradit je saslusat nas i uzet ideje i kritike u obzir.
Bosanac sa dna kace

#810 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Bosanac sa dna kace »

Agadafi wrote:
Koshpa wrote:a zasto mislis da ga nece niko nazvat? Zasto mislis da nece dobiti povratni E mail sa potvrdom rezervacije ? Mislis da mu se vec nije neko javio u vezi toga ??

@Koshpa, Mnogi ovdi zele da pomognu B&H Airlines, tako da kritika ima uvjek, samo sto neko kritikuje zato sto hoce da pomogne, a neko kritikuje da bi nekog uvrijedio. Bilo bi lijepo da BHA uzme sugestije u obzir, jer ovo je gratis konsultacija, moja kompanije placa hiljadama da bi him neko reko sta nevalja i kako popravit.

Ja sam prije par godina vec nesta uradio za BHA, i nisam naplatio, niti sam htio ikakvu kompenzaciju, zato sto sam htio da pomognem firmi. Ja vjerujem da ima dosta raje ovdi koji zele to isto uradit, jedino sto bi vi trebali uradit je saslusat nas i uzet ideje i kritike u obzir.
vjeruj mi da nakon par pokusaja leta sa BHairlinesom, gdje su pokazali sav svoj brezobrazluk bilo mi je doslo da placem :-? :( tako mi je bilo krivo u pocetku sto svoje pare dajem nekoj drugoj kompaniji, al vise nije :zzzz:
Koshpa

#811 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

Agadafi wrote:

Nisam ja rekao da imam ista protiv bilo kakve kritike sto pozitivne sto negativne,vjeruj da je dosta kritika upalilo sa ovog foruma sto se tice nekih desavanja u BHA i ja sam svjestan toga i ispred BHA se zahvaljujem svima na tome. Vjeruj da sve ovdje sto se kaze a mislim da je dobra stvar za BHA ja to prenesem nadleznim, jer mislim da sam jedini na ovom forumu iz BHA koji je aktivan. Al ovaj Jafferson se tako natakario na BHA i ne popusta. RAzumijem covjeka i potpuno svatam al nek popusti malo. Borimo se ko ludi za trziste a niste ni svjesni tj jeste koliko smo mi mali u svemu.
ins

#812 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ins »

Foto Art spada medju najskuplje u bransi, znaci nije problem novca, vec ih treba natjerati da urade posao kako valja.

Ako stavite pod obavezno da uposleni u BHA moraju sami preko interneta rezervisati svoej karte, onda sam siguran da ce u vrlo kratkom roku i taj segment biti unaprijedjen.
Ridjobrki

#813 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Ridjobrki »

jefferson wrote:

A sta ako ga niko ne nazove???

Ovo je tragikomedija u najmanju ruku!
Jefferson, nemoj moja pitanja koristiti za svoja palamuđenja. Ja sam sinoć u 11 rezervirao let i odmah došao ovdje da postavimn pitanje jer sam nestrpljiv da dobijem potvrdu. Ja sam nepovjerljiv kad mi neko kaže "nazvaću te" (možda loša iskustva sa dobrim trebama :-D ). Odgovor i upute sam dobio u roku od sat vremena zahvaljujući jednom dobrom čovjeku koji voli svoju zemlju i svoju firmu i koji je koristan i meni i sebi i svojoj porodici i firmi i zemlji i ja mu se javno zahvaljujem i želim njegovoj firmi napredak i rast na zadovoljstvo svih nas kojima će tako putovanje avionom postati pristupačnije i lakše.

Ako si ti iz nekog razloga nadrkan na BHA ja nisam: mojoj curi su THY i BHA omogućili direktan let iz Göteborga za Sarajevo za svega 300 KM u oba pravca! Jeftinije od autobusa (1600 SEK naspram 1800 SEK)! Hvala i svaka čast. Ako će me nazvati radi plaćanja neka me nazovu ili ću ja zvati njih i sve će biti ok. Ne bude li doći ću ovamo i prenijeti loše iskustvo na ovaj javni forum. Čuj tragikomedija... Ja tu ne vidim niti elemente tragedije niti elemente komedije, a valjda ja znam bolje šta se meni dešava.

I karta je rezervisana online, e-ticket je u pitanju, još samo da se odradi to momentalno plaćanje i sve super. Sretan sam što mogu pozdraviti neki napredak u ovoj zemlji koji ja kao njen građanin direktno osjećam. Možda je stranica nepregledna, pa šta??? Progres je nezaustavljiv, prigovarali mi ili ne ona će se morati mijenjati. Opcije rezervacije nisu na prvoj strani, pa šta??? Šta je jedan klik mišem više u poređenju sa kartom za Göteborg za 300 KM bez presjedanja po Zagrebima, Münchenima i Frankfurtima, halo baaaa???

Bravo, BH Airlines i samo ovako nastavite!!! Napredak nije posao od jedne hefte, a pomaci su više nego očigledni!
:bih: :bih: :bih:
alen_zenica

#814 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by alen_zenica »

ako je za instabul karta 49 eura koliko je tu jos aeodromskih taksi ....
ins

#815 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ins »

Ridjobrki,

Jefferson zna sta je bolje za tebe! :lol: :lol: :lol:
jefferson

#816 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

Nisam ja rekao da imam ista protiv bilo kakve kritike sto pozitivne sto negativne,vjeruj da je dosta kritika upalilo sa ovog foruma sto se tice nekih desavanja u BHA i ja sam svjestan toga i ispred BHA se zahvaljujem svima na tome. Vjeruj da sve ovdje sto se kaze a mislim da je dobra stvar za BHA ja to prenesem nadleznim, jer mislim da sam jedini na ovom forumu iz BHA koji je aktivan. Al ovaj Jafferson se tako natakario na BHA i ne popusta. RAzumijem covjeka i potpuno svatam al nek popusti malo. Borimo se ko ludi za trziste a niste ni svjesni tj jeste koliko smo mi mali u svemu.
Ne kontam uopste popustiti!
Znas sto? Zato sto se svi zalazemo za pravnu drzavu a onda kada dodje do toga da nesto uradimo za pravnu drzavu onda dodje ona: "Od ponedjeljka pravna drzava."
E pa jaro tako se ne gradi drzava!
Sto se tice pametovanja iz Cemerike, vec sam ti rekao, nastavak u drugom poluvremenu!
jefferson

#817 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

ins wrote:Ridjobrki,

Jefferson zna sta je bolje za tebe! :lol: :lol: :lol:
Narvno, sta ces!
Planiras putovanje i neko ti kaze da cete nazvati sa portvrdom, jos kaze zahvaljujuci dobrom covjeku. Ispade treba ti veza da bi rezervisao kartu u BHA!
Master.DKP

#818 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Master.DKP »

Poenta je sva licna prepucavanja i nezadovoljstva "zanemariti" na forumu koji treba da promivise pozivitvno BH Airlines, kao i dobre mogucnosti jeftinijeg i brzeg putovanja ! Naravno, BH Airlines ima jos mnogo "djecijih" bolesti ali kao sto je neko rekao gore, masa dobrih prijedloga je vec otisla direktno na adresu BH Airlines-a i jos smo i mi ti koji mogu "indirektno" da pozitivno uticemo na rad ove kompanije. Do nas je, izmedu ostalog !

Perfekta web prezentacija, na vise jezika i sa opcijom insant-placanja karata za BH Airlines bi povecala rapidno broj putnika ! Mislim da je gotovo ne moguce da skoro ijedno mijesto bude prazno da svih 9-10 linija koje ima BH Airlines samo ako budu sljedili mudru taktiku i dobar marketing.

Od 100 000 BH gradana koji zive u 4 skandinavske zemlje, vecina njih dolazi jedno ili vise puta godisnje u BiH tj preko BiH putuju i dalje u region. Samo sa Skandinavijom moze da se napravi "promet" od preko 200 000 putnika godisnje u totalu sto je tako "veliki dio kolaca" da je to nezamislivo i za mnogo vece kompanije od BH Airlines-a. Da ne spominjem atraktivnost linija prema Njemackoj i Austriji gdje ukupno ima 300 000 BH gradana.

Ako BH Airlines uspije da se "uveze" u sisteme ostalih kompanije i aerodroma koji sluze kao raskrsnice prema Americi dobijaju sigurno jos 300 000 putnika na godisnjem novou :)

Putnike kroz turizam i poslovne ljude koji imaju interesa u BiH nisam ni spomenuo a to nije mal broj ! Napratov, broj koji permanentno raste ! :bih:

Potencijal je "bolesno" velik i sada je do management-a BH Airlinesa i progresivnog i strucnog razmisljanja istih ! :) Pozelimo srecu i pamet ! :sax: :bih:

Image
ljubav_aha

#819 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

nevejrovatno,kompanija prima prijedloge forumasa,koji su doslovno banalni :lol: toliko o profesionalnosti kompanije :!:
Agadafi

#820 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Agadafi »

ljubav_aha wrote:nevejrovatno,kompanija prima prijedloge forumasa,koji su doslovno banalni :lol: toliko o profesionalnosti kompanije :!:
Neboj se, tvoja neprimaju sigurno :D

Da znas imalo o biznusu i kako vodit kompaniju, znala bi da je svaka kritika i sugestija vazna.
ljubav_aha

#821 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

Agadafi wrote:
ljubav_aha wrote:nevejrovatno,kompanija prima prijedloge forumasa,koji su doslovno banalni :lol: toliko o profesionalnosti kompanije :!:
Neboj se, tvoja neprimaju sigurno :D

Da znas imalo o biznusu i kako vodit kompaniju, znala bi da je svaka kritika i sugestija vazna.
naravno da svaka komopanija insistira na kritikama i sugestijama,ali na banalnim stvarima, NE :)
jefferson

#822 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

aha, a sta sam ja to rekao negativno o BiH? Ja konstantno govorim o tome kako je prvo zakon prekrsen (o tome ce se jos pricati, vjeruj mi).
Drugo, gdje je uknjizen avon??? Ovo pitanje postavljam s obzirom na registraciju istog! Zanemarimo boje, one su nebitne.
Zanemarimo direktora koji je tu "uhljebljen" (samo jos da Brankovic sad pozeli da dodje) ali odrzavanje web stranice je najblaze receno katastrofa. Pa jos uvijek je na web stranici kao centralni dio ponuda koja je istekla 31.03.2009!!!
Omar-SK

#823 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Omar-SK »

Pozdrav raji na forumu!

Drago mi za napredak Air Bosna-e/BH Airlines i zelim vam srecu u daljem razvijanju!

Mnogi na forumu ne znaju bitne stvari u avijacijskom poslovanju i nisu svjesni koliko je tesko doci do uspjeha, pogotovo malim kompanijama kao sto je BH Airlines medju evropskim velikanima Lufthansom, Austrianom, Scandinavian itd.

Ja kao zaposlenik Scandinavian Airlines-a bi samo mogao preporuciti svojim kolegama iz BHA da pokusaju doci do nekih ugovora sa Austrianom (Vienna), Lufthansom (Munich, Frankfurt) i Scandinavian-om (Kopenhagen, Stokholm) preko Turkish Airlines-a.
Ulozite dodatne napore, predstavite im dobre ugovore koje ce im se ciniti bolje za njih u pocetku jer vama ce to ionako biti jedina solucija za napredak.
Probajte da to isposlujete preko Turkish-ovog clanstva u ''Star Alijansi''.

Mislim da je to pocetak, ima tu jos mnogo toga...ali to za neka druga vremena. Uglavnom, pokusajte predlozeni posao napraviti do sljedeceg ljetnog reda letenja u martu 2010.

Ruku na srce, web stranica vam je katastrofa. Za male pare se sve to moze bolje odraditi, a to donosi veliki profit.
Promocija kompanije vam takodjer treba biti bolja, a i to se moze odraditi za male pare. Za nepovjerovati je koliko potencijalnih putnika bi privukli, pogotovo iz Skandinavije. Isti ti su takodjer i Scandinavian-u jako vazni putnici jer ih ima jako mnogo.

Pozdrav, Omar
burekodsira

#824 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by burekodsira »

do sad je i divlj´o austrian pa su cijene za bilo koji let bile 3-4 stoje bez i da kazes destinaciju....
BH Hadzija

#825 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by BH Hadzija »

Svaka cast BH Airlines svakim danom ima let CIRIH - SARAJEVO :bih:
Post Reply