TV Kantona Sarajevo

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
murathans

#801 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by murathans »

Butkovićka :srce: je iz Živinica, čini mi se...
karanana

#802 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by karanana »

uglavnomja wrote:
karanana wrote: a ne branim ni jednog ni drugog spomenutog. naprotiv, podrzavao sam zlatara prije koste.
:nevjerujem:

onaj zlatar sto je bio direktor kovaca??????

pa nesposobnijeg lika nema na planaeti, samo uspjesan clan stranka za skupljanje budzetskih para. ljudi su bjezali od njega da ne zaglave u zatvoru. jer on ima zaledjinu, pa nece zaglavati.
dok je bilo njega neki su se noviteti na tvsa i uvodili. sklopio je i nekakve ugovore sa turcima, mozde je i tu sta para ili programa uletilo.
evo mene

#803 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by evo mene »

Opet Zlatar glavni na Kantonu. Nogu su dobili Sulejmanović, Skenderagićka i njihovi istomišljenici. Opet slijede promjene. Dokle više???
BHF_Manijak

#804 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by BHF_Manijak »

Jesu to i tebe nogirali? Hajd ba, uvijek ima stanica tipa Behar, Igman i slicno! :lol: Ti si najbolji je l' de, jedini novinar da valja!
Hemera

#805 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by Hemera »

ja ne znam gdje je tvsa nasla ove idiote za voditelje
pa najgora televizija nekakva podrumska izdanja
na tvsa se o svemu prica na vijestima udarno osim onih koji su u KS
i inace svaka im ima poremecaj da mlati rukama ko kokoska dok sjedi
dragonz

#806 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by dragonz »

Ja imam primjedbu koja se tiče intonacije i izgovora Aida Mršića i Mušovićke.
Prvi ne zna da razlikuje Č i Ć a naglasak mu nije primjeren TV ekranu, a Mušovićka zavija i priča kroz nos.

P.S. ona karamehmedović više zvuči kao muškarac nakon pijanske.
Hemera

#807 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by Hemera »

zarifu gurdiji nije mjesto na tv-u
vješalica

#808 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by vješalica »

Eto Butković je smijenjena sa uredničke funkcije,doduše ne zbog toga što ne zna govoriti,što petlja svaku drugu riječ,već što nije pročitala saopštenje SDU u vijestima.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#809 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by pici »

Sarajmen wrote:
milojicabrzi wrote:
Sarajmen wrote:mir Zukić je visokoobrazovani novinar, i profesionalac u svom poslu. Znao je svoj posao i kao takav znao prepoznati i one uposlenike koji se svojim zalaganjem i odnosom prema profesiji odnose na ispravan način. Jednostavno, dizao standard struke i njenih vrijednih pojedinaca u ovoj TV kući. Jedan je od najobrazovanijih novinara uopšte , a najobrazovaniji je bio u ovom, po njega već bivšem radnom kolektivu. Buljubašić a naročito Sulejmanović mu nisu ni do koljena u struci. Loša kadrovska rješenja idu samo u korist poltronskim kvazinovinarima i njihovoj praksi dodvoravanja svakom onom ko im može dovesti u upit njihov radni status. Jer, osim na ovoj budzetskoj tv kući, vrlo je upitno gdje bi mogli zasnovati novi radni odnos u skladu sa svojim kvalifikacijama i radnim navikama. Da ne kažem golemin manama...

Danas imaju kašnjenje plate i sve lošije personalne odnose uposlenika . A eto, o samom programu možemo iznijeti svoje mišljenje .
Ne dijele bas mnogi tvoje misljenje...Amir Zukic je novinarski maneken, profesionalac-koliko toliko, ali prilicno narcisoidan i osvetoljubiv...

Jednostavno, on u redakciji simpatise odredjen broj osoba, koje su u povlastenom statusu, a ostali iako imaju bolji kvalitet i kvalifikacije, cesto su minimizirani...

Kao manager, ni na BHT se nije dokazao, niti se borio za status i place svojih uposlenika...naprotiv, iako su ljudi radili kao crnci u nemogucim uvjetima, nije dao progovoriti o kasnjenu placa i losem statusu...

Voli ljude koji su skloni i spremni da mu podilaze i govore kako je on najbolji, najsarmantniji i sl.
Uglavnom, lik trazi sebi funkcije i prostor, samo mu je SBiH prilicno grohnula, tako da ce se tesko naci neko ambasadorsko mjesto za njega, o cemu vec dugo sanja.

Kantonalna TV ce biti ista sa +-15% boljim ili losijim programom. To najmanje zavisi od rukovodstva, a najvise od ljudi koji rade direktno na programu, dakle, novinari i urednici, nesto nosi i tehnika, ali to je uglavnom to.
Evo, prođe dovoljno vremena od kada smo razmijenili mišljenje. Je li i dalje ostaješ pri svom ili bi ga korigovao. Ja i dalje smatram da TVSA od tada gubi na kvaliteti programa i međuljudskim odnosima unutar kuće.
poznajem vam tog topĆiĆa veoma dobro...ne da će poremeti medjuljudske odnose nego da napravi dar mar...koliko se je buso u prsa da je bio "uspješan direktor" kamernog teatra da su ga glumci nabili nogom u dupe...
murathans

#810 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by murathans »

Ne damo Amru...Žena je beton...

Novinarka Televizije Sarajevo Amra Butković smijenjena je s uredničke funkcije, a sutra će je saslušati i disciplinska komisija jer je, navodno, prošle sedmice odbila u dnevniku te televizije pročitati saopćenje SDU. Prava bura nastala je nakon te emisije, kada je i eskalirao sukob na relaciji Butković - Uprava TVSA, s direktorom Zlatkom Topčićem (SDU) na čelu.

Politički pritisak

Iako smo jučer pokušali kontaktirati s nadležnima iz TVSA, samo nam je rečeno da je "zvaničan stav Uprave postavljen na portalu". U ovoj TV kući naveli su da je problem nastao "kada je novinarka drsko i bahato odbila da prenese dio saopćenja SDU", optužujući Upravu da na nju vrši politički pritisak i favorizira tu stranku.

- SDU je posljednjih nekoliko dana bila u žiži medijskog interesiranja i zbog unutarnjih neslaganja, pa se činilo logičnim i profesionalnim objaviti zvanično saopćenje te stranke u kojem se navodi da je došlo do pomirenja. To jeste vijest koju profesionalac treba objaviti - naveli su iz Uprave, dodajući da bi isti odnos imali i prema svakoj drugoj političkoj opciji.

Međutim, Butković je jučer za "Dnevni avaz" kazala da u saopćenju nije bilo ništa zanimljivo za gledaoce te da je to isključivi razlog zašto ga nije objavila u dnevniku.

- Iz Uprave TVSA obmanjuju javnost kada kažu da se radilo o saopćenju u kojem se govorilo o "unutarstranačkom pomirenju" u SDU. Tu su navedene samo odluke o produženju kongresnih aktivnosti, datum zakazivanja sjednice Glavnog odbora, preispitivanje odluka Nadzornog odbora... Dakle, u saopćenju, jednostavno, nije bilo ništa. Za pomirenje u SDU mogli su znati samo oni koji su bliski Predsjedništvu te stranke ili nekim članovima koji su zbog te bliskosti postali članovi Uprave TVSA - rekla je Butković.

Isti odnos

Ona je, također, dodala da na TVSA nemaju sve stranke isti odnos, kako tvrde iz Uprave, jer je u avgustu samo u dnevnicima u 18.30 sati objavljeno šest informacija i jedno javljanje uživo iz SDU, a da pri tome nije objavljena nijedna informacija o aktivnostima drugih političkih opcija u Skupštini Kantona.

Uposlenicima kasne plaće

Butković odbacuje i navode Uprave o političkim pritiscima kojima je, navodno, željela isposlovati urednički status.

- Za to ne postoje nikakvi dokazi, jer, da ih ima, Uprava JP TVSA bi ih iskoristila u ovoj kampanji protiv mene. Što se tiče poslovanja i izvlačenja iz dugova i dugogodišnjih gubitaka, o čemu govore iz Uprave, najbolje mogu posvjedočiti uposlenici TVSA čija plaća već mjesecima kasni u prosjeku 20 dana - rekla je Butković.

Ja sam nakon filma Rimejka mislio da je ovaj Topčić stvarno "čovjek", obzirom šta je sve preživio na Grbavici i šta je njegov otac preživio u WW2, kada su obojica bili saslušavani zbog pogrešnog imena, pogrešnog mišljenja i odbojanja da se služi jednoj ideologiji. Sada taj isti Zlatko Topčić pred nekakav svoj "sud izvodi jednu ženu jer je se usudila iznijeti svoj stav, drugačiji od zvaničnog stava Topčićeve političke partije...

Ja tu neku bitnu razliku ne vidim...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#811 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by Truba »

vješalica wrote:Eto Butković je smijenjena sa uredničke funkcije,doduše ne zbog toga što ne zna govoriti,što petlja svaku drugu riječ,već što nije pročitala saopštenje SDU u vijestima.
pa nije 74
šta je ovo s ljudima zar nisu ništa naučili iz prošlosti
murathans

#812 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by murathans »

Black swan wrote:
vješalica wrote:Eto Butković je smijenjena sa uredničke funkcije,doduše ne zbog toga što ne zna govoriti,što petlja svaku drugu riječ,već što nije pročitala saopštenje SDU u vijestima.
pa nije 74
šta je ovo s ljudima zar nisu ništa naučili iz prošlosti
Iz vlastitog iskustava kao bivši član ES DE U i kao neko je bio na nekakvoj funkciji u toj datebogsačuva partiji mogu reći da oni ne samo da nisu u 1974., oni su u 1948. Od demokratije u toj partiji ima samo riječ u nazivu stranke. NIšta više, sve odlučuju glavonje i niko im se ne smije i ne može suprotstaviti. Onaj ko otvori usta i kaže "gospodo, vi niste u pravu, rizikuje da mu bude zabranjen ulaz u prostorije stranke, kao recimo meni..."

Dešavannja na režimskoj TVSA me ne čudi, kao što me ne čudi ništa od SDU. Čudi me Zlatko Topčić...
Shahab

#813 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by Shahab »

TV SA je režimska televizija koja služi za promociju propalih politika. SDU nije nikakva alternativa SDP-u, imaju identičan totalitarni mentalni sklop jer baštine naslijeđe i metodologiju SK BiH. U Evropi takve stranke više ne postoje, tako da se oni lažno predstavljaju proevropskim partijama. U suštini njima vlast služi isključivo kako bi partijska vrhuška uživala u komfornom životu i nezasluženim privilegijama, sve na osnovu demagogije i ubleha o poštenju i pravdi... Svi stranački aktivisti služe samo kako bi se ovi dokopali privilegija vlasti. Oni ih smatraju kao dobrovoljne robove koji vjeruju u fantaziju, odnosno utopiju...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#814 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by Truba »

mogu kako hoće ali ne mogu dokle hoće
karanana

#815 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by karanana »

jah. eto tvoji zelembaci koriste vlast za drugacije svrhe.

mada se slazem da je situacija ista u svim strankama, iako sam i sam mislio da sdu ima potencijal.
Shahab

#816 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by Shahab »

karanana wrote:jah. eto tvoji zelembaci koriste vlast za drugacije svrhe.

mada se slazem da je situacija ista u svim strankama, iako sam i sam mislio da sdu ima potencijal.
Koji moji zelembači? :?
karanana

#817 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by karanana »

pa dobro ne znam jesu li tvoja glasacka opcija, ali kontam ako nisu crvendachi onda su zelembachi.
Shahab

#818 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by Shahab »

karanana wrote:pa dobro ne znam jesu li tvoja glasacka opcija, ali kontam ako nisu crvendachi onda su zelembachi.
:D ni zelembači ni crvendači...
murathans

#819 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by murathans »

Shahab wrote:TV SA je režimska televizija koja služi za promociju propalih politika. SDU nije nikakva alternativa SDP-u, imaju identičan totalitarni mentalni sklop jer baštine naslijeđe i metodologiju SK BiH. U Evropi takve stranke više ne postoje, tako da se oni lažno predstavljaju proevropskim partijama. U suštini njima vlast služi isključivo kako bi partijska vrhuška uživala u komfornom životu i nezasluženim privilegijama, sve na osnovu demagogije i ubleha o poštenju i pravdi... Svi stranački aktivisti služe samo kako bi se ovi dokopali privilegija vlasti. Oni ih smatraju kao dobrovoljne robove koji vjeruju u fantaziju, odnosno utopiju...
Podapisujem
Hemera

#820 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by Hemera »

ne znam koja je logika izvjestavati u kantonalnim vijestima
o desavanjima u drugim kantonima i vanjskoj politici
veze sa mozgom nemaju
StupskaBitanga

#821 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by StupskaBitanga »

Nek premijera Suada Z. stavljaju u prvi plan
van helsing

#822 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by van helsing »

Al je nervozna ova Azra sto se javlja sa lica mjesta. Grana rukama kao da je ona saobracajni policajac.

Tapatalk 2
StupskaBitanga

#823 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by StupskaBitanga »

Samo sto ne poleti i ne udari gosta mikrofonom
Shahab

#824 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by Shahab »

StupskaBitanga wrote:Nek premijera Suada Z. stavljaju u prvi plan
Režimska TV Bastilja. Dok Zemaljski muzej propada, kantonalni budžet finansira dežurnu režimsku lagaonicu.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#825 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by sabina1 »

Shahab wrote: Režimska TV Bastilja. Dok Zemaljski muzej propada, kantonalni budžet finansira dežurnu režimsku lagaonicu.
Nije samo problem u "lagaonici" , problem je u previsokim troškovima.

Gotovo i ne gledam kantonalnu televiziju , jako rijetko to činim jer mi smeta neobjektivnost u informativnom programu , ostatak njihovog programa mi je potpuno nezanimljiv.
No neku večer sam gledala njihovu revijalnu popodnevnu emisiju "dobre vibracije" nekih desetak minuta.
Potpuno mi je nevjerovatno da tu emisiju vode DVIJE :shock: voditeljice , dakle dvije bruto-plaće preko leđa poreskih obveznika kantona. Nemaju ih gdje rasporediti (nemaju emisija valjda?) pa ih trpaju po dvije u emisiju čiju tematiku može sama odraditi i izvesti odlikašica iz devetog razreda osnovne škole :shock: .
Nevjerovatno je koliko smo bogata zemlja i kanton.
Last edited by sabina1 on 02/11/2013 20:40, edited 1 time in total.
Post Reply