U Sarajevu protest protiv queer festival

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
mojgrad

#801 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by mojgrad »

trinaesti wrote:
Law_and_Order wrote:Koliko znam ako se sekte ocjene kao opasne mogu se zabraniti u nekoj drzavi, pa i Bosni. S obzirom da su vehabije kao sekta vrlo opasni, treba zakonom zabraniti. Ali problem nisu samo nasi imbecilni politicari i vjerski poglavari nego narod koji iznova i iznova glasa za iste, najglasniej nacionaliste=kriminalce.
prema cijoj to ocijeni su vrlo opasni?
usput, ja znam neke ljude koji nose bradu, muslimani su a nisu vehabije. nisu ni blizu onog na sta tebe asocira ta rijec.
ima jako pametnih, obrazovanih i dobrih ljudi. ima programera, visokoobrazovanih strucnjaka.

ali kad ih mnogi od ovdje prisutnih vide: prvo sto im padne na pamet je vidi onog vehabije.

vjerovatno i za svakog feminiziranog muskarca ti isti pomisle: vidi onog pedera.

Pa meni bolan ne treba veci dokaz od toga kad vidim kako raznose sjeme mrznje medju narodima, namecu svoje bezuvjetno. Zar mi treba veci dokaz????
KoKoBilo

#802 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by KoKoBilo »

E pa eto, nek se pederi setaju gradom, nek uzvikuju svoje parole,
neka neka
mi smo demokratska drzava,
kod nas sve moze
mozda bi i mi heteroseksualci (fuj koja gadost) trebali da napravimo kakvu paradu ???

mozda ce za koju godinu da to urade i pedofili, zoofili , nekrofili ... a mi cemo da onda budemo u manjini i zaostali i primitivni jer nismo u trendu, i jer smo mi bolesni dio drustva i jos ce da nas tuku, ko zna ...

Ma moze kod nas sve, jer mi smo "demokratsko drustvo" i kod nas treba da sve prolazi a pogotovu ono sto dolazi sa "zapada", jer to je SVE dobro za nas i ne znam kako li smo do sada zivjeli bez toga, u mraku, neznanju, aj jadni mi ...

Nemamo razvijenu samokriticku svijest, vec sve uzimamo zdravo za gotovo, i ... ne mogu vise zao mi nas je odoh da se nadrogiram jer je i to cool i doslo je sa zapada
Last edited by KoKoBilo on 25/09/2008 13:41, edited 1 time in total.
weed

#803 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by weed »

delightful wrote:hladovina, hajde jos jednom ponovi pederbal zivota ti :roll:
oprostite shefe, mislio sam na manifestaciju homoseksualaca... nece se ponoviti... duboki naklon! :thumbup:
xeres

#804 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by xeres »

trinaesti wrote:
ali kad ih mnogi od ovdje prisutnih vide: prvo sto im padne na pamet je vidi onog vehabije.

vjerovatno i za svakog feminiziranog muskarca ti isti pomisle: vidi onog pedera.
ovaj grad ne trpi nista sto je van prosjeka, sto je van standarda mahale, to potvrditi mogu i razni koji su slavu stekli van ovih prostora, medju njima je i andric...
delightful

#805 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by delightful »

kokobilo, opomena pred ban. ako ti nije jasno, zbog degutantnog poredjenja.
arbosan

#806 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by arbosan »

vjesticanametli wrote:da ............ ali te bradonje nemaju mjeru i pokusavaju da nametnu svoje shvatanje islama a ne zele da se prilagode tradiciji u bih ........
zato im treba noga-trans :evil:

Ovo nije vezano za Vehabije, ali postavljam ti pitanje, ako se tradicija kosi sa Islamskim zakonom, sta treba uraditi, odbaciti taj dio Islama ili koregovati dio tradicije.

Posto mjerilo Islama kod nekih je koliko ce se napiti za Bajram, ili jeli nazvao selam ili dobar dan, ili jeli zena napravila baklavu ili halvu posto ako nije, to nije prava bosnjakinja ili muslimanka. mislim svi ti argumenti uglavnom su argumenti vecine koja poziva na tradicionalni Islam.

Nemoj pozivati na tradicionalni Islam, niti bosnjacku tradiciju, posto slike nasih nana u feredzama, ili deda u fesovima, i onaj red i kultura za zensko, nebi odgovaralo vama koji se pozivate na tradicionalni Islam.

Tradicionalni islam je vama je onaj koj se nije prakticirao, bas za vrijeme tkz. komunizma, a ono prije, je turcizam po vama, i to ne valja. a prije toga, da nepricam. Tradicionalni islam je da poljubis oca u ruku i majku u celo, da prije aksama zensko bude u kuci. Jeli to zelis..., hmmmm, ako bi rekao da zelim, onda bi bio vehabija, a ako ne, onda sam demokrata, IN, jet set,elita...itd.

Samo jos mi je ostalo da se raspitam, jeli se smije po Vehabizmu, ili tradicionalizmu da se cestita Bajram za one koje nisu postile. i sta oni bajramuju..., smije li homo na bajram namaz po tradicionalnom ili mozda po vehabijskom...

:run:
KoKoBilo

#807 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by KoKoBilo »

necu vise, samo sam rekao ono sto mi je na srcu
weed

#808 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by weed »

KoKoBilo wrote:necu vise, samo sam rekao ono sto mi je na srcu
ako ti nije u srcu tolerantnost prema homoseksualizmu - ne govori nista, jer ces fasovati bananu zbog degutantnog poredjenja i neprimjerenog postanja! :thumbup:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#809 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by hrasno38 »

trinaesti wrote:
Law_and_Order wrote:Koliko znam ako se sekte ocjene kao opasne mogu se zabraniti u nekoj drzavi, pa i Bosni. S obzirom da su vehabije kao sekta vrlo opasni, treba zakonom zabraniti. Ali problem nisu samo nasi imbecilni politicari i vjerski poglavari nego narod koji iznova i iznova glasa za iste, najglasniej nacionaliste=kriminalce.

usput, ja znam neke ljude koji nose bradu, muslimani su a nisu vehabije. nisu ni blizu onog na sta tebe asocira ta rijec.
ima jako pametnih, obrazovanih i dobrih ljudi. ima programera, visokoobrazovanih strucnjaka.

Visokoobrazovani su i Karadzic i Seselj bio i Milosevic. Bradu nose cetnici ali i popovi, bradu nose i sasvim obicni ljudi. Ali ovi zadnji ne zaustavljaju djevojcice po ulici niti svoje zene tjeraju da idu 10 metara iza njih niti nedaj boze iz pokrivaju od glave do pete iako to nigdje u svetoj knjizi ne pise. Ovi obicni priznaju ovozemaljske zakone pa se na ulici ponasaju onako kako pise na znakovima a ne kao rahmetli vehabija Barcic koji je govorio da za njega vaze samo boziji zakoni. Vehabije su mozda ne najveci ali u svakom slucaju veliki problem ove drzave ili tacnije receno polovine drzave jer u RS-u nemaju nikakvih sansi. Dakle ne oni sto imaju brade nego Vehabije, njihov pokret i njihovo poimanje zivota koje nema blage veze sa ovim podnebljem.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#810 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by pici »

Eve dosao i ja da se ukljucim u ovu raspravljot :D ...............najjaci mi je bio sinocnji brado.....pardom vehabijica kad kaze i to u mikrofon pred kamerama FTV citiram"Dosao sam da vidim ono sto je nama zabranjeno" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: jaaaaaaaaaooooooo moralista i govana a kad tuše mobitele,kompjutere i ostalu šverc robu onda je udure :D a navijaci kad se zagrle na tribinama i stisnu jedan uz drugog i pocmu pokaziva gujice i to je udure,ma bjaaaazte tamo moralisti niste ni za Čumura unjet :D :lol: :lol: :lol:
sophy

#811 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by sophy »

pokusala sam procitati sve sto je ispisano od sinoc... i moram reci par stvari:
i ja sam sinoc bila tamo, bila sam ispunjena razlicitim osjecajima... kao prvo bilo mi je drago sto od 400.000 ljudi koliko ih zivi ui sarajevu, na proteste nije izaslo vise od 70 i sto su medjunjima bili stranci i tinejdzeri... a vehabije u ovom gradu mogu biti samo stranci, i to nepozeljni zbog svega sto rade i "postuju".... dok sam ulazila bilo mi je drago sto sarajevo ipak nije toliko zatucano, mislila sam pa samo cudni umovi mogu doci da protestvuju.... a onda na izlasku preplavio me potpuno drugi osjecaj.... naime izasli smo, a grupa vehabija nas je sve vise zbijala ka ulaznim vratima i to pored mnostva policije... osjecala sam se tako bespomocno jer policija je stojala i apsolutno nije poduzimala nikakve preventivne mjere, apsolutno nista... oni stoje, prijete, udraju zene u straznjce nogom dok prolaze i policija govori ucesnicima festivala da se smire... i onda sam shvatila da sarajevo ipak oma problem.... nije moralo izaci puno oljudi na proteste, bila je tu policija za njih, ona je dosla kao reprezentacija svih onih koji su bili zgrozeni festivalom........ i jos je strasnije sto su se neke politicke partije direktno oglasile protiv festivala, cime su istovremenu rekli da onome sto se sinoc desilo..... i neka bude sram svakog sarajliju koji je prozivio opsadu i pitao se kako svijet ovo moze da dopusti, da nas ubijaju jer smo drugaciji... sarajevo je sinoc ubijlo one koji su drugaciji, svojom indiferentnoscu i svojom podrskom netolerancije, svojom nezeljom da ih zastiti, a svijet Queer festivala se pitao kako ovaj grad to moze da dopusti....
crni bombarder

#812 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by crni bombarder »

kockica_kockica wrote: i da je za Bozic bio festival ja bih imala isti stav prema fesstivalu... imaju pravo na njega.... :)

no nasle bi se opet budale koje bi nasle razlog kako kaze drekalica da se bune... :oops:
...kojeg Božića? :D

.....inače, garantujem da su bar 50% vehabija, koji su sinoć učestvovali u hajci, latentni homoseksualci!
radijator

#813 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by radijator »

neshto wrote:
hladovina wrote:Koliko god da su vehabije (huligani - zovite ih kako od hocete) krivi za ovo sto se desilo sinoc, krivi su i organizatori pederbala, jer nisu postivali bosnjake vjernike, kad im je receno da u tom terminu ne prave pederbal, jer pada u vrijeme ramazana... dakle, akcija izaziva reakciju i sudeci po datumu organizacije, organizatori su svjesno isli na to da nepomjeraju, odgadjaju pederbal - bez obzira na posljedice!

Da sumiram, da je bilo makar malo tolerancije i uvazavanja na obje strane, vjerovatno se ovo ne bi desilo... ne kazem da ne bi bilo protesta protiv pederbala, ali mozda ne bi doslo do fizickog nasilja!
zar život tokom ramazana treba obustaviti?
šta će sutra bošnjacima smetati tokom ramazana? točenje alkohola, minići, koncerti, držanje za ruku, raymond...?
halo ba, sekularna država, ima nas svakavih, vjernika, nevjernika, katolika, hindusa, pravoslavaca...

OVO JE BOSNA!!!! :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Đesi europejac nisam te prepozno.
Ovo je Sarajevo, većinski muslimanski grad. Ako nemaš poštovanja prema Ramazanu, što se buniš?
Law_and_Order

#814 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Law_and_Order »

trinaesti wrote:

Natravno imam i ja druga vehabiju,super momak. U svakoj sekti ima i finih ljudi, ali ako se sekta kao sekta oznaci kao opasna (promovisanje i govor mrznje) onda se ona zabrani bez obzira na pojedince.
Đesi europejac nisam te prepozno.
Ovo je Sarajevo, većinski muslimanski grad. Ako nemaš poštovanja prema Ramazanu, što se buniš?
Jeste vecinski je i sta sad? ili kazes da je Mile ipak u pravu bio i ovo je Teheran? ovo je sekularna drzava

Dobro rece neki lik. Prihvate evropsku konvenciju i pozivaju se na nju kad im odgovara, a kad im se ne svidja ignorisu. Pa nije konvencija svedski stol
Last edited by Law_and_Order on 25/09/2008 13:56, edited 1 time in total.
delightful

#815 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by delightful »

hladovina wrote:
KoKoBilo wrote:necu vise, samo sam rekao ono sto mi je na srcu
ako ti nije u srcu tolerantnost prema homoseksualizmu - ne govori nista, jer ces fasovati bananu zbog degutantnog poredjenja i neprimjerenog postanja! :thumbup:
e ti si upravo fasovao. bas ti hvala.
homar

#816 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by homar »

mIRCerka wrote:Meni se od sinoc ne gade vehabije...gade mi svi oni koji su okrenuli glavu od ovih desavanja.
Jer da je doslo 100 gradjana sarajeva da zaustavi vehabije, ne bi bilo tih belaja.
Oni svoje sprovode, bilo ih 5 ili 500, jer nema nikoga da ih zaustavi.
Pa i nek se desava. I nek napadnu cure u minicima. Jer ostatak grada okrece glavu...
Neko je vec napisao "osjecao sam se sigurnije okruzen cetnicima s brda"... tek sad fakat kontam ...jer dok su granate padale po gradu, niko te nije pitao ko si sta si iz koje si familije, vec su se ljudi medjusobno pomagali i pazili...sad svako samo svoju guzicu pazi...da nisu dosle vehabije, dosli bi huligani...da nisu oni, dosli bi neki peti deseti..vehabije nisu bitne u svemu ovome uopste...i stalnom pricom o vehabijama se skrece sa bitne niti u svemu ovome...MI SMO SUTILI..
Ne nismo "šutili", nego naša se mišljenja izbrišu jer se ne slažu uvijek sa tvojim mišljenjem. Dopusti da ovdje ima i ljudi koji ne razmišljaju ni glavom Mircerke, ni glavom Reisa, ni glavom Silajdžića, ni glavom Vehabija, ni glavom učesnika Q festivala... Dopusti da ima danas dosta ljudi koji imaju formiranu svoju ličnost, kojima je stalo da mu djeca odrastaju u demokratskom i moralnom društvu, da osuđuju svaki ekstremizam i nemoral, da nemogu iz svojih ubjeđenja podržati ovaj festival i zbog toga nemate pravo praviti front "ako nisi samnom ti si moj neprijatelj". Malo treba spustiti loptu.
Law_and_Order

#817 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Law_and_Order »

demokratskom i moralnom društvu
Za pocetak prvo procitaj sta podrazumijeva jedna demokratska drzava. Zabrana diskriminacije spolova. Ili ako hoces da bolje razumijes: Demokratska drzava podrazumijeva da se smiju dva muskarca ka*ati i dvije zene li*ati ako im je cejf, a ak ose tebi ne svidja zadrzi za sebe i ne diskriminiraj nikog po nikakvoj osnovi

i da jos jednom ponovim: nije Eu konvencija svedski sto pa da biras sta ti se svidja, a ostatak ignorises
Last edited by Law_and_Order on 25/09/2008 14:01, edited 1 time in total.
Cober

#818 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Cober »

Poražavajuća i sramotna je činjenica da je u našem društvu manja sramota imati ubicu ili ratnog zločinca u familiji nego nekoga ko voli isti spol.
A o nasilju nad djecom i u porodici da i ne govorim, to je skoro pa normalno.
kockica_kockica

#819 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by kockica_kockica »

crni bombarder wrote:
kockica_kockica wrote: i da je za Bozic bio festival ja bih imala isti stav prema fesstivalu... imaju pravo na njega.... :)

no nasle bi se opet budale koje bi nasle razlog kako kaze drekalica da se bune... :oops:
...kojeg Božića? :D

.....inače, garantujem da su bar 50% vehabija, koji su sinoć učestvovali u hajci, latentni homoseksualci!

onog kojeg slavim .. :D
radijator

#820 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by radijator »

Law_and_Order wrote:Jeste vecinski je i sta sad? ili kazes da je Mile ipak u pravu bio i ovo je Teheran? ovo je sekularna drzava

Dobro rece neki lik. Prihvate evropsku konvenciju i pozivaju se na nju kad im odgovara, a kad im se ne svidja ignorisu. Pa nije konvencija svedski stol
Ja govorim o poštivanju muslimana i njihovog mjeseca Ramazana. U većinski muslimanskom gradu promovisat ovaj festival za vrijeme Ramazana je ništa drugo do tjeranje inata. A ko se inati, nerjetko i fasuje.
shalaedin

#821 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by shalaedin »

sitno wrote:
shalaedin wrote: Sutra ces gledati nedo bog svoje musko dijete kako ti muskarca u kucu dovodi, a neces ga moci sprijeciti u tome jer ima uporiste u zakonu... sutra ce se moci i ozeniti tako nito neces moci sprijeciti... ako ti jedinac bude neces imati ni unuke. Tvoja moja ili bilo cija porodica u kojoj se to desi bice razorena... a ti ces sam prethoditi svojoj sramoti...
A kako ces TI SVOGA SINA SPRIJECITI? Zbog tvojih stavova nadam se da se to nece desiti, ali hipoteticki, da se tvoje dijete nadje u toj situaciji - kako bi ga sprijecio? Molim te za koncizan odgovor bez ukrasnih recenica.
Prvo dali ce se tome djetetu ne znam, znanje o tome ne pripada meni...molim boga da zatim ne bude potrebe i da se rodi hairli, u protivnom imao bih puno problema da to rijesim.
Drugo kako bih to sprijecio:
"Ozenio bih zenu sa istim nacinom razmisljanja jer dobra majka je preteca dobroj djeci, svoje bi djete naucio i poducavao, gradio mu svijest kao sto je meni moja mati, pa kada bih i citave dane proveo na ulici i cinio tada neopravdavajuce stvari grizla bi me savjest i suocavanje sa svojim greskama bi me dovelo do kajanja cesto zbog njene rijeci a cesto zbog vrijednosti kojima me je kao dijete naucila. Na kraju sam se pomirebeno vratio svemu sto sam kao dijete naucio, a ostavio sam jer sam mislio da mi svijet nudi bolje. Svaki covjek dobija temelje u kuci, ali dabi naucio razikovati dobro i zlo i dabi se uvijerio u rijeci svojih roditelja mora se druziti sa ljudima. Ako roditelji nemaju vremena za svoje dijete onda ga prepustaju na milost i nemilost ulice ili medija. Na kraju samo dobijete lose dijete i glavobolju. Za odgoj treba mudrost, znanje i prijekor... jos je tu metoda koje bi pomogle u stvaranju jedne zdrave ljudske licnosti.

Mi krecemo iz minusa, zakonom su zasticene slobode homoseksualaca, time im se dozvoljava svako ispoljavanje vlastitog misljenja i ubijedjenja bilo to javno ili tajno... ali kad smo vec u minusu mi trebamo povecati svijest gradjana o tome problemu ne diskriminacijom i nasilnickim metodama jer oni time dobijaju veci publicitet i na njih se skrece paznja i time traze i dobijaju motiv za dalje djelovanje. Sa njima treba postupati koncizno i onako kako oni nastapaju prema drugima bez kompromisa, braneci svoj stav na nacin kako to oni sami rade... pa koga nadmudri i kome narod bude na strani taj ce da pise provodi i brani ovaj ili bilo koji drugi zakon.
klixober

#822 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by klixober »

radijator wrote:
Law_and_Order wrote:Jeste vecinski je i sta sad? ili kazes da je Mile ipak u pravu bio i ovo je Teheran? ovo je sekularna drzava

Ja govorim o poštivanju muslimana i njihovog mjeseca Ramazana. U većinski muslimanskom gradu promovisat ovaj festival za vrijeme Ramazana je ništa drugo do tjeranje inata. A ko se inati, nerjetko i fasuje.
A ti bi sigurno u EU sa ovakvim stavom :-) Ovo je sekularna drzava Bosna i Hercegovina.
Loulou

#823 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Loulou »

Je li grad većinski bošnjački ili većinski muslimanski? :?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#824 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by mIRCerka »

radijator wrote:

a kako onda bilo ko moze reci nesto protiv toga sto recimo banjaluka ima svoju slavu, kad je banjaluka ionako vecinski srpski grad...
da li vi uopste citate sta pisete?
kockica_kockica

#825 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by kockica_kockica »

radijator wrote:

Jeli mislis da je Sarajevo muslimanski grad???? :shock: :shock:

Svojim festivalom ne ugrozavaju nikoga a ponajmanje prave vjernike... nisam vidjela da je iko od tih ljudi sinoc bilo cime ispoljio svoja seksualna opredjeljenja.. ljudi su imali izlozbu slika :oops: pravi vjernici su nakon iftara otisli na kaficu ili caj, prosetali, pogledali koji film prije spavanja itd... nisu isli urlat na sacicu ljudi koji su drugaciji i na jos jednu sacicu onih koji nisu drugaciji ali su dobili batine jer su se zadesili tamo...

O kakvom inatu pricas? Ovo je najavljeno prije godinu dana...

I da je u neko drugo vrijeme bilo opet bi sacica vehabija, i sacica nepismenih i ogranicenog vokabulara dosla da protestuje... :smajlikojipovraca:
Locked