Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
meme pitar

#801 Re: FK Sarajevo

Post by meme pitar »

lolo_lolo wrote:dobili smo vise nego mali za bekrica,a upravi cemo hebati majku ako ne bude pojacanja
Neznam koga dovesti?

Mislim da Sarajevo za naše uslove ima najbolji tim. Alaim,Belošević,Rizvanović,Torlak, Hošić,Maksumić,Džakmić,Ihtijarević, Škoro, Hadžić, Muminović, Avdić.
Spalević je u Olimpiku tako da uz Sarajevo iduće godine jedini koji mogu nešto napraviti su Široki i Zrinski (ako se vrati Žižović i ako se i oni ne rasprodaju. Sarajevo je jedino zadržalo čitavu ekipu iz prošle godine i samo možemo biti jači za uigranost. Nebih puno kritikovao jer stvarno nevidim igrača u našoj ligi kojeg bi volio vidjeti u Bordo bjelom dresu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#802 Re: FK Sarajevo

Post by Truba »

fini dečko wrote:
Art-Vandaley wrote:
fini dečko wrote:Ali sada ovaj dogovor sa Mamićem da Sarajevo bude filijala Dinama, pa to je degradacija kluba samo takva :x
to je dogovor lokomitive i dinama oni su filijala dinamu ali sa obzirom na reputaciju malog kluba sa koseva sasvim realno je da budete filijala dinamu...
Ovo je odlomak iz jednog razgovora:
--- SPAM ---: Postoje naznake da ste u Zagrebu sa čelnicima Dinama dogovarali još neke stvari. Konkretno, postoji opcija da Sarajevo postane jedna vrsta filijale Dinamu. O čemu se radi?

„Obavili smo sa braćom Mamić jedan zaista konstruktivan sastanak. Dogovorili smo održavanje prijateljske utakmice, kada oba kluba budu mogla to uskladiti sa svojim kalendarom. Osim toga, postoji ideja da Sarajevo postane partner Dinamu, na onaj način na koji je to, recimo Lokomotiva. U tom slučaju fudbaleri iz Dinama bi dolazili na posudbu na Koševo i naša je želja da postignemo taj oblik saradnje“.

ne bi bilo loše
2 režimska kluba :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
slucajan

#803 Re: FK Sarajevo

Post by slucajan »

meme pitar wrote:
lolo_lolo wrote:dobili smo vise nego mali za bekrica,a upravi cemo hebati majku ako ne bude pojacanja
Neznam koga dovesti?

Mislim da Sarajevo za naše uslove ima najbolji tim. Alaim,Belošević,Rizvanović,Torlak, Hošić,Maksumić,Džakmić,Ihtijarević, Škoro, Hadžić, Muminović, Avdić.
Spalević je u Olimpiku tako da uz Sarajevo iduće godine jedini koji mogu nešto napraviti su Široki i Zrinski (ako se vrati Žižović i ako se i oni ne rasprodaju. Sarajevo je jedino zadržalo čitavu ekipu iz prošle godine i samo možemo biti jači za uigranost. Nebih puno kritikovao jer stvarno nevidim igrača u našoj ligi kojeg bi volio vidjeti u Bordo bjelom dresu.
Potpuno se slažem. Možda dovesti jednog-dvojicu, prekomandovati nekoliko juniora i to je to. U našoj ligi nema nekog izbora, realno.
rado_vidjen

#804 Re: FK Sarajevo

Post by rado_vidjen »

slucajan wrote:
rado_vidjen wrote:
slucajan wrote:
Bilo kako bilo... neka se nešto dešava
desava ti se potop kluba, ako vec sam nisi shvatio

samo vi glavu u pijesak, najjaci ste...nema veze odlazak pandze, doce hosa i avdic za kilo hurmi
Sve dok vi postojite, mi mozemo biti samo losi, nikada najgori... Znam da je utopija porediti se sa najgorim, ali jbg. mi barem i to možemo... Vi čak ni to...

A sad... razligu... Pusti ti nas da grcamo u problemima, a ti lagano idi slaviti novog trenera, najveći događaj u klubu, ovog stoljeća :run:
smetam mozda? :) boli te istina hehehe

vi ste gotovi, ponavljam - gotovi! :D

mi se vracamo u vrh, a vi nastavite zivit u samoobmani.
slucajan

#805 Re: FK Sarajevo

Post by slucajan »

smetam mozda? :) boli te istina hehehe

vi ste gotovi, ponavljam - gotovi! :D

mi se vracamo u vrh, a vi nastavite zivit u samoobmani.

Ma neeee, naprotiv... iskreno, bas si ovdje rado vidjen... jer takvi kao ti su mi najdrazi :mrgreen:

uzivaj u nasoj propasti, kao i proteklih 5 godina, a mi ćemo u vašem uzdizanju, kao u proteklih 5 godina...

pa ćemo vidjeti ko će brže ka cilju ;-)

Vi ste nam postavili najniže moguće standarde, pa će nama biti mnogo teže ;-)
rado_vidjen

#806 Re: FK Sarajevo

Post by rado_vidjen »

fala ti sto me fino doceka

evo iskreno, izvinjavam se svim pitarima za izlete od neki dan - slobodno vi navratite na temu o maticnom klubu :)

akobogda , idemo zajedno na grbavicu na tekme LP
Vitamin C

#807 Re: FK Sarajevo

Post by Vitamin C »

Evropa san. :D
palermo

#808 Re: FK Sarajevo

Post by palermo »

fini dečko wrote:Ali sada ovaj dogovor sa Mamićem da Sarajevo bude filijala Dinama, pa to je degradacija kluba samo takva :x
Nisam pitar, al nešto mi stvarno krivo bi kad pročitah tu izjavu,pa jebo ga miš, je li se ikad čulo za riječ dostojanstvo, ponos, ambicija............Sarajevo filijala Dinama.....i još se time hvaliti....svašta
Cafe Camargue

#809 Re: FK Sarajevo

Post by Cafe Camargue »

treba bit realan, mi i jesmo na tom nivou da možemo maksimalno bit filijala dinamu
i to bi nam u ovom trenutku garantovalo da budemo toliko dominantni u ovoj ligi da već na polusezoni slavimo titulu
eto toliko o nama i našim rivalima iz premijer lige
palermo

#810 Re: FK Sarajevo

Post by palermo »

Cafe Camargue wrote:treba bit realan, mi i jesmo na tom nivou da možemo maksimalno bit filijala dinamu
i to bi nam u ovom trenutku garantovalo da budemo toliko dominantni u ovoj ligi da već na polusezoni slavimo titulu
eto toliko o nama i našim rivalima iz premijer lige
Onaj ko jednom pristane biti filijala uvijek će biti filijala.....to je stav koji zauzimaš, način razmišljanja,to nema veze sa trenutnim stanjem..... al eto ako vi mislite da je to ok, ko sam ja da vam kažem da ne treba biti tako
M_e_m_o

#811 Re: FK Sarajevo

Post by M_e_m_o »

Kakva ba filijala, šta vam je?
Prodali im jednog igrača, klepili pare, i šta odmah smo filijala?!
Pustite se nebuloznih izjava... ;-)
palermo

#812 Re: FK Sarajevo

Post by palermo »

M_e_m_o wrote:Kakva ba filijala, šta vam je?
Pa vaš član uprave izjavio, ta nisam ja to rekao.....
M_e_m_o

#813 Re: FK Sarajevo

Post by M_e_m_o »

palermo wrote:
Na tu sam izjavu i mislio...
palermo

#814 Re: FK Sarajevo

Post by palermo »

M_e_m_o wrote:[
Na tu sam izjavu i mislio...
Ok, ako tebi valja i meni valja
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#815 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

palermo wrote:

Taj clan uprave,a i svi ostali,ako nastave da razmisljaju podanicki u pravcu da nam je uspijeh biti necija filijala,onda mogu vec kofere pakovati.

Odgovorno ti tvrdim,dok god postoje organizovani navijaci Sarajeva,da opcija da nam klub postane filijala NEMA NISTA.

To ako im nije jasno,bit ce im jasno vrlo brzo.
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

#816 Re: FK Sarajevo

Post by since1921 »

FILIJALA SARAJEVO

pa umrijecu od smijeha jao blama
Vitamin C

#817 Re: FK Sarajevo

Post by Vitamin C »

Sarajevo ne može nikome biti filijala niti je od ikoga manje. Nikada i nikome.
Peppers

#818 Re: FK Sarajevo

Post by Peppers »

Filijala :dance: :mrgreen:
kijameta

#819 Re: FK Sarajevo

Post by kijameta »

slucajan wrote:
rado_vidjen wrote:
slucajan wrote:

Stoljeće je tek počelo... Čitavo postojimo, a vi tek nešto malo više od pola postojite, možda ponovite polufinale kupa UEFA, pardon Euroleague :mrgreen: .
Zeljeznicar je registrovan u fudbalski savez tek 1946 godine kada i Sarajevo a to sto su zeljeznicari za svoj ceif trcali po livadi prije toga,to se ne racuna.Na tu 1921 vam se dobro napisam. PRVU SLUZBENU UTAKMICU ste odigrali 1946,kada i ponos grada FK Sarajevo, klub osnovan 1946,sastavljen od najboljih igraca SASK-a i Slavije a ne od smijesnih NEREGISTROVANIH amatera zeljeznicara.
Toliko o vasoj 'starini' i lazima.
El_comadante

#821 Re: FK Sarajevo

Post by El_comadante »

meme pitar wrote:
Neznam koga dovesti?

ako smo toliko jaki kako se neplasirasmo na bolje mjesto od 4.? i kako nam nefali igrača kad nam fali napač? a zašto gledaš samo BiH zašto nedovesti nekoga sa strane? (srbija, hrvatska, slovenija, afrika...)
BocaJuniors

#822 Re: FK Sarajevo

Post by BocaJuniors »

kijameta wrote: Zeljeznicar je registrovan u fudbalski savez tek 1946 godine kada i Sarajevo a to sto su zeljeznicari za svoj ceif trcali po livadi prije toga,to se ne racuna.Na tu 1921 vam se dobro napisam. PRVU SLUZBENU UTAKMICU ste odigrali 1946,kada i ponos grada FK Sarajevo, klub osnovan 1946,sastavljen od najboljih igraca SASK-a i Slavije a ne od smijesnih NEREGISTROVANIH amatera zeljeznicara.

hahahahahha.... umalo ne oplakah i ne padoh sa stolice... shuti bolan ne bio, poklopi se... :skoljka:

iz histoije FKZ: Zeljeznicar je svoju prvu zvanicnu utakmicu odigrao 17.9.1921 god. protiv Saska i izgubio sa 5:1

joj Boze dokle je ovo doslo, kurve počele o poštenju da govore... ccccccccc....
Compact

#823 Re: FK Sarajevo

Post by Compact »

BocaJuniors wrote:
kijameta wrote: Zeljeznicar je registrovan u fudbalski savez tek 1946 godine kada i Sarajevo a to sto su zeljeznicari za svoj ceif trcali po livadi prije toga,to se ne racuna.Na tu 1921 vam se dobro napisam. PRVU SLUZBENU UTAKMICU ste odigrali 1946,kada i ponos grada FK Sarajevo, klub osnovan 1946,sastavljen od najboljih igraca SASK-a i Slavije a ne od smijesnih NEREGISTROVANIH amatera zeljeznicara.

hahahahahha.... umalo ne oplakah i ne padoh sa stolice... shuti bolan ne bio, poklopi se... :skoljka:

iz histoije FKZ: Zeljeznicar je svoju prvu zvanicnu utakmicu digrao 17.9.1921 god. protiv Saska i izgubio sa 5:1

Kada su poslije rata čuli da se pravi neki novi begovski tim, pole ekipe Željezničara od gladi je potrčala prema Koševu misleći da će ih neko primiti u ekipu!

Na prozivci trener je pitao "ko je gladan" a ovi što su pohrlili u isti glas rekoše "JA"!

Trener na to reče "MRŠ"! Na insistiranje nekolicine ljudi iz tadašnje uprave trener je ostavio troicu igrača, a ostale ispalio na staro odredište.

Ovo je istinita priča, a ne ona izmišljotina da je komunističkim dekretom pola tima selje prekomandovano u FK Sarajevo!

Uvijek ste imali problema sa jedenjem. Igraču su uvijek bili željni, čak su neki kuckali lovu pred kinom Radnik pa išli u Vardar na krompirušu.

Da ste gladni klub evo još jednog primjera iz novije istorije list "San"

Od Gladi nismo mogli ni trenirati ni igrati za Zelju!

Jounouss Diata i Boubacar Dialiba nemaju para za avionsku kartu kako bi se vratili kuci *Trener Nenad Starovlah i gazda Hajrudin Dudo su nas hranili* Ujak iz Francuske slao mi je novac da prezivim kaze Boubacar

Odlazeci celnici Zeljeznicara, poput politicara u predizbornim kampanjama, najavljuju renoviranje stadiona,gradnje tribine,osvjetljenje na Grbavici, a iqraci im gladuju. U potrazi trbuhom za kruhom,dvojica seneqalskih fudbalera prije godinu i po stiqla su na Grbavicu sa koje sada zele sto prije otici. Osamnaestogodisnji Boubacar Dialiba i 22-godisnji Diata otvorili su dusu i srce i ispricali nam svoju zaista nevjerovatnu pricu.

Razocarani smo i povrijedjeni.Nemamo para da platimo avionske karte kako bi smo otisli kuci da vidimo svoju porodicu.Igrali smo i trenirali gladni.Kada smo dolazili rekli su nam da je Zeljo pravi evropski klub a mi smo bili vise gladni neqo siti-kazu uglas dvojica fudbalera. Kada su dolazili obecavali su im kule i gradove. Menadjer je rekao da je dogovorio sa Zeljom platu od po 1500 eura.Igrali smo za 450 maraka.Niko nam nije prevodio kada smo potpisivali,mislili smo da je to nesto drugo.Tako su nam govorili.Dosli smo zaraditi da pomognemo svojim porodicama,a molili smo svoje najblize da nam salju novac da prezivimo u Sarajevu.Da nije bilo pomoci mog ujaka iz Francuske nebi smo imali sta jesti kaze Boubacar.
Zahvaljujuci treneru Nenadu Starovlahu kojeg je Uprava Zelje otjerala i Hajrudinu Dudi kod kojeg stanuju, nekako su prezivljavali.
-Starovlah i Dudo su nam davali pare,kupovali nam hranu,vodili nas po restoranima da se najedemo.Oni su pravi ljudi i dok smo zivi to im necemo zaboraviti.Jedva sam cekao da igram a kad me trener Starovlah pozvao u tim protiv Slavije,odbio sam jer skoro dva dana nisam nista jeo.Znao sam da nebi mogao izdrzati.Pred svaku utakmicu gutali smo tablete.Neki iqraci su nas zvali kuci na rucak,na veceru.Najgore je bilo za praznike, svi idu svojima a mi smo gladovali. Onda bi nas gazda Dudo odveo negdje na cevape,odveo bi nas i na Igman samo da zaboravimo na probleme.Najsretniji smo bili kada se islo u hotel, u karantin ili na gostovanja.Tada smo imali tri obroka. Inace rijetko kada smo dva puta u toku dana jeli-pricaju nam Senegalci Boubacar Dialiba i Jounouss Diata.
HAVANA

#824 Re: FK Sarajevo

Post by HAVANA »

Torpedo,psssstttt.
kijameta

#825 Re: FK Sarajevo

Post by kijameta »

BocaJuniors wrote:

iz histoije FKZ: Zeljeznicar je svoju prvu zvanicnu utakmicu odigrao 17.9.1921 god. protiv Saska i izgubio sa 5:1

Sine igrali ste prijateljske utakmice,kao sto ja igram sa rajom.Zeljeznicar NIJE BIO REGISTROVAN u nijednom fudbalskom nogometnom savezu.Ne znam kakav si sa citanjem ali procitaj monografije zeljeznicara,tamo vam to sve lijepo pise.Prva ZVANICNA-SLUZBENA utakmica zeljeznicara je odigrana 1946,kada je i zeljeznicar PRVI put REGISTROVAN u nogometnom savezu.
Mislim da bi moderatori,trebali brisati sve postove zeljeznicara na topicu Sarajeva kao i postove Sarajlija na topicu zeljeznicara,ovako se samo useravaju teme.
Locked