(kolega je inace iz provincije)
"Ja hocu da zavrsim fax u sarajevu i ovdje kupim stan..."
Ne moram ni spominjati cinjenicu da je diplomirao puno prije moje sestre i da je kupio stan (na Dobrinji)
Poenta:
Mozemo sada diskutovati o tome koliko je cijena stana gdje i da li ce ona varirati +/- 10-15% ali postoji jedna bitna cinjenica a to je da je sarajevo glavni grad drzhave,koja,jeste da svojom organizacijom lici na disneyland,ali je opet glavni grad..U glavnom gradu su univerziteti,drzhavne institucije,strana predstavnistva,jednom rjecju--->poslovi...
Da ne govorim o jako velikoj "unutarnjoj migraciji" u sarajevo i sami znamo koliko se u zadnjih par godina promjenila struktura grada (mada je to sada neka druga tema)...
I last but not least,sarajevo se,zbog svoje topografije,ne da tako lako siriti,jedina 2 pravca su Vogosca i djelom Ilidza...
(a ko bi recimo sada pristao da zhivi u Vogosci,**bi ga,nije cool)
I malo o cijenama...
Posto zhivim u kuci koju sam gradio od temelja,mogu vam reci da cete,pod uslovom da pravite kucu,jako tesko izaci ispod 1200Km po m2..cak i ako ugradjujete prozorska okna "Klj" kvalitete,plocice u kupatilima su vam ko u javnoj hali itd. Rad je jedna stavka koja i te kako povecava troskove,majstora narodski receno "irgeta" nema ispod 40-50KM dnevno,dok su zidari,elektricari izmedju 80-100KM
Tako..
Oni koji imaju pare,neka previse ne cekaju da cijene padnu,jer uvijek postoji realna opasnot da to nesto cash-a,prochardate na omiljeni "hobi" svakog bosanca i hercegovca a to je auto... nekretnina ostaje,a svaki bibi ce najkasnije za 5 godina biti gomila starog zeljeza..