Radovan Karadžić u Haagu!

Post Reply
Prozor

#801 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Prozor »

Ma kakav advokat, ne može niko pa ni najbolji advokat izvući tog koljača iz go*ana ili učiniti da ne izgleda kao lažljivac i profesionalni s*rator.......
s_bjelava

#802 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by s_bjelava »

Ne mogu da vjerujem kako smo mi, jos uvijek, naivni.
Ova budala laze, krade, otima, ubija, hvataju ga u lazi svaki put kad zine, ispituje i ponizava svjedoke koji ga se boje a mi se smijemo. Shvatite da je njegovo sudjenje vec zavrseno, presuda je vec donesena ali se mora nastaviti ovaj cirkus jer se mora ispostovati forma. Nakon sudjenja slobodanu milosevicu sve je bilo jasno, otezi dok mozes dok on jal' ne krepa jal' ga mi morali ubiti samo da se ne mora mijenjati karakter rata.
Evropa i svijet agresiju na BIH tretiraju ako gradjanski rat i tako ce i ostati, nesto najgore sto moze zadesiti jednu zemlju je nerijesen rezultat u takvom ratu i to je ono sto EU i USA pokusavaju da odrze.
Tako ce biti i sa radovanom, ja sam ubijedjen da ce ovo sudjenje zavrsiti ili njegovom iznenadnom smrcu ili presudom u kojoj nece biti kriv za genocid vec "samo" za ratni zlocin. Ako bi bio proglasen krivim za genocid onda se Dayton mora ponistiti, RS nestati, BIH ponovo biti R BIH ili bar bez entiteta a to niko, ama bas niko u svijetu nece. :x
Zato mi nije jasno zasto se smijemo ako bi trebali da placemo zbog ovoga sudjenja.
:bih:
pojedinac

#803 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by pojedinac »

s_bjelava wrote:Ne mogu da vjerujem kako smo mi, jos uvijek, naivni.
Ova budala laze, krade, otima, ubija, hvataju ga u lazi svaki put kad zine, ispituje i ponizava svjedoke koji ga se boje a mi se smijemo. Shvatite da je njegovo sudjenje vec zavrseno, presuda je vec donesena ali se mora nastaviti ovaj cirkus jer se mora ispostovati forma. Nakon sudjenja slobodanu milosevicu sve je bilo jasno, otezi dok mozes dok on jal' ne krepa jal' ga mi morali ubiti samo da se ne mora mijenjati karakter rata.
Evropa i svijet agresiju na BIH tretiraju ako gradjanski rat i tako ce i ostati, nesto najgore sto moze zadesiti jednu zemlju je nerijesen rezultat u takvom ratu i to je ono sto EU i USA pokusavaju da odrze.
Tako ce biti i sa radovanom, ja sam ubijedjen da ce ovo sudjenje zavrsiti ili njegovom iznenadnom smrcu ili presudom u kojoj nece biti kriv za genocid vec "samo" za ratni zlocin. Ako bi bio proglasen krivim za genocid onda se Dayton mora ponistiti, RS nestati, BIH ponovo biti R BIH ili bar bez entiteta a to niko, ama bas niko u svijetu nece. :x
Zato mi nije jasno zasto se smijemo ako bi trebali da placemo zbog ovoga sudjenja.

:thumbup:

Mi smo se davno predali. :(

Nisu nam bez veze 90-tih poručivali da ćemo biti poput Kurda.
jeza u ledja

#804 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by jeza u ledja »

pojedinac wrote:Ako bi bio proglasen krivim za genocid onda se Dayton mora ponistiti, RS nestati, BIH ponovo biti R BIH ili bar bez entiteta .
Kako ce se Dayton ponistitit na osnova toga sto ce Karadzic biti osudjen za genocid?
U koliko opstina treba da bude konstatovan genocid da bi se to desilo, s obzirom da je vec presudjeno da se barem u jednoj opstini desio genocid?

Ima li neko informaciju, koliko jos otprilike treba trajati Karadzicevo sudjenje, odnosno cijeli proces?
GandalfSivi

#805 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by GandalfSivi »

felipe kajetano wrote:Generlno on nije taj kalibar da se brani sam, i bolje bi mu bilo da je uzeo advokata, ovako zaista djeluje nekad jako smijesan i zbunjen...

Dobar bio i ovaj zadnji svjedok, nekakav novinar, kad ispali da "zelene beretke" nikada nisu postojale tj. da su one proizvod "srpske imaginacije" :-?
upravo ovo. On je vidio da se Seselj sam brani, pa hoce i on isto tako, jadnik. Samo razlika je u tome da je Seselj, pored toga sto je supak i ratni zlocinac, ipak jedan pravni genije za ovu budalu. A ovaj jadnik samo ispada smijesan svojim nepoznavanjem osnovnih stvari i nekom opstom zbunjenoscu.

A nema ni ko da ga savjetuje vise. Njegovi su ga zavalili i ostavili samog da zivi kao zadnji klosar koji se bavi tihovanjem (sta ima privatne armije, karafeke), isporucili ga kada im je odgovaralo, i onda krenuli sa kampanjom medju njegovim preostalim pristalicama da je bio kockar, da bi izdao svetu Srpsku za pare, bla bla. Najveci problem danas je sto medju cetnicima koji su se dizali i legavali sa parolom "svi smo mi Radovan", ovo sudjenje se uzima kao sudjenje individualnoj osobi koja nema nista sa rs-om, a ne kao sudjenje osnivacu onoga u sta se kunu. Koliko god ih covjek prezirao, ipak im mora priznati da su se ovdje vec izvukli, jer je opsti utisak da se sudi individui Radovanu Karadzicu, a ne utemeljitelju i prvom predsjedniku RS-a...
jeza u ledja

#806 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by jeza u ledja »

Meni je dovoljna Karadziceva pojava i par izgovorenih recenica da se jos jednom uvjerim da je patoloski tip.

Sama cinjenica da je on, kao takav, bio na celu RS i njen osnivac, ostace upamcena kao direktna veza te tvorevine sa patologijom pomracenog uma.

Cak i da uopste ne spominjemo ono za sta mu se sudi, te nacin na koji je proveo svoje godinje u skrivanju.
JBL

#807 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by JBL »

felipe kajetano wrote:Dobar bio i ovaj zadnji svjedok, nekakav novinar, kad ispali da "zelene beretke" nikada nisu postojale tj. da su one proizvod "srpske imaginacije" :-?
Ne petljaj.... To nije neki novinar i nije to rekao.

Bivši britanski novinar odgovorio je da u to vrijeme nije bio u Sarajevu i da ne tvrdi da "zelene beretke" nisu postojale, već da ih nije vidio.
karanana

#808 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by karanana »

ali stvarno gledati njega kako probava da se sam brani je patnja. zapetlja se, ulazi u neke bezveze diskusije sa svjedocima, nikakve povezanosti, nikakve kolotecine u pitanjima, non stop govori kako ce pobiti neke tvrdnje svjedoka, ali nece od tog biti nista.....
ko sto neko rece, sigurno je gledo seselja, ali seselj je zaista genije, posebno kada usporedimo njegovu odbranu sa karadzicevom. seselj je i prije pocetka svoga sudjenja osudjen da struhne u hagu i to ne po nalogu zrtava njegovih chetnickih jedinica, nego po nalogu beograda. presuda njemu je poznata, ali zaista gledajuci sa strane, njegova odbrana je imala puno sjajnih momenata i puno puta je svojom brilijantnoscu napravio od tuzitelja i sudija budale.
mislim da se razumijemo, i rasho je osudjen i prije nego li je ikad i sjeo za optuzenicku klupu, ali za razliku od seselja, i da nije vec osudjen, bio bi, jer mu je odbrana zaista karanana i jer nije sposoban ko shele.
nokia6170

#809 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by nokia6170 »

Ma nije Seselj nikakav genij kako neki misle...fol je u tom sto se Seselju doslovice stavlja na teret "verbalni delikt" koji se inace vrlo vrlo tesko dokazuje pred bilo kojim nezavisnim i nepristrasnim sudom sudom u svijetu, a kamoli kada su u pitanju ratni zlocini i humanitarno pravo.

A Karadzic je u mnogo nezgodnijoj situaciji za odbranu, jer je njegovo sudjenje predstavlja samo vrh piramide ranijih postupaka u kojima je utvrdjena krivicna odgovornost njegovih podredjenih i gdje su rijesene dileme u pogledu pravnih kvalifikacija dogadjaja koji su stavljani na teret Karadzicevim podredjenima, a sada i njemu samome.
felipe kajetano

#810 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by felipe kajetano »

JBL wrote:
felipe kajetano wrote:Dobar bio i ovaj zadnji svjedok, nekakav novinar, kad ispali da "zelene beretke" nikada nisu postojale tj. da su one proizvod "srpske imaginacije" :-?

Bivši britanski novinar odgovorio je da u to vrijeme nije bio u Sarajevu i da ne tvrdi da "zelene beretke" nisu postojale, već da ih nije vidio.
Rekao je tacno tako kako sam napisao, cak ga ovaj to nije ni pitao, sam je to spomenuo nicim izazvan :wink:
Jbg jos uvijek znam sta sam gledao prije 2-3 dana, zato sam to i spomenuo...savrsen primjer bespotrebne muljaze.. :-?

Seseljava sudbina ce zavisiti od politicke volje zapada, kao laik kontam da je jos uvijek dobra roba za trgovanje sa Srbijom.Ako nista dobice kaznu koja odgovara vremenu koje je tamo proveo i eto ga joPet :wink:
karanana

#811 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by karanana »

ne bih se slozio da je seselj dobra roba za trgovanje sa srbijom jer, upravo obratno, ja mislim da je srbija ta koja ga nece nazad. zapad ce poslusati srbiju tako sto ce ga osuditi na onoliko koliko ce biti dovoljno da tamo u hagu i umre.
dolazak seselja u srbiju bi izazvao veliku nestabilnost u toj zemlji, i ako je toma nikolic kao radikal bio 2-3% glasova daleko od predsjednicke funkcije, onda bi seselj bez problema mogao dobiti dovoljno glasova da postane sljedeci predsjednik srbije.
felipe kajetano

#812 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

karanana wrote:ne bih se slozio da je seselj dobra roba za trgovanje sa srbijom jer, upravo obratno, ja mislim da je srbija ta koja ga nece nazad. zapad ce poslusati srbiju tako sto ce ga osuditi na onoliko koliko ce biti dovoljno da tamo u hagu i umre.
dolazak seselja u srbiju bi izazvao veliku nestabilnost u toj zemlji, i ako je toma nikolic kao radikal bio 2-3% glasova daleko od predsjednicke funkcije, onda bi seselj bez problema mogao dobiti dovoljno glasova da postane sljedeci predsjednik srbije.
Na takvo trgovanje sam i mislio, zbog cirkusa koji pravi u Hagu mnogima je jos uvijek interesantan tako da bi njegov povratak uzdrmao mnoge u Srbiji.
JBL

#813 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by JBL »

felipe kajetano wrote:
JBL wrote:

Rekao je tacno tako kako sam napisao, cak ga ovaj to nije ni pitao, sam je to spomenuo nicim izazvan :wink:
Jbg jos uvijek znam sta sam gledao prije 2-3 dana, zato sam to i spomenuo...savrsen primjer bespotrebne muljaze.. :-?

Seseljava sudbina ce zavisiti od politicke volje zapada, kao laik kontam da je jos uvijek dobra roba za trgovanje sa Srbijom.Ako nista dobice kaznu koja odgovara vremenu koje je tamo proveo i eto ga joPet :wink:
Isto jel?

TI CITIRAS NOVINARA:
""zelene beretke" nikada nisu postojale"
NOVINAR:
"ne tvrdi da "zelene beretke" nisu postojale, već da ih nije vidio"

Uostalom citava prica je muljaza jer se ne sudi Zelenim beretkama vec dr. Dabicu.
klixober

#814 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by klixober »

s_bjelava wrote:Ne mogu da vjerujem kako smo mi, jos uvijek, naivni.
Nisam naivan,naprotiv...bijes se budi pri pomisli da je onaj kasapin umro prije presude i da je moguce da je ni ovaj ne dozivi.Mozda se i sam ubije,ili ga ubije srpska obavjestajna sluzba...kako god,na pojedine momente je Karadzic tragikomican,smijesan u svojoj ludosti.
Dozer

#815 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Dozer »

S_bjelava je sve dobro rekao.

USA i EU su od BiH napravile sto su napravile, i sada je nadrealno ocekivati da ce sami sebe pogaziti i dozvoliti da se Karadzicu presudi za genocid jer bi to automatski znacilo da se sa RS nesto mora mijenjati. A to znaci katastrofu, novu krizu na Balkanu, povampirenost Srbije, arlaukanje iz RS, blokade BiH, itd. itd.
s_bjelava

#816 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by s_bjelava »

Dozer wrote:S_bjelava je sve dobro rekao.

USA i EU su od BiH napravile sto su napravile, i sada je nadrealno ocekivati da ce sami sebe pogaziti i dozvoliti da se Karadzicu presudi za genocid jer bi to automatski znacilo da se sa RS nesto mora mijenjati. A to znaci katastrofu, novu krizu na Balkanu, povampirenost Srbije, arlaukanje iz RS, blokade BiH, itd. itd.
Nazalost tako je. Ne mogu se oteti utisku da mi nismo uradili sve sto smo mogli i trebali da to promijenimo nakon zavrsetka rata. Nasa diplomatija je potpuno zakazala, valjda zato sto je i nismo imali u onakvom kapacitetu koji nam je trebao u tom trenutku.
Rat se zavrsio, Dayton potpisan, priznata rs i mi se mirimo sa tim, nas vrli predsjednik nam ublehe baca da se nista tu nije moglo uraditi.
Ja u to ne vjerujem, politika je prvenstveno trgovina i mi nismo kapitalizirali svoj ulog.
Pola drzave nam je uzeto, da bi udovoljili Srbima, da se nisu dzabe mucili ubijajuci, paleci i ruseci a mi nismo dobili nista zauzvrat. :x
Mogli smo, siguran sam, postati Izrael u srcu Balkana, da smo znali.
Ne znam da li smo to htjeli, siguran sam da smo mogli ali nismo znali. :x
Nas mentalitet je prevladao, lopovski i minderaski, uski licni i porodicni interesi su prevladali i sada mozemo samo zaliti za takvom prilikom.
NATO je prvi puta u istoriji borbeno djelovao, nakon decenija postojanja, vise da kaze Srbima da su bas pretjerali nego da nas zastiti i na tome je trebalo graditi nasu buducu strategiju.
Danas, 15 godina poslije, mi se koprcamo u istim govnima, vode nas isti ljudi, bez ideje i sa puno oraha u dzepovima, gledamo ili ne gledamo sudjenje draganu dabicu i smijemo se njegovim "provalama" a njegova zaostavstina i nasljednik i dalje nam guraju prst u oko ali mi smo se vec navikli i ne obaziremo se puno.
Ja bih volio da dozivim da mu presude onako kako je zasluzio ali ne vjerujem da ce se to desiti, jedan od razloga smo mi i nasa glupost i nesposobnost.
Sto bi rekao birvaktile ruski politicar Milyukov u svom cuvenom govoru u ruskoj Dumi 1916 godine:
Stupidity ili treason? (Glupost ili izdaja)
jeza u ledja

#817 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by jeza u ledja »

Dozer wrote:S_bjelava je sve dobro rekao.

USA i EU su od BiH napravile sto su napravile, i sada je nadrealno ocekivati da ce sami sebe pogaziti i dozvoliti da se Karadzicu presudi za genocid jer bi to automatski znacilo da se sa RS nesto mora mijenjati.
Po kojem to automatizmu? Koja je to pravna veza izmedju suda u Hagu i medjunarodnih sporazuma?
To je suplja za naivne koju su podmetnuli bosnjacki "ukidaci entiteta".

U Hagu je vec konstatovan genocid u BiH pa ako se ne varam RS i dalje postoji.

Uostalom, previse pridajete znacaja uticaju 'Zapada' na rad suda.
@Bošnjak

#818 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by @Bošnjak »

"Najkrvavija" je ekavica dr Karadžića ! :run:
zlatiborka

#819 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by zlatiborka »

@Bošnjak wrote:"Najkrvavija" je ekavica dr Karadžića ! :run:
:thumbup:

Vidi se da mu je govor usiljen i da pazi kako ce neku rijec izgovoriti, ekavski ili ijekavski..... :lol:

....glumi srbina velikog, al' dzaba mu sve..... :x
zlatiborka

#820 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by zlatiborka »

Suđenje Radovanu Karadžiću

"Identifikovana" proteza sa Markala

Sense Tribunal

Tužilaštvo traži dozvolu da listu svedoka dopuni Almirom Begićem čiji je pokojni otac Ćamil bio vlasnik proteze za nogu zabeležene na video snimku kojim Radovan Karadžić nastoji da dokaže da je masakr na Markalama u februaru 1994. godine bio "namešten" i da je proteza "podmetnuta"

Tužilaštvo je u predmetu Radovana Karadžića zatražilo dozvolu da dopuni svoju listu svedoka i pozove Almira Begića, stanovnika Sarajeva čiji je otac Ćamil poginuo prilikom granatiranja pijace Markale 5. februara 1994. godine.

Otac svedoka je u vreme incidenta na Markalama nosio protezu umesto desne noge koju je izgubio u nesreći 1961. godine. Ta proteza je zabeležena na video snimku koji je Radovan Karadžić emitovao u uvodnoj reči kao i u unakrsnom ispitivanju Dejvida Harlanda, šefa civilnog sektora misije UN u Bosni i Hercegovini.

Prikazivanjem video snimka, Karadžić je nastojao da dokaže da je prvi incident na Markalama u februaru 1994. godine bio "namešten", da predstavlja "ratni trik bosanskih vlasti koji je vodio kažnjavanju Srba kao ratujuće strane", kao i da je jedan od primera "granatiranja sopstvenog naroda". Komentarišući video snimak prilikom svedočenja Harlanda, Karadžić je opisao stanje na pijaci Markale pre i posle eksplozije rečima "evo noge pre eksplozije koju treba tamo posejati" a potom je dodao "evo sada noge nakon navodne eksplozije, a to je zapravo proteza koju samo malopre videli".

Svedok je video snimak prvi put video 1994. godine kada je, kako je rekao, urednik televizije na Palama Risto Đogo iskoristio protezu kao "oslonac" i "ismejavao" žrtve masakra na Markalama, tvrdeći da se radi o "lutkama". Almir Begović je još tada prijavio policiji da proteza koju je video na snimku pripada njegovom ocu. Sledeći put je taj snimak video 1. marta ove godine kada ga je optuženi emitovao u uvodnoj reči.

U izjavi koju je dao tužilaštvu 15. aprila ove godine, svedok je rekao da je 5. februara 1994. godine njegov otac zajedno sa prijateljem otišao najpre na Skenderiju a potom na pijacu Markale. U to vreme, svedok je bio u zatvorenom delu tržnice. Tvrdi da je oko 13 časova čuo "snažnu eksploziju" a pola sata kasnije mu je sused rekao da je njegov otac Ćamil povređen i da je prebačen u bolnicu. Kada je svedok stigao na tu lokaciju, njegov otac je već bio mrtav. Dan ili dva nakon incidenta, Almir Begović je ponovo otišao na tržnicu kako bi preuzeo očevu protezu i druge stvari pronađene nakon eksplozije. Proteza je, navodi se u izjavi, i danas u posedu svedoka.

Po mišljenju tužilaštva, informacije koje svedok poseduje će pomoći Veću da oceni autentičnost video snimka koji je ponudio optuženi ali i da pobije njegove tvrdnje da je incident na Markalama bio "namešten". Almir Begović će, ako to veće odobri, dati iskaz u julu ove godine, kada će sudije saslušati i druga svedočenja u vezi sa masakrom na Markalama.

e-novine
S cime se gad sluzi i misli da ce mu to proci, pa on fakat nije normalan...... :mrgreen:
nokia6170

#821 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by nokia6170 »

zlatiborka wrote:
Suđenje Radovanu Karadžiću

"Identifikovana" proteza sa Markala

Sense Tribunal

Tužilaštvo traži dozvolu da listu svedoka dopuni Almirom Begićem čiji je pokojni otac Ćamil bio vlasnik proteze za nogu zabeležene na video snimku kojim Radovan Karadžić nastoji da dokaže da je masakr na Markalama u februaru 1994. godine bio "namešten" i da je proteza "podmetnuta"

Tužilaštvo je u predmetu Radovana Karadžića zatražilo dozvolu da dopuni svoju listu svedoka i pozove Almira Begića, stanovnika Sarajeva čiji je otac Ćamil poginuo prilikom granatiranja pijace Markale 5. februara 1994. godine.

Otac svedoka je u vreme incidenta na Markalama nosio protezu umesto desne noge koju je izgubio u nesreći 1961. godine. Ta proteza je zabeležena na video snimku koji je Radovan Karadžić emitovao u uvodnoj reči kao i u unakrsnom ispitivanju Dejvida Harlanda, šefa civilnog sektora misije UN u Bosni i Hercegovini.

Prikazivanjem video snimka, Karadžić je nastojao da dokaže da je prvi incident na Markalama u februaru 1994. godine bio "namešten", da predstavlja "ratni trik bosanskih vlasti koji je vodio kažnjavanju Srba kao ratujuće strane", kao i da je jedan od primera "granatiranja sopstvenog naroda". Komentarišući video snimak prilikom svedočenja Harlanda, Karadžić je opisao stanje na pijaci Markale pre i posle eksplozije rečima "evo noge pre eksplozije koju treba tamo posejati" a potom je dodao "evo sada noge nakon navodne eksplozije, a to je zapravo proteza koju samo malopre videli".

Svedok je video snimak prvi put video 1994. godine kada je, kako je rekao, urednik televizije na Palama Risto Đogo iskoristio protezu kao "oslonac" i "ismejavao" žrtve masakra na Markalama, tvrdeći da se radi o "lutkama". Almir Begović je još tada prijavio policiji da proteza koju je video na snimku pripada njegovom ocu. Sledeći put je taj snimak video 1. marta ove godine kada ga je optuženi emitovao u uvodnoj reči.

U izjavi koju je dao tužilaštvu 15. aprila ove godine, svedok je rekao da je 5. februara 1994. godine njegov otac zajedno sa prijateljem otišao najpre na Skenderiju a potom na pijacu Markale. U to vreme, svedok je bio u zatvorenom delu tržnice. Tvrdi da je oko 13 časova čuo "snažnu eksploziju" a pola sata kasnije mu je sused rekao da je njegov otac Ćamil povređen i da je prebačen u bolnicu. Kada je svedok stigao na tu lokaciju, njegov otac je već bio mrtav. Dan ili dva nakon incidenta, Almir Begović je ponovo otišao na tržnicu kako bi preuzeo očevu protezu i druge stvari pronađene nakon eksplozije. Proteza je, navodi se u izjavi, i danas u posedu svedoka.

Po mišljenju tužilaštva, informacije koje svedok poseduje će pomoći Veću da oceni autentičnost video snimka koji je ponudio optuženi ali i da pobije njegove tvrdnje da je incident na Markalama bio "namešten". Almir Begović će, ako to veće odobri, dati iskaz u julu ove godine, kada će sudije saslušati i druga svedočenja u vezi sa masakrom na Markalama.

e-novine
S cime se gad sluzi i misli da ce mu to proci, pa on fakat nije normalan...... :mrgreen:
Meni je tuznije to sto danas 2010. godine vecina stanovnika RS-a zaista vjeruje da sve to istina sto prica Karadzic u vezi sa Markalama i Sarajevom....cak i u javnom servisu-dnevniku RTRS-a su pustali upravo te dijelove sudjenja u kojima on to navodi...i u mnogim drugim emisijama.

Kolektivna odgovornost itekako postoji...cak i kada sam nekada sumnjao da ne postoji, svake godine u zadnjih 15 godina uvijek se pojavi neki dogadjaj koji me na lijep nacin uvjeri u suprotno.

Krivica ne, ali odgovornost itekako.
felipe kajetano

#822 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

nokia6170 wrote: Meni je tuznije to sto danas 2010. godine vecina stanovnika RS-a zaista vjeruje da sve to istina sto prica Karadzic u vezi sa Markalama i Sarajevom....cak i u javnom servisu-dnevniku RTRS-a su pustali upravo te dijelove sudjenja u kojima on to navodi...i u mnogim drugim emisijama.

Kolektivna odgovornost itekako postoji...cak i kada sam nekada sumnjao da ne postoji, svake godine u zadnjih 15 godina uvijek se pojavi neki dogadjaj koji me na lijep nacin uvjeri u suprotno.

Mediji uvijek manipulisu, bez ikakve razllike.....npr.ja sam tek prije par mjeseci gledao integralni govor Karadzica u skupstini BiH gdje je izrekao onu poznatu o "nestanku i odbrani", kad gledas tako onda ta poruka gubi ostrinu i dobija jedan sasvim blazi ton, ovako je ostalo upamcena samo prijetnja a citav smisao govora je po meni izvrnut naopacke.
Hemel

#823 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Hemel »

felipe kajetano wrote:
nokia6170 wrote: Meni je tuznije to sto danas 2010. godine vecina stanovnika RS-a zaista vjeruje da sve to istina sto prica Karadzic u vezi sa Markalama i Sarajevom....cak i u javnom servisu-dnevniku RTRS-a su pustali upravo te dijelove sudjenja u kojima on to navodi...i u mnogim drugim emisijama.

Mediji uvijek manipulisu, bez ikakve razllike.....npr.ja sam tek prije par mjeseci gledao integralni govor Karadzica u skupstini BiH gdje je izrekao onu poznatu o "nestanku i odbrani", kad gledas tako onda ta poruka gubi ostrinu i dobija jedan sasvim blazi ton, ovako je ostalo upamcena samo prijetnja a citav smisao govora je po meni izvrnut naopacke.
ma da, nista lose covjek nije mislio samo smo ga mi pogresno razumjeli kao i danas u hagu. :shock: :?
:oops:
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#824 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

felipe kajetano wrote:

:?

Pa de, ziv mi bio, objasni sta je u tom govoru Karadzic ponudio "genetskom otpadu"(rijeci babe Bilje). Objasni nam smisao tog "blazeg tona". Razuvjeri nas i prosvjetli.
@Bošnjak

#825 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by @Bošnjak »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
felipe kajetano wrote:

:?

Pa de, ziv mi bio, objasni sta je u tom govoru Karadzic ponudio "genetskom otpadu"(rijeci babe Bilje). Objasni nam smisao tog "blazeg tona". Razuvjeri nas i prosvjetli.
On je bre na ovom novom ekavskom srpskom rekao: "Nije bre da vam pretim ali nemojte bre da mi cepate Veliku Srbiju, pardon Jugoslaviju!" Fakat, kako čovjek može na silu ekavicu furati ???
Post Reply