ogladnim nakon akcije.Raigor Stonehoof wrote:dje ces cevape poslije lasve...karanana wrote:ako prolazim kroz travnik moram stati na cevape.
Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
- karanana
#801 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
-
levana
#802 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Meni je i riječ ćevap gadna. 
- BHF_Manijak
#803 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ma jok to, nego kazes ne jedu Travnicani sarajevske cevape, odnosno ne mozes ih vidjeti, pa pitam sta onda jedu kada dodju onako, turisticki?ultima_palabra wrote:
Čuj šta jedu? Pa koliko ti jedeš ćevape? Ja ih jedem 2-3 puta godišnje, ako ne računam ove interne roštilje![]()
Bezveze mitologiziramo jedno prosječno jelo.
Eto toliko su travniski superiorniji u odnosu na sarajevski, da Travnicanin nece sarajeveskog cevapa ni okusiti.
-
__Phoenix__
#804 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Na zastavu ga turiti treba...ultima_palabra wrote:... jedno prosječno jelo.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#805 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
jedu pizzu kod ageBHF_Manijak wrote: Ma jok to, nego kazes ne jedu Travnicani sarajevske cevape, odnosno ne mozes ih vidjeti, pa pitam sta onda jedu kada dodju onako, turisticki?![]()
Eto toliko su travniski superiorniji u odnosu na sarajevski, da Travnicanin nece sarajeveskog cevapa ni okusiti.
- zateznistub
#806 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
A šta vašim mnogo poštovanim usnama i nepcetu nije gadno? Posto ste, jelte, navikli samo na kavijar i pjenušac.levana wrote:Meni je i riječ ćevap gadna.
-
levana
#807 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ne volem ni kavijar, pjenušac more.zateznistub wrote:A šta vašim mnogo poštovanim usnama i nepcetu nije gadno? Posto ste, jelte, navikli samo na kavijar i pjenušac.levana wrote:Meni je i riječ ćevap gadna.
- Edin H.
#808 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Pa sta doruckujes ti?levana wrote:Ne volem ni kavijar, pjenušac more.zateznistub wrote:A šta vašim mnogo poštovanim usnama i nepcetu nije gadno? Posto ste, jelte, navikli samo na kavijar i pjenušac.levana wrote:Meni je i riječ ćevap gadna.
-
[Emma]
#809 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Meni su travnički očajni, jednom jela i nikad više.
- ultima_palabra
#810 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
PituBHF_Manijak wrote:Ma jok to, nego kazes ne jedu Travnicani sarajevske cevape, odnosno ne mozes ih vidjeti, pa pitam sta onda jedu kada dodju onako, turisticki?ultima_palabra wrote:
Čuj šta jedu? Pa koliko ti jedeš ćevape? Ja ih jedem 2-3 puta godišnje, ako ne računam ove interne roštilje![]()
Bezveze mitologiziramo jedno prosječno jelo.![]()
-
Naslovnica
#811 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Fakat mi nije jasno zašto natapati somun (tj, u slučaju Travnika - pitica ili kako oni to već tamo zovu) u pileći temeljac, ako su ćevapi od govedine ili već od čega?!
Od piletine sigurno nisu.
Meni je to poprilično nespojivo.
- ultima_palabra
#812 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Zato sto je pitica deblja od somuna i bila bi presuha za jesti. Vecina tecnosti ispari na rostilju, pa se ne osjeti neka pileca aroma.Naslovnica wrote:Fakat mi nije jasno zašto natapati somun (tj, u slučaju Travnika - pitica ili kako oni to već tamo zovu) u pileći temeljac, ako su ćevapi od govedine ili već od čega?!
- Warashii
#813 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Koliko ja znam, lepina se potapa u temeljac od raskuhanih govedjih kostiju, lepina treba da bude takva, i jedino takva i valja, da ne upije jako malo od ovog temeljca a onda se dodatno "zapece" na rostilju.Naslovnica wrote:Fakat mi nije jasno zašto natapati somun (tj, u slučaju Travnika - pitica ili kako oni to već tamo zovu) u pileći temeljac, ako su ćevapi od govedine ili već od čega?!
Ta lepina dolazi sa cevapima blago hrskava i nikako natopljena. Natopi se jedino lepina koja ima teksturu kifle i li hljeba, a to niko ne voli.
-
Naslovnica
#814 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ja sam se samo osvrnuo na ovaj post:Warashii wrote:Koliko ja znam, lepina se potapa u temeljac od raskuhanih govedjih kostiju, lepina treba da bude takva, i jedino takva i valja, da ne upije jako malo od ovog temeljca a onda se dodatno "zapece" na rostilju.Naslovnica wrote:Fakat mi nije jasno zašto natapati somun (tj, u slučaju Travnika - pitica ili kako oni to već tamo zovu) u pileći temeljac, ako su ćevapi od govedine ili već od čega?!
Ta lepina dolazi sa cevapima blago hrskava i nikako natopljena. Natopi se jedino lepina koja ima teksturu kifle i li hljeba, a to niko ne voli.
Daj neka se neko javi ko zna čime se ustvari potapa/natapa lepina/lepinja u Travniku.j-lox wrote:Ne poljevaju se travnicki cevapi nikakvom masnocom, samo se pitica (somun) polije pilecim temeljcem i dok ce cevapi peku na rostilju pitica se stavi preko njih tako da vecina temeljca ispari, a pitica (somun) bude meksa za jesti jer ona za razliku od sarajevskog somuna ima malo vise tijesta u sredini.
Nemojte bezveze lupati da se poljevaju masnocom, ako vam se ne svidjaju nemojte jesti.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#815 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Identifikacija sa kvalitetom cevapa u rodnom gradu 
-
Naslovnica
#816 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ja idem jednom u 5 godina kroz Travnik, i jednom sam u životu tamo nešto pojeo.
Ipak, čisto bih volio da se razjasni ova dilema ok temeljaca.

Ipak, čisto bih volio da se razjasni ova dilema ok temeljaca.
-
calculator
#817 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Je li ovdje tema o najboljoj ćevabdžinici, najboljim ćevapima ili najboljim somunima-lepinama
Degustatori i ljubitelji ćevapa, pojedite sarajevske, banjalučke i travničke ćevape bez hljeba (ma kako god da se zvao
) i onda donesite ovdje svoje utiske
Degustatori i ljubitelji ćevapa, pojedite sarajevske, banjalučke i travničke ćevape bez hljeba (ma kako god da se zvao
- Izlija
#818 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
U Travniku jedem ribu ili puru sa suhim mesom a ćevape mogu samo sa somunom od one lepine me želdac zaboli i uvjek ću prije naručiti porciju bubrega ( ili dvije ), neki stejk ili bilo šta drugo a da nije prerađeno meso. U Sarajevu se mogu pojesti ćevapi na većini mjesta i preporuke su više stvar ličnog ukusa a ne i pokazatelj nekog kvaliteta.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#819 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
A po cemu vi cijenite kvalitet cevapa?
Mislim, hajmo bez lokalpatriotizma koji se ovdje namece nekom inercijom. Sta to cini dobar cevap?
Nisam neki cevapojed, ali za mene je na prvom mjestu (i to oboje podjednake vaznosti) ukus i osjecaj nakon jela. Dakle da budu ukusni i da mi tijelo nije na mukama vareci ih.
Ne jedem ih tako cesto, niti bih mogao bukvalno po gradovima podijeliti kvalitet. U Sarajevu je najvise cevabdzinica, pa je i logicno da ce biti raznovrsnijih iskustava. Primijetio sam da su na dosta mjesta, za moj ukus premasni.
Ima tu dosta i do navike (u Zenici su manje masni) to je svakako ogroman faktor, ali je ruzno ono sto je tebi najblize proglasavati za jedino, originalno, prapocetak svega (koliko god to bio forumski uzus).
I za kraj bih dodao jednu opservaciju: fiskalni racuni u cevabdzinicama su nesto sto se najcesce mora traziti i to im je ogroman minus. Toliko osporavani i ozloglaseni McDonald's (bez ulaska u diskusiju o kvaliteti hrane) otkuca sve i jedan.
I ljetos sam rodbinu iz inostranstva vodio, po njihovoj zelji, kod Hodzica. Posluzivao nas je stariji covjek, blijed, rekao bih narusenog zdravlja.
Mislim, hajmo bez lokalpatriotizma koji se ovdje namece nekom inercijom. Sta to cini dobar cevap?
Nisam neki cevapojed, ali za mene je na prvom mjestu (i to oboje podjednake vaznosti) ukus i osjecaj nakon jela. Dakle da budu ukusni i da mi tijelo nije na mukama vareci ih.
Ne jedem ih tako cesto, niti bih mogao bukvalno po gradovima podijeliti kvalitet. U Sarajevu je najvise cevabdzinica, pa je i logicno da ce biti raznovrsnijih iskustava. Primijetio sam da su na dosta mjesta, za moj ukus premasni.
Ima tu dosta i do navike (u Zenici su manje masni) to je svakako ogroman faktor, ali je ruzno ono sto je tebi najblize proglasavati za jedino, originalno, prapocetak svega (koliko god to bio forumski uzus).
I za kraj bih dodao jednu opservaciju: fiskalni racuni u cevabdzinicama su nesto sto se najcesce mora traziti i to im je ogroman minus. Toliko osporavani i ozloglaseni McDonald's (bez ulaska u diskusiju o kvaliteti hrane) otkuca sve i jedan.
I ljetos sam rodbinu iz inostranstva vodio, po njihovoj zelji, kod Hodzica. Posluzivao nas je stariji covjek, blijed, rekao bih narusenog zdravlja.
- karanana
#820 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
nemam nikakve veze sa travnikom pa kazem da su tamo najbolji. omjer cijene, kvalitete i kolicine je bez konkurencije. i fino kad jedes cevap osjetis ukus mesa i nema zilica koje moras kao kosti vaditi iz usta i stavljati na ivicu tanjira.
-
calculator
#821 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Pa u kakvim rupama jedeš ćevape da moraš vaditi iz njih žilicekaranana wrote:nemam nikakve veze sa travnikom pa kazem da su tamo najbolji. omjer cijene, kvalitete i kolicine je bez konkurencije. i fino kad jedes cevap osjetis ukus mesa i nema zilica koje moras kao kosti vaditi iz usta i stavljati na ivicu tanjira.
- mayab
#822 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Na autopijaci nedeljom ....

- karanana
#823 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
....prije tekmi ispred stadiona
-
levana
#824 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ništa. Ne doručkujem.Edin H. wrote:
Pa sta doruckujes ti?
Al' ćevap, fakat...