Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#801 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Romeo 80 »

dr.gog wrote:Čini mi se da je u Ciklocentar došlo hrpa svega :D , prekoputa na Malti ima nova velika prodavnica sa gomilom raznih kvalitetnih bicikala i opreme, a izgleda da će biti i mogućnost kupovine preko Visa kartice na 12 mjeseci(uz tričavu kamatu od 10-ak posto :D ).Capriolo također liferuje punom parom, vidim da je na Vilsonovom pred radnjom opsadno stanje,od tinejdžera do ocvalih sugrađana s viškom kila :D

Jeli kupio neko nešto novo, kakvi su utisci?

Robotovi i Interexovi pjongjang puleni se već raspadaju po Vilsonovom...
Gdje je ta prodavnica, mislim da to nisam skužio?!
muz66

#802 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by muz66 »

Ne znam za tu na Malti, ali ima kod Šentade, pored Pronto kafica radnja sa solidnim biciklima. Cijene...ima svega za svakoga, od 350 do 2000 :D
karanana

#803 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by karanana »

cyclocentar je ustvari na ch vili u redu onih niskih trgovki ispod vranicinih nebodera. ima imamex i tona kafica i par kladionica u blizini. blizu ssh-a i route 66.
muz66

#804 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by muz66 »

karanana wrote:cyclocentar je ustvari na ch vili u redu onih niskih trgovki ispod vranicinih nebodera. ima imamex i tona kafica i par kladionica u blizini. blizu ssh-a i route 66.
Ma znaju svi gdje je Ciklocentar, cini mi se da on gore prica o nekoj novoj radnji, jer se Ciklocentar otvorio ima haman godina ja mislim :D
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#805 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by dr.gog »

muz66 wrote:
karanana wrote:cyclocentar je ustvari na ch vili u redu onih niskih trgovki ispod vranicinih nebodera. ima imamex i tona kafica i par kladionica u blizini. blizu ssh-a i route 66.
Ma znaju svi gdje je Ciklocentar, cini mi se da on gore prica o nekoj novoj radnji, jer se Ciklocentar otvorio ima haman godina ja mislim :D
IzvinjaJem se :D .Prodavnica je između Čvile i Malte sa lijeve strane kad idete prema gradu.Uvučena je u niz nekoliko radnji i udaljena od trotoara oko 30-40 metara (između je zelena površina sa klupama)

Radnja prodaje bicikla marke Wheeler, za koja ja iskreno nisam ni znao do jučer.Kroz izlog se moglo vidjeti da ima mnogo više različitih modela(otprilike 15-2o), a radnja je dosta veća od Ciklocentra.

Izloženi modeli na izlogu su bili od 550 do 1400 KM, dakle u rasponu kao i ove dvije napoznatije prodavnice, s tim što unutra zasigurno ima modela koji su jeftiniji,posebno mislim na dječije.

Na izlog su nalijepljene Visa i Mastercard etikete na osnovu čega sam zaključio da rade na principu obročne otplate.
Mana svega je to što svi prodavači manje više otvoreno NE VOLE taj način plaćanja, što zbog kamata za koje raja njima prigovara, što zbog gnjavaže jer svi vole keš na ruke :D

Eh sad da vas pitam nešto važno za nas sve koji rekreativno pedalamo:

GDJE ĆEMO MI LAICI SA DVIJE LIJEVE RUKE POPRAVLJATI NAŠA BICIKLA :? :oops:

Zašto?

Jedino mjesto za koje ja znam je Capriolo na Vrbanji gdje sve moguće operacije obavlja lik po imenu Bogo, inače bicikl-freak sportista i uposlenik iste firme.
Sve je to super, nisu gulikože, gumu zamjene za tri minute, ostalo najviše za dan dva, ali gdje otići ako živite na Čvili, Malti, Alipašinom polju??

U Ciklu nije servis i sve ovisi od dobre volje radnika koji većinom otpile mušteriju na servis na ILIDŽI :run: ...

Onaj nesretni servis kod Palme (Lorisa) je izgleda zatvoren za sva vremena :(
dr.gog

#806 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by dr.gog »

I da, ako neko ima kontakt sa ljudima koji su nas pazili prošle godine i organizovali vožnje(Bavka prije svega), neka ih nekako zamoli da nam se jave, malo da nam pomognu oko ovih sitnica, naravno ne besplatno, i naravno-kad imaju i ako imaju vremena. :!:
muz66

#807 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by muz66 »

Bogo je odlican, progovori 5 recenica za citav dan ali extra radi svoj posao :D Kad sam sastavljao bajk sa njim sam se konsultovao za komponente...a gore sam u prehodnom postu i mislio na Wheelerovu prodavnicu, drzi momak po imenu Sejo, imaju jos neke sportske opreme...bicikla se Wheeler, Gepida i jos neka, nisam dobro vidio. Tu mi je hanuma nedavno uzela biciklo, dobili smo 10% popusta na gotovinsko placanje :D
muz66

#808 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by muz66 »

dr.gog wrote:I da, ako neko ima kontakt sa ljudima koji su nas pazili prošle godine i organizovali vožnje(Bavka prije svega), neka ih nekako zamoli da nam se jave, malo da nam pomognu oko ovih sitnica, naravno ne besplatno, i naravno-kad imaju i ako imaju vremena. :!:
Ako mislis na popravke bajka, mogu ja popraviti sve, od malih do velikih kvarova :D
vjesticanametli

#809 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by vjesticanametli »

prvo plati kartu za trolu :D :lol: :mrgreen: :mrgreen: ufatice te zgembo
muz66

#810 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by muz66 »

Ovih dana vozim bajk, tako da Zgembo moze samo da strancima i curicama puca naplatne karte, meni vala nece. Ni on, ni bilo koji drugi revizor, samo ih pogledam sa ovih 200 cm i 100kg, nesto me zaobliaze u sirokom luku :lol:
hakazvaka

#811 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hakazvaka »

muz66 wrote:Bogo je odlican, progovori 5 recenica za citav dan ali extra radi svoj posao :D Kad sam sastavljao bajk sa njim sam se konsultovao za komponente...a gore sam u prehodnom postu i mislio na Wheelerovu prodavnicu, drzi momak po imenu Sejo, imaju jos neke sportske opreme...bicikla se Wheeler, Gepida i jos neka, nisam dobro vidio. Tu mi je hanuma nedavno uzela biciklo, dobili smo 10% popusta na gotovinsko placanje :D
Bogo me jednom razocarao :roll:
ja nekakvo govno kinesko vozao, i dole naravno stalno popravljo jer se vise kvario nego sto je bio dobar..
i vako na ljeto, oko 21. sjebem bajk neki GT stariji, jaaako stariji, masinica mu pocne preskakat. joj kad nisam poceo plakat, bilo mi krivo jer nije moj biciklo. i ja kod njega, on ko hoce da zatvori, i molio ga da mi popravi, i jok :D :D
i onda sam poslije morao jaranu objasnjavat sta je bilo sa masinicom
bez_ideje

#812 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by bez_ideje »

Meni se cini da je taj kod Lorisa radio prije sedmicu dana ,imaju i prodaju bicikala koliko sam vidjela.,,pravo mala radnjica
trimi68
Grijem se na: Plin
Horoskop: Stirjelac

#813 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by trimi68 »

U Ciklu nije servis i sve ovisi od dobre volje radnika koji većinom otpile mušteriju na servis na ILIDŽI :run: ...
Pa fino si napisao da na ĆVili (u prodavnici) nije servis i DA na Ilidži je servis (mala prostorija sa puuuuuno alata za servisiranje bicikala). Zaposleni u CC-u ti nemogu pružiti usluge servisa u prodavnici.
trimi68
Grijem se na: Plin
Horoskop: Stirjelac

#814 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by trimi68 »

dr.gog wrote:Čini mi se da je u Ciklocentar došlo hrpa svega :D
Nova pošiljka opreme ,
Specialized bicikli:
- „Veliko Stopalo“ Rockhopper Comp Disc Int 2009 sa 29 inchnim točkovima, u veličinama M, L, XL, XXL; crni; MPC 1920KM.
- Big Hit 1 mod.2009, crveni,
- FSR XC Comp mod. 2009, crveni,
- Myka Comp Disc 2009, braon, veličine M i S, MPC
- P1 Disc All mountain, oranž,
- Stumpjumperi 2009, Hardtail modeli- obični i Comp- sivi i crni
- Stumpjumper FSR Comp

Pored Specialized bicikala došlo je i puno opreme i to:
- kacige AF3 (10-tak kombinacija boja u svim veličinama, modeli za muškarce i žene) , Propero (4 boje) , Tactic (sivo i srebreno) , Instinct
- obuća Taho muški (sive i braon, veličine od 36-48) i ženski modeli (plave) po , Sport crne i sive po (vel. Od 36-48), Road sport bijele vel. 42-45, Sonoma i Spirita ženski modeli, Comp MTB u braon i bijeloj boji za 1
- rukavice BG Sport (bez prstiju, razne boje), BG Gel , Enduro , Ridge , Radiator
- nosači boca za vodu Rib Cage Pro (razne boje) , E-cage 5.0 , 5.0 cage , E-cage 6.2 .
- Rogovi P1 overendz , A1 dirt roadz
- Sjedišta Avatar Gel (vel. 143 i 155mm) , Indie XC (vel. 143 i 155mm) , Rival (vel. 130 i 143mm) , Sonoma crni i braon (vel. 155 i 175mm) ,
- Gume vanjske Fast Trak LK Sport 26x2.00 , Hemisphere 26x1.95 , The Captain Control 2bliss 29x2.0 , Eskar Arm Elite 2bliss 26x2.3, Nimbus Tire Blk 26x1.5 i 2 modela guma za 29“ MTB bicikle
- Šlaufi (unutarnje gume) 26“ auto ventil, francuski ventil , downhill 26X2.4/3.0 , gume za road racing Pv Tube 700x20/28 , gume za 29“.

GT bicikli, modeli 2009:
- GT Avalanche Expert, u veličinama M, L, XL; srebreno plavi;
- GT avalanche 2.0 HD (hidraulični disc) Lady, veličine S i M srebreni i bijeli,
- GT GTR4, road racing bicikli, crni, vel. 47, 50, 54 i 57,5cm,
- GT Aggressor, boje crno i bijelo, vel. XS, S, M, L, XL,
- GT Outpost, boje crno-sivo i sivo-plavo, vel. S, M, L, XL,
- GT Laguna (Aggressor sa ženskim ramom), vel. S i M, plavi,
- GT Stomper 24“, crni
Last edited by trimi68 on 30/04/2009 11:37, edited 1 time in total.
bavka

#815 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by bavka »

Samo se javite u CC,sve cemo se dogovoriti :)

trebali bi i ove godine nesto skontat :D
El_comadante

#816 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by El_comadante »

ma ja imam knatu od bicikla ali mi je dobar u smislu koliko ja vozam biciklo. to znaći da ja vozam samo subotom i nedeljom po max 2 sata i 30 minuta po Gradu. zato je dobar i od 150-200 maraka bajk. malo je bezze kad čovjek vozi sam bajk i bilo bi možda dobro kad bi se recimo mi ovde dogovorili da se nadjemo u subotu nas nekoliko i da se vozamo po Gradu. ako je ko raspoložen sa mnom sporim vozacem koji voli i malo da sjedne na vilsonovom.
zgembo_sa

#817 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by zgembo_sa »

vjesticanametli wrote:prvo plati kartu za trolu :D :lol: :mrgreen: :mrgreen: ufatice te zgembo
Koji kompleksi :roll:
Truba
Grijem se na: Plin i struju

#818 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Truba »

ja sam vozim... gledam ljudove i zgrade obilazim kioske odmaram oci od kompa... to je primarna funkcija bicikla

da odmorim oci

ponekad jeste zeznuto sam voziti zna dosaditi... ali sta ces
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#819 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Romeo 80 »

zgembo_sa wrote:
vjesticanametli wrote:prvo plati kartu za trolu :D :lol: :mrgreen: :mrgreen: ufatice te zgembo
Koji kompleksi :roll:
Bježite ljudi! Eto Zgembe u Wilsonovom, ganja neplatiše! :D :lol:
dr.gog

#820 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by dr.gog »

Trimi hvala na infu i cijenama(ali nek ostane na jednom nabrajanju,zbog radi pravila foruma, znate već i sami:).

Dakle Ciklo je organizovaniji malo(vidim ja ima se tv,snimci se sa pažnjom gledaju,a i gazda vazda piči na bajku).Znam da nije servis tamo-al je crnjak kad se pokvari mašinica ili iskrivi felga,i treba ići na Ilidžu.Ali hajd nema veze,zato imamo forum,jel tako?.

JESTE bezveze sam pedalati,i evo čekam platu da probam uzet na otplatu svojoj supruzi,preko kartice.Zapeo mi je plavi GT za oči,velik je,klasični Gt,nije na žeMski fol,ali je poenta da ga mogu i ja voziti.Čini mi se da je oko 600 maraka...

Ja ću sutra il prekosutra otići do cc,pa da vidim da nam malo pomognu oko organizovanja tura,a oni vještiji među nama neka pomognu drugima oko popravki.

Javiću se malo kasnije,ode mi prokleti kredit..
El_comadante

#821 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by El_comadante »

dr.gog wrote:Ja ću sutra il prekosutra otići do cc,pa da vidim da nam malo pomognu oko organizovanja tura,a oni vještiji među nama neka pomognu drugima oko popravki.
možemo i mi organizovati turu ovako preko forumu. recimo neka svako da svoj prijedlog i onda stavio mo na glasanje i da vidimo šta će biti. evo moj bi prijedlog recimo bio da se nadjemo kod opštine Novi Grad u subotu u 11h i da odemo recimo do Kozije ćuprije ima fina staza može se fino stići i nazad.
hakazvaka

#822 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hakazvaka »

El_comadante wrote:
dr.gog wrote:Ja ću sutra il prekosutra otići do cc,pa da vidim da nam malo pomognu oko organizovanja tura,a oni vještiji među nama neka pomognu drugima oko popravki.
možemo i mi organizovati turu ovako preko forumu. recimo neka svako da svoj prijedlog i onda stavio mo na glasanje i da vidimo šta će biti. evo moj bi prijedlog recimo bio da se nadjemo kod opštine Novi Grad u subotu u 11h i da odemo recimo do Kozije ćuprije ima fina staza može se fino stići i nazad.
e hajd :D
ja cu sutra-prekosutra kupit ovaj bajk :dance: ako me ko ne zajebe :roll:

u subotu ce biti lijepo vrijeme, tako kaze yahoo ..
nadjemo se recimo u 11 kod bazena na otoci ?

ko moze doci ?
Truba
Grijem se na: Plin i struju

#823 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Truba »

u subotu kasnije

da se naspavam :mrgreen:
hakazvaka

#824 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hakazvaka »

komi wrote:u subotu kasnije