McDonald's u Sarajevu???

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#801 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by ladyblue18 »

ovo uvezi guzve :mrgreen:
ne smijem se tebi ni najmanje, ako si pomislio :-D
chuchumbamayumbe

#802 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by chuchumbamayumbe »

ladyblue18 wrote:ovo uvezi guzve :mrgreen:
ne smijem se tebi ni najmanje, ako si pomislio :-D
OK, ma znam da se ne smijes meni, nego mnogim ljudima ce DT biti nesto novo i biti ce ugodno iznenadjeni uslugom i svime sto ta novotarija kod nas donosi.
Mozda DT bude otvoren 24h, to bi bilo super, zar ne?!
Naravno, sve po zakonu, nocni rad placen po zakonu i ostalo...
Sta mislite o tome?!
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#803 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by ladyblue18 »

Meni se cini da ti znas o cemu pricas, i da ne prosipas suplju, tako da ti vjerujem.
DT je super stvar naravno :thumbup:
Ako je sve po zakonu, a ne "po zakonu" premijera nam Brankovica :mrgreen: :P
Maybach

#804 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Maybach »

Kakva alta i mcd ljudi sta vam je
hakazvaka

#805 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by hakazvaka »

Maybach wrote:Kakva alta i mcd ljudi sta vam je
zanijeli se :lol:
chuchumbamayumbe

#806 Re: McDonald's u Sarajevu???

Maybach wrote:Kakva alta i mcd ljudi sta vam je
Zasto pitas?!
alica.k

#807 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by alica.k »

chuchumbamayumbe wrote:
alica.k wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Jos kada otvorimo drive-thru, tek tu ima da bude lom.
Bice sa desne strane ALTA-e, ulazice se sa strane od UNITIC-a, uz onu cestu koja ide pored Katedrale.
To ce tek da bude hit i novost! 8-)
ma daaaaaaaaaaaaaaj
pa bice guzva po citav dan onda!
zbog mcd!
To se i trazi.
Ne brini, po BK standardu, max brzina usluge od vremena kada narucis do izdavanja darudzbe u DT je 2:30 min, tako da nece biti neke velike guzve, a i DT ce biti koncipiran tako moze primiti dovoljan broj automobila da se ne pravi zastoj.
Naravno, DT nece biti smetnja glavnoj saobracajnici, to je totalno odvojena "saobracajnica" u odnosu na glavnu cestu.
8-)
ah...kakvo je sarajevo...svasta je za ocekivat.
Muderiz

#808 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Muderiz »

Ja sam na fakultetu cuo, da je McDonalds nakon obavljenog istrazivanja, shvatio da nema perspektivu da otvori shop u Sarajevu... Zasto tacno, ne znam...
kebele

#809 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by kebele »

Mora da su se prepali ćevapa. :-D
fatality

#810 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by fatality »

nema nista bolje od Big Tasty menija , pomfirt stavis u Big Tasty i odozgo malo majoneze , jes da ima 10231234324 kalorija , ali je vrh ukusa :lol:
Last edited by fatality on 17/05/2009 02:33, edited 1 time in total.
fatality

#811 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by fatality »

A-ZO wrote:haj' sad pisni :D

Image
evo kako uzivo izgleda :D

Image

a evo malo modifikovan , ovako je dooooosta ukusniji ;)

Image
kebele

#812 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by kebele »

Evo ga, u Sarajevu je sada 2:35 sati poslije pola noći, a meni sve voda iza zuba, kad ugledah ovaj kako uživo izgleda. :-D

Mmmm. :thumbup:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#813 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Toto »

Uzivo tako dobro izgleda da ga ni mrtva usta ne bi jela..

Treba pricekat da vam ga otvore. Meso im je tako dobro da skripi ko stiropol.
A-ZO

#814 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by A-ZO »

mcdonald's ili burger king nisu popularni samo zbog glupog hamburgera, vec zbog raznovrsne ponude i mnostva kombinacija, zdravih salata, vjesto smisljenog ambijenta koji svima, a prvenstveno djeci nudi bezbrizan dozivljaj uz hranu, pice i slatkise, igracke kao poklone i mogucnost proslave rodjendana, ciljano ugodnu i veselu muziku tacno odredjene i uvijek iste jacine, oslikane zidove radosnim likovima, ugodnost i slobodu nakon placanja, niko ne tjera nikoga ni na sta, nema brige za baksis jer nema konobara da te gleda preko oka i da odugovlaci i grijesi, klima radi kako treba, sve je osvjetljeno, nema da fali sijalica i uopste atmosfera je optimisticna i sve funkcionise na principu usluge, a ne prevare... npr. kod nas mi nedavno u sendvicu uvalise smrznute kriske paradajza sa onim crnim krastama koje su duzni izrezati, ali jok, morao sam to zubima ko zec srediti, a preko puta cura bulji i misli da ne znam jesti, dakle, nasima fali organizacija, disciplina i odgovornost, ozbiljno ugostiteljstvo ne trpi silu - evo ti cevapi, jedi i suti, previse je to kruto... konkurencija ce samo pomoci i nasima da se uozbilje i shvate da gostu treba ugoditi, a ne podvaliti... tek tada eventualno postoji mogucnost da se i mcd's zabrine za svoj promet...
A-ZO

#815 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by A-ZO »

malo potsjecanje :D

Image
Last edited by A-ZO on 17/05/2009 03:36, edited 1 time in total.
kebele

#816 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by kebele »

Toto wrote:Uzivo tako dobro izgleda da ga ni mrtva usta ne bi jela..

Treba pricekat da vam ga otvore. Meso im je tako dobro da skripi ko stiropol.
Misliš da je meso u ćevapima nešto kvalitetnije? Mrzim naše bosansko nipodoštavanje i traženje raznih maHana... :-)
A-ZO

#817 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by A-ZO »

kojim je ovo aparatom slikano :D

Image
A-ZO

#818 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by A-ZO »

ovaj je sa omletom :)

Image
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#819 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Toto »

Svako od nas ima pravo na svoj izbor i kriterijum kvaliteta hrane pa onda usluge itd. McD, po meni, samo zna dobro da proda muda za bubrege. Ove price o velikom izboru su vjesta marketinska prdimahovina.
I u svakoj cevabdziunci imate jednako veleki broj jela kao i u MD.
Kad se jelovnik svake nase cevabdz napise jezikom MD dobijemo ovako:
1. 5 u pola sa lukom
2. 5 u pola bez luka
3. 5 u pola sa lukom i kajmakom
4. 5 u pola bez luka sa kajmakom
5. 5 u pola sa lukom, ajvarom, kajamakom
6. 10 u pola sa lukom
7. 10 u pola bez luka
8.10 u pola sa lukom i kajmakom
9. 10u pola bez luka sa kajmakom
10.10 u pola sa lukom, ajvarom, kajamakom
11. 5 u cijelu sa lukom
12. 5 u cijelu bez luka
13. 5 u cijelu sa lukom i kajmakom
14. 5 u cijelu bez luka sa kajmakom
15. 5 u cijelu sa lukom, ajvarom, kajamakom
16. 10 u cijelu sa lukom
17. 10 u cijelu bez luka
18. 10 u cijelu sa lukom i kajmakom
19. 10 u cijelu bez luka sa kajmakom
20.10 u cijelu sa lukom, ajvarom, kajamakom

e sad zamislite da u istoj cevabzdinici sluze zajedno travnicki, banjalucki i sarajevski cevap. Imali bi oko 100 razlicitih jela.

Sa salatama je ista igranka. U stvarnosti imate salatu i paradajz - sa jedne strane, te pilece meso, salaninu i neki sir, koji oni ovdje zovu parmezan- sa druge strane i kad se ne to dodaju nekoliko dresinga dobije se 45 vrsta salata. Ti dresinzi su u stvari kombinacije sirceta i ulja sa dodatcima limuna, soli, bibera i nekih drugih zacina.
U zadnje vrijme McD servira dresinge od poznatog glumaca Paul Newmana.
http://www.newmansown.com/our_goods.aspx

Sa picima je isto. U stvarnosti od pica imate 4-5 vrsta soda, ledeni caj i led (kole, dr papper, Sprite, Root beer i par hladnih cajeva. To sve sami tocite iz automata u 2-3 case razlicite velicine pa imate sljedece 28 kombinacija pica.
Ako zelite da se najedete jeftinog smeca uz izvanrednu muziku konstatne jacine, bez konobara i da to obilato zalijete soda bikarbonom u tecnom stanju navalite u McD.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#820 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by corolla02 »

Ma sad se MCDonalds i ostali mogu i pojesti kad su ih pritisli ovi iz FDA ili USDA, ali prije 5 godina ih nisi mogao ni primirisati!
:D
arzuhal

#821 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by arzuhal »

babyline wrote:prepali se diskusije na sa-x :D :sax:
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
jOFLA

#822 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 14/07/2010 16:22, edited 2 times in total.
chuchumbamayumbe

#823 Re: McDonald's u Sarajevu???

Naravno da je A&W Rootbeer za nekoga ko nije navikao na taj okus, hajde da kazem, odvratan.
Meni je to pice bilo veoma zanimljivo kada sam ga prvi put probao.
Ista stvar je i sa Dr.Pepperom.
Elem, ovdje su misljenja ocito veoma subjektivna jer smo mi navikli da je slana hrana slana, a ne slana sa prelivom od meda ili dzemom od visanja, ali govoriti da je nesto ovakvo-onakvo, stvarati ljudima kada procitaju tekst gadjenje na samu pomisao o tom proizvodu je besmislica.
Na planeti nas ima preko 6 milijardi, svaki narod ima svoje specificnosti i neku vrstu hrane koju "gotive" ili ne, tako da A&W mozda nece proci u BiH ali sam tvoj tekst u kojem navodis gdje se sve proizvodi i njegove varijante govori da je to veliko trziste i da ljudi u nekim zemljama vole rootbeer.
Ako se A&W Rootbeer prodaje uspjesno u tolikom broju zemalja od 1919, mora da ima nesto goruche u njemu!?
:)
jOFLA

#824 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 14/07/2010 16:23, edited 1 time in total.
Haris.ba

#825 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Haris.ba »

A-ZO wrote:mcdonald's ili burger king nisu popularni samo zbog glupog hamburgera, vec zbog raznovrsne ponude i mnostva kombinacija, zdravih salata, vjesto smisljenog ambijenta koji svima, a prvenstveno djeci nudi bezbrizan dozivljaj uz hranu, pice i slatkise, igracke kao poklone i mogucnost proslave rodjendana, ciljano ugodnu i veselu muziku tacno odredjene i uvijek iste jacine, oslikane zidove radosnim likovima, ugodnost i slobodu nakon placanja, niko ne tjera nikoga ni na sta, nema brige za baksis jer nema konobara da te gleda preko oka i da odugovlaci i grijesi, klima radi kako treba, sve je osvjetljeno, nema da fali sijalica i uopste atmosfera je optimisticna i sve funkcionise na principu usluge, a ne prevare... npr. kod nas mi nedavno u sendvicu uvalise smrznute kriske paradajza sa onim crnim krastama koje su duzni izrezati, ali jok, morao sam to zubima ko zec srediti, a preko puta cura bulji i misli da ne znam jesti, dakle, nasima fali organizacija, disciplina i odgovornost, ozbiljno ugostiteljstvo ne trpi silu - evo ti cevapi, jedi i suti, previse je to kruto... konkurencija ce samo pomoci i nasima da se uozbilje i shvate da gostu treba ugoditi, a ne podvaliti... tek tada eventualno postoji mogucnost da se i mcd's zabrine za svoj promet...
I kada si se probudio....???

I kakvo je to ugadjanje gostu da se moras sam posluziti, otici po svoj hamburger i pice? Pa u Sarajevu imas restoran sa boljom dalmatinskom (morskom) hranom nego u Dalmaciji, a sada treba da se raspravlja o "kvaliteti" junk hrane. Pa imas naruciti i telece cevape. Je li to junk food?
Locked