HarnagaHarnaga wrote:Posto sam primjetio da sam u zadnje vrijeme postao cangrizav, svadjalacki orjentisan, mozda i sebican... i tome slicno, odlucio sam nedavno da se promjenim. Sada se drzim one da svaki dan napravim bar jedno dobro djelo i da ga dokumentujem. Tako razmisljajuci sta danas da ucinim otvorih forum te vidjeh ove tvoje brljotine, moj Luka. Veliko i malo slovo, zarez, dvo-zarezKoje lupetanje moj,,Harnaga,,.Prvo.Ljajic je Sandzaklija i do sad bar koliko ja znam niko nije stupio u kontakt s njim i ponudio mu da zaigra za BiH(ako moze Turcin za BiH moze i Sandzo)Drugo.Odmori covjece od Medunjanina.Procitan si hiljdu puta.Sta si uzjaho na Harisa.Jednom rekao da nece za BiH,drugi put rekao da hoce,dosao,igrao i sta sad.Zato sto neki x forumas tipa avdo,orhan,ciro ne voli doticnog on bi se trebao povuci iz repke.E vidis ne moze tako.Znao je Ciro koga pozvati a zna i Pape koga treba tako da na svu srecu nece se pitati za misljenje ni kojekakve avde,orhe i ostali, dvotacka i trotacka, znak pitanje, kompozicija recenice, subjekat i predikat...sve si ti to pomjesao, nesretni Luka.
Zakljucih da si neki balavac iz dijaspore, gdje sam i sam, koji nije imao moju srecu da se opismeni u BiH, pa rekoh sam sebi: "Harnaga, tvoje dobro djelo ce bit pomoc oko bosanskog pravopisa ovome balavcu". Prema tome, dole ispod je tvoj tekst kako bi priblizno trebao biti. Mozda to akademici i lektori mogu dodatno dotjerati, ali uglavnom za sada ako naucis ovo sto sam ja uredio bice dovoljno za pocetak. Hvala na saradnji i molim te da javis kada budes spreman za drugu lekciju, ipak je sramota da tako pises bosanski, a kao fol volis Bosnu. Dakle, tvoj tekst je trebao izgledati ovako:
Koje lupetanje, moj Harnaga.
Prvo - Ljaic je sandzaklija i do sada, bar koliko ja znam, niko nije stupio u kontakt sa njim, te mu ponudio da zaigra za BiH (ako moze Turcin moze i sandzo).
Drugo - Odmori covjece od Medunjanina; procitan si hiljadu puta. Sta si uzjahao na Harisa? Jednom je rekao da nece da igra za BiH, drugi put je rekao da hoce; dosao, igrao...i sta sad? Zar bi se on trebao povuci iz reprezentacije zato sto neki forumasi tipa Avdo, Ohran ili Ciro ne voli doticnog?
E vidis, ne moze tako! Znao je Ciro koga ce pozvati, a zna i Pape - tako da na svu srecu niko nece pitati za misljenje gore pobrojane niti ostale forumase.
Puno pozdrava i nemoj sta zahatoriti!![]()
BH fudbalski/nogometni talenti
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- luckylaka
#801 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
-
BaileyS
#802 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Ne bih da ulazim u daljnje rasprave na ovu temu ali ipak da razjasnim.cyprus wrote:
Nisam ja reagovo zbog ovog plavog, nego zbog ovoga iza plavog (moj "problem" sa identitetom je moja stvar, a ako bi se gađali terminima tipa kukolj, svašta bi moglo poletit i prema Skandinaviji, ali ipak radije ne bih), a moja primarna reakcija je bila zbog ovoga:
Dakle, on nije naveo kao razlog da je Damir Bosanac iz Goražda, nego mu je glavni kriterij za igranje za našu reprezentaciju to što je Bošnjak po rođenjuBaileyS wrote:Evo i Damir Sosic, usput receno Bosnjak po rodjenjudobio poziv za mladu reprezentaciju Hrvatske
Dokaz da u svakom zitu ima kukolja, ali po svim prilikama u nasem ponajvise
na zalost
![]()
![]()
. Da se zna i za buduće: na ovakve nacionalističke furke i brojanje krvnih zrnaca u fudbalu, uvijek ću reagovat jer REPREZENTACIJE PREDSTAVLJAJU DRŽAVE, ne narode
![]()
Ja znam odakle kod tebe vjetar puse jos od tvoje prve registracije na ovaj forum tako da meni ne mozes prodavati muda pod bubrege. Imas pravo na svoje misljenje ali nemas pravo da etiketiras ljude kao nacionaliste ili desnicare jer ti osporavaju pravo na to da odredjujes ko ce a ko nece osjecati BiH kao svoju domovinu.
Evo da se dohvatimo tih Sandzaklija koji su ti izgleda trn u oku. Mozda je vecini bosanskih Hrvata ili bh Srba nepozeljno da Sandzaklije gledaju na BiH kao na svoju maticu ali vrijeme je da prihvate realnost da vecina Bosnjaka iz BiH prihvata Bosnjake iz Sandzaka kao svoje i da ti Bosnjaci iz Sandzaka osjecaju isto za BiH i sunarodnike u BiH.
Ja cu uvijek reagovati i braniti to njihovo pravo (na kraju krajeva svako ima pravo na svoja ubijedjenja) ako ni zbog cega drugog onda iz tog razloga sto je bilo puno vise Ljajicevih koji su branili ovu zemlju nego onih Suboticevih ili Petricevih, a to je nesto sto znam iz licnog iskustva. Ipak ja ni Suboticima ni Petricima ne osporavam pravo na BiH niti pravo da naprave licni izbor ali im osporavam da oni odredjuju Bosnjacima u bilo kojem kutku svijeta koja ce biti njihova reprezentacija i domovina.
Nadam se da je ovim rasprava zavrsena (jer ovdje joj nije ni mjesto) kao i tvoje etiketiranje.
- luckylaka
#803 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Btw.Trazim casove opimenjavanja po mogucnosti da je prof.iz dijaspore,da spika bosanski ,da ima stalno mjesto Prebivalista na ovom forum pod isti ime bare seven dana,da navija za Rep.bosne i Hercegivine i pritom ne blati nase fudbose sto igraju u ino ligama tipa espana,dojcland.uctelj hitno potreban.Placam u stranoj valuti ko hoce moze i pezos.zainteresovani javitise na maile ,,medo i laka dva nerazdvojna,,P.S. ako ima koji greska sorry ja iz dijaspore.pricisni ,,posalji,,
-
HarnagaHarnaga
#804 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Napredujes momce, samo jedna greska, a recenica sa cak cetiri rijeci.luckylaka wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ti si meni car
Bice sevapa za Harnagu
-
HarnagaHarnaga
#805 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
luckylaka wrote:Btw.Trazim casove opimenjavanja po mogucnosti da je prof.iz dijaspore,da spika bosanski ,da ima stalno mjesto Prebivalista na ovom forum pod isti ime bare seven dana,da navija za Rep.bosne i Hercegivine i pritom ne blati nase fudbose sto igraju u ino ligama tipa espana,dojcland.uctelj hitno potreban.Placam u stranoj valuti ko hoce moze i pezos.zainteresovani javitise na maile ,,medo i laka dva nerazdvojna,,P.S. ako ima koji greska sorry ja iz dijaspore.pricisni ,,posalji,,
Odustajem pa makar gorio na dnu Dzehenema.
- luckylaka
#806 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
fala Jaranr ziv i zdrav bio ozenio se i raspjevane meraklije ti na svadbi pivale.a gorio jal dol jal gore isto ti se piseHarnagaHarnaga wrote:luckylaka wrote:Btw.Trazim casove opimenjavanja po mogucnosti da je prof.iz dijaspore,da spika bosanski ,da ima stalno mjesto Prebivalista na ovom forum pod isti ime bare seven dana,da navija za Rep.bosne i Hercegivine i pritom ne blati nase fudbose sto igraju u ino ligama tipa espana,dojcland.uctelj hitno potreban.Placam u stranoj valuti ko hoce moze i pezos.zainteresovani javitise na maile ,,medo i laka dva nerazdvojna,,P.S. ako ima koji greska sorry ja iz dijaspore.pricisni ,,posalji,,![]()
Odustajem pa makar gorio na dnu Dzehenema.
-
callmethebreeeze
#807 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
wow! priznaj da si namjerno ovako lose napisao?luckylaka wrote:Btw.Trazim casove opimenjavanja po mogucnosti da je prof.iz dijaspore,da spika bosanski ,da ima stalno mjesto Prebivalista na ovom forum pod isti ime bare seven dana,da navija za Rep.bosne i Hercegivine i pritom ne blati nase fudbose sto igraju u ino ligama tipa espana,dojcland.uctelj hitno potreban.Placam u stranoj valuti ko hoce moze i pezos.zainteresovani javitise na maile ,,medo i laka dva nerazdvojna,,P.S. ako ima koji greska sorry ja iz dijaspore.pricisni ,,posalji,,
- Bosnolog
#808 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Evo stigao raspored utakmica za Euro 2012Francuzi u septembru gostuju u BiH
Delegacija krovne kuće bh. nogometa danas je u Luksemburgu dogovorila termine utakmica u kvalifikacijama za odlazak na Evropsko prvenstvo 2012. Prvi dvoboj na programu je upravo sa Luksemburgom 3. septembra u gostima.
Piše: Edin Isanović
Potom u našu domovinu stižu “trikolori”. U trećem kolu čeka nas teško gostovanje u Albaniji. U 2011. odigrat ćemo dvomeč sa Rumunima i Bjelorusima. Posljednje kolo, koje je na program 11. oktobra naredne godine, gostovat ćemo u Francuskoj.
Šef državne nogometne selekcije BiH Safet Sušić apostrofirao je da je zadovoljan žrijebom.
Raspored utakmica reprezentacije BiH:
03.09.2010. Luksemburg - BiH
07.09.2010. BiH - Francuska
08.10.2010. Albanija - BiH
12.10.2010. slobodni
25.03.2011. BiH - Rumunija
29.03.2011. slobodni
03.06. 2011. Rumunija - BiH
07.06.2011. BiH - Albanija
02.09.2011. Bjelorusija - BiH
06.09. 2011. BiH - Bjelorusija
07.10. 2011. BiH - Luksemburg
11.10.2011. Francuska - BiH
Izvor http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /100219118
- luckylaka
#809 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Dobar si bolan.Ja u skoli proveo 14 god. a hoce predavanje da mi drzi onaj iz ,,Cazinske audicije,,.Pozdravcallmethebreeeze wrote:wow! priznaj da si namjerno ovako lose napisao?luckylaka wrote:Btw.Trazim casove opimenjavanja po mogucnosti da je prof.iz dijaspore,da spika bosanski ,da ima stalno mjesto Prebivalista na ovom forum pod isti ime bare seven dana,da navija za Rep.bosne i Hercegivine i pritom ne blati nase fudbose sto igraju u ino ligama tipa espana,dojcland.uctelj hitno potreban.Placam u stranoj valuti ko hoce moze i pezos.zainteresovani javitise na maile ,,medo i laka dva nerazdvojna,,P.S. ako ima koji greska sorry ja iz dijaspore.pricisni ,,posalji,,
- cyprus
#810 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
DealBaileyS wrote:...Nadam se da je ovim rasprava zavrsena...
- burek_in_space
#811 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
@luckylaka i @Harnaga, mislim da je bilo dovoljno chasova opismenjavanja i medjusobnog prozivanja koje nikakve veze nema sa temom. Svaka naredna slichna akcija ce rezultirati banom.
- burek_in_space
#812 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Nadam se da cesh i ti zavrshiti sa etiketiranjem ostalih forumasha koji ne dijele mishljenje koje ti zastupash.BaileyS wrote:
Nadam se da je ovim rasprava zavrsena (jer ovdje joj nije ni mjesto) kao i tvoje etiketiranje.
A sada nazad na temu, svi
-
anlayan12
#813 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Sada bi valjalo da obratite pažnju na ovo

- phillie
#814 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Meni samo nije jasan stav Papetov, zove ovog iz Turske, clana Ankaragucu-a, a Seferovica ce zvati "ako se nametne u Fiorentini"....ne razumijem rezon nikako...
- jeza u ledja
#815 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Seferovic nije standardan igrac nijednog seniorskog tima, Turcin jeste.crkvice wrote:Meni samo nije jasan stav Papetov, zove ovog iz Turske, clana Ankaragucu-a, a Seferovica ce zvati "ako se nametne u Fiorentini"....ne razumijem rezon nikako...
To jedno, a drugo Turcin je branic, Seferovic je veznjak, kojih imamo napretek.
- rado_vidjen
#816 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Сеферовиц је нападач.
И опет иста прича. Сјећате ли се када је једна ШПАНИЈА звала голобрадог Кркића? То је било вријеме када се шпекулисало за кога це играти млади Кркиц (Србија је вршила силан пресинг, слала касете "Жикине династије" и сл.) и ста чини тадашнји селектор, Луис Арагонес?
Зове и ОВЈЕРАВА Кркица. (то је било прије двије године) И занимлјиво је, да од тада Бојан Кркић више нема нити један наступ за репрезентацију. Слјепцу је јасно ста су хтјели и ста су постигли. Значи - говорим о Европском прваку.
А мала Босница ће чекати да јој се залутала овчица сама врати...и још да плати ако треба. Дакако, онда кад крене бушити мреже Буффона и екипе.
Алал вам вера
--------------------------------------
Зна ли овај турчин босански језик?
И опет иста прича. Сјећате ли се када је једна ШПАНИЈА звала голобрадог Кркића? То је било вријеме када се шпекулисало за кога це играти млади Кркиц (Србија је вршила силан пресинг, слала касете "Жикине династије" и сл.) и ста чини тадашнји селектор, Луис Арагонес?
Зове и ОВЈЕРАВА Кркица. (то је било прије двије године) И занимлјиво је, да од тада Бојан Кркић више нема нити један наступ за репрезентацију. Слјепцу је јасно ста су хтјели и ста су постигли. Значи - говорим о Европском прваку.
А мала Босница ће чекати да јој се залутала овчица сама врати...и још да плати ако треба. Дакако, онда кад крене бушити мреже Буффона и екипе.
Алал вам вера
--------------------------------------
Зна ли овај турчин босански језик?
- jeza u ledja
#817 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Napadac, svejedno.
Ja sam objasnio razloge. Ne mislim da ga ne treba uopste zvati sada, ali mislim da ne moze u prvih 18 nikako.
Bahtiyaroglu mozda i moze.
Ja sam objasnio razloge. Ne mislim da ga ne treba uopste zvati sada, ali mislim da ne moze u prvih 18 nikako.
Bahtiyaroglu mozda i moze.
- phillie
#818 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Ma razumijem ja da Seferovic nece i ne moze igrati u prvoj postavi ni na klupi odmah, ali inace ovaj rezon nasih selektora da cekaju sa pozivima mladim i perspektivnim igracima sa ovih prostora koje samo patriotizam vuce prema nasoj selekciji, da postanu seniorski prvotimci, mozda cak i nosioci igre u svojim ekipama, pa onda ce nasi selektori razmotriti mogucnost slanja poziva, to ne razumijem. Nije valjda da misle da ce Svicarci dici ruke od malog samo zato sto nasi imaju nijet da ga zovu. Isto sto su Svedjani digli ruke od Ibrahimovica.
Slazem se sa rado_vidjenim. Treba mu poslati poziv za neko okupljanje, da dodje, da se upozna sa Misimovicem, Dzekom, Pjanicem, Spahicem...vjerujem da bi to na njega ostavilo dosta jaci utisak od nekih svicarskih igraca, i tako ga tim "kaparisati" za buducnost. Kad Spanija nije htjela dici ruke od Krkica, koji je debitovao u spanskoj reprezentaciji, dakle poruka je jasna, ako bude sta od tebe od igraca, igras za Spaniju, ako ne budes materijal za nas, a Boze moj sta je tu je. Samo nasi strucnjaci cekaju da im kao na pladnju dodju gotovi igraci od jedno 25 godina, koji imaju i iskustva, koji imaju i talenta, koji imaju i jaci klub u kojem igraju, a eto i da jos hoce igrati za nasu reprezentaciju...Samo da je na gotovo....
Slazem se sa rado_vidjenim. Treba mu poslati poziv za neko okupljanje, da dodje, da se upozna sa Misimovicem, Dzekom, Pjanicem, Spahicem...vjerujem da bi to na njega ostavilo dosta jaci utisak od nekih svicarskih igraca, i tako ga tim "kaparisati" za buducnost. Kad Spanija nije htjela dici ruke od Krkica, koji je debitovao u spanskoj reprezentaciji, dakle poruka je jasna, ako bude sta od tebe od igraca, igras za Spaniju, ako ne budes materijal za nas, a Boze moj sta je tu je. Samo nasi strucnjaci cekaju da im kao na pladnju dodju gotovi igraci od jedno 25 godina, koji imaju i iskustva, koji imaju i talenta, koji imaju i jaci klub u kojem igraju, a eto i da jos hoce igrati za nasu reprezentaciju...Samo da je na gotovo....
- jeza u ledja
#819 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Ja mislim da igrac koji ne igra u seniorskom timu u svom klubu ne moze dobiti nikakav poziv za A selekciju BiH.
Prosto i jednostavno.
Dakle nije pitanje da li je Seferovic 'nosioc igre', 'u prvih 11' ili 'sjedi na klupi' Fiorentine, vec da li je on uopste u prvih 18 kad igra Fiorentina (ili bilo koji drugi klub). To je znacajna razlika.
Mnogi klinci nisu uopste fizicki sposobni igrati sa seniorima, ma koliko talentovani bili.
Mislim to jednostavno ne ide.
A naravano da se i ja slazem da se talenti ne smiju gubiti, samo se to treba raditi u mladim selekcijama, a ne cekati da igrac postane zvijezda. Medjutim ovaj period 'izmedju', u kom je igrac ociegledan talenat, ali jos nije senior, a jeste junior neke strane repke, je zajeban. Nije u redu pozivati prakticno stranog igraca koji ne moze igrati kako treba kao senior da bude dio nase A ekipe, pa makar to bilo i u hotelu. Za takva 'druzenja' postoje stvari poput one dodjele nagrada nedavno, na kojoj je bio Seferovic, inace rodjeni Svicarac.
Prosto i jednostavno.
Dakle nije pitanje da li je Seferovic 'nosioc igre', 'u prvih 11' ili 'sjedi na klupi' Fiorentine, vec da li je on uopste u prvih 18 kad igra Fiorentina (ili bilo koji drugi klub). To je znacajna razlika.
Mnogi klinci nisu uopste fizicki sposobni igrati sa seniorima, ma koliko talentovani bili.
A naravano da se i ja slazem da se talenti ne smiju gubiti, samo se to treba raditi u mladim selekcijama, a ne cekati da igrac postane zvijezda. Medjutim ovaj period 'izmedju', u kom je igrac ociegledan talenat, ali jos nije senior, a jeste junior neke strane repke, je zajeban. Nije u redu pozivati prakticno stranog igraca koji ne moze igrati kako treba kao senior da bude dio nase A ekipe, pa makar to bilo i u hotelu. Za takva 'druzenja' postoje stvari poput one dodjele nagrada nedavno, na kojoj je bio Seferovic, inace rodjeni Svicarac.
- buzzer
#820 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
lijepo rado vidjen spomenu primjer jedne spanije sa krkicem, al dzaba majcin sine, neda @jeza pardona titi dragom.jeza u ledja wrote:Ja mislim da igrac koji ne igra u seniorskom timu u svom klubu ne moze dobiti nikakav poziv za A selekciju BiH.
Prosto i jednostavno.
druze popusti malo, znamo svi da si pametan i da se kuzis u fudbal. sasvim je u redu pozvati "prakticno stranog igraca..." i time mu odati priznanje za do sada postignuto, te ga motivirati da se nastavi dokazivati jer se na njega ozbiljno racuna.
-
klixober
#821 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
U iznimnim prilikama treba zaobici neke principe i pravila,a prica o Seferovicu jeste iznimna i zato mislim da ga sto prije trebamo pozvati u A selekciju,a ne cekati da pocne zabijati u Fiorentini.
- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#822 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Ne mora poceti zabijati, ali mislim da bi moglo se sacekati da udje u konkurenciju prvih 18 pa da mozda pokoji put i udje u igru i onda mu uputiti poziv. Sad mu treba dati sansu da se dokaze da nije samo ,,talenat'' vec i da je igracina, u sta svi vjerujemo! Na primjeru njegovog suigraca Ljajica se fino vidi da Ljubicice daju prostor i mladjima ako to zasluze i zato se ne treba brinutikomeba wrote:U iznimnim prilikama treba zaobici neke principe i pravila,a prica o Seferovicu jeste iznimna i zato mislim da ga sto prije trebamo pozvati u A selekciju,a ne cekati da pocne zabijati u Fiorentini.
Kad smo vec kod Ljajica i price o talentima, naumpade mi jedan drugi sandzaklija koji je bio u vakat mozda i veca nada od Seferovica, a umjesto Srbije je izabrao BIH
Oni koji ovu selekciju prate malo duze, vec su prepoznali da se radi o Seadu Zilicu, nadam se samo da Seferovic nece zavrsiti kao on, ali da Ljajic hoce
-
Knoa
#823 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Sta je ovo ljudi:
Šovšić na spisku Ladića
Izgubljen još jedan bh. dragulj
http://www.sarajevo-x.com/forum/posting ... 14&t=47122
Pa hebem mu misa ima li ijedan reprezentativac "rvacke" da je iz te iste "rvacke"?
Evo samo A reprezentacija:
Josip Šimunić (Canberra, 18. veljače 1978.)
Ivan Klasnić (Hamburg, 29. siječnja 1980.)
Eduardo Alves da Silva (Rio de Janeiro, 25. veljače 1983.)
Ivan Rakitić (Rheinfelden, 10. ožujka 1988.)
Mladen Petrić (Dubrave kraj Brčkog, Bosna i Hercegovina, 1. siječnja 1981.)
Dejan Lovren (Zenica, 5. srpnja 1989.)
Vedran Ćorluka (Derventa, 5. veljače 1986.)
Matej Delač (Uskoplje, 20. kolovoza 1992.)
Nikica Jelavić (Gabela, BiH, 27. kolovoza 1985.),
Šovšić na spisku Ladića
Izgubljen još jedan bh. dragulj
http://www.sarajevo-x.com/forum/posting ... 14&t=47122
Pa hebem mu misa ima li ijedan reprezentativac "rvacke" da je iz te iste "rvacke"?
Evo samo A reprezentacija:
Josip Šimunić (Canberra, 18. veljače 1978.)
Ivan Klasnić (Hamburg, 29. siječnja 1980.)
Eduardo Alves da Silva (Rio de Janeiro, 25. veljače 1983.)
Ivan Rakitić (Rheinfelden, 10. ožujka 1988.)
Mladen Petrić (Dubrave kraj Brčkog, Bosna i Hercegovina, 1. siječnja 1981.)
Dejan Lovren (Zenica, 5. srpnja 1989.)
Vedran Ćorluka (Derventa, 5. veljače 1986.)
Matej Delač (Uskoplje, 20. kolovoza 1992.)
Nikica Jelavić (Gabela, BiH, 27. kolovoza 1985.),
- jeza u ledja
#824 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Bojan Krkic je vec bio clan seniorskog tima Barcelone, jedne od 2-3 najbolje ekipe u Evropi, igrao Ligu Sampiona, davao golove i sta sve ne, prije nego je pozvan u A tim Spanije (na prijateljsku). Za Spaniju je inace zvanicno zaigrao nakon sto je iza sebe imao vrlo uspjesnu sezonu u seniorskom timu Barcelone.buzzer wrote:lijepo rado vidjen spomenu primjer jedne spanije sa krkicem, al dzaba majcin sine, neda @jeza pardona titi dragom.jeza u ledja wrote:Ja mislim da igrac koji ne igra u seniorskom timu u svom klubu ne moze dobiti nikakav poziv za A selekciju BiH.
Prosto i jednostavno.
A naravano da se i ja slazem da se talenti ne smiju gubiti, samo se to treba raditi u mladim selekcijama, a ne cekati da igrac postane zvijezda. Medjutim ovaj period 'izmedju', u kom je igrac ociegledan talenat, ali jos nije senior, a jeste junior neke strane repke, je zajeban. Nije u redu pozivati prakticno stranog igraca koji ne moze igrati kako treba kao senior da bude dio nase A ekipe, pa makar to bilo i u hotelu. Za takva 'druzenja' postoje stvari poput one dodjele nagrada nedavno, na kojoj je bio Seferovic, inace rodjeni Svicarac.![]()
druze popusti malo, znamo svi da si pametan i da se kuzis u fudbal. sasvim je u redu pozvati "prakticno stranog igraca..." i time mu odati priznanje za do sada postignuto, te ga motivirati da se nastavi dokazivati jer se na njega ozbiljno racuna.
Koliko Seferovic ima seniorskih utakmica u nogama? Mozda se na prste ruke moze izbrojati, ako i to. Koliko znam jos ga nema u sastavima Fiorentine. U tome je razlika.
Kad istci sa dresom ljiljana, treba mu dati poziv za ljiljane.
Ako je normalno pozvati ga u seniore BiH, logicno pitanje koje se postavlja je - zasto to onda do sad nisu uradili Svicarci?
- buzzer
#825 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
mozda zato sto svicarci imaju mnogo bolju ligu i vecu bazu. sto im manje gori pod nogama jer im je odliv talenata neuporedivo manji nego nama. svicarcima se ne zuri, on je trenutno njihov. povedu li ga na svjetsko...jeza u ledja wrote: Ako je normalno pozvati ga u seniore BiH, logicno pitanje koje se postavlja je - zasto to onda do sad nisu uradili Svicarci?