Priznati Kosovo
-
Valbon_1
#801 Re: Priznati Kosovo
Juzna Koreja priznala drzavu Kosova. Odlicna vest za Kosovare.
-
antipatija
#802 Re: Priznati Kosovo
likujte, likujte... a pricate o suzivotu, ravnopravnosti, multikulti... a dusevna vam je hrana da komsiji crkne krava
-
uživo
#803 Re: Priznati Kosovo
Ja bih im moj "antipatija" preporučio da je i oni priznaju,naravno ako se Mićko složi sa timantipatija wrote:likujte, likujte... a pricate o suzivotu, ravnopravnosti, multikulti... a dusevna vam je hrana da komsiji crkne krava
-
paratrooper
#804 Re: Priznati Kosovo
jel to kod tebe krepala krava dule ?antipatija wrote:likujte, likujte... a pricate o suzivotu, ravnopravnosti, multikulti... a dusevna vam je hrana da komsiji crkne krava
-
matuh
#805 Re: Priznati Kosovo
pa ne ide to bas tako. ne moze se sa njima u novom pazaru sastajati bosanski drzavnici bez odobrenja srbijanske vlade. ipak su ti ljudi iz vlasti novog pazara uposlenici srbijanske vlade. tako da to bas i nije moguce, a vlada RS je samostalno tjelo i vlada BIH nema nikakve ingerencije nad njom. jel to sad bas tako pravedno ili ne, to je drugo pitanje...pilav wrote:Priznati,svakako.
U isto vrijeme ponuditi Sandzaku specijalne veze, kao sto je Beograd uradio sa BL.
Silajdzic bi trebao svake sedmice bar jednom da ode do Novog Pazara i sretne se sa tim ljudima tamo
onako kako to radi Tadic i Kostunica u BL.
-
Downunda
#806 Re: Priznati Kosovo
matuh wrote:pa ne ide to bas tako. ne moze se sa njima u novom pazaru sastajati bosanski drzavnici bez odobrenja srbijanske vlade. ipak su ti ljudi iz vlasti novog pazara uposlenici srbijanske vlade. tako da to bas i nije moguce, a vlada RS je samostalno tjelo i vlada BIH nema nikakve ingerencije nad njom. jel to sad bas tako pravedno ili ne, to je drugo pitanje...pilav wrote:Priznati,svakako.
U isto vrijeme ponuditi Sandzaku specijalne veze, kao sto je Beograd uradio sa BL.
Silajdzic bi trebao svake sedmice bar jednom da ode do Novog Pazara i sretne se sa tim ljudima tamo
Gdje piše da državni zvaničnici moraju "po protokolu" obavezno posjetiti državne vlasti zemlje koje posjećuju?
Znaš li koliko su puta evropski zvaničnici odalzili u posjete zemljama samo da bi posjetili dijasporu (Irski zvaničnici u SAD-u; grčki, turski itd u Australiju, pa zatim Žak Širak u ministri VP u Kvebek; Franjo Tuđman u Australiju i milion drugijh primjera). Neki nisu čak ni slijetali u gl. grad, nego pravo u grad "domaćin".
Ne kaže se džaba "zvanična" i nezvanična posjeta".
Mogao bi malo gledati neki drugi kanal osim RTS kako ne bi pripadao višemilionskoj grupi medijski najizolovanijih ljudi u Evropi alias Srbijancima (koji su od 1992. samo jedan pogled na svijet imali - preko RTS).
- saviola
#807 Re: Priznati Kosovo
treba da vam je jasno da BiH nikad nece priznati kosovo 
-
matuh
#808 Re: Priznati Kosovo
znam ja sta je zvanicna a sta ne zvanicna posjeta. ali kaze se da bi bosanski politicari trebali posjecivati NP kao sto srbijanski posjecuju BL. sve posjete kostunice i tadica su bile zvanicneDownunda wrote:matuh wrote:pa ne ide to bas tako. ne moze se sa njima u novom pazaru sastajati bosanski drzavnici bez odobrenja srbijanske vlade. ipak su ti ljudi iz vlasti novog pazara uposlenici srbijanske vlade. tako da to bas i nije moguce, a vlada RS je samostalno tjelo i vlada BIH nema nikakve ingerencije nad njom. jel to sad bas tako pravedno ili ne, to je drugo pitanje...pilav wrote:Priznati,svakako.
Gdje piše da državni zvaničnici moraju "po protokolu" obavezno posjetiti državne vlasti zemlje koje posjećuju?![]()
Znaš li koliko su puta evropski zvaničnici odalzili u posjete zemljama samo da bi posjetili dijasporu (Irski zvaničnici u SAD-u; grčki, turski itd u Australiju, pa zatim Žak Širak u ministri VP u Kvebek; Franjo Tuđman u Australiju i milion drugijh primjera). Neki nisu čak ni slijetali u gl. grad, nego pravo u grad "domaćin".![]()
Ne kaže se džaba "zvanična" i nezvanična posjeta".![]()
Mogao bi malo gledati neki drugi kanal osim RTS kako ne bi pripadao višemilionskoj grupi medijski najizolovanijih ljudi u Evropi alias Srbijancima (koji su od 1992. samo jedan pogled na svijet imali - preko RTS).
- and
#809 Re: Priznati Kosovo
prvo će srbija,pa tek onda misaviola wrote:treba da vam je jasno da BiH nikad nece priznati kosovo
- saviola
#810 Re: Priznati Kosovo
and wrote:prvo će srbija,pa tek onda misaviola wrote:treba da vam je jasno da BiH nikad nece priznati kosovo
mozda RS
-
matuh
#811 Re: Priznati Kosovo
kad kazes da su srbijanci medijski najizolivaniji ljudi u evropi trebao bi znati da u srbiji ima 76 TV stanica, vise stotina radio stanica od kojih je najslusanijradio B92 i veliki broj stampanih medija. tako da ta teza o medijskoj izolovanosti i nije bas tacnaDownunda wrote:matuh wrote:pa ne ide to bas tako. ne moze se sa njima u novom pazaru sastajati bosanski drzavnici bez odobrenja srbijanske vlade. ipak su ti ljudi iz vlasti novog pazara uposlenici srbijanske vlade. tako da to bas i nije moguce, a vlada RS je samostalno tjelo i vlada BIH nema nikakve ingerencije nad njom. jel to sad bas tako pravedno ili ne, to je drugo pitanje...pilav wrote:Priznati,svakako.
Gdje piše da državni zvaničnici moraju "po protokolu" obavezno posjetiti državne vlasti zemlje koje posjećuju?![]()
Znaš li koliko su puta evropski zvaničnici odalzili u posjete zemljama samo da bi posjetili dijasporu (Irski zvaničnici u SAD-u; grčki, turski itd u Australiju, pa zatim Žak Širak u ministri VP u Kvebek; Franjo Tuđman u Australiju i milion drugijh primjera). Neki nisu čak ni slijetali u gl. grad, nego pravo u grad "domaćin".![]()
Ne kaže se džaba "zvanična" i nezvanična posjeta".![]()
- and
#812 Re: Priznati Kosovo
u un-u nema entitetskog glasanjasaviola wrote:and wrote:prvo će srbija,pa tek onda misaviola wrote:treba da vam je jasno da BiH nikad nece priznati kosovo
mozda RS
- saviola
#813 Re: Priznati Kosovo
and wrote:
u un-u nema entitetskog glasanja
ne, nisi me razumio... mozda ce prvo srbija priznati RS, pa onda BiH
- and
#814 Re: Priznati Kosovo
srbija i rs jedino mogu priznati krivnjusaviola wrote:and wrote:
-
matuh
#815 Re: Priznati Kosovo
jesu, jesu krivi nego sta. i to za vise stvari. evo ja se prvi izvinjavam sto sam srbin. sad mi je bas lakse a vjerujem i tebiand wrote:srbija i rs jedino mogu priznati krivnjusaviola wrote:and wrote:
- saviola
#816 Re: Priznati Kosovo
matuh wrote:jesu, jesu krivi nego sta. i to za vise stvari. evo ja se prvi izvinjavam sto sam srbin. sad mi je bas lakse a vjerujem i tebiand wrote: srbija i rs jedino mogu priznati krivnju
izvinuo se i tadic za srebrenicu, pa ko je pozdravio taj njegov gest
- and
#817 Re: Priznati Kosovo
misliš u rs-u?saviola
-
matuh
#818 Re: Priznati Kosovo
moj ti saviola, ko da to neko cuje. pa jos kazu da su u srbiji medijski najizolovaniji gradjani.saviola wrote:matuh wrote:jesu, jesu krivi nego sta. i to za vise stvari. evo ja se prvi izvinjavam sto sam srbin. sad mi je bas lakse a vjerujem i tebiand wrote: srbija i rs jedino mogu priznati krivnju
- and
#819 Re: Priznati Kosovo
@saviola i matuh
ako u bih ne postoji dogovor o priznanju kosova i ako 2 naroda, iako podržavaju nezavisno kosovo,se ponašaju neutralno zbog toga što se 3 narod protivi,da li je fer taj 3 narod organizuje proteste i demonstracije protiv tog priznanja?
ako u bih ne postoji dogovor o priznanju kosova i ako 2 naroda, iako podržavaju nezavisno kosovo,se ponašaju neutralno zbog toga što se 3 narod protivi,da li je fer taj 3 narod organizuje proteste i demonstracije protiv tog priznanja?
-
matuh
#820 Re: Priznati Kosovo
pa te demonstracije nisu organizovane da se uputi poruka bosanskim drzavljanima ili BiH politicarima, jer je kristalno jasno da srbi u BiH nece nikad priznati kosovo pa tako da otpada varijanta da i BiH prizna isto, nego kao podrska gradjanima srbije.and wrote:@saviola i matuh
- and
#821 Re: Priznati Kosovo
a šta bi vi rekli na miting podrške građanima kosova?matuh wrote:pa te demonstracije nisu organizovane da se uputi poruka bosanskim drzavljanima ili BiH politicarima, jer je kristalno jasno da srbi u BiH nece nikad priznati kosovo pa tako da otpada varijanta da i BiH prizna isto, nego kao podrska gradjanima srbije.and wrote:@saviola i matuh
- saviola
#822 Re: Priznati Kosovo
matuh wrote:pa te demonstracije nisu organizovane da se uputi poruka bosanskim drzavljanima ili BiH politicarima, jer je kristalno jasno da srbi u BiH nece nikad priznati kosovo pa tako da otpada varijanta da i BiH prizna isto, nego kao podrska gradjanima srbije.and wrote:@saviola i matuh
upravo tako!
protesti u RS-oj su iskljucivo podrska srpskom narodu preko drine, sto je slozices se i razumljivo
-
matuh
#823 Re: Priznati Kosovo
ja imam potpuno pravo da izadjem i protestujem protiv odluke o jednostranom proglasenju tzv Republike Kosovo i da se solidarisem sa srbima u srbiji iako sam BiH drzavljanin. kao sto i tibetanci koji su gradjani USA ili neke druge zemlje imaju pravo da izadju na ulice i pruze podrsku Tibetancima na Tibetu u najnovijem slucaju kineske represije na tom prostoru. a podrzavam miting za podrsku gradjana kosova, narucito za one bez struje i vode i one sto u skolu i crkvu idu u transporterima kfora
- and
#824 Re: Priznati Kosovo
a šta ako se solidarišeš sa ljudima koji u ovoj priči nisu tibetanci?matuh wrote:ja imam potpuno pravo da izadjem i protestujem protiv odluke o jednostranom proglasenju tzv Republike Kosovo i da se solidarisem sa srbima u srbiji iako sam BiH drzavljanin. kao sto i tibetanci koji su gradjani USA ili neke druge zemlje imaju pravo da izadju na ulice i pruze podrsku Tibetancima na Tibetu u najnovijem slucaju kineske represije na tom prostoru. a podrzavam miting za podrsku gradjana kosova, narucito za one bez struje i vode i one sto u skolu i crkvu idu u transporterima kfora
-
matuh
#825 Re: Priznati Kosovo
pa da mislim da su njihova prava ugrozena i sa njima bi se solidarisao.and wrote:a šta ako se solidarišeš sa ljudima koji u ovoj priči nisu tibetanci?matuh wrote:ja imam potpuno pravo da izadjem i protestujem protiv odluke o jednostranom proglasenju tzv Republike Kosovo i da se solidarisem sa srbima u srbiji iako sam BiH drzavljanin. kao sto i tibetanci koji su gradjani USA ili neke druge zemlje imaju pravo da izadju na ulice i pruze podrsku Tibetancima na Tibetu u najnovijem slucaju kineske represije na tom prostoru. a podrzavam miting za podrsku gradjana kosova, narucito za one bez struje i vode i one sto u skolu i crkvu idu u transporterima kfora