Dešavanja u Srbiji

Post Reply
kicky

Post by kicky »

upravo su javili da je nađeno spaljeno tijelo u američkoj ambasadi, ali nije potvrđeno, cnn ništa ne javlja - ja ga gledam čitavu večer
bijelo_dugme

Post by bijelo_dugme »

pesak wrote:nasli se svi u urgentnom centu ... i panduri i huligani... evo snimci na b92... :-)
De molimte stranicu posalji da i ja to malo pratim.
madner

Post by madner »

artzy wrote: ..negjde rekose da USA gradjana nema u ambasadi nego nekoliko gradjana Srbije...

Inace u svoj ovoj frci moglo bi se reci da bi njihovi politicari htjeli da se ponasaju kao Zloba i sve i cine dosljedno ga kopirajuci (pale narod umjesto da ga umiruju) - zaboravili su da oni za razliku od Zlobe na drugoj strani vise nemaju nenaoruzan narod, zbunjen "svet" i JNA vojnu masineriju iza sebe...
Zato imaju SPC i SANU iza sebe, a to je najbitnije. :roll:

Mi se smijemo, a preko nasih leda deal odraden. Nista od ukidanja RS-a.
RenaTTa

Post by RenaTTa »

Nek mu na grob prosetaju :D:D:D hihihi
zlatan01

Post by zlatan01 »

max_power wrote:
Ivy wrote:Zanima me samo kakva bi bila reakcija Amerike i svijeta da se ovo, nedobog, desilo u Sarajevu, i da su upali u ambasadu i zapalili je...zasto su kod nas mjere sigurnosti ovakve kakve jesu (za zidom od 2,5 metra visine oko ambasade) a u Bgd je tako lako prici ambasadi? :shock: :shock: :?
"Nasa" je modernija, njihova je iz vremena SFRJ?
Da vidis americke ambasade u Stockholmu, ko u 007 filmovima. Kamera te pocne snimati na oko 500 metara od ambasade i od tada te ne gubi iz vida :D
A ako ide vise ljudi istovremeno, koga od njih prati? Onog ko ima najtamniju put? Bradonju? Bas me zanima...
zlatan01

Post by zlatan01 »

Kad smo kod B92, uclanio sam se na forum ali mi ne dozvoljavaju prstup iako se ulogujem. Da im nije hakovan server?
RenaTTa

Post by RenaTTa »

Evo i ja gledam na Reshet Dalet-u (nesh kao CNN) da je spaljeno tijelo i vidim ogroman skup naroda duz glave ove neke ulice kneza kaklo li se zove vec :D
d2

Post by d2 »

Ivy wrote:Zanima me samo kakva bi bila reakcija Amerike i svijeta da se ovo, nedobog, desilo u Sarajevu, i da su upali u ambasadu i zapalili je...zasto su kod nas mjere sigurnosti ovakve kakve jesu (za zidom od 2,5 metra visine oko ambasade) a u Bgd je tako lako prici ambasadi? :shock: :shock: :?
receno je da ono nije bila ambasada nego konzularno predstavnistvo, u sarajevu ono je koliko znam u sastavu ambasade tj dijele isti prostor a mozda to tako nije u beogradu

recimo u sarajevu hrvatska ambasada ima zid okolo a konzulat nema nego je obicna zgrada sa prozorima koji gledaju na ulicu (tamo kod vatrogasaca na skenderiji)
Ridjobrki

Post by Ridjobrki »

Hvala adminu na obrisanom postu, zasluženo je!
:)

P.S. Jbg, bio zicer, nisam mogao odoljeti...
d2

Post by d2 »

san darius wrote:hoce li sudjelovati kosovo na natjecaju za majku svih pjesama, eurosong 2008 in belgrade?

san darius
nece, bilo neki dan u vijestima.
pesak

Post by pesak »

milos vasic je isto rekao kako je policija pozdravljala demonstrante sa tri prsta i kako se vozila u hamerima, a to je poslednji put vidjeno 5. oktobra 2000 od legijinih crvenih beretki...

sve je tio planirano od strane kostunice.. i ekipe radikala.
kiosci i prodavnice su masovno polupani i pokradeni...
toliko o kosovu-srcu srbije i patriotizmu.
strasno lici stvarno na legijin i radikalski patriotizam.
BombastiK

Post by BombastiK »

Porazbijali ambasade, opljackali radnje ...wow, bravo Beograde BRAVOOO, tako cete sigurno dobit' Kosovo republjik nazad pod svoje okrilje.

Na stranu sve ovo, ali najinteresantije mi je to sto su zvizdali i bukali kada je cijenjeni Dodik drzao govor. A tako se jadan pretrgnuo da im stigne na vrijeme i da im podrsku :lol: :lol: :lol:
Da li ovo treba da bude poruka lojalnim RS-ovcima da smire hormone i sjede gdje jesu...jer ni matica im nije sto je nekad bila.
u svakom slucaju :lol: za Dodika i supportere koji su jutros otisli iz BL za Beograd da ucestvuju u javnoj palezi.
StLouis

Post by StLouis »

hoce li biti jos ovakvih derneka? :-) mislim da sam nesto procitao da se sprema jos jedan miting u subotu? pesak, koji su sad na redu; antirusi ili rusofili?

mislim, zalosno, nije mi drago ako komsiji crkne krava, ali ovo ne vodi dobrom, tek ce tu biti obracuna i loma i ko zna gdje se sve moze zavrsiti. daleko im lepa kuca
jefferson

Post by jefferson »

Evo State Department potvrdio da je tijelo nadjeno!
kicky

Post by kicky »

d2 wrote:
receno je da ono nije bila ambasada nego konzularno predstavnistvo, u sarajevu ono je koliko znam u sastavu ambasade tj dijele isti prostor a mozda to tako nije u beogradu

recimo u sarajevu hrvatska ambasada ima zid okolo a konzulat nema nego je obicna zgrada sa prozorima koji gledaju na ulicu (tamo kod vatrogasaca na skenderiji)
ne, mislim da je to ipak ambasada, s obzirom da je u Knez Mihajlovoj smješetn veći broj ambasada. Uostalom konzulati ne mogu biti u istim gradovima gdje su i ambasade, bar sam tako mislio dosad!!!

cnn je upravo potvrdio da je nađeno izgoreno tijelo :sad: :-?
Last edited by kicky on 21/02/2008 23:05, edited 1 time in total.
artzy

Post by artzy »

jefferson wrote:Evo State Department potvrdio da je tijelo nadjeno!
Gdje citas?
bijelo_dugme

Post by bijelo_dugme »

A ma kakvo tijelo? Srbin?
RenaTTa

Post by RenaTTa »

evo potvrdjeno je da je tijelo demonstranta usred nekakve eksplozije
pesak

Post by pesak »

StLouis wrote:hoce li biti jos ovakvih derneka? :-) mislim da sam nesto procitao da se sprema jos jedan miting u subotu? pesak, koji su sad na redu; antirusi ili rusofili?

mislim, zalosno, nije mi drago ako komsiji crkne krava, ali ovo ne vodi dobrom, tek ce tu biti obracuna i loma i ko zna gdje se sve moze zavrsiti. daleko im lepa kuca
pa ne znam...trebao je jedan da bude juce, ali je otkazan zbog bezbednosti... :roll:
kicky

Post by kicky »

artzy wrote:
Gdje citas?
na CNN-u http://edition.cnn.com/
jefferson

Post by jefferson »

artzy wrote:
Gdje citas?
CNN, evo sad se javio diplomata iz Beograda, uposlenik ambasade i potvrdio da je nadjeno tijelo, najvjerovatnije jedan od onih sto su pokusali zapaliti ambasadu!
pudlica

Post by pudlica »

samo nek se oni nastave igrat oko amerikanaca i ostalih ambasada nece bas daleko dugurat
zlatan01

Post by zlatan01 »

BombastiK wrote:Porazbijali ambasade, opljackali radnje ...wow, bravo Beograde BRAVOOO, tako cete sigurno dobit' Kosovo republjik nazad pod svoje okrilje.

Na stranu sve ovo, ali najinteresantije mi je to sto su zvizdali i bukali kada je cijenjeni Dodik drzao govor. A tako se jadan pretrgnuo da im stigne na vrijeme i da im podrsku :lol: :lol: :lol:
Da li ovo treba da bude poruka lojalnim RS-ovcima da smire hormone i sjede gdje jesu...jer ni matica im nije sto je nekad bila.
u svakom slucaju :lol: za Dodika i supportere koji su jutros otisli iz BL za Beograd da ucestvuju u javnoj palezi.
Dodik ima prilicno nezahvalnu poziciju mada malo ko to vidi. Njegovi odnosi sa Radikalima su prilicno pomuceni a na tom mitingu su radikali glavna skupina. Na kraju nezahvalno je uvjek dokazivati da si veci Srbin od Srbijanaca, veci Hrvat od Hrvata i td. A ako sad trazi nezavisnost za RS na osnovu Kosova kao presedana, onda prvo mora priznati Kosovo da bi mu to pilo vodu! Ko smije presjeci Gordijev cvor?
d2

Post by d2 »

kicky wrote:
d2 wrote:

ne, mislim da je to ipak ambasada, s obzirom da je u Knez Mihajlovoj smješetn veći broj ambasada. Uostalom konzulati ne mogu biti u istim gradovima gdje su i ambasade, bar sam tako mislio dosad!!!

cnn je upravo potvrdio da je nađeno izgoreno tijelo :sad: :-?
ne znam, nisam bio u beogradu, sto se tice konzulata moguce da sam se zeznuo ali koliko znam hrvatska ima i amabasadu i konzulat u sarajevu a i amerika takodje
walkabout

Post by walkabout »

pesak wrote:Sad je bas govorio novinar Vremena Milos Vasic- kaze da je policija bila zrtvovana politici...kako su demonstracije mogle biti sprecene, ali nisu, jer su kontrolisane od vlasti..,..To je isto rekla i Vesna Pesic.
Sta ce biti dalje, ko zna. Sta ce biti sutra ?
danijel server- kostunicin govor vise lici na govor uga caveza... :D

dobro jutro, kolumbo...kome vi dajete podrsku ?

pritom, meni uopste nije jasno o cem se radi, kad ce i kosovo i srbija biti u EU ?
koje ludilo... :-)
:oops:
Post Reply