Liska wrote:Ti nadji jednu moju rijec gdje tvrdim da sam veci Hrvat od bilo koga ja se povlacim sa foruma. Dakle, ne odredjujem necije hrvatstvo. Za mene je Hrvat svatko tko se tako izjasni a ti zaboravljas stotine forumasa koji ovdje mitinguju kako Hrvata uopce nema i ne vidim da po njima udaras kao po meni. Imas ljudi koji tesko zive i u Hercegovini. S ozbirom da ovdje postoje ljudi koji toliko brinu o BiH, gdje su da pomognu ovim jadnim ljudima po Varesu?! Ja radim u Sarajevu jer sam HDZ-ovac pa ne mogu dobiti posao u Mostaru. Normalno, ovo je sala jer da sam HDZ-ovac zivot bi mi bio laksi. A za Zenicu ti ne tvrdim ja nego presuda protiv generala Hadzihasanovica i ja nigdje ne napisah da je u pitanju konc.logor. Ne pravim razliku izmedju logora i konc.logora jer su ista sranja u pitanju. Samo bih voli da mi netko obrazlozi ili nadje neki papir Crvenog kriza koji govori o konc logorima u BiH. Koliko sam ucio konc logori su postojali za vrijeme II svjetskog rata. U Zenici nisam nikada bio jer nisam imao razloga. Prodjem kroz nju kad putujem u Austriju i to je to. To su djecje hajd dodji u Zenicu. Koji cu kurac u Zenici pored Sarajeva i Mostara, a i Banja Luka je ljepsa sto jest. Pa i Travnik.
Mi se izgleda nismo bas najbolje razumjeli...Izjasnjavaj se kako hoces, budi i Marsovac ako hoces...stvarno me zaboli...ali jel ti vjerujes svemu sto cujes...ja sam rodjen ovdje, odrastao, skolovao se dijelom u Ze dijelom u Tz, i ne mogu preci preko toga da ti znas da su u Ze bili logori/zatvori jer ti je neko od nekoga ko je iz Ze tako rekao...Ni ja ne prozivam tvoj Mostar, jer ja jos uvijek vjerujem da ono sto se desilo ja djelo manjeg broja kriminalaca i ljudi bez casti i vjere...a svi mi znamo i kako "slavni" Hag radi i kakve presude donosi...
Normalno da nisi nikada bio, nego na osnovu nekih cula rekla kazala informacija, donosis takve zakljucke...a vidis ja odem i do Sarajeva, i do Bugojna i do Mostara, i do Livna i Doboja i B. Luke...fala bogu pa mogu...i onda stvaram svoje misljenje i sud o pojedinim gradovima i ljudima koji u njima zive...i ne kazem ma koji cu ku... tamo pored Pariza ili Minhena...
I ne nedam na svoj grad, pogotovo ako se iznose takve lazi...Da ikako mogu ja bih reagovao i na te izjave Haga, ali moja tu ne pije puno vode...a zasto oni koji to mogu i trebaju opovrgnuti sute to je njihova stvar...koja se na zalost i mene dotice kao gradjanina Zenice, jer ako nisam ucestvovao u osnivanju tih zatvora, onda nisam kao covjek reagovao da to sprijecim...tako to ispada i to me pogadja....