FK VELEŽ Mostar

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
RED SKY

#801 Re: FK VELEŽ

Post by RED SKY »

...
Last edited by RED SKY on 22/11/2020 10:38, edited 1 time in total.
PriNc_ba

#802 Re: FK VELEŽ

Post by PriNc_ba »

pa onda pretpostavljam ako je gradski da je gradska uprava morala potpisati neki ugovor sa zrinjskim na npr 99 godina na koristenje ili sta vec kad su tako postavljene stvari da velez ne moze prismrditi. a vjerujem da dobar advokatski tim to vrlo lako moze oboriti na sudu taj ugovor... jer je potpisan Boga pitaj kada i Boga pitaj izmedju koga tacno i ta uprava je bila vjerovatno "hrvatske" strane Mostara kad su u to vrijeme vjerovatno i bile dvije uprave. ne znam fkt kako se to tako olako pusta. ja bih sviju mi u krajnjem slucaju izgradio jos bolji a slican stadion i da se zove pod bijelim brijegom pa nek krepaju oni koji su unistili jedno od glavnih obiljezja Mostara. i kako mi je to jadno fkt... znaci pradedo im navijao za Velez, zivio za Velez, dede, ocevi pa i oni sami navijali za Velez i onda u zadnjih 20 godina kao prebacili se na Zrinjski :roll: :oops: pogotovo ovi igraci kojima je Velez npr sve dao u zivotu ... al eto... a bas bih volio jedan dan da se zainati tim ljudi i da vrate Velez gdje mu je mjesto a to je pod bijelim brijegom :)
megaman4

#803 Re: FK VELEŽ

Post by megaman4 »

PriNc_ba wrote:pa onda pretpostavljam ako je gradski da je gradska uprava morala potpisati neki ugovor sa zrinjskim na npr 99 godina na koristenje ili sta vec kad su tako postavljene stvari da velez ne moze prismrditi. a vjerujem da dobar advokatski tim to vrlo lako moze oboriti na sudu taj ugovor... jer je potpisan Boga pitaj kada i Boga pitaj izmedju koga tacno i ta uprava je bila vjerovatno "hrvatske" strane Mostara kad su u to vrijeme vjerovatno i bile dvije uprave. ne znam fkt kako se to tako olako pusta. ja bih sviju mi u krajnjem slucaju izgradio jos bolji a slican stadion i da se zove pod bijelim brijegom pa nek krepaju oni koji su unistili jedno od glavnih obiljezja Mostara. i kako mi je to jadno fkt... znaci pradedo im navijao za Velez, zivio za Velez, dede, ocevi pa i oni sami navijali za Velez i onda u zadnjih 20 godina kao prebacili se na Zrinjski :roll: :oops: pogotovo ovi igraci kojima je Velez npr sve dao u zivotu ... al eto... a bas bih volio jedan dan da se zainati tim ljudi i da vrate Velez gdje mu je mjesto a to je pod bijelim brijegom :)
nikada više BB, zato što je tokom 1993. taj stadion bio konclogor za nehrvate...većina ljudi više ne želi ništa imati s tim stadionom, pa tako i veležovci...samo ne mogu da shvatim nas balkance da je glupo ako stadion nije u gradu, jer ko tako misli, zaostao je. UEFA traži da se stadioni prave izvan gradova, samo zbog toga što imaš veći prostor za uređenje stadiona plus moraš imati oko 5000 parking mjesta, a to Bijeli Brijeg ne može ispuniti....ovaj u Vrapčićima može biti a i bit će mnogo bolji i funkcionalniji stadion od famoznog BB, a na tome se uveliko radi..
Max Bunker

#804 Re: FK VELEŽ

Post by Max Bunker »

PriNc_ba wrote:pa onda pretpostavljam ako je gradski da je gradska uprava morala potpisati neki ugovor sa zrinjskim na npr 99 godina na koristenje ili sta vec kad su tako postavljene stvari da velez ne moze prismrditi. a vjerujem da dobar advokatski tim to vrlo lako moze oboriti na sudu taj ugovor... jer je potpisan Boga pitaj kada i Boga pitaj izmedju koga tacno i ta uprava je bila vjerovatno "hrvatske" strane Mostara kad su u to vrijeme vjerovatno i bile dvije uprave. ne znam fkt kako se to tako olako pusta. ja bih sviju mi u krajnjem slucaju izgradio jos bolji a slican stadion i da se zove pod bijelim brijegom pa nek krepaju oni koji su unistili jedno od glavnih obiljezja Mostara. i kako mi je to jadno fkt... znaci pradedo im navijao za Velez, zivio za Velez, dede, ocevi pa i oni sami navijali za Velez i onda u zadnjih 20 godina kao prebacili se na Zrinjski :roll: :oops: pogotovo ovi igraci kojima je Velez npr sve dao u zivotu ... al eto... a bas bih volio jedan dan da se zainati tim ljudi i da vrate Velez gdje mu je mjesto a to je pod bijelim brijegom :)
Ima godina, Zdravko Grebo zelio pokrenuti pravnu borbu, koju bi dobio 1/1 da se Ugovor između tadasnje Gradske Uprave Zapadni Mostar i Zrinjskog proglasi nevazecim i sve divno krasno, dok ga nisu poceli sabotirati ljudi iz tadasnje Uprave Veleža. Covjeku puk'o film i nije vise želio da se time bakce. Kako on kaže, nije im odgovaralo da se barem pokušaju vratiti pod Bijeli Brijeg zbog toga jer su već tada hapali pare od donacija za Vrapčiće a i nadali se od donacija za novi stadion u Sjevernom, da mogu sta uzeti.
SmokingMan

#805 Re: FK VELEŽ

Post by SmokingMan »

RED SKY wrote:Gradski stadion koji su izgradili navijači Veleža,za koji su izdvajali svoje vrijeme i novac.
I onda tu dođu neki novi ljudi,neki iz groba ustali tzv. klub Zrinjski koji je reutemeljen u Međugorju i to je to.
Kažu,vi tu više niste poželjni,ovo je gradski stadion,a sada je ustvari samo naš.I to je to.
Ne samo da je nepoželjan Velež nego i reprezentacija BiH.Ali,ono šta je najbitnije u cijeloj ovoj priči,taj stadion će uvijek biti upamćen po Veležovim uspjesima,30.000+ ljudi i pobjeda protiv Borussie D,kao i druge brojne velike pobjede.
U zadnjih 20 godina 10.000 se skupi tek na koncertu Mate Bulića ili Thompsona,ili pak protiv Partizana kada dođe 5.000 Grobara.

Nekad ovo

Danas ovo

Hrabri 'navijači' napadaju jadnog trubadura iz Portugala...i to ti ga je to.
Došli divlji i istjerali pitome.

Isitna!

Vratite Velež pod BIjeli brijeg...
PriNc_ba

#806 Re: FK VELEŽ

Post by PriNc_ba »

ma vala ja bih pokrenuo taj proces vracanja veleza tamo pa makar i ne igrali. najbolje bi bilo prodati tu zemlju nekom investitoru neka rusi stadion i pravi trzni centar ili sta god hoce :D a onda napraviti pa eto i u vrapcicima ali po meni je to daleko jer ne idu svi ljudi na stadion autima. napraviti neki veliki gradski stadion sa 15ak hiljada mjesta da moze i repka nekada igrati onda tu i kompleks neki okolo jos zadati pa i kad je ruznije vrijeme u bosni da repka ima gdje na pripreme ici da ne mora uvijek u medjugorje :) uglavnom pravo mi je bezveze to oko stadiona i veleza i tih lopova. nadam se da ce se kad tad vratiti pod bijeli brijeg :) :bih:
ellaxaz

#807 Re: FK VELEŽ

Post by ellaxaz »

Velež daruje svoje članove ulaznicom BiH - Crna Gora

http://www.fkvelez.ba/index.php?option= ... Itemid=628
ellaxaz

#808 Re: FK VELEŽ

Post by ellaxaz »

Image
Micaha

#810 Re: FK VELEŽ

Post by Micaha »

Ode Ibro. Dugo je i trajo
Zatamnjena stakla

#811 Re: FK VELEŽ

Post by Zatamnjena stakla »

Što Ibro ode? Bijaše to dobar trener.
megaman4

#812 Re: FK VELEŽ

Post by megaman4 »

rođeni gdje ste?
mbenz

#813 Re: FK VELEŽ

Post by mbenz »

evo nas :) :evil:
Max Bunker

#814 Re: FK VELEŽ

Post by Max Bunker »

92 godine ponosa, inata i slave :thumbup:

Prodana duša neka pati, vječno će se Đav'lom zvati!

Max Bunker

#815 Re: FK VELEŽ

Post by Max Bunker »

Šta je ba Rođeni, moram vam ja pitar temu na životu držati :-D

Vidim da ste se fino pojačali :)
karanana

#816 Re: FK VELEŽ

Post by karanana »

katastrofa gol. nevjerovatno kako ispadamo iz utakmica.
ko nam je ovo novi dobavljac dresova? koja marka?
todd_smith

#817 Re: FK VELEŽ

Post by todd_smith »

Gdje gledas?

Ne znam ko je novi, cuo sam nesto prije par mjeseci da ce biti Haad i vama? Mada su vam oni iz prosle sezone po meni bili najbolji u ligi.
karanana

#818 Re: FK VELEŽ

Post by karanana »

arena1.

bio je haad, sa onim retro v otvorom i vezicom. ali nije ovo vise taj.
Iker C

#819 Re: FK VELEŽ

Post by Iker C »

Vjerovatno NAII neka srpska marka.
todd_smith

#820 Re: FK VELEŽ

Post by todd_smith »

todd_smith

#821 Re: FK VELEŽ

Post by todd_smith »

2-0 jebi ga kroz petoricu lopta prodje, morala je odbrana ovo blokirati
karanana

#822 Re: FK VELEŽ

Post by karanana »

katastrofa. ne treba ni palit stream i gubit vrijeme. uvijek ga gore popushimo. cesto nasim greskama.
megaman4

#823 Re: FK VELEŽ

Post by megaman4 »

karanana wrote:katastrofa. ne treba ni palit stream i gubit vrijeme. uvijek ga gore popushimo. cesto nasim greskama.
meni neće biti jedno jasno, kako to da pored Sarajeva i Velež ima teški kompleks Širokog? :-)

Da dodam, Široki će ovom pobjedom pobjeći svima, a Sarajevo će teško stići Široki. Toliko. Velež kao i prošle sezone 5. mjesto plafon. Fali im pravi centafor, jer bez njega ne mogu ništa.
todd_smith

#824 Re: FK VELEŽ

Post by todd_smith »

megaman4 wrote:
karanana wrote:katastrofa. ne treba ni palit stream i gubit vrijeme. uvijek ga gore popushimo. cesto nasim greskama.
meni neće biti jedno jasno, kako to da pored Sarajeva i Velež ima teški kompleks Širokog? :-)

Da dodam, Široki će ovom pobjedom pobjeći svima, a Sarajevo će teško stići Široki. Toliko. Velež kao i prošle sezone 5. mjesto plafon. Fali im pravi centafor, jer bez njega ne mogu ništa.
Zrinjski je i dalje ispred Sirokog

Hebibovic se ubio za Sarajeva, i on stopostotne sanse fuli.

EDIT: Vidjoh sada da oni bjeze Zrinjskom 1 bod. Kontao sam da je Zrinjski na 17
El_comadante

#825 Re: FK VELEŽ

Post by El_comadante »

dobar posao radi uprava Veleža. nadam se da Vlež može u europu ove ili slijedeče godine. još da stadiona za europu sredite i to je to
Post Reply