Za predane Allahu dž.š.

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Una ragazza

#801 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by Una ragazza »

Hvala na odgovoru, mislila sam na svjedoke, ali nije mi direktno opet odogovoreno.

Znaci ja - 2 svjedoka (jedno zensko, drugo musko)
Moj buduci - 1 svjedok (muskarac)

Moze li biti toliki broj svjedoka?
miskin

#802 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by miskin »

Dakle, mogu li imati kumu i kuma na serijatskom vjencanju??[/quote

znaci dole sam ti odg. da su to svjedoci, ali nebitno ista stvar drugi naziv, i nije pitanje da li mozes imati svjedoke na serijatskom vjencanju, nego ih moras imati,
Znaci ja - 2 svjedoka (jedno zensko, drugo musko)
Moj buduci - 1 svjedok (muskarac)
vec sam ti napisao da imas 2 opcije i nacina kako da to uradis
1 muškarac i dvije žene ili,2 muškarca

pa valjda moze :D ,cak imas i viska ovu zensku sto je s tobom, jer ti imas jednog musko za svjedoka, kao i tvoj buduci suprug

Puno srece u braku, ljubavi, djece :) , zdravlja i svega ostalog
Una ragazza

#803 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by Una ragazza »

Pa tehnicki imam viska, ali posto je najbolja drugarica u pitanju, a ne pravimo ovdje svadbu tj vjencanje, onda je moram na ovo stavit i tog muskarca...

Trebalo bi da moze, hvala puno na odgovoru i lijepim zeljama! :)
asurbanipal

#804 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by asurbanipal »

"Dvije su vrste razuma. Razum kojim se poimaju dunjalučke stvari i poslovi i razum kojim se poimaju ahiretski poslovi. Prva vrsta razuma je od svjetla duše (ruh), a druga vrsta razuma je od svjetla upute (hidajet). Prva vrsta razuma je prisutna uopšte kod svih sinova Ademovih, a druga vrsta je prisutna kod monoteista i nemoguća je kod mnogobožaca." (Suhraverdi, Avarifu'l-mearif, 267.)
stopp

#805 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by stopp »

Ja sto ne mogu ovih sufijskih nebuloza i filozofiranja,da Allah dz.s. sacuva.
Quaresma

#806 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by Quaresma »

stopp wrote:Ja sto ne mogu ovih sufijskih nebuloza i filozofiranja,da Allah dz.s. sacuva.
isti sam :thumbup:
miskin

#807 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by miskin »

evo jedan text kako se jedna ruskinja vratila islamu, pa bujrum http://balkancentar.net/forum/content.p ... -%E2%80%A6
Hladni Sibir. Mjesto gdje ima malo ljudi i života. Rodila sam se i živjela tamo. Rusija, jako siromašna zemlja. Iako se hvali veličinom, nosi jednu kobnu nit – tišinu i jezu.
asurbanipal

#808 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by asurbanipal »

"Pošto ima mnogo šejtana, koji izgledaju kao Adem, nije dobro svakom ruku dati." (Hazreti Mevlana)
stopp

#809 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by stopp »

Joj koja si ti ubleha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Quaresma

#810 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by Quaresma »

asurbanipal

#811 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by asurbanipal »

"Srca su kao lonci, a jezici su njihove kutlače, tako da ti svaki jezik sipa ono što mu je u srcu'' (Jahja ibn Muaz)
miskin

#812 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by miskin »

abdullah ibn sead

#813 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by abdullah ibn sead »

Una ragazza wrote:Ja imam jedno pitanje vezano sa serijatsko vjencanje, ko se razumije u ovo, hvala unaprijed na odgovoru!

Dakle, mogu li imati kumu i kuma na serijatskom vjencanju?? Po logici bi trebalo moci, ali nisam sigurna.

Neko ima slicnu situaciju? Znaci, najbolja drugarica i rodjak su u pitanju.

LP
ESSELAMU ALEJKUM EVO TI OVAJ LINK.. POGLEDAJ NA TOJ STRANICI IMAS PITANJA I ODGOVORE VEZANO ZA TVOJU A I OSTALE ISLAMSKE TEME..

http://--- NO LINKS ---/fetve/index.php?option ... &Itemid=51
solidsnake

#814 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by solidsnake »

.
Last edited by solidsnake on 17/04/2014 18:50, edited 1 time in total.
bob sap

#815 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by bob sap »

jel moze neko napisati redoslijed sufare ? jednom sedmicno u dzematu ucimo,a necu biti na slijedecem casu :( pa zelim da to nadoknadim kuci... ucili smo elif i waw, ako neko moze napisati koja su slijedeca 3 slova (harfa)
miskin

#816 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by miskin »

jel moze neko napisati redoslijed sufare ? jednom sedmicno u dzematu ucimo,a necu biti na slijedecem casu :( pa zelim da to nadoknadim kuci... ucili smo elif i waw, ako neko moze napisati koja su slijedeca 3 slova (harfa)
probaj da ustrajes na tome, a to jedan cas sedmicno je mala, ali opet vi najbolje znate vase obaveze ne znam kak ste to ucili harf waw dođe tek kasnije nije to po redu ali nebitno evo ti ova stranica imas ovdje sva slova po redoslijedu http://www.sufara.ba/ a trebao bi imati sufaru svoju da vjezbas sam kod kuce evo ti ovdje u pdf pa sebi skini http://bs.scribd.com/doc/25439742/SUFAR ... Sastoji-Od ovdje ti je lakse nego tamo na stranici
Kroksica

#817 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by Kroksica »

Kad sam ja ucila sufaru, islo je: elif, ba, ta, sa....
miskin

#818 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by miskin »

ma ja sam sufaru naucio prije mozda 2 godine nema vise, a vjerujes da se ne sjecam koji je raspored bio, samo znam da je autor bio neki idriz uglavnom 3 sam dobio iz harfa da
Kroksica

#819 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by Kroksica »

miskin wrote:
ma ja sam sufaru naucio prije mozda 2 godine nema vise, a vjerujes da se ne sjecam koji je raspored bio, samo znam da je autor bio neki idriz uglavnom 3 sam dobio iz harfa da
Ja sam je naucila u cetvrtom osnovne i sad se sjecam kako je islo. Bio star hodza, pa nam strah u kosti zad'o. Moralo je bit sve pod crtu ili ti je dupla zadaca. :D
bob sap

#820 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by bob sap »

jel tesko, mozel se nauciti? par dzematlija sto su ucili ranije malo nas prepadaju :) kazu kasnije bude tesko,odustacemo...al eto hodza kaze da cemo za 2 mjeseca bas dobro nauciti :) mada najvise zavisi koliko cemo mi kuci vjezbati
miskin

#821 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by miskin »

ma kako tesko nema nista ljepse od toga a i da jeste vrijedi brate, ne znam koliko imas godina, ali kod nas ljudi od 60 godina naucili treba malo truda i vremena, ali treba za sve truda ako hoces nesto postici, samo probaj da ustrajes na tome i javi se ovdje za 1 godinu dana, a mozemo i na skype ili negdje drugo pa da vidimo kako nam ucis pa cu te pitati jel ti krivo sto si tu vrijeme potrosio, brat ide zima noci duge, mozes nauciti to za mjesec samo da imate cesce jer to je dosta rijetko a ne treba ti vise od 10-15 minuta za jedan cas, samo naprijed neces se pokajati, zar ne kazes kad cujes da neko lijepo uci Kur'an da je i meni ovako samo naprijed

samo slusaj kako covjek uci http://quran.ksu.edu.sa/index.php?l=bs# ... =bs_korkut
bob sap

#822 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by bob sap »

miskin wrote:samo slusaj kako covjek uci http://quran.ksu.edu.sa/index.php?l=bs# ... =bs_korkut
najezio sam se :thumbup: da ga dragi Allah dž.š nagradi moracu ga kasnije malo vise slusati sad nastavljam sa sufarom :)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#823 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by Chmoljo »

bez uvijanja ću reći - neselektivno sam brisao postove, a tako ću i banovati ukoliko ova tema bude izlazila iz okvira u kojima je dugo bila, a to znači bez dosadnih rasprava između ateista i vjernika koje se uvijek svode na jedno te isto.

uvijek isti ljudi, uvijek iste rasprave.

:-)

mali apdejt

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “zabranjeno kloniranje”
» hamza_7

a pošto pojedincima nije jasno :)
Svi korisnici foruma prihvataju sljedeća pravila i uslove:

Rad administratora i moderatora:

administrator/moderator ima pravo pobrisati svaki sadržaj objavljen na forumu, bez najave i objašnjenja;
svakom korisniku može biti zabranjen pristup forumu, bez najave i objašnjenja;
svaki korisnik foruma će biti banovan ukoliko krši bilo koje od pravila i uslova korištenja foruma;
administratori/moderatori nisu dužni objašnjavati zašto je neka tema obrisana ili cenzurisana od strane moderatora ili administratora;
administrator/moderator foruma ima pravo ali ne i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja na forumu;
administrator/moderator foruma zbog obimnosti posla nije u mogućnosti niti je dužan obrisati sve poruke koje krše pravila i uslove korištenja;
administrator/moderator nije dužan niti je u mogućnosti odmah reagovati i ukloniti poruke koje krše pravila i uslove korištenja.
:)
miskin

#824 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by miskin »

pozdravljam ovaj postupak moderacije, smatram da ova teme ne bi trebala biti koristena za te rasprave koje su odnosno kod kojih je zvuijek poznat ishod istih, smatram da bi ova tema trebala biti cista od toga, i ako neko ima kakvih pitanja u vezi islama da postavi i da mu se da odg., za nesto vise na drugom mjestu
miskin

#825 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by miskin »

Post Reply