Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Arminovski

#801 Re: reprezentacija

Post by Arminovski »

Gledao sam utakmicu uzivo... Ne razumijem sto nije pozvan time-out odmah cim se vidjelo da su se Englezi odlijepili? (Da nisam promasio kakvo pravilo? :D ) Zar se moralo dopustiti da dodju do +15 a mi u medjuvremenu ni jednog poena? Pa pobogu nije se desilo sve to za minut vec najmanje 3 (procitao sam da pet i pol minuta kosa dali nismo)

Isto tako, imamo li mi ikoga boljeg od Jazvina? Deng je manje masio kad ga on nije cuvao. Bremer... jah... Prvo poluvrijeme solidno, drugo nista.

Pri kraju utakmice umalo nisam povratio, zadnji minut i pol kao da su samo cekali da sat iskuca svoje pa da se ide kuci. Sve to bas kad smo ih barem malo bili stisli negdje 2-3 minute prije kraja.

Toliko od mene. Izvinjavam se ako sam negdje pogrijesio.
LSD

#802 Re: reprezentacija

Post by LSD »

Zašto svi kolektivno kenjate po Mensi??...pa jel on sam sebe postavio na funkciju selektora??...zašto malo ne pomenete one koji su Mensu postavili...one iste koji su Mensu i otjerali da bi postavili Markovica...pa onda i Markovica otjerali da bi Mensu opet vratili i sl.kombinacije...isti covjek koji je na celu KK Bosne je i na celu KSBiH...zašto je Zdovc otišao iz Bosne??
Ali jooookk,najlakše je bacati fekalije po Mensi...to je najlakše prosjecnom navijacu koji ne vidi dalje od svog nosa.
Vaso

#803 Re: reprezentacija

Post by Vaso »

ja sam davno reko( poslije ceha) da je kljucni krivac gospodin: NIHAD IMAMOVIC

dakle - neka se goni mp3 :)

koga bi vi volili na mjestu novog selektora? hajmo malo o tome...neko sa strane sigurno. eno spahija je bez angazmana, a svi znamo kakve rezultate covjek ima.

odma da kazem - pa sta ako je skup? :zoka: onda neka mense dozivotno :-D ...do C divizije inshallah :zzzz:
LSD

#804 Re: reprezentacija

Post by LSD »

Vaso wrote:ja sam davno reko( poslije ceha) da je kljucni krivac gospodin: NIHAD IMAMOVIC

dakle - neka se goni mp3 :)

koga bi vi volili na mjestu novog selektora? hajmo malo o tome...neko sa strane sigurno. eno spahija je bez angazmana, a svi znamo kakve rezultate covjek ima.

odma da kazem - pa sta ako je skup? :zoka: onda neka mense dozivotno :-D ...do C divizije inshallah :zzzz:
Slažem se :thumbup: Ima i po Hrvatskoj i po Srbiji kvalitetnih trenera koji se mogu dovesti za relativno male pare.
Menso je fakat loš trener i to je sasvim jasno,ali on se sam nije postavio na tu poziciju...neko ga je morao postaviti i svi znamo da je to Imamovic.
sesalmir

#805 Re: reprezentacija

Post by sesalmir »

vratite nam sabeta!!!! 8-)
mgogic

#806 Re: reprezentacija

Post by mgogic »

LSD wrote:Zašto svi kolektivno kenjate po Mensi??...pa jel on sam sebe postavio na funkciju selektora??...zašto malo ne pomenete one koji su Mensu postavili...one iste koji su Mensu i otjerali da bi postavili Markovica...pa onda i Markovica otjerali da bi Mensu opet vratili i sl.kombinacije...isti covjek koji je na celu KK Bosne je i na celu KSBiH...zašto je Zdovc otišao iz Bosne??
Ali jooookk,najlakše je bacati fekalije po Mensi...to je najlakše prosjecnom navijacu koji ne vidi dalje od svog nosa.

Ako gubimo utakmicu za utakmicom zbog lose taktike i pristupa utakmici,groznih trenerskih odluka,nedopustivih propusta klupe,a da ne kenjamo po treneru,po kome cemo?Po ljudima iz saveza!Bolje po njihovim roditeljima,posto su oni krivi sto su se rodila djeca koja ce dovesti loseg trenera,a koji ce opet sjebati inace dobru kosarkasku reprezentaciju!Daleko to ode,bojkotuj savez,pa predsjednistvo,pa medzlis,pa na kraju ateisti da postanemo...
Bosanski_kralj

#807 Re: reprezentacija

Post by Bosanski_kralj »

Jebote što me ubijaju sa ovim što nemogu nikoga na strani dobiti. Hajde da je atmosfera i na tim gostujućim utakmicama, ko što je kod nas u Mejdanu bila en bi im mogao ni zamjeriti. U Češkoj 3000 gledaoca, a naših 20 navijača bi ih nadglasalo
Edin H.

#808 Re: reprezentacija

Post by Edin H. »

Pa sto ne govorite malo o sudjenju :shock:

Pet, sest napada nam sviraju ili faul u ili korake.

I opet se vratimo u utakmicu.

I sad sto tu nije bilo sigurnosti da se jos koja trica uvede, Boze moj, mladi su momci.

A i onako bi nas sudije opet srezale, jer su jedino realno sudili kada su omogucili Britancima da se odvoje 14 razlike.

Uglavnom siguran sam da cemo u Cazinu dobiti sa vise od tih 8, od sudije poklonjenih koseva razlike, dzaba im Deng.

Inace Britanci su samo za osiguranje Denga platili vise od pola miliona maraka da bi odigrao ove kvalifikacije.
To nas tim, vjerujem mozda potrosi u dvije godine.

Mozda je jedino trebalo pustiti Bavcica da pokusa zaustaviti Denga dok ne dobije pet licnih, ali eto ionako svi pisete da je bolje da on ne igra. Ali eto kontam, visok je, snazan, mogao bi se jedno vrijeme sa njim nositi.

Dzedovic respect :thumbup: svaka cast kako je odigrao.
olduser

#809 Re: reprezentacija

Post by olduser »

hocemol i ovdje bojkot saveza :lol:
za godinu necu vise na sta imat ic :D
Edin H.

#810 Re: reprezentacija

Post by Edin H. »

olduser wrote:hocemol i ovdje bojkot saveza :lol:
za godinu necu vise na sta imat ic :D
:lol: :lol: :lol:
Sir Charles

#811 Re: reprezentacija

Post by Sir Charles »

Ma kakve crne sudij!? Nama su uvijek krive sudije. Zašto bi sudije bile krive, ako naši naprave korake ili se prilikom okreta zabiju u igrača u odbrani i bace ga u tribine!? Ma nema to veze sa sudijama. Samo treba postaviti igru kako treba i sve dođe na svoje.
Comrad

#812 Re: reprezentacija

Post by Comrad »

LSD wrote:Zašto svi kolektivno kenjate po Mensi??...pa jel on sam sebe postavio na funkciju selektora??...zašto malo ne pomenete one koji su Mensu postavili...one iste koji su Mensu i otjerali da bi postavili Markovica...pa onda i Markovica otjerali da bi Mensu opet vratili i sl.kombinacije...isti covjek koji je na celu KK Bosne je i na celu KSBiH...zašto je Zdovc otišao iz Bosne??
Ti kako pises ispade Menso natjeran da bude selektor. Ono Menso imas dvije opcije ili ces biti selektor ili ides na dozivotnu robiju. Menso da je kakav covjek vidio bi sam da mu je mjesto negdje u drugoj bugarskoj ligi i to je to, nema on sta u repki traziti. Pa vile su nas nosale i prosle njegove kvalifikacije. Uostalom gdje je Menso bio 2 godine ili koliko vec nije nas selektor, sta je radio, je li pohadjao neke seminare, je li ucio, koje je klubove trenirao, je li se ijedan klub nasalio da ga zovne kao trenera, bilo sta...najlakse je doci u repku, sastavis ekipicu i uzimas mjesecno 5-6k u padze, a ne znas time-out zovnut, ej ljudi te handre, ubijaju te tricama kontrama i ti dodjes i trazis pauzu nakon serije 15-0, pa sta ce ti koji q tad time out... Mi imamo igrace, po imenima mozda i najbolju repku u grupi, al djaba kad nema nekoga da to sve poslozi, da ih motivira itd itd...
:bih:
LSD

#813 Re: reprezentacija

Post by LSD »

Comrad wrote:
Ti kako pises ispade Menso natjeran da bude selektor. Ono Menso imas dvije opcije ili ces biti selektor ili ides na dozivotnu robiju. Menso da je kakav covjek vidio bi sam da mu je mjesto negdje u drugoj bugarskoj ligi i to je to, nema on sta u repki traziti. Pa vile su nas nosale i prosle njegove kvalifikacije. Uostalom gdje je Menso bio 2 godine ili koliko vec nije nas selektor, sta je radio, je li pohadjao neke seminare, je li ucio, koje je klubove trenirao, je li se ijedan klub nasalio da ga zovne kao trenera, bilo sta...najlakse je doci u repku, sastavis ekipicu i uzimas mjesecno 5-6k u padze, a ne znas time-out zovnut, ej ljudi te handre, ubijaju te tricama kontrama i ti dodjes i trazis pauzu nakon serije 15-0, pa sta ce ti koji q tad time out... Mi imamo igrace, po imenima mozda i najbolju repku u grupi, al djaba kad nema nekoga da to sve poslozi, da ih motivira itd itd...
:bih:
Daj ba...ne pretjeruj...tacno se zna kako sam napisao.
Ono što hocu da kažem jeste to da se MENSO NIJE SAM POSTAVIO NA FUNKCIJU SELEKTORA...NEKO GA JE TAMO POSTAVIO...ti sad ocekuješ da je Menso trebao biti toliko samosvjestan i moralan da odbije taj poziv (jer bio trebao biti svjestan da je kvalitet za 2 bugarske lige,a ne za repke) ??..takvo nešto neceš doživjeti niti u jednom BH sportu,ne samo košarci...pa Kodro se (u kombinaciji sa Bolicem) trpao za selektora,iako je vrlo dobro znao da nikad niti jedan tim nije vodio,tj.da nema nikakvog trenerskog iskustva...ali jok,lik hoce odmah za selektora.
Necemo sad mjenjati teze...Imamovic je krivac,on je doveo ovako nesposobnog selektora,on ga je birao i on ga je postavio na klupu.
arze

#814 Re: reprezentacija

Post by arze »

TRAZILI STE MENSU, ETO VAM GA! :(
Comrad

#815 Re: reprezentacija

Post by Comrad »

Bajramović i Lukajić ispred Alibegovića

Predsjedništvo Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine početkom marta će održati sjednicu na kojoj će glavne teme biti izbor selektora bh. seniora i suđenje u bh. košarci. Generalni sekretar KSBiH Zdravko Knežević kaže da su glavni kandidati za selektora Mensur Bajramović, Željko Lukajić i Teoman Alibegović, mada se KSBiH još nije zvanično oglasio kada je u pitanju status dosadašnjeg kormilara Nenada Markovića.

- Prema mom mišljenju, u blagoj prednosti su Lukajić i Bajramović, jer je Alibegović ipak više okrenut menadžerskim poslovima. Uglavnom, konačnu odluku očekujemo u martu - kaže Knežević.
Pogledajte samo koji su bili kandidati za selektora, to dovoljno govori. Nadam se samo da ubuduce nece biti ovih nekakvih konkursa, fino zovnes nekog boljeg, RENOMIRANOG selektora/trenera i to je to. Samo kod nas mogu biti selektori koji nisu vodili kosarkaske ekipe kako treba i nemaju posranog iskustva.
p.s. Imamovic nije kriv sto nije znao da ce ovaj smoto bit nesposoban da trazi time out kad mu se raspada igra, pa to ce dijete od 3 godine uraditi, ali jeste kriv sto se ne potrudi da nadje nekoga sposobnijeg, jer imamo dobru ekipu.
papacja

#816 Re: reprezentacija

Post by papacja »

Ja predlažem Zdovca :thumbup:
shalla

#817 Re: reprezentacija

Post by shalla »

Samo jedno blic pitanje: Šta je sa Sašom Vasiljevićem? Lik može držati katedru Bremeru na temu "uloga playa u košarci"...
BHG

#818 Re: reprezentacija

Post by BHG »

shaqqa wrote:Samo jedno blic pitanje: Šta je sa Sašom Vasiljevićem? Lik može držati katedru Bremeru na temu "uloga playa u košarci"...
Sasa ima problem sa Mensurom. Zakacili se prije 2 sezone kad smo uzasno igrali u nlb-u. Poslije toga su i Sasa i Mensur otisli iz Bosne. Mensina posla :roll:
The__Doctor

#819 Re: reprezentacija

Post by The__Doctor »

Ma Memso je levat...
arze

#820 Re: reprezentacija

Post by arze »

Bremer 10 poena 7 asistencija protiv VB u Birmingemu!!!
Nabroj playmakere koji to mogu u europskoj kosarci, mislim na 7 asista!! Rijetko!!!
shalla

#821 Re: reprezentacija

Post by shalla »

arze wrote:Bremer 10 poena 7 asistencija protiv VB u Birmingemu!!!
Nabroj playmakere koji to mogu u europskoj kosarci, mislim na 7 asista!! Rijetko!!!
Asistencije: Češka 1, Izrael 0 i Britanija 7 (2,66 po tekmi);
Izgubljene lopte: Češka 7, Izrael 3 i Britanija 3 (4,33 po tekmi);
Nabroj playmakere koji to mogu u europskoj košarci, mislim na 7 izgubljenih lopti!! Rijetko!!!

Popišam se ja na pleja koji ima više izgubljenih lopti od asistencija :x
swanfilter

#822 Re: reprezentacija

Post by swanfilter »

Iduci selektor ce biti Abaz...Jel kontas,sve ide u krug :D .Sto bi maajkara rekao
arze

#823 Re: reprezentacija

Post by arze »

Pod tim izgubljenim loptama se normalno i podrazumijeva kada spusti loptu Jazvinu i njemu na cistom ziceru ispadne a takvih je bruka slucajeva :evil:
abondanzieri

#824 Re: reprezentacija

Post by abondanzieri »

papacja wrote:Ja predlažem Zdovca :thumbup:
i ja mislim da je on u ovom trenutku najbolje rjesenje :dance:
shalla

#825 Re: reprezentacija

Post by shalla »

arze wrote:Pod tim izgubljenim loptama se normalno i podrazumijeva kada spusti loptu Jazvinu i njemu na cistom ziceru ispadne a takvih je bruka slucajeva :evil:
Da ne začatavamo temu ali izvini, vrlo dobro se zna šta se podrazumijeva pod izgubljenom loptom. ako on spusti na kloca Jazvina a ovom ispadne lopta onda je to Jazvinova izgubljena a ne Bremerova...
Post Reply