StLouis wrote:Pao snig hajmo se puzati..ponesi slicure pa niz dolove
Ova je prejaka, "niz dolove", al ima ona "OBLADO ME DRIM"( spava mi se) i "SADIJ BRKLJU, OKISANĆE"(slozi sijeno na gomilu i pokrij najlonom

)...Pa dje vam je NAVILJAK (hrpa sijena za nositi na gomilu sijena) , GOC GOLOTRBA ( više gola od potpuno gologa ), A HAJVAAANA (kako si glup, životinjo) , KULJOVA (trudna), VOĆAR (voćnjak), ŠUŠANJ (suho lišće), NAČMI (otpakuj), ĆUFTIJANI (dio dimija na nogama), SVITNJAK ( špaga koja služi da ti dimije ne spadnu...kaže se još i učkur, a u Sarajevu sam jela učkur pitu pa vi vidite je li kljukuša bezze ili šta??? ), OČEKAJ DA TE USTEGNEM (stani da ti uzvučem hlače ), ŠTONKAKAV REKO (što bi neko rekao ), TELE DUCA (tele udara kravu u vime dok SASNE, tj sisa), LIPŠO (zgodan mladić), KOMŠAČI iliti PERUŠAČI iliti LJUDI KOJI ČEPUTAJU KURUZE (jesenja ceremonija čišćenja tek obranih kukuruza od PERUŠE tj. onog zelenog lista

), ONI HODAJU GODINAMA ( zabavljaju se već duže vrijeme), PREVRIMIĆE (promijenit će se vremenske prilike), UZO U KLADUŠI (kupio u Kladuši), VRIDNA (debela u pozitivnom smislu ), KRIVI SE iliti DREČI (neutješno plače)...
!!! Ljudima iz Cazinske Krajine koji ovako ne govore se unaprijed izvinjavam...da ne bi bilo nepotrebne polemike...ovo su iskljucivo rijeci koje su najvise upotrebljavali moji stari...ja ih cuvam i prikazem gdje mogu. Volim ih i ponasna sam jer su mi u naslijedju. Stoga, svi vi koje nervira ona mala sto drobi o krajini i misli da na to ima puno pravo jer je tamo zivjela 6 mjeseci (cak!),, chill out...znamo mi kako pricamo, a da ne valjamo, ne bi smo dizali ovoliku prasinu iza sebe...svi znamo kako se kaze...eto, toliko od mene i ignore za neznalice...
pozz od KladušČanke
Post editovan Bumbar...Zamolila bih da se ne upotrebljava Caps u tolikoj mjeri. Unaprijed hvala.