Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
- Globus
#801 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Hmm .. Ja sam skontao da se moze primiti al ne moze prebaciti na karticu .. :/
- kolloring
#802 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Jel neko vrsi placanje preko Paypal-a sa American Express karticom???
I kakva je procedura sa autorizacijama?
-
Eborg
#803 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ma kakvi, ništa.Globus wrote:Hmm .. Ja sam skontao da se moze primiti al ne moze prebaciti na karticu .. :/
- hakazvaka
#804 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
eh ovako, imam jedno trivijalno pitanje 
kada izvrsim transakciju preko paypal (bilo jednom na ebay i sada na cdkeysdirect.com), i sada recimo narudzba vrijedi 32$, a on meni sa banke skine 64$, i onda neposredno pred kraj mjeseca vrati 32$, i sve dodje na isto...
ali ovo je malo iritantno! zanima me, da li se nekome od vas desavalo ?
banka je UniCredit, VISA kartica
kada izvrsim transakciju preko paypal (bilo jednom na ebay i sada na cdkeysdirect.com), i sada recimo narudzba vrijedi 32$, a on meni sa banke skine 64$, i onda neposredno pred kraj mjeseca vrati 32$, i sve dodje na isto...
- respo
#805 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
oni to skinu kao radi osiguranja
kakvog osiguranja ne znam ali tako ti je pomiri se
- hakazvaka
#806 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
znaci i vama skidajurespo wrote:oni to skinu kao radi osiguranja
- ChataDodajStaHoces
#807 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
i nije bas tako trivijalno pitanjehakazvaka wrote:eh ovako, imam jedno trivijalno pitanje
- Globus
#808 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Reklamiranje je zabranjenozoom66 wrote:znaci dotle doslo da moras da platis onome ko kupi ona tvoja dva acer 17'' monitora?hakazvaka wrote:znaci i vama skidajurespo wrote:oni to skinu kao radi osiguranja
kakvog osiguranja ne znam ali tako ti je pomiri se![]()
ovo ja da te raklamom poguram, ocam
- hakazvaka
#809 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
koji su, btw, jos uvijek na prodajuzoom66 wrote:znaci dotle doslo da moras da platis onome ko kupi ona tvoja dva acer 17'' monitora?hakazvaka wrote:znaci i vama skidajurespo wrote:oni to skinu kao radi osiguranja
ovo ja da te raklamom poguram, ocam
fala zooome
- atko
#810 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
I kod mene ista stvar ... visa kod UniCredit ... platim nesto $20 sutra skinuto $20 korz 2-3 dana jos jednom skinu $20 i onda nakon 5-6 dana vrate tako da na kraju sve bude ok... odmah sam skonto da oni ko fol vrse rezervaciju srestava zbog bla bla bla ... ono sto me malo vise iritira je to da moras imati duplo love na kartici inace nemozes obaviti transakciju ... jednom ja da platim knjigu $17 kontam taman imam $20 na kartici (inace tu karticu iskljucivo koristim za internet placanje i uplacujem male iznose po potrebi) ... kad nemoze da pordje transakcija ... a ja potvrdio kupovinu ... nemoze se tako lako otkazat a ja izvan zemljem ne mogu da doplatim na karticu ... pa se onda izvinjavaj mailaj objasnjavaj ...Chata87 wrote:i nije bas tako trivijalno pitanjehakazvaka wrote:eh ovako, imam jedno trivijalno pitanje
banka je UniCredit, VISA karticaUglavnom skidaju dupli iznos radi tzv rezervisanih sredstava i kako oni to vole da kazu radi "promjene kursa dolara/eura" a ustvari Banka to koristi kako bi vrsila malverzacije s tvojom lovom. Nazoves telefonom centralu u Mostaru, ili odes u svoju maticnu banku(tamo gdje si izvadio karticu) i fino zamolis da ti vrate tvoje pare i sve prodje bez problema
Samo naglasi da je plaćanje preko interneta da ne bi morao podnositi neke zahtjeve itd
- Globus
#811 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Izvadite u rajfajZen banci visu electron i ko gospoda 
- respo
#812 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
meni ne skidajuhakazvaka wrote:znaci i vama skidajurespo wrote:oni to skinu kao radi osiguranja
-
Eborg
#813 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Meni se to desilo kada sam dvaput kliknuo na plaćanje (bila pukla veza usred transakcije) pa su dvaput rezervisali. Ali sam išao u banku i pisao Paypalu i riješilo se (Visa Electron u RFB).
- shiljak
#814 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
isti slucaj, nije mi valjala internet konekcija, i digli mi novac dvaput (dvaput klikno). Jednom sto su platili tome sto sam kupovao, a drugi se nalazi na u banci - neuspjeli pokusaj, novac je i dalje na tvom racunu, samo sto ti ne vidis jer je rezervisan (mogu ti vidjeti ljudi iz banke)Eborg wrote:Meni se to desilo kada sam dvaput kliknuo na plaćanje (bila pukla veza usred transakcije) pa su dvaput rezervisali. Ali sam išao u banku i pisao Paypalu i riješilo se (Visa Electron u RFB).
-
Amko80
#815 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Autorizacija se vrši samo kad se kupuje na rate, a pošto ne možeš na internetu kupovati na rate, plaćanje je ko sa bilo kojom karticom...kolloring wrote:Jel neko vrsi placanje preko Paypal-a sa American Express karticom???
- respo
#816 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
danas digoh debitnu raif karticu sada da je dodam ne moze
zna li ko sta je problem
moram li raif kontaktirati ili ....?
zna li ko sta je problem
- Globus
#817 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Moras imati nesto novca na kartici za paypal .. a ako si je tek danas digo morat ces malo pricekati .. i ja kad sam tek digo karticu i uplatio novac odmah taj dan .. tek nakon par dana leglo .. cak me i iz banke zvali da pitaju jesam li ja pokusavao transakciju ...respo wrote:danas digoh debitnu raif karticu sada da je dodam ne moze
zna li ko sta je problem
-
Eborg
#818 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Pisao sam danas Paypalu jer mi stvarno ide na živce zašto ne možemo primati novac na Paypal i evo odgovora:
E sad, zna li neka pametna glava je li problem u našim bankama koje to jednostavno ne žele ili je to na nekom višem nivou pa postoji neka zapreka? Ako je samo do banke mobilizovat ćemo se i tražiti ovo, money talks, sigurno će neka manja banka pristati da omogući uslugu.Dear XY,
Thank you for contacting PayPal in relation to receiving payments.
I have reviewed your account Mr. XY, and I see that you have a
registered PayPal account in Bosnia & Herzegovina.
There are a number of countries who cannot receive payments and this is
mainly due to the laws of these countries not yet being in line with our
user agreement.
Considering the fast expansion of the PayPal system around the world, the
new countries where PayPal is only recently available, cannot fully utilize
the system.
PayPal is committed to expanding and improving the services for customers.
However, due to the complexities of global finance, we cannot give a
timetable for this expansion.
I am sorry for the inconvenience. Thank you for choosing PayPal.
Yours sincerely,
Michelle
PayPal
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#819 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Još uvijek imam mišljenje da bankama nije interes da se odreknu WesternUniona ili MoneyGrama ili 12.5 KM od svakog bankovnog transfera kojim gule građane BiH...
-
Eborg
#820 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
A da li sve banke omogućavaju Western Union uslugu? Ne znam zašto ali nešto u podsvijesti mi govori da to radi samo Raiffeisen banka.
-
emerik
#821 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Većina... UniCredit ne, ali sve ostale da, koliko mi je poznato.Eborg wrote:A da li sve banke omogućavaju Western Union uslugu? Ne znam zašto ali nešto u podsvijesti mi govori da to radi samo Raiffeisen banka.
Inace, taj odgovor je standardni template odgovor koji svakome salju... Razlog zasto nece da nas puste da primamo lovu je fakat nepoznanica.
-
Eborg
#822 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Pa ne vjerujem da je do Paypala koliko do naših banaka koje zaista gule građane na Western Unionu. Ja bih vala otvorio račun u banci koja bi pristala da radi na tom nivou. Šta je sa Union Bankom, ona je državna i vapi za kapitalom i klijentima?
-
emerik
#823 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Jesi li ti siguran da je zbog banaka? Da nije možda zbog nekog zakona?
Kako je onda Paypal "pustio" primanje prije par mjeseci na 5-6 dana... sve radilo super. I onda ugasili.
Kako je onda Paypal "pustio" primanje prije par mjeseci na 5-6 dana... sve radilo super. I onda ugasili.
-
Eborg
#824 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
A ovdje puno nekih ekonomista koji tako rekoše. 
-
emerik
#825 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Treba to dobro ispitati, pa onda krenuti u akciju koju si spomenuo... naci neku manju banku koja bi to dopustila. Ali kao da to ne bi uradili do sada... Prije je kriva agencija za bankarstvo nego banke same. Moje misljenje.