Sarajevo Construction
- drug_profi
#801 Re: Sarajevo Construction
A sta ce ovo biti? Stambeno-poslovni ili hotel?
- homega
#802 Re: Sarajevo Construction
E nek si ti stručnjak, interpolirani "austrijanac"neki wrote: oprosteno ti je jer si laik za ove stvari, ali ova fasada je ustvari odlican primjer uspjesne interpolacije modernog objekta u staroj jezgi grada.
Koliko god se tebi, meni ili nekom drugom ovo ne svidja, tek u buducnosti ce se znati cijeniti
Idi na SCC temu, tamo si se mjesecima prosipao dokazujući kreativnost i ljepotu toj betonskoj skalameriji.
Danas se naziva stručnjakom svaka šuša, čim je rukom dotakla rapidograf
- Cossack
#803 Re: Sarajevo Construction
Na ovom PDF-u imaš more trollova kojima u Sarajevu nikada ništa ne valja i siguran sam da će vrlo brzo izroniti!neki wrote: oprosteno ti je jer si laik za ove stvari, ali ova fasada je ustvari odlican primjer uspjesne interpolacije modernog objekta u staroj jezgi grada.
Koliko god se tebi, meni ili nekom drugom ovo ne svidja, tek u buducnosti ce se znati cijeniti
- Hajvan
#804 Re: Sarajevo Construction
bjaži , jesi to ti???homega wrote:E nek si ti stručnjak, interpolirani "austrijanac"neki wrote: oprosteno ti je jer si laik za ove stvari, ali ova fasada je ustvari odlican primjer uspjesne interpolacije modernog objekta u staroj jezgi grada.
Koliko god se tebi, meni ili nekom drugom ovo ne svidja, tek u buducnosti ce se znati cijeniti![]()
Idi na SCC temu, tamo si se mjesecima prosipao dokazujući kreativnost i ljepotu toj betonskoj skalameriji.
Danas se naziva stručnjakom svaka šuša, čim je rukom dotakla rapidograf![]()
-
neki
#805 Re: Sarajevo Construction
Ako se poredim s tobom, onda jesam.homega wrote:E nek si ti stručnjak, interpolirani "austrijanac"neki wrote: oprosteno ti je jer si laik za ove stvari, ali ova fasada je ustvari odlican primjer uspjesne interpolacije modernog objekta u staroj jezgi grada.
Koliko god se tebi, meni ili nekom drugom ovo ne svidja, tek u buducnosti ce se znati cijeniti![]()
Svoje frustracije bi trebao negdje drugo lijeciti..
- johntra
#806 Re: Sarajevo Construction
Još samo da Carevu ćupriju obnove i to je to... 
- P308
#807 Re: Sarajevo Construction
Hajvan wrote:bjaži , jesi to ti???homega wrote:E nek si ti stručnjak, interpolirani "austrijanac"neki wrote: oprosteno ti je jer si laik za ove stvari, ali ova fasada je ustvari odlican primjer uspjesne interpolacije modernog objekta u staroj jezgi grada.
- starii
#808 Re: Sarajevo Construction

sta reci koju poruku poslati..jedino dosao bošnjo u grad...
-
ibizza
#809 Re: Sarajevo Construction
Nista od renoviranja.Eborg wrote:Kakve su ove price da se Mercator na Socijalnom 1. juna zatvara na 3 mjeseca radi rekonstrukcije? Je li to neka suplja ili ima veze sa eventualnim preuzimanjem Mercatora od Konzuma?
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#810 Re: Sarajevo Construction
starii, jel ovo švrakino?
-
StupskaBitanga
#811 Re: Sarajevo Construction
to se čeka preuzimanje od strane konzumaibizza wrote:Nista od renoviranja.Eborg wrote:Kakve su ove price da se Mercator na Socijalnom 1. juna zatvara na 3 mjeseca radi rekonstrukcije? Je li to neka suplja ili ima veze sa eventualnim preuzimanjem Mercatora od Konzuma?
-
ibizza
#812 Re: Sarajevo Construction
Konzum je jedva skuckao pare za kupovinu Mercatora, tako da dodatni troskovi (renoviranje Hipermarketa) nije u planu u skorije vrijeme.StupskaBitanga wrote:to se čeka preuzimanje od strane konzumaibizza wrote:Nista od renoviranja.Eborg wrote:Kakve su ove price da se Mercator na Socijalnom 1. juna zatvara na 3 mjeseca radi rekonstrukcije? Je li to neka suplja ili ima veze sa eventualnim preuzimanjem Mercatora od Konzuma?
-
StupskaBitanga
#813 Re: Sarajevo Construction
Znamo to svi jer su pola agrokora prodali a ostatak uvalili u hipoteku. Šta će biti sa VF/ Koerom?
Da li ostaju objekat do objekta ili će neku fintu napraviti
- holowey
#814 Re: Sarajevo Construction
konzum inace iznajmljuje prostore, od vf-a, toma, dzananovica, itd... sada ce kupovinom mercatora doci u posjed poslovnih prostora jer mercator svoje centre gradi od temelja... osim toga ima i konkurencijsko pravilo o koncentraciji pa ce sigurno morati odustati od nekih prodavnicaStupskaBitanga wrote:Znamo to svi jer su pola agrokora prodali a ostatak uvalili u hipoteku. Šta će biti sa VF/ Koerom?
postoje dvije varijante a) korea ce biti napustena u korist objekta mercatora, b) prodaja ce biti diverzifikovana pa ce jedan objekat biti mjesoviti a drugi za dom i vrt
kakogod okrenes, jos dublje porobljavanje
-
Ripicipi
#815 Re: Sarajevo Construction
Meni je ova zgrada super uklopljena, svaka cast

Samo jos da srede ove 2-3 fasade izmedju muzeja i ove nove zgrade

Samo jos da srede ove 2-3 fasade izmedju muzeja i ove nove zgrade
-
Cafe Camargue
#816 Re: Sarajevo Construction
S obzirom kakav se urbicid sprovodi na brojnim lokacijama u užem jezgru grada, ova zgrada je Pompidou.
- P308
#817 Re: Sarajevo Construction
Koliko otprilike kosta obnova fasade na zgradama poput tih sa fotografije?Ripicipi wrote: Samo jos da srede ove 2-3 fasade izmedju muzeja i ove nove zgrade
- johntra
#818 Re: Sarajevo Construction
Kod Mense je tri marke kvadrat...
-
StupskaBitanga
#819 Re: Sarajevo Construction
Znam a ti je i iznamljivanje DPholowey wrote:konzum inace iznajmljuje prostore, od vf-a, toma, dzananovica, itd... sada ce kupovinom mercatora doci u posjed poslovnih prostora jer mercator svoje centre gradi od temelja... osim toga ima i konkurencijsko pravilo o koncentraciji pa ce sigurno morati odustati od nekih prodavnicaStupskaBitanga wrote:Znamo to svi jer su pola agrokora prodali a ostatak uvalili u hipoteku. Šta će biti sa VF/ Koerom?
postoje dvije varijante a) korea ce biti napustena u korist objekta mercatora, b) prodaja ce biti diverzifikovana pa ce jedan objekat biti mjesoviti a drugi za dom i vrt
kakogod okrenes, jos dublje porobljavanje
Biće interesantna odluka konkurentskog vijeća u svakom smislu
- starii
#820 Re: Sarajevo Construction
nije nego opstina centar , vise restorana avlija...mk ultra wrote:starii, jel ovo švrakino?
- Mayhem
#821 Re: Sarajevo Construction
zna li neko, sta se gradi u nedjaricima pored studentskih domova?
i prekoputa, cini mi se da cu poceli nesto graditi?
- P308
#822 Re: Sarajevo Construction
To pored studentskih domova se gradi jos jedan studentski domMayhem wrote:zna li neko, sta se gradi u nedjaricima pored studentskih domova?![]()
- Mayhem
#823 Re: Sarajevo Construction
stvarno? pa ne lici ni na dom... ni na poslovnu zgradu... ni na sta, zapravoP308 wrote: To pored studentskih domova se gradi jos jedan studentski domA prekoputa nemam pojma da se ista gradi
tamo gdje je ona zelena zgrada osiguranja... pa su srusili nesto i ogradili - kao da ce da nikne nesto novo
-
Forumerrer
#824 Re: Sarajevo Construction
Ja cuo Hotel ispred studentskih...
-
mali_balon
#825 Re: Sarajevo Construction
I ja sam cuo da je studentski dom za turke, tako sam cuo, a ovo boldiranos eo dnosi na Niskinu nekadasnju kafanu princesssss ivrijeme je bilo da se ona supa rascistiMayhem wrote:stvarno? pa ne lici ni na dom... ni na poslovnu zgradu... ni na sta, zapravoP308 wrote: To pored studentskih domova se gradi jos jedan studentski domA prekoputa nemam pojma da se ista gradi
tamo gdje je ona zelena zgrada osiguranja... pa su srusili nesto i ogradili - kao da ce da nikne nesto novo