Norveska - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
rIder

Post by rIder »

A Usanovic na aerodromu ne govori nista o utakmici vec konta koliko ce ga Uefa opaliti po usima. Cini mi se da rece najmanje 200.000 svicaraca - malo u pm...
ketronsd1

#802 Re: 123

Post by ketronsd1 »

miki22 wrote:
umorni wrote:ne cekamo ostale..dovoljno nas ima da ih kresnemo..Ide ljeto dolaze nasi na odmor.. Bice lijepo :-D

MUNIBE KURVIN SINE,NENA TI JE ISTO..
hehe stvarno si umoran.....
Miki jesil ti cuo za legendu bosanskog fudbala Ibru Puskara?
miki22

#803 Re: 123

Post by miki22 »

ketronsd1 wrote:
miki22 wrote:
umorni wrote:ne cekamo ostale..dovoljno nas ima da ih kresnemo..Ide ljeto dolaze nasi na odmor.. Bice lijepo :-D

MUNIBE KURVIN SINE,NENA TI JE ISTO..
hehe stvarno si umoran.....
Miki jesil ti cuo za legendu bosanskog fudbala Ibru Puskara?
Šta bi da ste još neka organizirana navijačka skupina radili, umorište sve oko sebe.
justika_sa

Post by justika_sa »

svaka čast momci... pokazali ste još jednom kako je bosna zemlja divljaka i kako neznamo ništa bolje nego napraviti nered i vandalizam usred norveške... i kako uopće ne držimo do momaka koji nemaju veze ni sa savezom ni sa vama... već koji su igrali srcem i pobijedili...
svaka čast... nadam se da ćete to ponoviti... sve dok nam ne ograde zid i strpaju nas u tor...
Barbarez

Post by Barbarez »

justika_sa wrote:svaka čast momci... pokazali ste još jednom kako je bosna zemlja divljaka i kako neznamo ništa bolje nego napraviti nered i vandalizam usred norveške... i kako uopće ne držimo do momaka koji nemaju veze ni sa savezom ni sa vama... već koji su igrali srcem i pobijedili...
svaka čast... nadam se da ćete to ponoviti... sve dok nam ne ograde zid i strpaju nas u tor...
Zid nam je napravljen vec 1992 a vidio sam i u presudi suda u Hagu kako nas ta divna i kulturna evropa voli. Nego hajde ti upali tv ima dosta spanskih sapunica na programu veceras!
xxxVedoxxx

Post by xxxVedoxxx »

Pozdrav svima

Evo da se i ja ukljucim malo u ovaj nas zivot,zone sumraka

Prvo da kazem da nisam ni BHF a nisam ni AGENT :) Dugo vremena pratim rad BHF(vise-manje od nastanka) do duse nisam aktivan(volio bi da jesam).Redovno posjecujem i forum(koji je trenutno nedostupan),jaaah nick mi je Fico.Mozda me ko i prepozna.:)

Da se bacimo na posao.Vec dva dana citam po forumima pljuvanje po Fanaticosima pa cak i po igracima klase Barbarez,Spahic,Bajramovic na sve ove koji ne igraju radi bojkota.Ne mogu sebi da dodjem,ne mogu cudu da se nacudim.Odakle sada sve to??

Svi znamo kako je ovaj bojkot krenuo i vidimo kako ide dalje.Za mene sasvim normalno od jednih NAVIJACA.Kako drugacije?? Transparenti nisu urodili plodom,protest nije urodio plodom a najvjerovatnije ni ovo nece uroditi plodom a zasto nece??

Nisu problem BHF nego domovina je problem.Fanaticosi mogu praviti sta god hoce i to 3-4 puta godisnje dok Horde,Manijaci,Robijasi,Rodjeni,Fukare mogu svake sedmice ali njima ocigledno nije stalo do toga.Zasto nije?? Pa valjda sto svako od nas hoce da bude glavni,da se nesto pita.Nama je jako tesko nesto podrzati a da se nista ne pitamo u tome.

Necemo evo recimo sada o repki,imamo primjer nase lige koja je sve ali ne fudbalska.Da li zelimo da stanemo u kraj tome?? Ne a i sto je najgore ne zelimo pokusati.
Pojedinci uglavnom trose energiju pljuvajuci po BHF(ne samo sada to se vuce jos od prije) umjesto da je usmjere prema kriminalcima.Zona sumraka valjda vlada.

Ja se PONOSIM na Fanaticose.Kad se skupe na tribini i zaori se VOLIM TE BOSNO meni prosto bude krivo sto nisam sa njima.Nesto me stisne u dusi,sav se najezim ponekad i suzu pustim.Necu da glumim velikog patriotu jer smatram da i vi isto to dozivite u tom momentu.Srce mi bude veliko kao SVEMIR.Naravno da volim svoj narod ali nikako ne mogu da ga razumijem,stvarno ne znam sta je u pitanju?

Ograditi se od BHF NIKAD NECU.Iako nisam sa njima ako me iko ikada upita ponosno i drsko ako treba cu reci da jesam.Da to su moji momci i djevojke.Ne ogradise se srbi od Karadze pa nebi ni ja od BHF taman da umrem.
Ponosan sam da se grupa momaka i djevojki tako IZVRSNO organizovala,sto idu hiljade kilometara da samo pogledaju utakmicu,furaju neku stvar sto i ja volim,grijeh bi mi bio da ih pljujem.Eh,da se barem u domovini neko tako organizuje svima bi bilo lakse.

Vidim da pojedince ubija to kako ce nas Europa gledati.Ne znam jeli na ovo da placem ili da se smijem,odlicno znam kako su nas gledali 92,kako su gledali Srebrenicu,kako nas i dan danas gledaju.Kako su samo gledali te iste BHF u Beogradu.Sve se brzo zaboravi i oprosti ali Bosanac Bosancu nikad,ni u prici.

Citao sam komentare i na drugim forumima,jedan se pita kako ce Bosanci dobivati vize za zapad.Joooj zemljo de se vise otvori barem na Balkanu."bolan napravi drzavu kako treba i nece ti biti potrebne vize" kreni barem od necega,evo fudbala recimo.

Cudno je to da dijaspora vise pokusava napraviti bolje u domovini nego sami stanovnici te iste.Ne kontam gdje je kvaka?? Sta se danas desava sa ljudima??

Evo recimo vec ove sedmice(naredno kolo lige) gore vec navedene grupe bi trebale postaviti transice SVI SMO MI BHF i "jopet" SAVEZ=MAFIJA.Medjutim "dobri" i valjda oni sto znaju sta je bolje,uzivaju ovih dana pljuvajuci BHF.Eto hvala dragom Allahu docekali ste ono sto cekate godinama.Sad samo raspali po BHFu.Pojedincima je sada konacno srce na mjestu.UZIVAJTE.Sutra opet kad Munib bude isao i potpisivao po Beorgadu i kad nas kazne vise nego njih.Halalite mu kao sto ste halalili i prvi put,samo BHFu nemojte ipak su oni "izdajnici" i "neprijatelji" Bosne.A Hag i pravda je slag na tortu(valjda su fanaticosi i za to krivi).
Nije ni vazno ba da se Bosna plasira na neko prvenstvo,da nas promovise tamo jer kako neki kazu "ja nemam para,necu ni ici tamo,tamo se opet biti BHF".E ovo je najvaznije,razmisljanje u zoni sumraka,sto bi ljudi rekli,ljubomora zesca.

Fanaticose stvarno treba da bude sramota kako su nas predstavili u Europi,napravise nas primitivcima,huliganima,klosarima.Pa zasto Fanaticosi??Pa znate li vi samo kakav smo mi "UGLED" imali prije.Sad ste nas sve srozali maksimalno.Joooj kako da sad zivimo bez "ugleda".

Ja sada zivim u USA(Bush me je vec zvao i otkazao veceru),dijasporac totalni i imate razloga da me ne "lolite" ali bez obzira ja vas opet volim,vi ste moj narod kakav god da ste.Sad ce najvjerovatnije spika o "izdaji" a mozda eto neko je otisao van 1998,mozda je bio i u ratu,mozda je bio i protjeran,mozda mu pobili pola familije,mozda bio stanovnik konc-logora.Mozda sam i ja zavrsio fakultet onaj "rovovski" ali mozda se to vise i ne smije pricati okolo.Jer odmah dodje "provokator" i nakaci ti "dje si zlatni ljiljane nisam te prepoznao" pa je onda bolje da ja to zadrzim za sebe,sto je sigurno sigurno je.Mada nije na odmet imati i diplomu "rovovsku" koja nigdje nije priznata pa ni u samoj domovini ali eto da se nadje.

Sto da se covjek uopste zamara sa dijasporom kad moze samo glasno i jasno "izdajnici" i "pobjeguse".

Samo kad se sjetim pocetka BHFa i onih zastava po stadionima od raznoraznih "indijanaca",kako se samo to sada vec sredilo,milina za oci,zastave BOSNE se viju,ima jos malo salova Hordi,Red Armyja,Manijaka ali valjda ce se i to jednog dana jos bolje srediti.Valjda ce se shvatiti da ni nasim zastavama niko ne mase nigdje u svijetu.

Za kraj samo da vam kazem,pogotovu momcima u domovini.Ako mozete bolje daj da vidimo.Kontam sve ali da me neko gu*i u mojoj "avliji" e *ebem ga ja,to nikad necu skontat.Ako mozete bolje niko nece biti sretniji od mene a i od svih u dijaspori a vjerujem i od postenih Bosanaca i Hercegovaca.To je prvenstveno za VASU dobrobit.

I NIKAD,NIKAD nemojte protiv svojih a ako su Uske,Pasalic,Iljo,Jelic i njihova braca mafijasi "vasi" onda bujrum,sve je dozvoljeno.

Sada BHF treba najvecu podrsku,naredno kolo lige.Hajde "cik" ako mozete dogovorite se pa napravite nesto zestoko.Eto prilike da usmjerite svu svoju energiju u pravu stvar.Kanite se pljuvanja drugih.

Pozdrav svima a i Sl@venu, predpostavljam da si ti onaj Slaven sa BHF foruma.Gledao sam neke odlomke BHFa na youtube,cini mi se da si to ti postavio.Odlicno uradjeno.;)
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

do juce su hvalili barbu puna im usta njega bila...a sad im ne valja. e barba legenda bh. fudbala i najveci covjek koji je igrao za repku, pa im ni on ne valja...joj sta usranovic radi jarane.

najveca opasnost od usranovica prijeti upravo zahvaljujuci prodanim dusama ili naivcima...koji bi da daju cenera svako malo i kospe pa na tekmu.

e nabijem vam ja vaseg usranovica...

drze medije pod kontrolom, cim se neko od navijaca digne kao da nesto zaprijeti oni mu odma daju pet glava i odvedu kod maksumica na kilu pecenja...i mali se usuti, pravi abdicevci i kvislinzi...kako vas nije stid.

Ljude iz dijaspore ovdje kao kritikujete zbog nekog kao ugleda...

hajd nek mi neko kaze kakav mi ugled imamo? Cuj onoga izdajnika usranovicevog kao njemu je bilo tesko sto su norvezani kasnije kao skandirali nesto...ko oni prije toga nesto fino mislili o nama? :roll: :roll:

ne budite smijesni...poltroni.

Oni se kao brinu sto je neko bacio baklju...a niko nije stradao svakako. U isto vrijeme nijemci i englezi ruse po europi iz bahatosti (nasi to ne rade iz bahatosti nego radi slanja poruke) i nikog ne boli za to...kakav ugled, koga jos za to boli kurac dok drzava i fudbal propadaju.

ne, ovi su podijeljeni u dvije grupe...

prva grupa su klasicni profiteri i izdajnici koji su dio usranovicevog tala. njima se nista ne mijenja jer su oni u talu, oni profitiraju od toga sto smo u kurcu, njima usranovic daje love kad se utali neki igrac, njima se daje dio kolaca...oni su dio tala. normalno da im smetaju Fanaticosi jer oni napadaju srz njihovog lopovluka...zato ih ovako blate.

Druga grupa su naivci i grupa "ne talasaj". To su pravi pripadnici bosanskog naroda. Oni se nikad new bune. Njima je najbitnije da se ne talasa. Suti, neka, dobro je. Bice bolje. Polako. I tako evo 12 godina ih guze kako su ih guzili i prvi dan. I nakon svih mahinacija, kradja, poraza, ponizenja, nakon cinjenice da nam se u razgovorima svaki poznavalac fudbala smije jer smo jedna od rijetkih repki koja se nikad nije kvalifikovala za neko takmicenje, nakon 5 komada od madzara, nakon otvorenog prozivanja 13 ljudi, halo 13 ljudi ne moze isto lagat...sve je izaslo na svijetlo...oni su i dalje u mraku, oni i dalje nece da se talasa...ne daj boze ,sta ce svijet reci...a svijet se smije svaki dan.

13 casnih ljudi potpisa (jedan izdade i posta picka) ono pismo, objaviu sav kriminal saveza...i nista. usranovic kupi one najglasnije za milju, kupi medije i okrenu se prica u sekundi...odjednom od divnih i hrabrih momaka iz beograda ili brisela fanaticosi pocese biti prozivani manijacima, huliganima, stetom po drzavu, sramotom....

kakav maestralan potez usranovica...levate je jos jednom uzeo lopatom i od dojucerasnjih heroja napravio bandu.

a svijet nam se i dalje smije jer se nikad nismo i necemo kvalifikovati.

Usranovicu, zasluzio si dozivotni mandat. Maestralno!
zorro1

Post by zorro1 »

@Svemirski_Jebach
razgulio malo preko bare pa bi sad malo da pametuje. I ti bi nesto da kazes vidi je li ti mamica spremila mlijeko pa naspavanje :zzzz: a ja cu malo posle da prodiskutujem sa tvojom mamicom :kiss:
Barbarez

Post by Barbarez »

zorro1 wrote:@Svemirski_Jebach
razgulio malo preko bare pa bi sad malo da pametuje. I ti bi nesto da kazes vidi je li ti mamica spremila mlijeko pa naspavanje :zzzz: a ja cu malo posle da prodiskutujem sa tvojom mamicom :kiss:
Fantastican argument!

Da tvoj dedo mozda nije bio jaci od moga?
baba

Post by baba »

Bravo BHF, vrijeme je da im neko mamu hebe. Bojim se da ce za to trebati malo jaci arsenal od baklji. Vas stav mi se dopada.
zorro1

Post by zorro1 »

Barbarez wrote:
Fantastican argument!

Nije uopste argument nego konstatacija.
cekpi

Post by cekpi »

Ridjobrki wrote:Raja, hvala vam na društvu i sve vas najljepše pozdravljam!

http://ridjobrki.blogger.ba/
FAKAT DOBAR TEKST..

predlazem svi da procitaju 8-)
zenny

Post by zenny »

zorro1 wrote:
Barbarez wrote:
Fantastican argument!

Nije uopste argument nego konstatacija.
zbunjujes narod glupostima...
dripac

Post by dripac »

I moja podrška BH fanaticosima. Nadam se da će tek na Koševu napraviti s..nje. Ebo jednu pobjedu, za šest mjeseci bi sve bilo isto.
mostarac

Post by mostarac »

"Samo su dvije stvari neogranicene, svemir i ljudska glupost, mada za ovo prvo nisam siguran"
Albert Einstein
Kong

Post by Kong »

xxxVedoxxx wrote:Cudno je to da dijaspora vise pokusava napraviti bolje u domovini nego sami stanovnici te iste.
Ajmo se Vedox ne lagat i ne pričat bajke. Može?

Boli dijasporu za BiH i njeno dobro. Prije svega da je neko mislio stvarati neko bolje društvo i graditi bolju BiH ne bi išao vani. Ljudi su na svoju guzicu mislili pa otišli ... ne zamjeram im ni najmanje , ali nemoj mi dijasporu prodavati kao neke velike borce za bolju Bosnu.

A drugo , upravo ta dijaspora je vječno uporište nacionalista , istih onih zbog kojih je savez takav kakav je.
Goran_35

Post by Goran_35 »

Moja podrska BH Fanatikosima.Ne dajte se i ne slusajte price o "necivilizovanom "ponasanju.Necivilizovano,skandalozno i necuveno je ovo sto radi BH savez i svi ostali,ukljucujuci i medije-sad odgledah Bakira 60 -sramno!
zzzzz

Post by zzzzz »

Cinjenica je, bar sto se tice ovih momaka i cura iz BHF, da se ti dijasporci vise zalazu da se rijese stvari u FSBiH nego oni koji zive u BiH.

Na zalost ovakvih mladjih dijasporaca kao sto su pripadnici BHF je malo, vecina njihovih vrsnjaka (kako mi se cini onih pametnijih, s obzirom iz kakve zemlje dolaze) vec je dobrano zaboravila bosanski jezik, ide u BiH na godisnji ako ih roditelji na to prisile i generalno im se hebe za Bosnom kao za lanjskim snijegom.......takvi su u vecini. Bosni ce vjerovatno svanuti kad se oslobodi i ove manjine, tada ce ruze da cvjetaju
zenny

Post by zenny »

znao sam da ce do ovoga doci...

Pašalić ispoštovao svaku želju

Selektor Muzurović ima samo riječi hvale za direktora reprezentacije Ahmeta Pašalića, koji nije putovao sa ekipom u Norvešku.
- U ova tri mjeseca direktor Pašalić je u potpunosti bio uz mene. Sve što sam zatražio, on je odobrio. Ispoštovao je svaku želju koju sam imao. Mogu samo reći da se nadam da će se ovakva saradnja nastaviti i u budućnosti - kaže Muzurović. AVAZ

cijeli tekst na http://www.avaz.ba/absolutenm/anmviewer ... =11&isasp=
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Ja mislim da je cijelih 6 postova prije bana rekord do sada. Legendarno...
neko iz mase

Post by neko iz mase »

Kong wrote:
xxxVedoxxx wrote:Cudno je to da dijaspora vise pokusava napraviti bolje u domovini nego sami stanovnici te iste.

Boli dijasporu za BiH i njeno dobro. Prije svega da je neko mislio stvarati neko bolje društvo i graditi bolju BiH ne bi išao vani. Ljudi su na svoju guzicu mislili pa otišli ... ne zamjeram im ni najmanje , ali nemoj mi dijasporu prodavati kao neke velike borce za bolju Bosnu.

A drugo , upravo ta dijaspora je vječno uporište nacionalista , istih onih zbog kojih je savez takav kakav je.
pa kakvo pretpostavljam da si ti ostao, pravo se vide rezultati tog sto si pokusao bolje izgraditi :)
Topla voda

Post by Topla voda »

apsolutna podrska za BHF.imal nacina da se pomogne uhapsenim navijacima ?to su moji bosanci vrele krvi!
od mene 100 km za kazne.posaljite pm za pomoc
ne ljutim se na mostarca,oportunistu...koliko na starog,njegove sam stavove i uzimao kao svoje
haj,onako realno da pogledmo stvari..
licno znam dosta ljudi iz saveza...
mostarac je u pravu kad govori o nacinu na koji se mijenja savez...
sastavljen je od ljudi koje delegira rs i ljudi koje delegira fbih.
sustina je u tome da se u izvrsnom odboru nsbih,nalaze lokalne kabadahije koje su delegirane od strane klubova na koje imaju ogroman utjecaj(u situaciji u kojoj drzava ne daje novac klubovima,nego klubovi ovise od novca kriminalaca),tako da se u izvrsnom odboru koji broji 15-16 clanova(a taj IO NSBIH bira predsjednistvo ns bih,IZMEDJU SEBE),nalaze ...izmedju ostalih..tigar(bihac)..piko cemalovic(mostar)..jedan od dzidica(druga obala)..general jelic(siroki)..optima jelic(president)....ivo miro ano domini:)...orasje(sa svom svojom familijom u sudijskoj organizaciji)...colakovic.(zenica---prvi u bosnjaka:))..i sta ocekivati????

ono sto nama treba je promjena nacina delegiranja ispred kantonalnih saveza,tako da sarajevski kanton delegira papeta,mostarski bajevica,bihacki ne tigra nego mesu bazdarevica(al ne moze jer je tigar -tigar),tuzlanski-acu ristica,srednjobosanski-bolica,zenicki-vahu halilhodzica,gorazdanski-mehu kodru,hercegovacki-barbareza,zap.hercegovacki-osima,posavski-semira tucea

a znate kad ce se to dogoditi??
nikaaaaad!!!

a sto se tice pojedinacno ljudi u nsbih,to je prosto za ne povjerovat kolika se lova tu vrti
prica prva:razgovaram(licno ja) sa ljupkom petrovicem(trener c.zvezde kad je osvojila titulu prvaka evrope,trenirao espanjol,penjarol,levski,pa sad litex),o elviru rahimicu(ne znam u kojem se trenutku elvirova i ljupkova karijera srecu,jer je elvir igrao za anzi u rusiji,a ne za levski,ni za litex)sasvim jednostavno pitanje ljupka petrovica upuceno meni::zasto su trazili elviru 30.000
da ga zovnu u reprezentaciju??(ovo je bilo 98-99 godine,a sad je elviru 31 godina)
prica druga:baka i njegovo izvidjanje po svedskoj
baka ima neku zensku u svedskoj.avaz i sve ostale novine se slomise(to je bilo negdje 2003/2004 da pokazu da baka ide u svedsku da gleda igraca koji se zove mirza jelacak(koji sad i igra i ne igra za orebro).najmanje 5 puta po 10 dana mu je ns bih platio karanje u svedskoj(uz sve dnevnice),a ovog mirzu nikad nije ni pogledao
prica treca:
usanovic(o njemu kratko,jer znamo dosta o njemu)
covjeku voli"mladje"djevojcice
to je fakat...jel treba ime stjuardese iz bosnia airlinesa kojoj se je nabacivao tako sto ce joj kupiti parfeme na konto saveza i kako je pun "ko brod"?
koliko novaca je platio savez za njegove prevodioce po uefinim seminarima u nionu?te zenski fudbal,te omladinski,te fuzbal(srednji fudbal),te ovo ono.
a za posao generalnog sekretara nsbih ---moras poznavati strani jezik!!!(engleski)--koji on ne govori--i savez placa njegove prevodioce(prema rijecima covjeka iz sudijske nsbih--200.000.km godisnje).
hocemol dalje----???
od igraca do igraca???
recimo djemo berberovic---menadjer jasari---sto je djemo pogazio rijec???
znatel ko je m.talovic?profesor sa DIF-a i predsjednik takmicarske komisije nsbih.njegov vrli haver (lj.petrovic).mu je obecao transfer jednog igraca iz bih(a to je bio djemica),da se malo "popravi".
e pa djemo je "duzan"talovicu i njegovim haverima...zato je pogazio rijec..
hocemol dalje??
sto se ne zovu medunjanin,kucukovic,deni avdic??
ko je portparol ns bih?? i sta ima pasa sa njom:)))
i milion nerijesivih stvari

zato nek sve gori ,nek se nebo otvorii i nek svi idu u 100PM prodane duseeee
i nek se bar po belaju pozna nasa draga BIH
SAMO HRABRO I NADAM SE VEEELIKOM BELAJU NA SVIM BUDUCIM TEKMAMA
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

pa pa...idi malo usranovicu nek te za milju kupi...a ja ti si sa njim u talu, uzimate savez lopatom a malo vam jel? E doci ce djavo po svoje usranovicu...

ovaj je garant usranovicev mali, mali usranovic, poslo ga babo da se loguje da i on koju kaze...jer babo ne zna internet koristiti, a kamo li i koji jezik.

e moj usranovicu...

jeste vidjeli sto ovog usranovicevog malog, nasekiralo se dijete, zna ode tal babi...pa nece imat za audija sad...i nece moci uzimat lopatom ko sto je mogao.

al doci ce i taj dan kad ce usranovic otici...

ljudi, vi koji ste protiv bhf-a samo jer ste naivni ili oportunisti, ali niste dio tala...osvijestite se...ono je banda u savezu, i nemojte momke zbog bande kritikovat...

a vi koji ste dio tala i iste bagre...zelim vam dugotrajan boravak u zatvoru.
Last edited by Svemirski_Jebach on 27/03/2007 05:00, edited 1 time in total.
ellah

Post by ellah »

svaka cast BHF i netreba se dizati protiv njih pogotovo pojedini smradovi iz Bosne koji gluposti valjaju hajde eto pojedinci vi ste dole u SA moze se kakva naprava za pojeftino zbaviti ili kakvog eksploziva pa dignite savez u zrak ili uradite nesto....
xxxVedoxxx

Post by xxxVedoxxx »

neko iz mase wrote:
Kong wrote:

pa kakvo pretpostavljam da si ti ostao, pravo se vide rezultati tog sto si pokusao bolje izgraditi :)
Ma necemo se lagati,sto bi?? Nema potrebe.
Ako ti stvarno mislis da dijasporci ne misle dobro vama u domovini,da bi vam na bilo koji nacin odmogli e svaka ti cast.Ja sam evo trenutno dijasporac i kad bi to pozelio bilo kome u BiH ja bi se radije objesio.
Mozda velika vecina nije samo "otisla",mozda su protjerani.Ima jos toga "mozda" koliko hoces.
Sto se tice "velikih boraca" iz dijaspore.Pa eto mozda je bilo i onih koji su pomagali za vrijeme rata,mozda je bilo i onih koji su se vratili,ostavili posao po Njemackoj,Austriji,Svicarskoj dosli da se bore za BiH.Svasta ljudi znaju i pricaju.Mozda i dan danas pomazu najmilije.
Mozda bi tim dijasporcima bilo bolje da odu na more u Italiju,Spaniju pa i u Egipat da vide piramide ali eto ipak svrate do Bosne da obidju rodbinu i prijatelje.Zasto to rade,ne znam.Najvjerovatnije sto Bosnu ne mogu smisliti.

Dijasporca moras prvo da razumijes pa tek onda da pricas o njemu.Ako uopste zelis da ga razumijes.
Pa kad smo vec kod istine reci mi zasto toliko pojedinci mrze dijasporce?? Ljubomora ili je nesto drugo u pitanju.Bilo ko da dodje u BiH vecinom su komentari da je "dosao pun para da se qurci po BiH".Sto je to odmah tako zestoka kritika ako covjek dodje svojoj KUCI???

@neko iz mase,jarane ja sam prosao dosta toga u zivotu i ti sa svojom meni dobro poznatom "podjebavackom politikom" prodji me se.Tako mozes samo da pricas sa onima koji su te tome naucili.Ako nemas nista konkretno da kazes stipu me sa time.Nema ljutnje ali ako hoces da komuniciramo idemo na uzajamno postivanje i nema problema,uvijek cu rado odgovoriti i diskutovati sa svakim.

E sad sto se tice saveza,neko vec napomenu da niko ni prstom da mrdne za one pare 400k i 600k.Neko isto spomenu da nema dokaza da su kriminalci.Da kako da nema,nestaje im kasa teska nekoliko desetina(ako ne i stotinu) kg u po' bijela dana i to bas sa dokumentacijom.Cudno,kao da zivim u drugom svijetu i ne znam sta lopovi pokradu.Za obicne papire jos nisam ni cuo ni vidio. :-?

Gadovi su zasticeni od samog celnistva drzave BiH,kojima takodje nije stalo prvo do drzave a poslije ni do cega osim punjenja svojih dzepova.Tako da nema sanse da bi ih oni skinuli.Ovi sto glasaju,jos gori scenarij,pa ni mene nece niko izbaciti iz kuce dokle god glasa moja porodica.

Samo nije mi cudo za Maximu i krme nego za ovog Pasalica i Usanovica.Kako da oni nece da se bore za bolje sutra??? Zasto njih nije briga za BiH?? E jesmo je vala i zasluzili.

Nego BHF bi pod hitno trebao da izbaci onog glasnogovornika od juce/prekuce ili barem sa njime da porazgovara.Onoga sto se "ogradjuje" od prekida.Skolovan jeste,pametan,zna da prica ali brate dragi kako da se ogradjuje??? Kakvu je on spiku ondje udarao,sta je htjeo da kaze sa onim??
Od cega se treba BHF ograditi?? jesu li koga prevarili,pokrali,utajili porez itd??? Ne vidim razlog nikakvog ogradjivanja nego je trebao fino otvoreno reci da se preslo na fazu B i zavrsena prica.gadovi neka se misle sta im se sprema u buducnosti. :D

Pa dragi Allahu nikoga nisu ni izboli,ni razbili glavu a nedaj Boze ubili.Prekid tekme bakljama je sasvim normalna pojava u istjerivanju pravde.Koliko ih je do sada prekinuto i koliko ce ih biti prekinuto ali svugdje u svijetu nakon nekog vremena promjene se ljudi.Do duse to je u normalnom svijetu a ne u zoni sumraka.
Jesu malo prepali raju tamo na tribini i zao mi je radi toga ali brate dragi da "uprtis" dijete od 6-7 godina i hop-cup kod Fanaticosa. :x nisu mogli izabrati bolje mjesto niti vrijeme u ovo gluho doba. :D samo im je meze falilo i polovnjaca,udri brigu na veselje :-D

Haj oduzio ja opet
Pozz svima
Locked