Stomatolog - gdje, šta, kako...

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
polis

#801 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by polis »

zilla_ wrote:
shut_down wrote:da podijelim moje iskustvo,
išao sam da popravim par zuba u ovaj dom zdravlja gdje živim, međutim dođeš de se naruči, on te naruči dođeš, ne radi aparat, doktor mora na godišnji, doktor nadrkan, ugl loše iskustvo.
Helem odem privatno popravim tih par zuba koji su očigledno trebali popravak.
Doktorka meni veli zubi okolo lijepi, ali ima neki karijes iznutra (vidjela pod onim nekim svjetlom) i zub se kvari iznutra i na kraju se slomi, uglavnom nabrojala većinu zuba, ja se s*ebo reko treba mi kredit :).
Nedavno odem u studentsku polikliniku, ona meni veli svi zubi ok, samo na jednom zubu ima malo karijesa, ali nije tolika hića.
e sad sam u dilemi, jel onoj doktorici privatno u interesu da popravi što više zuba da bi zaradila, ili je ovim 'državnim' stomatolozima toliko mrsko raditi, pa kaže ma haj sve je uredu.
otići ću kod nekog trećeg stomatologa pa ću vidjelti šta on veli.
brate na studentsku ne idi ni za živu glavu... posebno ne kod one mesarke Lane (ne znam kako se preziva)... meni je uništila zub, izvadila živac iz zuba iz kojeg nije trebala, zub me non stop bolio mjesecima posle toga... na kraju odem na Bjelave kod Aščerića i kad je čovjek snimio i vidio nije mogao da vjeruje koliko je loše uradila... Oba kanala su samo malo pri vrhu bila napunjena a između tog i oba susjedna zuba je također vio karijes koji ona nije vidjela...

Ako imaš love i ako ti nije žao dat na zube moja apsolutna preporuka ide za Aščerića... Ja sam u 4 posjete njemu uradio kompletne zube (14 komada) i to bez velikog napora... Znači jedna posjeta završi ti kompletnu stranu na jednoj vilici... Nema onih fazona 10x ideš za jedan zub... Evo nakon godinu dana ni jedan od tih 14 zubi me ne boli nit imam bilo kakav problem...

Plomba ti je 50KM, slikanje 10KM, liječenje 100KM i da ti ne nabrajam dalje ne sjećam se sad... Uglavnom skuplji ti je od svih ostalih al radi boli glava...
Radio sam kod Ascerica dosta zuba. Kad se posveti, dobro odradi. Zadnji koji mi je radio je bas loše uradio. Bolio me mjesecima nakon toga !!! A Ona doktorica plave kose koja mu je tu radila, mi je izvadila živce iz 3 zuba, nakon što je 4x liječila jedan te isti zub. i Uvijek loše odradi a debelo naplati svoje greške. i na kraju 3 zivca hop, jedan za drugim. Haos!!
miki27A

#802 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by miki27A »

@ polis,

mislim da sam na zadnje dvije tri stranice napisala sestrino iskustvo sa ascericem i njegovom doktoricom: maloj su rekli i on i ona da se gornja desna 6 mora vaditi: ja je odvela na stomatologiju gdje su joj taj isti zub popravili (beplatno, dovoljno je imati ovjerenu knjizicu i za punoljetne licnu kartu)
Za ovo biranje doktora stomatologije: opet preporucujem stomatologiju, jeste da se ceka, ali nikad ne bude doktora da nema! Ja sam bila na Podhrastovima, samo jedna doktorica radi (pravo stara), narucena bila za 7 dana, tamo dosla, kad onaj sestric? kaze doktorica je na bolovanju vraca se za 20 dana???WTF? :x Napisi nesto pro forme, bilo kojeg doktora, ali otidji na stomatologiju. Evo citat emaila moje dobre drugarice koju sam nagovorila da ode na stomatologiju (i nju i djecu, a i muza):
XXXX nisam vodila, ali ne brini i nju ću voditi i XY(muz) će se prebaciti na stomatologiju, jer smo zahvaljujući tebi uvidjeli koliko je bolje, nego u domu zdravlja. Hvala!
izuzetan

#803 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by izuzetan »

koliko se kreću cijene izbjeljivanja mrtvog zuba (zuba bez živca koji je posivio) ?
malena14

#804 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by malena14 »

moze li mi neko preporucit doborog stomatologa koji radi navlake,posto mi je pukao zub i hitno mi treba.ako neko zna i cijene kako se sad krecu.
hvalaaa :)
Ninano

#805 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Ninano »

mare48 je napisao/la:
Ninano je napisao/la:
Da li je neko radio implantat u Sarajevu i kako se krecu cijene, pls? pozzzzzzz

Ja sam prije otprilike 5 godina ugradila dva implantata u gornju vilicu (petica i šestica). Mislim da je kad se sve podvuče cijena jednog bila 1200 KM.

mare48, hvala :)
Last edited by Ninano on 28/06/2012 01:17, edited 2 times in total.
Ninano

#806 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Ninano »

teracan wrote:
mare48 wrote:
Ninano wrote:Da li je neko radio implantat u Sarajevu i kako se krecu cijene, pls? pozzzzzzz
Ja sam prije otprilike 5 godina ugradila dva implantata u gornju vilicu (petica i šestica). Mislim da je kad se sve podvuče cijena jednog bila 1200 KM.
Implantate u Sarajevu koliko ja znam radi Prof Sulejmanagić. Pri posjeti njihovoj ordinaciji procitao sam da je covjek i doktorirao na implantatima a njegov sin je takodjer oralni hirurg. Neznam malo proguglajte i ustanovite koliko je ko strucan i kakve ima reference.
Hvala :)
Ninano

#807 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Ninano »

Pls, ako je ko radio lijecenje ili navlake kod Husić Kevrić dr Edine na Ilidzi ili kod Hrapović Memić dr Merime u St. Gradu, voljela bih cuti vase utiske :)
Ninano

#808 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Ninano »

izuzetan wrote:koliko se kreću cijene izbjeljivanja mrtvog zuba (zuba bez živca koji je posivio) ?
Mislim da takav zub ne mozes izbjeliti. Ili navlaka ili ljuspica :-)
kamen spoticanja

#809 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by kamen spoticanja »

Ninano wrote:
izuzetan wrote:koliko se kreću cijene izbjeljivanja mrtvog zuba (zuba bez živca koji je posivio) ?
moguce je,cak je i pozeljno ici na izbjeljivanje
blondina

#810 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by blondina »

da li je neko imao problem sa cistom na zubu,snimak je pokazao da je cista zahvatila tri zuba,a stomatolog me je uputio naoralnu hirugiju na stomatoloskom fakultetu.da li ima ko da je to radio gore,kakva iskustva imaju.pomagajteeee
uzasno me je strah od same pomisli na to sta ce mi radit. :sad:
alena76

#811 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by alena76 »

Ja sam imala cistu na jednom! I skontala sam da ga je najbolje izvaditi i uraditi implantat..Receno-ucinjeno.Super zadovoljna
benjo08

#812 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by benjo08 »

kamen spoticanja wrote:
Ninano wrote:
moguce je,cak je i pozeljno ici na izbjeljivanje
Molim vas možete li javiti gdje ste išli na izbjeljivanje takvog zuba (ili stavljanje ljuspica) ....jer imam identičan problem?

Hvala
nookey

#813 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by nookey »

Kojeg stomatologa preporučujete za ugradnju mosta? Treba mi hitno ova informacija?
azurna_obala

#814 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by azurna_obala »

blondina wrote:da li je neko imao problem sa cistom na zubu,snimak je pokazao da je cista zahvatila tri zuba,a stomatolog me je uputio naoralnu hirugiju na stomatoloskom fakultetu.da li ima ko da je to radio gore,kakva iskustva imaju.pomagajteeee
uzasno me je strah od same pomisli na to sta ce mi radit. :sad:

Ovo sam već par puta objašnjavala :-)
isti slučaj, tri zuba, operisala cistu prošle godine, privatno...ništa nije boljelo, nakon prestanka djelovanja injekcije malo će boljeti i biće oteknuto...ali dobićeš i lijekove za to..tako da nemoj da se brineš..nije strašno.
benjo08

#815 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by benjo08 »

benjo08 wrote:
kamen spoticanja wrote:
benjo08 wrote:Pozdrav svima

Meni je nedavno dijagnosticiran temporomandibularni poremećaj (poremećaj viličnog zgloba), i povremeno imam jaku bol na desnoj strani vilice i pomalo udara u glavu i u uho. Imam utisak isto kao i da me zub boli samo nemogu ocjeniti koji tačno :?
Mislim, možda je ova bol i od zuba, al obišla sam dosta ovih "zvučnih" sarajevskih stomatologa i niko mi sa sigurnošću 100% nije mogao reći jel bol od zuba ili ne! Na 3 zuba je rađeno kanalsko liječenje, zatim apikotomija....ma svašta...
Bolovi su počeli prije godinu dana,ne mogu da vjerujem da me boli od zgloba, jer nije mi se taj poremećaj viličnog zgloba desio preko noći već sigurno postoji duže vremena ili mi je urođeno...ne znam?
Da li je neko imao slično iskustvo....molim za savjete, preporuke i sl...

Hvala puno
de mi postaj OPG snimak na pp
dosadna sam, al molim vas da li je iko imao ovakav slučaj....još uvjek me povremeno boli..... :(
hoću, mada sam ja radila magnetnu rezonansu i radiolog je napisao kao da je lijevi zglob u redu a na desnom poremećaj TMZ. Imam više snimaka magnetne, kao neke male sličice jedna do druge....Takođe uspjeli su mi snimiti i maksilarne sinuse i epifarinks i to je u redu!
Jesi li ti stomatolog ili...????
cicos

#816 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by cicos »

Preporucila bih stomatolosku ordinaciju Razman, kod stadiona Grbavica. Idem tamo vec godinama, i odlicni su sto se tice i popravke zuba i protetike. Ljubaznost i strucnost su im na jako visokom nivou, ja prezadovoljna. Tople preporuke...
Comrad

#817 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Comrad »

Ja mislim da su na ovoj temi svi moguci zubari preporuceni. :D Ma ajd to su nijanse.

Nego, koliko u prosjeku košta lijecenje zuba - gangrena i postavljanje plombe, zub je poprilicno otisao.
motorola01

#818 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by motorola01 »

Comrad wrote:Ja mislim da su na ovoj temi svi moguci zubari preporuceni. :D Ma ajd to su nijanse.

Nego, koliko u prosjeku košta lijecenje zuba - gangrena i postavljanje plombe, zub je poprilicno otisao.
Lijecenje zuba je od 120-150 KM, mada sve zavisi sta je u pitanju..
Comrad

#819 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Comrad »

motorola01 wrote:
Comrad wrote:Ja mislim da su na ovoj temi svi moguci zubari preporuceni. :D Ma ajd to su nijanse.

Lijecenje zuba je od 120-150 KM, mada sve zavisi sta je u pitanju..
Ok. Hvala.
motorola01

#820 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by motorola01 »

semlaca wrote:

U ordinaciji u koju ja idem to košta 80 KM, dva posjeta su u pitanju, plaća se kad se sve završi. Brat radio prije par dana. :D
Sve zavisi od stanja zuba. Neko ode dva puta, neko cetiri. Tako da moze biti i 80, ali i 150..
Serenity

#821 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Serenity »

Meni je Tahmišćija najbolji zubar u Sarajevu pa možda i u BiH.
motorola01

#822 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by motorola01 »

Serenity wrote:Meni je Tahmišćija najbolji zubar u Sarajevu pa možda i u BiH.
Da su barem stavili slike u boji, ovako scene ko iz horor filmova :D . Isto zombiji, blijedi ko krpe :lol:
Fred_Perry

#823 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Fred_Perry »

motorola01 wrote:
Da su barem stavili slike u boji, ovako scene ko iz horor filmova :D . Isto zombiji, blijedi ko krpe :lol:

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
hanamontanaa

#824 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by hanamontanaa »

Fred_Perry wrote:
motorola01 wrote:

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Kakve su cijene? Zanima me ovo snimanje s mane zračenja i rade li one vizil ili valplas proteze, to su kao neke nove silikonske, bez nepca :-)
nellaaaa

#825 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by nellaaaa »

trebala bih jedan umnjak izvaditi .. mozel neko preporucit gdje je najbezbolnije , malo me strah jer mi nije izrastao citav vec samo malo vrh zuba viri...
Post Reply