Ramazan, opet ;)

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
suspect_zero

#801 Re: Ramazan, opet ;)

Post by suspect_zero »

arzuhal wrote:Pocrniće mi oči od tolke kahve..de malo ovog

Image

Nemoj ovo bolan Arza........valja sutra i bez vode :-) :mrgreen: :)
Butcher

#802 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Butcher »

arzuhal wrote:Pocrniće mi oči od tolke kahve..de malo ovog

Image
Ehehe, to je prava stvar, al ne znam gdje si u ova doba godine to nabavio, nije ti sad sezona za to. Ja sam mesar, hehe i toga zimi prodam na tone, a isto toliko cini mi se i pojedem,al sad nema. Ako je to ono sto mislim da jee.
arzuhal

#803 Re: Ramazan, opet ;)

Post by arzuhal »

suspect_zero wrote: Nemoj ovo bolan Arza........valja sutra i bez vode :-) :mrgreen: :)
Neka ba, šta nas briga :D ...ih, biće vode...
arzuhal

#804 Re: Ramazan, opet ;)

Post by arzuhal »

Butcher wrote:Ehehe, to je prava stvar, al ne znam gdje si u ova doba godine to nabavio, nije ti sad sezona za to. Ja sam mesar, hehe i toga zimi prodam na tone, a isto toliko cini mi se i pojedem,al sad nema. Ako je to ono sto mislim da jee.
Imam neke veze u podzemlju, znam ljude i to...ništa golemo, tek usluga za uslugicu..pa mi dobave vako malo :D
arzuhal

#805 Re: Ramazan, opet ;)

Post by arzuhal »

Đe ne volim :-D kako se to samo slaže sa suhovinom, to je čudo :D

Ne bih se ljutio da tom bojom vazda pišeš moj nick ;-)
istocnjak

#806 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

arzuhal wrote:Selam alejkum, narode.
Molim Allaha da olakša u ovom ramazanu stanovnicima Gaze.
Ako nista onda bar da se sjetimo u mislima i dovama evo nasao sam jedan tekst o Ramazanu u Gazi ...

http://islambosna.ba/index.php/tekstovi ... i-lijekova

Uzasno ... tako brzo zaboravljamo ...
istocnjak

#807 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

Htio sam vas upitati za misljenje o onim iftarima koji se organizuju na Hajatu tv?

Bas su mi nekako sasvim neumjesni i neprikladni. Nakon toga gledam vijesti ... govori neka zena koja je radila u Pretisu kako nema hljeba da jede ... I onda kontam koliko je takvih koji imaju u kuci tv ... a nemaju sa cime da iftare dok oni tamo na jedu razna jela ... bas mi to bezveze ...

Sta vi mislite o tome?
istocnjak

#808 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

Dobro necemo teskih tema a i svakako vidim da su skoro svi otisli na spavanje ... :D

Obavezno pogledati ... :D
Ahmmed

#809 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Ahmmed »

istocnjak wrote:Htio sam vas upitati za misljenje o onim iftarima koji se organizuju na Hajatu tv?

Bas su mi nekako sasvim neumjesni i neprikladni. Nakon toga gledam vijesti ... govori neka zena koja je radila u Pretisu kako nema hljeba da jede ... I onda kontam koliko je takvih koji imaju u kuci tv ... a nemaju sa cime da iftare dok oni tamo na jedu razna jela ... bas mi to bezveze ...

Sta vi mislite o tome?

Ma, vidi, prijatelju.....ne bi trebao tako strogo gledati na činjenicu koju si naveo.....I nisam baš siguran da jedu razna jela...... Pogotovo u ovogodišnjem ramazanskom programu, čini mi se da se ne pretjeruje sa brojem jela, a pogotovo sa količinom hrane koja se priprema....I industrija je to.....Oglašivačima iz industrije hrane odgovaraju ovakve rubrike u okviru ramazanskog programa,reklama je to, a ona se plaća. Zahvaljujući i tim reklamama,u okviru ramazanskog programa, pretpostavljam da tristotinjak porodica( otprilike 300 ljudi radi na toj televiziji) čiji se budžet nadopunjava i novcem zarađenim na Hayatu,može da živi relativno pristojno!
istocnjak

#810 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

hadzinica wrote:nismoooo :-D ..razumijem ja tvoj hal i sta te dovelo do tih tema..kontam i ja o tome, kontam..al nosim u sebi i borham se , u dusi... i ucinim koliko sta mogu, sto dovom, sto kakvim od srca pozivom na iftar... nekih mi dragih postaca...
hadžinice pogledaj ovo gore od Bugarija obavezno :thumbup: :D

Bas me covjek oraspolozi ... mashAllah ...
istocnjak

#811 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

Ahmmed wrote:
istocnjak wrote:Htio sam vas upitati za misljenje o onim iftarima koji se organizuju na Hajatu tv?

Sta vi mislite o tome?

Ma, vidi, prijatelju.....ne bi trebao tako strogo gledati na činjenicu koju si naveo.....I nisam baš siguran da jedu razna jela...... Pogotovo u ovogodišnjem ramazanskom programu, čini mi se da se ne pretjeruje sa brojem jela, a pogotovo sa količinom hrane koja se priprema....I industrija je to.....Oglašivačima iz industrije hrane odgovaraju ovakve rubrike u okviru ramazanskog programa,reklama je to, a ona se plaća. Zahvaljujući i tim reklamama,u okviru ramazanskog programa, pretpostavljam da tristotinjak porodica( otprilike 300 ljudi radi na toj televiziji) čiji se budžet nadopunjava i novcem zarađenim na Hayatu,može da živi relativno pristojno!
Dobro necemo teskih tema ... to su neka moja razmisljanja ... sta ces sve je to sudbina, odredjenje ... kader ...
Ahmmed

#812 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Ahmmed »

istočnjak, ma nisu teške teme. Normalno je da razgovaramo i o tome, normalno je da razmišljamo o mnogo čemu, pogotovo u ramazanu, normalno je da razmišljanja dijelimo s drugima, da čujemo i drugačija mišljenja. :)
Ahmmed

#813 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Ahmmed »

hadzinica wrote:selam alejkum Ahmmede :)
( nosis lijepo ime kao i moj stariji sin)
we alejkumusselam we rahmetullahi we berekatuhu, uvažena hadžinice! :)

Lijepo je ime Ahmed, lijepo..... :)pogotovo kad se zna da se ponajprije odnosi na Miljenika Boga dželešanuhu, na našeg hazreti Pejgambera, neka je selam i salavat na njega,njegove časnu porodicu i njegove časne ashabe!
pure_love

#814 Re: Ramazan, opet ;)

Post by pure_love »

Htio sam vas upitati za misljenje o onim iftarima koji se organizuju na Hajatu tv?

Sta vi mislite o tome?

ma joj,najbolje bi bilo da su svi kanali kao "nasa" BHT,da tokom iftara puste program o raznim vrstama alkohola,rakija i sl :-)

ne znam,meni se svidja ramazanski program
istocnjak

#815 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

Ahmmed wrote:istočnjak, ma nisu teške teme. Normalno je da razgovaramo i o tome, normalno je da razmišljamo o mnogo čemu, pogotovo u ramazanu, normalno je da razmišljanja dijelimo s drugima, da čujemo i drugačija mišljenja. :)
Da mubarek mjesec Ramazan je velika milost vjernicima od Allaha dž.š. da se sjete Njegove blagodati i budu mu zahvalni na svemu ...

Danas sam otisao do grada po onoj vrucini ... rekoh da malo prosetam i usput kupim somune ... i tako hodao sam Bascarsijom ... a oko mene su ljudi jeli i pili na sve strane ... medjutim uopšte nisam nista osjecao ... elhamdulillah ... ni glad ni zedj ... kasnije sam prosetao vilsonovim setalistem i prolazim pored cesme iz koje je tekla voda na cetiri strane ... pogledam je i pomislim ... Bože dragi pa tamo tece cista voda u izobilju a koliko je samo ljudi na dunjaluku koji nemaju uopste pristup cistoj vodi ... nakon toga prisao sam, umio se i rashladio ... osjecao sam zahvalnost ... a nekim obicnim danom bih samo prosao pored te iste vode ne bi je ni primjetio ... zanimljivo ... koliko su samo Bosanci sretni zbog ove lijepe umjerene klime i ciste vode u izobilju a tako su smo svi vecinom nezahvalni i nezadovoljni ...
BHF_Manijak

#816 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

Ee selam braco moja i sestre!!!
@Istocnjak,imam ti cijelo ovo predavanje,super je,jedno od najboljih hafizovih predavanja!!imas ja mislim skinuti na stranici hajrat.com!!
ako ste mislili da ste kutarisali BHF_Manijaka,ipak sam tu :D :thumbup: :sax:
istocnjak

#817 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

BHF_Manijak wrote:Ee selam braco moja i sestre!!!
@Istocnjak,imam ti cijelo ovo predavanje,super je,jedno od najboljih hafizovih predavanja!!imas ja mislim skinuti na stranici hajrat.com!!
ako ste mislili da ste kutarisali BHF_Manijaka,ipak sam tu :D :thumbup: :sax:
Alejkumu selam,

MashAllah brate ... drago mi je da si tu ... ako imas nesto lijepo ... postiraj nam ... :-D
Kwaheri

#818 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Kwaheri »

ve la havle ve la kuvvete illa billahi... insani dobri, spavate li vi? mahsuz vam selam... p. s. ahmo, neka te..
zvjezdica_7

#819 Re: Ramazan, opet ;)

Post by zvjezdica_7 »

Selam alejkum :D :D

istocnjak

#820 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

Alejkumu selam i ti si tu ... bas kontam nije valjda da su svi zaspali ... :-D
zvjezdica_7

#821 Re: Ramazan, opet ;)

Post by zvjezdica_7 »

:D :D Nema spavanja :D :D Valja ovu silnu kahvu popiti :D :D
Kwaheri

#822 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Kwaheri »

istocnjak wrote:Alejkumu selam i ti si tu ... bas kontam nije valjda da su svi zaspali ... :-D
ne spavaju... sad ide red nafila, red kahve pa red forumanja... ja odoh peglat :)
BHF_Manijak

#823 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

Evo nesto poznato,ali uvijek fino za procitati!! :thumbup:

Bože,tražim snagu,
ali ne da bih nadjačao svoju braću,
nego samo da bih nadvladao
svog najvećeg neprijatelja – samoga sebe.
Bože, daj mi mirnoću da podnesem stvari
koje ne mogu promijeniti,
daj mi hrabrost da promijenim stvari
koje mogu promijeniti,
i daj mi mudrost da razlikujem
jedno od drugoga.

Neka ne budem zaštićen od opasnosti,
već da se bez straha suočim s njom.
Neka ne molim za smirenje moga bola,
već za jako srce da ga savladam.
Neka ne tražim saveznike u životnoj borbi,
već da se oslonim na vlastite snage.
Neka ne preklinjem za spas od straha,
već za nadu da osvojim svoju slobodu.

O Ti, uzvišeni, presveti Bože!
Unesi svjetlo u tminu moga srca.
Podari mi ispravnu vjeru, postojanu nadu,
istinsko milosrđe i duboku poniznost s mudrošću i poimanjem,
o Bože, tako da bih mogao činiti ono
što je uistinu Tvoja sveta volja.
istocnjak

#824 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

Kwaheri wrote:
istocnjak wrote:Alejkumu selam i ti si tu ... bas kontam nije valjda da su svi zaspali ... :-D
ne spavaju... sad ide red nafila, red kahve pa red forumanja... ja odoh peglat :)
hahahahah dobro si ... :D
Ahmmed

#825 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Ahmmed »

Kwaheri wrote:ve la havle ve la kuvvete illa billahi... insani dobri, spavate li vi? mahsuz vam selam... p. s. ahmo, neka te..

we alejkumusselllammmm, we rahmetullahiii we berekatuhuuuu :) I prenesi mahsuz selam mom dragom bratu :)
Locked