Tražim samo da vičeš na mene, kad posustanem i kad ne želim dalje! Želim da me guraš, kad mi olovne noge ostanu bez snage! I lupi mi šamar... onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe! Pokaži mi prstom ono što imam, pokaži mi one koji to nemaju! Ne tražim ništa, samo me podsjeti da dišem i podsjeti me da ima i onih, koji ne dišu više!
Citati koje bi podijelili s drugima
Moderator: Chloe
- LieToMe
#801 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Evo ti ruka,prijateljice! Ustani pa makar ja pala!Evo ti poslednje pare iz mog džepa! Kupi i ne pričaj nikom da sam ti dala! Ne pitaj me hoću li pomoći, samo mi ispričaj šta te muči! Saslušaću te, zato sam tu, da zajedno stanemo na kraj tvojoj muci! Hoću li sutra biti tu za tebe? Ne znam i nemoj me pitati! Ako budem živa, ako budem zdrava, poletjeću i uz tebe stati! Pitaš me kako da mi zahvališ...ne zahvaljuj i ne pitaj više! Ne tražim zahvalnost ni protiv uslugu!
Tražim samo da vičeš na mene, kad posustanem i kad ne želim dalje! Želim da me guraš, kad mi olovne noge ostanu bez snage! I lupi mi šamar... onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe! Pokaži mi prstom ono što imam, pokaži mi one koji to nemaju! Ne tražim ništa, samo me podsjeti da dišem i podsjeti me da ima i onih, koji ne dišu više!
- atko
#802 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
nek ti bude sto ti misli zena - nek ti ne bude sto ti misli mati
-
Emilija Kovačev
#803 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Zapravo, izvorno to glasiAC_grom_DC wrote:Volite svoju djecu i nemojte ih kažnjavati ni kada nešto skrive jer će ih život često kažnjavati čak i onda kad nisu ništa skrivili.
nezavisni intelektualac
A intelektualac je Duško Radović, strašni gospodin Duško.Volite svoju decu i kad su kriva, jer ce ih život kažnjavati i kad nisu.
-
dert
#804 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Covjek dolazi na vlast da bi mijenjao svijet,a onda u stvari promijeni samo sebe , a svijet ostane isti iako ga je trebalo promijeniti.
- neuočljiva
#805 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
''Uzeti dvanaest mjeseci, dobro ih očistiti od gorčine, sebičluka, cjepidlačenja i straha. Svaki mjesec pažljivo isjeckati na trideset dana (31) tako da je zaliha dovoljna za godinu dana. Svaki dan posebno ispuniti nadjevom od jedne trećine rada, trećine duševne vedrine i trećine humora - uz dodatak tri kašike optimizma, jedna kašika strpljenja, zrnceta ironije i prstohvata takta. Tu masu obilno preliti ljubavlju. Gotovo jelo ukrasiti buketićem sitnih pažnji i servirati ga svakog dana sa obaveznom vedrinom, uz šolju dobrog osvjezavajućeg čaja.''
Katharina Elisabeth Goethe
Katharina Elisabeth Goethe
-
IsuviseTvrdo
#806 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Stvarno ne znam na šta sve ovo liči, kad ljubav je kao ptica što bježi od riječi, a da su krila dovoljna za u nebo se vinut', tad bi letjele kokoške i pingvini. Ne mogu ti zvijezde s neba skinut', moja krila su plućna, za tebe dišem i živim". (Saša Antić).
-
IsuviseTvrdo
#807 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Postoje samo dvije tragedije u životu. Jedna je da dobiješ sve što želiš, druga je da ne dobiješ ono što želiš". (Oscar Wilde)
- LieToMe
#808 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
U ovom životu bila sam mnogo toga. Od djevojčice sa šibicama, preko raznih princeza, ljubila uvijek pogrešne žabe. Sretala patuljke i tek ponekog princa - tuđeg. Borila se protiv raznih vještica, zlih čarobnjaka i napuštala balove u ponoć. Ostavljam tebi da završiš ovu bajku sa onim: "Živjeli su srećno i zadovoljno..." ili da je izbrišeš. Samo je ne ostavljaj nedovršenom!
- alibegoa
#809 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
To die is poignantly bitter, but the idea of having to die without having lived is unbearable.
Erich Fromm
Erich Fromm
- moonlight7
#810 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.(Sri Chinmoy)
- djulbehara
#811 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
'' Najgore je kad ljudi ćute, kad se ne objasne, pa svaka sumnja ima pravo na život...I moja.I tvoja''
''Odlučio sam se za ljubav.Manje je vjerovatno i manje istinito, ali je plemenitije.I ljepše.Tako sve ima više smisla.I život.I smrt.''
M.Selimović
''Odlučio sam se za ljubav.Manje je vjerovatno i manje istinito, ali je plemenitije.I ljepše.Tako sve ima više smisla.I život.I smrt.''
M.Selimović
- Čudna sorta
#812 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
pročitah na FB-u, svidjelo mi se...
"Da" rekoh te noći, svima onima za tim stolom koji mi nisu željeli ništa dobro "on je moj bivši. Jeste me ostavio ali nije gad, jeste ponekad u ljutnji svasta znao reći ali nije kreten, i ne, nije nikakva greška, jer smo se voljeli. On je osoba koja je uljepšala moju prošlost i dala čvrste temelje mojoj budućnosti... Zato ne čekajte uzalud da čujete lošu riječ o njemu iz mojih usta... to se desiti neće... jer ove usne moje nekad su ljubile i voljele njegove... a ja sebe, za razliku od vas, poštujem..."
"Da" rekoh te noći, svima onima za tim stolom koji mi nisu željeli ništa dobro "on je moj bivši. Jeste me ostavio ali nije gad, jeste ponekad u ljutnji svasta znao reći ali nije kreten, i ne, nije nikakva greška, jer smo se voljeli. On je osoba koja je uljepšala moju prošlost i dala čvrste temelje mojoj budućnosti... Zato ne čekajte uzalud da čujete lošu riječ o njemu iz mojih usta... to se desiti neće... jer ove usne moje nekad su ljubile i voljele njegove... a ja sebe, za razliku od vas, poštujem..."
- trafa
#813 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." -Ralph Waldo Emerson
"A true man hates no one." -Napoleon Bonaparte
"A true man hates no one." -Napoleon Bonaparte
- Čudna sorta
#814 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Moja bol može biti razlog za nečiji smijeh. Ali moj smijeh nikada ne smije biti uzrok nečije boli..."
Charlie Chaplin.
Charlie Chaplin.
- Mannequin
#815 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Naravno, oboje su mogli da opstanu jedno bez drugog, zato što su oboje bili borci, i što su do krajnosti usavršili vještinu preživljavanja. Ali da nisu ostali zajedno, nikad više ne bi bili cijeli. Zauvijek bi nosili pustoš u duši.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#816 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Life sucks if your spoon is too big.
- StLouis
#817 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
U novoj gramatici postoji i OSMI PADEZ: KOGA, CIME i
BUDUCE SVRSENO VRIEME: KAD TE STIGNEM, ..BO SAM TI MATER!
BUDUCE SVRSENO VRIEME: KAD TE STIGNEM, ..BO SAM TI MATER!
- malaplavooka
#818 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Onda sam ja rekao da se ja to samo šalim i da nikad ne treba da mi vjeruješ, da je sve što kažem tek onako, da prođe vrijeme, da me ne uzimaš za ozbiljno, da bih se ja ubio kad bi me ljudi počeli tako shvatati, da ja već u sljedećem trenutku zaboravim šta sam maločas rekao, da mi je zajebancija u krvi.
Ti si rekla da se ništa ne brinem, da ti to znaš bolje od mene, da sam prokužen od prvog momenta našeg susreta i smijala si se."
Dario Džamonja
Ti si rekla da se ništa ne brinem, da ti to znaš bolje od mene, da sam prokužen od prvog momenta našeg susreta i smijala si se."
Dario Džamonja
-
kuma
#819 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Because in spite of everything I still believe that people are really good at heart." -Anne Frank
-
united bosnae
#820 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Choose your enemies carefully, 'cause they will define you
Make them interesting 'cause in some ways they will mind you
They're not there in the beginning but when your story ends
Gonna last with you longer than your friends
U2 - Cedars Of Lebanon
Make them interesting 'cause in some ways they will mind you
They're not there in the beginning but when your story ends
Gonna last with you longer than your friends
U2 - Cedars Of Lebanon
- Čudna sorta
#821 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
''Voliš li je ?" pitali su ga.
"Ne znam... Teško je voljeti nju" Odgovorio je, zastao a potom nastavio: "Još teže ne voljeti je... A najteže je naći voljenu poput nje, koja te voli."
"Ne znam... Teško je voljeti nju" Odgovorio je, zastao a potom nastavio: "Još teže ne voljeti je... A najteže je naći voljenu poput nje, koja te voli."
- Ductus Holedocus
#822 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ako je neko naletio na neki citat u vezi,djevojke njenog porijekla i biranje iste.MOLIM VAS
Negdje procitah i zahubih,a HITNO mi treba,pa eto,ko ima vremena da malo progugla ili pak profejsbuci
Negdje procitah i zahubih,a HITNO mi treba,pa eto,ko ima vremena da malo progugla ili pak profejsbuci
-
dimba
#823 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ono što smo naučili kao deca,
da je jedan i jedan jednako dva...
Znamo da može biti netačno.
Jedan plus jedan jednako je jedan.
Čak imamo i reč koja zamenjuje
jednačinu jedan plus jedan jednako je jedan.
Ta reč...
je ljubav.
da je jedan i jedan jednako dva...
Znamo da može biti netačno.
Jedan plus jedan jednako je jedan.
Čak imamo i reč koja zamenjuje
jednačinu jedan plus jedan jednako je jedan.
Ta reč...
je ljubav.
- vesela_sveska
#824 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Da li ljubav uopste postoji? Ili je ono sto se ljubavlju zove tek san o njoj? Kratkotrajna iluzija? Da li je ljubav silovito, zudno stapanje dva tela i propadanje kroz bezdan bezumnog uzitka, ili vreme izmedju: pomamna, grcevita nada da ce se sve ponoviti. Neprestano drhtavo iscekivanje. Da li je ljubav odbaciti svoj san i zavoleti sve sto je njegovo: mracne coskove navika i ruznu pustos duse? Odbaciti svoju sliku o njemu i voleti ga onakvog kakav je? Da li voleti znaci naci opravdanje za sve? Nicega se ne stideti, cak ni pred sobom? Sve je to ljubav...
LJILJANA HABJANOVIĆ-- ŽENSKI RODOSLOV
LJILJANA HABJANOVIĆ-- ŽENSKI RODOSLOV
- vesela_sveska
#825 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Prevariti se u jednoj velikoj nadi nije sramota. Sama činjenica da je takva nada mogla da postoji vredi toliko da nije suviše skupo plaćena jednim razočarenjem, pa ma kako teško ono bilo"