Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zateznistub

#801 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zateznistub »

Edin H. wrote:
zateznistub wrote:Od tacke A do tacke B sa crvenim taxijem jedna cijena, Od iste te A do iste B istim putem cijena kod sarajevo taxija skuplja za 1.5 KM. Zasto?
Realno vozila Crvenog taksija su kante za vozila Sarajevo taksija.
Realno nikakva razlika izmedju pasata i golfa i kod jednih i kod drugih :-)
Anne Boleyn

#802 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Anne Boleyn »

S obzirom na situaciju sa prevozom ovih dana, dva jutra sam kasnila na pos'o pa sam morala uzeti taxi i oba puta je bio Sa-taxi, uključili su taksimetar i naplatili mi regularnu cijenu.
dzeno123

#803 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dzeno123 »

Al ljudi kako vam ne pale taksimetar? Nije mi jasno ali nikako, sjednes u taxi i ako ga ne upali napomenes ga, ako se pocne bunit izadjes. Sva logika...
r_faruk

#804 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by r_faruk »

carsija - alipasino polje 8.90KM, crveni taxi, neki dan boss taxi.... sarajevo taxi nisam ni probao, neki dan je odbio da me vozi od BBI do carsije....
Coppertone

#805 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Coppertone »

Jutros nema tramvaja duze vremena, zaustavljamo Sarajevo taxi, uporedo i jos jedna gospodja podigla ruku. Reko nije problem, idemo u istom pravcu, hajmo skupa jer svi kasnimo vandredna situacija, a mozemo stati, u to mase prijateljici malo nize hajde sa nama, mjesto suvozaca je prazno, kad taxista planu... gospodjo nije vam ovo gradski prevoz, haj sad izlazite svi napovolje ovo ono broji, ja cu voziti koga ja hocu... taman krenuli izaci, eto hajde sjedajte al' ne mozete tako...

Vidim u zeni kuha, ona se obraca meni i kaze pusti me ja cu platiti i zahvaliti mu se... vidim izbice incident veci od kubanske krize, reko gospodjo nije problem, evo imam sitno ja cu i uguram taxisti lovu... srecom se na tom zavrsi.

U pitanju je passat karavan, taxi oznaka na krovu 900, vozac je stariji, imao nekih 50tak godina.

Hvala mu 'dje cuo i 'dje ne cuo, zao mi onih sto su ginuli u ratu i sad su prinudjeni da vozaju taxi, ali SA taxi me zadugo nece vidjeti dok se sami ne promjene.

Evo clanova zakona, a kompletan procitajte ovdje:

Član 10.
Taksi vozač dužan je pružiti uslugu svakoj osobi koja prevoz naruči neposredno ili telefonom bez obzira na
duljinu vožnje, osim:
• ako naručitelj svojim ponašanjem ugrožava život ili imovinu taksi prijevoznika;
• ako su naručitelj i njegova prtljaga toliko prljavi da bi mogli uprljati i druge putnike ili unutrašnjost
vozila;
• ako je mjesto polaska naručitelja dalje od 1 km od mjesta gdje se taksi vozač u trenutku poziva nalazio.

Član 26.
Uz saglasnost lica koje je počelo koristiti taksi prijevoz, mogu se primiti i druga lica za prijevoz. Plaćanje usluge
taksi prijevoza plaća se sporazumno izmeñu navedenih lica, a sva lica koja se prevoze moraju postići dogovor o
plaćanju usluge prijevoza i o tome izvijestiti taksi vozača odmah po prijemu drugih lica, s tim da ukupna cijena
do krajnjeg odredišta ne može biti veća od cijene na taksimetru.

Član 41.
Novčanom kaznom od 50 do 200 KM kaznit će se za prekršaj taksi vozač, ako postupa u suprotnosti sa čl. 7., 8.,
9., 10., 11., 12., 13., 14. i 19. Odluke.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#806 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Truba »

pohvala za sarajevo taksi 701

2 u auto ušlo relacija 3.70

nije pravio probleme
The 51st State

#807 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by The 51st State »

r_faruk wrote:carsija - alipasino polje 8.90KM, crveni taxi, neki dan boss taxi.... sarajevo taxi nisam ni probao, neki dan je odbio da me vozi od BBI do carsije....
i sinoc su birali voznje, ako se uopste udostoji stati, ali sta ces upala im kasika u med sa ovakvim grasom.
*mima*

#808 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by *mima* »

sarajevo taxi........teski odron.....ali teski
Visoki napon

#809 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Visoki napon »

Ma Sarajevo-taxi teski lopovluk.Relacija Malta-Kosevsko brdo 6 KM;Radnik-Kosevsko brdo 4 KM :? :?:
Cudni neki taximetri :)
Coppertone

#810 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Coppertone »

Black swan wrote:pohvala za sarajevo taksi 701

2 u auto ušlo relacija 3.70

nije pravio probleme
bude ih, al cini mi se takvi su njima medju postali manjina.
mayab

#811 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mayab »

Ove sedmice bio primoran koristiti taxi četiri puta, uvijek kratka relacija, racun 2,50 KM do 2,90KM, tri osobe, nikakvih problema ili neugodnosti, taksimetar uvijek ukljucen, svaki put sam ostavio okruglo 3 KM :mrgreen: :thumbup:
sorge_sa

#812 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sorge_sa »

Jutros oko pola 9, na Pofalicima, vozac SarajevoTaxija, crveno vozilo, broj 757, sa Taxi standa Buca Potok, godina iznad 50, napao trudnu zenu, 6 mjesec, i udario je dva puta po rukama, naguravao se sa njom,vrijedjao je, samo zato sto mu je zasmetala u putu. Nedostaje pravih rijeci da se objasni i opise ovo brutalno nekulturno ponasanje, ovo je prevrsilo sve mjere, nema niko prava, ni opravdanje za ovakav necivilizacijski i barbarski akt, napasti zenu, trudnu, samo zato sto mu se nasla na putu, dakle izaci iz vozila i krenuti se obracunavati sa zenom, naguravati se sa njom i vrijedjati. Neka je na cast SarajevoTaxi-ju i clanovima njihovog udruzenja, oni mjesto da postanu rjesenje i da su na usluzi gradjanima ovog grada, oni su dio problema ovog grada i to kao sto vidimo svakog dana dokazuju da su jedan od vecih.
dzeno123

#813 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dzeno123 »

sorge_sa wrote:Jutros oko pola 9, na Pofalicima, vozac SarajevoTaxija, crveno vozilo, broj 757, sa Taxi standa Buca Potok, godina iznad 50, napao trudnu zenu, 6 mjesec, i udario je dva puta po rukama, naguravao se sa njom,vrijedjao je, samo zato sto mu je zasmetala u putu. Nedostaje pravih rijeci da se objasni i opise ovo brutalno nekulturno ponasanje, ovo je prevrsilo sve mjere, nema niko prava, ni opravdanje za ovakav necivilizacijski i barbarski akt, napasti zenu, trudnu, samo zato sto mu se nasla na putu, dakle izaci iz vozila i krenuti se obracunavati sa zenom, naguravati se sa njom i vrijedjati. Neka je na cast SarajevoTaxi-ju i clanovima njihovog udruzenja, oni mjesto da postanu rjesenje i da su na usluzi gradjanima ovog grada, oni su dio problema ovog grada i to kao sto vidimo svakog dana dokazuju da su jedan od vecih.
Navodio sam vec ranije takve slucajeve. To su vec slucajevi za policiju.
r_faruk

#814 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by r_faruk »

pa jesi li prijavio to sto si vidio............
Basketas8

#815 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Basketas8 »

Danas sletio na aerodrom. S obzirom da relativno blizu stanujem i da ne cekam dugo neki drugi taksi odlucim se da uzmem taxi s aerodroma. Zvao sam i crveni i zuti, ali bilo je zauzeto. Krenuli mi lagano i vidim ja da on ne pali taksimetar. Kazem mu ja mozes li ukljuciti taksimetar trebat ce mi racun. Kaze on voznja ti je 10 KM.(Alipasino). Nasmijem ti se ja i kontam hajd dobro. Bitno mi je da dodjem do kuce i nije mi puno dati 10 KM s obzirom na trenutnu situaciju u gradu. U jednom trenutku poceo on meni da govori kako ne trebam uzimati s aerodroma taksi zbog ovih kratkih voznji. Kao ono nece te htjeti voziti, psovat ce ti. Izadji na ulicu i zaustavi neki drugi. Ja mu kazem neces ti meni govoriti koji cu taksi uzimati. Tvoje je da vozis i to sto radite je protuzakonito. Kad on kakav zakon. "Mi smo ovdje zakon. Imamo svoja pravila. Necu da sjedam u auto bez 10, 20 KM. Moje vozilo. Mogu da radim sta hocu. Kakva musterija. Nema to ovdje." Ja mu samo rekoh sreca pa ima izuzetaka pa niste bas svi takvi. Nije mi se dalo zapisivati ni da ga prijavljujem. Samo sam gledao da dodjem kuci.
Mislim da je vrijeme da se ovakvim stane u kraj. Ja fakat ne koristim inace taksi. Ovo je bio izuzetak jer mi je auto zatrpano. Precesto su se poceli zaliti stranci da ih deru taksisti. Ono sto mene nervira je ovako otvoren stav taksiste. Kao da su oni neka mafioza. Ja bi im fino izbacio stand s aerodroma i dao nekom drugom. Ponasaju se kao da im ne moze niko nista. A kako stvari trenutno stoje izgleda da i ne moze...
zli_hordas

#816 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zli_hordas »

Trebo si ga samo dobro hraknut.
sabanss

#817 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sabanss »

Basketas8 wrote: Mislim da je vrijeme da se ovakvim stane u kraj. Ja fakat ne koristim inace taksi. Ovo je bio izuzetak jer mi je auto zatrpano. Precesto su se poceli zaliti stranci da ih deru taksisti. Ono sto mene nervira je ovako otvoren stav taksiste. Kao da su oni neka mafioza. Ja bi im fino izbacio stand s aerodroma i dao nekom drugom. Ponasaju se kao da im ne moze niko nista. A kako stvari trenutno stoje izgleda da i ne moze...
Evo super prijedloga za upravu aerodroma. Neka kupe 15-tak vozila srednje klase i zaposle 15 vozaca da rade na procenat. Mislim da bi obje strane imale koristi.
lijek-za-sve

#818 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by lijek-za-sve »

Ja bi im fino izbacio stand s aerodroma i dao nekom drugom. [/b]Ponasaju se kao da im ne moze niko nista. A kako stvari trenutno stoje izgleda da i ne moze...[/quote]

Evo super prijedloga za upravu aerodroma. Neka kupe 15-tak vozila srednje klase i zaposle 15 vozaca da rade na procenat. Mislim da bi obje strane imale koristi.[/quote]
Ili ako oni to ne zele i ne daju standove onda lijepo fino onima koji dolaze u SA avionom uz kartu ili ako ne to polijepis unutar zgrade aerodroma da ne koriste Sarajevo-taxi i rijesio problem,pa bi vidio onda da li bi bilo gdje vozili bez upaljenog taksimetra.
mahalas505

#819 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mahalas505 »

Basketas8 wrote:Danas sletio na aerodrom. S obzirom da relativno blizu stanujem i da ne cekam dugo neki drugi taksi odlucim se da uzmem taxi s aerodroma. Zvao sam i crveni i zuti, ali bilo je zauzeto. Krenuli mi lagano i vidim ja da on ne pali taksimetar. Kazem mu ja mozes li ukljuciti taksimetar trebat ce mi racun. Kaze on voznja ti je 10 KM.(Alipasino). Nasmijem ti se ja i kontam hajd dobro. Bitno mi je da dodjem do kuce i nije mi puno dati 10 KM s obzirom na trenutnu situaciju u gradu. U jednom trenutku poceo on meni da govori kako ne trebam uzimati s aerodroma taksi zbog ovih kratkih voznji. Kao ono nece te htjeti voziti, psovat ce ti. Izadji na ulicu i zaustavi neki drugi. Ja mu kazem neces ti meni govoriti koji cu taksi uzimati. Tvoje je da vozis i to sto radite je protuzakonito. Kad on kakav zakon. "Mi smo ovdje zakon. Imamo svoja pravila. Necu da sjedam u auto bez 10, 20 KM. Moje vozilo. Mogu da radim sta hocu. Kakva musterija. Nema to ovdje." Ja mu samo rekoh sreca pa ima izuzetaka pa niste bas svi takvi. Nije mi se dalo zapisivati ni da ga prijavljujem. Samo sam gledao da dodjem kuci.
Mislim da je vrijeme da se ovakvim stane u kraj. Ja fakat ne koristim inace taksi. Ovo je bio izuzetak jer mi je auto zatrpano. Precesto su se poceli zaliti stranci da ih deru taksisti. Ono sto mene nervira je ovako otvoren stav taksiste. Kao da su oni neka mafioza. Ja bi im fino izbacio stand s aerodroma i dao nekom drugom. Ponasaju se kao da im ne moze niko nista. A kako stvari trenutno stoje izgleda da i ne moze...
Nema tu puno koristi od inspekcije ili interne kontrole, jednostavno drzava je u *****, i stanje je defacto ono kako je gore spomenuti taksista opisao. Tako da stoka moze raditi sta hoce.

Jedino sto se moze uraditi je da se udari tamo gdje boli, a to su pare. Moj simbolican potez je da ponovim ove brojeve ostalih taksi sluzbi u gradu:

Crveni Taxi (+387) 33 760 600; 468 728; 61 468 728; 61 760 600
Žuti Taxi (+387) 33 663 555; 657 307; 618 912
Samir i Emir Taxi (+387) 33 1516; 220 105
Kale Taxi (+387) 33 570 900; 570 901
Paja Taxi (+387) 33 1522; 412 555
Boss Taxi (+387) 33 531 200
niko_niko_kao_ja

#820 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by niko_niko_kao_ja »

sorge_sa wrote:Jutros oko pola 9, na Pofalicima, vozac SarajevoTaxija, crveno vozilo, broj 757, sa Taxi standa Buca Potok, godina iznad 50, napao trudnu zenu, 6 mjesec, i udario je dva puta po rukama, naguravao se sa njom,vrijedjao je, samo zato sto mu je zasmetala u putu. Nedostaje pravih rijeci da se objasni i opise ovo brutalno nekulturno ponasanje, ovo je prevrsilo sve mjere, nema niko prava, ni opravdanje za ovakav necivilizacijski i barbarski akt, napasti zenu, trudnu, samo zato sto mu se nasla na putu, dakle izaci iz vozila i krenuti se obracunavati sa zenom, naguravati se sa njom i vrijedjati. Neka je na cast SarajevoTaxi-ju i clanovima njihovog udruzenja, oni mjesto da postanu rjesenje i da su na usluzi gradjanima ovog grada, oni su dio problema ovog grada i to kao sto vidimo svakog dana dokazuju da su jedan od vecih.
e mlatnula bih ga ja cim bi stigla, ne bi znao sta ga je snaslo. :x :x
Better Man

#821 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Better Man »

Mislim da je vrijeme da se kao u svim cilivizovanim zemljama uvede autobuska linija za aerodrom!
drndalo

#822 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drndalo »

Jedino sto mi nismo normalna civilizovana zemlja...
alibaba_i_30_godina

#823 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by alibaba_i_30_godina »

Better Man wrote:Mislim da je vrijeme da se kao u svim cilivizovanim zemljama uvede autobuska linija za aerodrom!
Zaista ne znam sta se vise ceka sa uvodjenjem ove linije?! Ako nece Gras, sta radi Centrotrans, zasto oni ne pokusaju sa ovom linijom ... mislim da ima potencijala da bude jako profitabilna.
Ambrozija

#824 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Ambrozija »

Visoki napon wrote:Ma Sarajevo-taxi teski lopovluk.Relacija Malta-Kosevsko brdo 6 KM;Radnik-Kosevsko brdo 4 KM :? :?:
u dva dana, relacija Mercator - Kosevo, jucer 6,50KM, danas 5,30KM :?
perfect_guy

#825 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by perfect_guy »

Ambrozija wrote:
Visoki napon wrote:Ma Sarajevo-taxi teski lopovluk.Relacija Malta-Kosevsko brdo 6 KM;Radnik-Kosevsko brdo 4 KM :? :?:
u dva dana, relacija Mercator - Kosevo, jucer 6,50KM, danas 5,30KM :?
je li bilo neke velike razlike u gužvi ili stajanju na semaforima?
Post Reply