Bosanska piramida Sunca vol.3

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
Prenj

Post by Prenj »

mIRCerka wrote:
Prenj wrote:
mIRCerka wrote: vas...antipiramidashe.... 8)

cuj koga, necu gledat mater svoju, njoj je jasno da piramide ima!!! :D
"Majko, il' kazi da ima piramideeeee, il' me se odreciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii"
jok vala...kakve ucjene...ja je pitam IMAL' kaze ona CERI IMA :D
Dirljivo je kakve sve zrtve roditelj nece uciniti za svoje dijete, :D
Prenj

Post by Prenj »

Saraswati wrote:Pitanje za antipiramidashe (no provocation, majkemi :) ):

Da li postoji osnovana pretpostavka da bi se na Pljesevici mogli nalaziti ostaci srednjovjekovnog grada?

Cisto me nesto interesuje... Sa strucnog stajalista, naravno :roll:
I ne samo Pljesevica
http://www.most.ba/038/092.htm
Vodenjak

Post by Vodenjak »

semm wrote:Vodenjak!
Što se tiče datuma proizvodnje ne vjerujem da puno odstupa od onog sa fotografija pod br.1 i br.3. ako počneš brojati od gorikar.
:-) :-) :-)

Datum proizvodnje KUGLE me zanima! :oops:
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Vodenjak wrote:
Što se tiče datuma proizvodnje ne vjerujem da puno odstupa od onog sa fotografija pod br.1 i br.3. ako počneš brojati od gorikar.

Na onim slikama se nije vidjelo, ali kad su dobro očistili kuglu pojavio se i datum. :faraon:
Image
Saraswati

Post by Saraswati »

Ovo ne sluti na hair i na dobro... :-)
Fair Life

Post by Fair Life »

seljak_cojek wrote:
Vodenjak wrote:
Na onim slikama se nije vidjelo, ali kad su dobro očistili kuglu pojavio se i datum. :faraon:
Image
Aaaaaa... konacno je pronadjen 'Da Vinci code' u Visokom.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

seljak_cojek wrote:
Vodenjak wrote:

Image
Hvala! :D
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Saraswati wrote:Ovo ne sluti na hair i na dobro... :-)
Jes' vala. Hem je juče bilo 06.06.06. hem i ovo na kugli. Gluho bilo. Evo sve naka studen mi niz kičmu. :skoljka:
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

U ovo sedmičnoj kolumni naš kolumnist se osvrnuo na dešavanja u Visokom i iskopavanja prvih evropskih piramida, te njihovog pronalazača Semira Osmanagića.
Prosto je nevjerovatno do koje granice može da dosegne ljudska sujeta. Možda bi bilo prikladnije upotrijebiti termin ljubomora ili zavist, egoizam ili koješta već, ali u svakom slučaju čovjeku se želudac okreće od silnih napora da se minimizira, odnosno upropasti poduhvat Semira Osmanagića i njegovih saradnika okupljenih u Fondaciji Arheološki park Bosanska piramida sunca. Grupa stručnjaka iz oblasti arheologije i historije koja je okupljena u kojekakvim Zavodima, Komisijama i koji su, ne treba zaboraviti, dobro uhljebljeni na brojnim fakultetima, konstantno i na vrlo perfidan i podcijenjivački način pokušavaju obeshrabriti Osmanagića. Ne ulazeći u ocjenu snage argumenata kojima nastupaju zagovornici i protivnici teze o postojanju piramida u Visokom, ipak se ne može oteti dojmu da je ona strana koja negira postojanje piramida, u više navrata reagovala na vrlo grub način, ne libeći se čak i preko novina vrijeđati Osmanagića. Ono što je u cijeloj priči zanimljivo, jeste činjenica da Osmanagić to sve podnosi džentlmenski, što je možda i najbolji odgovor našoj eliti.

Znakovita je i još jedna pojava. Ni u jednom slučaju, na onaj pravi način, dvije strane nisu sučelile odnosno nastupile sa svojom argumentacijom. Od prvog dana Osmanagić i njegovi saradnici spremni su i na takav vid zdravog dijaloga i rasprave, ali struka nikada nije uzvratila na bacanje rukavice u njihovo lice. Najnoviji primjer koji svjedoči evidentnom izbjegavanju suprotstavljanja argumenata, gledaoci Televizije BiH (BHT 1) mogu pogledati u večerašnjem izdanju Političkog magazina Javna tajna (četvrtak, 8.06.2006 u 20,00 sati). Iako su najavili da će pred kamerama sudjelovati u raspravi po principu pro et contra, domaći stručnjaci na kraju su odustali i na taj način samo podebljali sjenu sumnje u njihovu tobožnju borbu za zaštitu istine i činjenica. Ne radi se to tako, gospodo stručnjaci. Nije li ovdje riječ o klasičnoj zamjeni teza? Vrlo vjerovatno, jer ako se ispostavi da piramide u Visokom doista postoje, a u tom smjeru idu dosadašnja istraživanja, onda u vodu padaju godine i godine sjedeljki za katedrama i neotesanog načina emocionalnog i moralnog silovanja što se nekad zvaše predavanja na našim fakultetima.

Na koncu, da bi se stvari raščistile, ne tvrdim da piramide u Visokom postoje. Sigurno ne vjerujem blijedim i kukavičkim objašnjenjima struke koja pobija Osmanagićevu tezu, a možda sam u krivu. Istina je da tamo nešto postoji, zato neka detaljna istraživanja odgonetnu mistriju Visočice. Slučaj bosanskih piramida je još jednom potvrdio da je u ovoj zemlji, nažalost, još uvijek najjača ona stara: ''Sve ti mogu oprostiti, ali uspijeh nikako''. Sretno Sam!

Piše: Nermin Bise
Odlican tekst.
Goran_35

Post by Goran_35 »

Da se nadovezem :oops: i postavim link :oops: - taze intervju (od jucer) sa Mr.Sam-om :oops:

http://www.astraeamagazine.com/osmanagi ... o_frm.html
Prenj

Post by Prenj »

Goran_35 wrote:Da se nadovezem :oops: i postavim link :oops: - taze intervju (od jucer) sa Mr.Sam-om :oops:

Ima li i Suljina slika, kad ga coki? :P
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Prenj wrote:
Goran_35 wrote:Da se nadovezem :oops: i postavim link :oops: - taze intervju (od jucer) sa Mr.Sam-om :oops:

Ima li i Suljina slika, kad ga coki? :P
e nek si i ti vise ostao bez argumenata....

nemas sta reci, pa pricas o cmakanju sa Tutansuljom... :faraon1: . :faraon1: . :faraon1: . :faraon1: . :faraon1: . :faraon1: . :faraon1: . :faraon1: . :faraon1: . :faraon1: . :faraon1: . :faraon1: . :faraon1: . :faraon1: . :faraon1: . :faraon1: . :faraon1: . :faraon1: . :faraon1: . :faraon1: . :faraon1: . :faraon1: . :faraon1: . :faraon1: . :faraon1: . :faraon1: . :faraon1: . :faraon1: . :faraon1: . :faraon1: . :faraon1: . :faraon1: . :faraon1: . :faraon1: . :faraon1: . :faraon1: . :faraon1: . :faraon1: . :faraon1: . :faraon1: . :faraon1: . :faraon1: . :faraon1:
Prenj

Post by Prenj »

mIRCerka wrote: e nek si i ti vise ostao bez argumenata....

nemas sta reci, pa pricas o cmakanju sa Tutansuljom...
Nije valjda da bi trebalo poceti i 150. krug prelijevanja iz supljeg u prazno?
Bumo se javili nakon 1. jula i novog broja "The Archeology" ...
Fair Life

Post by Fair Life »

C'ok_C'ok...

Image
black

Post by black »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
U ovo sedmičnoj kolumni naš kolumnist se osvrnuo na dešavanja u Visokom i iskopavanja prvih evropskih piramida, te njihovog pronalazača Semira Osmanagića.
Prosto je nevjerovatno do koje granice može da dosegne ljudska sujeta. Možda bi bilo prikladnije upotrijebiti termin ljubomora ili zavist, egoizam ili koješta već, ali u svakom slučaju čovjeku se želudac okreće od silnih napora da se minimizira, odnosno upropasti poduhvat Semira Osmanagića i njegovih saradnika okupljenih u Fondaciji Arheološki park Bosanska piramida sunca. Grupa stručnjaka iz oblasti arheologije i historije koja je okupljena u kojekakvim Zavodima, Komisijama i koji su, ne treba zaboraviti, dobro uhljebljeni na brojnim fakultetima, konstantno i na vrlo perfidan i podcijenjivački način pokušavaju obeshrabriti Osmanagića. Ne ulazeći u ocjenu snage argumenata kojima nastupaju zagovornici i protivnici teze o postojanju piramida u Visokom, ipak se ne može oteti dojmu da je ona strana koja negira postojanje piramida, u više navrata reagovala na vrlo grub način, ne libeći se čak i preko novina vrijeđati Osmanagića. Ono što je u cijeloj priči zanimljivo, jeste činjenica da Osmanagić to sve podnosi džentlmenski, što je možda i najbolji odgovor našoj eliti.

Znakovita je i još jedna pojava. Ni u jednom slučaju, na onaj pravi način, dvije strane nisu sučelile odnosno nastupile sa svojom argumentacijom. Od prvog dana Osmanagić i njegovi saradnici spremni su i na takav vid zdravog dijaloga i rasprave, ali struka nikada nije uzvratila na bacanje rukavice u njihovo lice. Najnoviji primjer koji svjedoči evidentnom izbjegavanju suprotstavljanja argumenata, gledaoci Televizije BiH (BHT 1) mogu pogledati u večerašnjem izdanju Političkog magazina Javna tajna (četvrtak, 8.06.2006 u 20,00 sati). Iako su najavili da će pred kamerama sudjelovati u raspravi po principu pro et contra, domaći stručnjaci na kraju su odustali i na taj način samo podebljali sjenu sumnje u njihovu tobožnju borbu za zaštitu istine i činjenica. Ne radi se to tako, gospodo stručnjaci. Nije li ovdje riječ o klasičnoj zamjeni teza? Vrlo vjerovatno, jer ako se ispostavi da piramide u Visokom doista postoje, a u tom smjeru idu dosadašnja istraživanja, onda u vodu padaju godine i godine sjedeljki za katedrama i neotesanog načina emocionalnog i moralnog silovanja što se nekad zvaše predavanja na našim fakultetima.

Na koncu, da bi se stvari raščistile, ne tvrdim da piramide u Visokom postoje. Sigurno ne vjerujem blijedim i kukavičkim objašnjenjima struke koja pobija Osmanagićevu tezu, a možda sam u krivu. Istina je da tamo nešto postoji, zato neka detaljna istraživanja odgonetnu mistriju Visočice. Slučaj bosanskih piramida je još jednom potvrdio da je u ovoj zemlji, nažalost, još uvijek najjača ona stara: ''Sve ti mogu oprostiti, ali uspijeh nikako''. Sretno Sam!

Odlican tekst.
:thumbup:
Mahalac

Post by Mahalac »

:roll:
stvarno dobro receno :roll:

Prenj, procita'l se kad sta i'l si i ti presto ko i ovi nasi "strucnjaci" kad si diplomirao...ono "NEMA DALJE" znas vec :D
Prenj

Post by Prenj »

Mahalac wrote::roll:

Prenj, procita'l se kad sta i'l si i ti presto ko i ovi nasi "strucnjaci" kad si diplomirao...ono "NEMA DALJE" znas vec :D
Upravo ucim Semirovu knjigu, pardon, knjige, napamet :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Fair Life wrote:C'ok_C'ok...

Image

i ti ko i prenj....samo slike i cmakanje...mogli biste se naci na pola puta i istrazivati nestanak Nangasi plemena....
hajd zdravo...
Mahalac

Post by Mahalac »

Prenj wrote:
Mahalac wrote::roll:

Upravo ucim Semirovu knjigu, pardon, knjige, napamet :D
Njegove knjige :shock:

..ma kako se samo usudio on diletant, prevarant, amater...sta ono jos de me podsjeti, il da zovem onog govedara a mozda i skrlet frklet hanumu da me podsjete :oops:
Fair Life

Post by Fair Life »

mIRCerka wrote:

Image
i ti ko i prenj....samo slike i cmakanje...mogli biste se naci na pola puta i istrazivati nestanak Nangasi plemena....
hajd zdravo...
Pita njega Tihic: "Hocemo li u Samac na vasar...?"
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Fair Life wrote:
mIRCerka wrote:

Image
hajd zdravo...
cudo nisi i tu neku sliku okacio...recimo...Vasar u Samcu.... :roll:
semm

Post by semm »

mIRCerka wrote:
Fair Life wrote:
mIRCerka wrote:i ti ko i prenj....samo slike i cmakanje...mogli biste se naci na pola puta i istrazivati nestanak Nangasi plemena....
hajd zdravo...
cudo nisi i tu neku sliku okacio...recimo...Vasar u Samcu.... :roll:
Ma on bi radije da si umjesto m napisala u sred imena b.Pa da i on zapjeva: Davorike dajke daj,daj ,samo malo daj. Jal onu :
Turam guram pa neće da uđe moja noga u cipele tuđe.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

semm wrote: Ma on bi radije da si umjesto m napisala u sred imena b.Pa da i on zapjeva: Davorike dajke daj,daj ,samo malo daj. Jal onu :
Turam guram pa neće da uđe moja noga u cipele tuđe.
Sabac...hihiih.... :faraon1:
Prenj

Post by Prenj »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Sam protiv svih

Prosto je nevjerovatno do koje granice može da dosegne ljudska sujeta.
Sretno Sam!
...
Zasto ste naslov izostavili?

"Sam protiv svih", zvati nekoga koga je podrzala i stavise, izljubila, vlast na svim nivoima?
Galileo, slusas li ti ovo? Eh, da ti je bio Suljo u ona mracna doba ... :D
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

Prenj wrote: Galileo, slusas li ti ovo? Eh, da ti je bio Suljo u ona mracna doba ... :D
Ne bi ga Suljo branio, posto nije musliman. :-)
Locked