Nadam se da se moderacija nece ljutiti sto prebacujem postove sa teme na temu, ali tek danas otvorih ovu temu o Kogu, pa vidjeh da se pominje neka raja kojoj je bolje na ovoj temi, a ne na temi o 50 feninga.
pape wrote:Edin H. wrote:bjelave wrote:
Gazda i vlasnik Koga je Sejo Bukvic koji je istu kafanu klepio u ratu. Prije toga je bio prvo piljar a onda sitni kafedzija na Bistriku.
Dio arogancije potice iz cinjenice da mu je zena Emela sudija, ne znam na kojoj instanci, a najveci problem je da je tip primitivac pa mu je bezobrazluk prirodni impuls.
Ma da mislio sam i ja na Seju sto je drzao As (i svojevremeno se sam marisao sa pet frajera pred mojim ocima), ne znam odakle As zamijenih sa Bugatijem

@Edine, ... Sejo Bukvic je capi koja nema damu da se pobije ni sa jednim, a kamo li sa petoricom. Taj Sejo sto si ga ti svojim ocima gledao je neki drugi tip.
Sve sto je @bjelave napisao je stoprocentno tacno. Lik je paksu, ... bio i ostao.
Da, Edine, i ja se nadjoh u razmisljanju kako to da Sejo ili mu drugi buraz imaju veze Bugatijem.
Bugati je uvijek bio Sefkin, a njegov razbu nije Sejo, nego Mujo. Koji i danas drzi Bugati, dok je Sefko na "sluzbenom putu"... (nadam se da ce sto prije da ga vrate... Harbe se vec odavno vratio)
Robyn wrote:To smrdiste od kafica su drzali ona dvojica brace "nazovi specijalaca" u ratu sto su klepili taj prostor.
Tu sam sjedio prije dosta godina zadnji put i rekao sam vise nikada, da je zadnja kafana u Sarajevu. Koji su to primitivci, pogotovo onaj mladji, konj.
Prokleo sam to mjesto i ABd nikada nece ni imati gostiju. Takav seljober i primitivac neka ide u svoje selo pa nek tamo otvori kafanu ako moze, a i odatle bi ga izbacili.
Nije za primitivca da drzi kafanu, definitivno. Primitivac bugger off

Sto se tice ove dvojice brace, jednog od njih se sjecam, jer je bio sa mnom u specijalnoj, ne u mojoj ceti, doduse, ali se onog mladjeg ne sjecam tacno gdje je on bio u ratu. Nije bio sa nama, uglavnom. Koliko se sjecam drzali su prije rata Pjaf... medjutim, taj je covjek bio tako bezbojan i odbojan, da ja zaista nikad ne mogu sa sigurnoscu reci da li grijesim ili ne. Jednostavno, da nije uletio u Kogo, nikada se te face u zivotu ne bih sjetio.
Znam samo da se dobro okoristio situacijom i klapio Kogo na nacin na koji se tada inace "sirila slobodna teritorija" medju miljeom koji danas nesto "znaci" u ovom gradu.
Medjutim, zasto sam preshaltao ove postove na ovu temu, nije samo radi Seje i brata mu, i radi Koga i nadogradnje potkrovlja na Dalmatinskoj, nego vise radi toga sto se na ovom primjeru vidi kako su sjahali jedni, a uzjahali drugi, preko noci.
Naime, ja sam siguran da se raja sjecaju prijeratnog Koga i bivseg gazde, Kosmajca.
E kako je danasnji vlasnik uletio u Kogo, tako je i Kosmajac, pomocu onog cetnika iz Zavoda, Forkapica, koji je zajedno sa drugim cetnikom, Limicem, vedrio i oblacio po Sarajevu, sto se tice dodjele kvadrata i poslovnih prostora, uletio u prostor na koji je tada pravo polagao Dado Pasic, koji je, da ne rovari po ovome, kasnije, dobio Brodvej.
Kosmajac je pored Koga bio umjesan i u raspodjelu kvadrata nesto nize, Titovom, u Stefanelu, koji je drzao jedan drugi cetnik, Guzina, ali mislim da je objekat bio na Kosmajcu. Vjerujem da se i toga dosta raje sjeca.
Inace, tom srpskom linijom (ne govorim ovdje o sarajevskim Srbima, nego o seljackoj liniji, tipa Limica i ostalih, koja ce se kasnije preseliti - znamo gdje) i Forkapicevim favorizovanjem znamo kako su dijeljeni kvadrati po centru... Ko se sjeca najjacih lokacija, sjeca se i Bore BB-a i pokojon Veljka, gazde sloge, kasnije ubijenog u
Beogradu, koji jeste bio dobar covjek, ali, a ja sam ga poznavao, znam i kako je i kojom linijom hajrovao Slogu. Sve je to bila linija buduceg SDS-a, ili je barem bilo pozeljno kretanje u krugu tih chobana.
Elem, kako su razni cetnici Forkapici tada dijelili kvadrate, a poznajem i raju koja je i tada pokusavala, ali nije bilo teorije da se do kvadrata dodje "preko reda", jer je Forkapic uvijek prvo namirivao svoje, e tako su i sada ove SDA balijice raskaratale centar grada, dijeleci svojim podrumasima i dezerterima, i sakom i kapom.
Toliko od mene o Kogu.
P.S. Inace, u medjuvremenu, i mali je Raka drzao Kogo, prije godinu-dvije, ili tako nesto, pa sam tada znao nekada mlatnuti koju lozu tamo, a atmosfera i ekipa je bila deset puta bolja nego sada kada se vratio stari vlasnik.