.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muha_sa

#801 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

DZONPI wrote:Jel to ona Pike sa kosevskog crn,visok vazda sredjen sulja folovi.
ne DZONPI--ovo je Punga s Vratnika--starija raja--stariji i od mene-- a zvali smo ga Mujkic po Fikretu Mujkicu-Piketu.---najboljem i najljepšem fudbaleru u Jugi-u to vrijeme :-D --jest da sam ja pitar al je Pike bio genijalac :-D

ps.----izvini što onaj dan kontah da mislimo na istog Campu :-)
muha_sa

#802 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

sanabe wrote:
muha_sa wrote:
ne DZONPI--ovo je Punga s Vratnika--starija raja--stariji i od mene-- a zvali smo ga Mujkic po Fikretu Mujkicu-Piketu.---najboljem i najljepšem fudbaleru u Jugi-u to vrijeme :-D --jest da sam ja pitar al je Pike bio genijalac :-D

:shock: to faraon neki ? :mrgreen:
sikter :lol: :lol: :lol:
:kiss:
DZONPI

#803 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by DZONPI »

U dure ja.Za Campu nema problema ovo je jedan mali tako ga mi zvali,zna ga raja sa tekmi Sarajeva,a i landaro je po dugra sa poznatim likovima.Pozdrav.
Chisum

#804 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

muha_sa wrote:

E moj Muha, lave, davno ja na temi pokusah baciti koju o Piketu...
Chisum wrote:

Elem neki dan se svadjam sa haverima oko Sarajeva i Zelje, nesto se natezemo ko je kakav... i prica dodje do Zeljinog Piketa Mujkica :lol: , i bi mi drago, jer sam na tog covjeka potpuno zaboravio...

Ajde dobro sto je bio igrac prve klase, ali... :lol:

Dobro sto je bio klasicna varalica, ali one price o taslacenju Berbera i njegove dame... poznati ljubavni trougao o kojem je - sto ti je krv :lol: - po gradu pricao upravo Piketov brat Medo... :lol:
Valjda radi rata i cinjenice sto mu se Pike sa pitanjem - brate sta treba da ti posaljem, javio tek nakon rata, pa mu ovaj, kao u onom vicu odgovorio - dva jajeta, da kompletiram onaj kurac koji si mi poslao u ratu... :lol:

Ali me pojedinci, da ih sada ne imenujem, iznapadase... :D :lol:
HAVANA wrote:Kush mi na rod :shock: :lol: :lol: pike mi ko nakav rodjak dodje :lol:

... pa sam stao, da ne lanem jos sta... :D
DZONPI

#805 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by DZONPI »

Jebiga fazon je da je u Sarajvu svaki kvart imo nekog Celu,Crnog,Piketa, Campu i sta ti ja znam ,Zutog.Evo ja znam recimo 3 cela i 3 campa,haj ti sad znaj ko na koga misli.Sad mi pade jedan lik sa Anexa Senad se zvao rahmetli je pogino je u ratu.On je bio ono faca Dansinga,tetovaza,miske se izbace i ti folovi.Steta poginu cini mi se na Igmanu.Uf sta nam raje ode a on ostavi malu cerkicu cini mi se da je tad imala oko 2 godine.
Boom71

#806 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Boom71 »

DZONPI wrote:Jebiga fazon je da je u Sarajvu svaki kvart imo nekog Celu,Crnog,Piketa, Campu i sta ti ja znam ,Zutog.Evo ja znam recimo 3 cela i 3 campa,haj ti sad znaj ko na koga misli.
Prije rata u gradu su bili samo jedan Campo i jedan Celo!
Zulic Campo,glumac i umjetnik i Celo Ismet iz Masinske,sa Skenderije,sa Kosevskog...Kasnije dolazi Ramiz,jedini zbog koga se pitalo koji od Cela.

A danas,u pravu si,svaki kvart ima po jednog ili dvojicu cela,campa...

:-D
muha_sa

#807 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

Sarajmen wrote:Fikret Mujkić- Pike?
misliš na ovoj gore slici :?:

ne, nije to Pike.
Chisum

#808 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Kad smo vec kod slika...

Cudi me da mu guzni haver nije uradio jedan dobar portret... ili akt. On je barem majstor svog zanata.

Mozda i jeste... samo malo zamaz'o cufa, da se ne skonta...

P.S. Ovo je bila sala.... Pomenuse ljudi slike, pa nisam mogao da se suzdrzim. Opet se sjetih Medine price... :D
Chisum

#809 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Nadam se da se moderacija nece ljutiti sto prebacujem postove sa teme na temu, ali tek danas otvorih ovu temu o Kogu, pa vidjeh da se pominje neka raja kojoj je bolje na ovoj temi, a ne na temi o 50 feninga.

pape wrote:
Edin H. wrote:
bjelave wrote: Gazda i vlasnik Koga je Sejo Bukvic koji je istu kafanu klepio u ratu. Prije toga je bio prvo piljar a onda sitni kafedzija na Bistriku.

Dio arogancije potice iz cinjenice da mu je zena Emela sudija, ne znam na kojoj instanci, a najveci problem je da je tip primitivac pa mu je bezobrazluk prirodni impuls.
Ma da mislio sam i ja na Seju sto je drzao As (i svojevremeno se sam marisao sa pet frajera pred mojim ocima), ne znam odakle As zamijenih sa Bugatijem :roll:
@Edine, ... Sejo Bukvic je capi koja nema damu da se pobije ni sa jednim, a kamo li sa petoricom. Taj Sejo sto si ga ti svojim ocima gledao je neki drugi tip.
Sve sto je @bjelave napisao je stoprocentno tacno. Lik je paksu, ... bio i ostao.

Da, Edine, i ja se nadjoh u razmisljanju kako to da Sejo ili mu drugi buraz imaju veze Bugatijem.

Bugati je uvijek bio Sefkin, a njegov razbu nije Sejo, nego Mujo. Koji i danas drzi Bugati, dok je Sefko na "sluzbenom putu"... (nadam se da ce sto prije da ga vrate... Harbe se vec odavno vratio)
Robyn wrote:To smrdiste od kafica su drzali ona dvojica brace "nazovi specijalaca" u ratu sto su klepili taj prostor.
Tu sam sjedio prije dosta godina zadnji put i rekao sam vise nikada, da je zadnja kafana u Sarajevu. Koji su to primitivci, pogotovo onaj mladji, konj.
Prokleo sam to mjesto i ABd nikada nece ni imati gostiju. Takav seljober i primitivac neka ide u svoje selo pa nek tamo otvori kafanu ako moze, a i odatle bi ga izbacili. :x

Nije za primitivca da drzi kafanu, definitivno. Primitivac bugger off :lol: :dance:
Sto se tice ove dvojice brace, jednog od njih se sjecam, jer je bio sa mnom u specijalnoj, ne u mojoj ceti, doduse, ali se onog mladjeg ne sjecam tacno gdje je on bio u ratu. Nije bio sa nama, uglavnom. Koliko se sjecam drzali su prije rata Pjaf... medjutim, taj je covjek bio tako bezbojan i odbojan, da ja zaista nikad ne mogu sa sigurnoscu reci da li grijesim ili ne. Jednostavno, da nije uletio u Kogo, nikada se te face u zivotu ne bih sjetio.

Znam samo da se dobro okoristio situacijom i klapio Kogo na nacin na koji se tada inace "sirila slobodna teritorija" medju miljeom koji danas nesto "znaci" u ovom gradu.

Medjutim, zasto sam preshaltao ove postove na ovu temu, nije samo radi Seje i brata mu, i radi Koga i nadogradnje potkrovlja na Dalmatinskoj, nego vise radi toga sto se na ovom primjeru vidi kako su sjahali jedni, a uzjahali drugi, preko noci.

Naime, ja sam siguran da se raja sjecaju prijeratnog Koga i bivseg gazde, Kosmajca.
E kako je danasnji vlasnik uletio u Kogo, tako je i Kosmajac, pomocu onog cetnika iz Zavoda, Forkapica, koji je zajedno sa drugim cetnikom, Limicem, vedrio i oblacio po Sarajevu, sto se tice dodjele kvadrata i poslovnih prostora, uletio u prostor na koji je tada pravo polagao Dado Pasic, koji je, da ne rovari po ovome, kasnije, dobio Brodvej.

Kosmajac je pored Koga bio umjesan i u raspodjelu kvadrata nesto nize, Titovom, u Stefanelu, koji je drzao jedan drugi cetnik, Guzina, ali mislim da je objekat bio na Kosmajcu. Vjerujem da se i toga dosta raje sjeca.

Inace, tom srpskom linijom (ne govorim ovdje o sarajevskim Srbima, nego o seljackoj liniji, tipa Limica i ostalih, koja ce se kasnije preseliti - znamo gdje) i Forkapicevim favorizovanjem znamo kako su dijeljeni kvadrati po centru... Ko se sjeca najjacih lokacija, sjeca se i Bore BB-a i pokojon Veljka, gazde sloge, kasnije ubijenog u
Beogradu, koji jeste bio dobar covjek, ali, a ja sam ga poznavao, znam i kako je i kojom linijom hajrovao Slogu. Sve je to bila linija buduceg SDS-a, ili je barem bilo pozeljno kretanje u krugu tih chobana.

Elem, kako su razni cetnici Forkapici tada dijelili kvadrate, a poznajem i raju koja je i tada pokusavala, ali nije bilo teorije da se do kvadrata dodje "preko reda", jer je Forkapic uvijek prvo namirivao svoje, e tako su i sada ove SDA balijice raskaratale centar grada, dijeleci svojim podrumasima i dezerterima, i sakom i kapom.

Toliko od mene o Kogu. :)

P.S. Inace, u medjuvremenu, i mali je Raka drzao Kogo, prije godinu-dvije, ili tako nesto, pa sam tada znao nekada mlatnuti koju lozu tamo, a atmosfera i ekipa je bila deset puta bolja nego sada kada se vratio stari vlasnik.
HAVANA

#810 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Uf,dobro je.Ja reko lajaće ko na raku :twisted: :D
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#811 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by pape »

Chisum wrote: Sto se tice ove dvojice brace, jednog od njih se sjecam, jer je bio sa mnom u specijalnoj, ne u mojoj ceti, doduse, ali se onog mladjeg ne sjecam tacno gdje je on bio u ratu. Nije bio sa nama, uglavnom. Koliko se sjecam drzali su prije rata Pjaf... medjutim, taj je covjek bio tako bezbojan i odbojan, da ja zaista nikad ne mogu sa sigurnoscu reci da li grijesim ili ne. Jednostavno, da nije uletio u Kogo, nikada se te face u zivotu ne bih sjetio.
Nisu oni nikada drzali "Pjaf", ... oni su drzali "AS", ..... bivsu ocevu piljaru adaptirali u kafic.
Bila je to mala shupica, a i klijentela je bila kokosharska. Radila je cak i malo u ratu, dok im Caco nije ubacio bombicu, ... :oops:
A ovaj opis, da je lik bezbojan i odbojan ti je odlican.
Sve u svemu, .... ne vidim ni Seju, ni brata mu Senada, .... likovima o kojima se ima nesto posebno reci.
Po njima se nista nece zvati, .... :dance:
Chisum

#812 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

pape wrote:
Chisum wrote: Sto se tice ove dvojice brace, jednog od njih se sjecam, jer je bio sa mnom u specijalnoj, ne u mojoj ceti, doduse, ali se onog mladjeg ne sjecam tacno gdje je on bio u ratu. Nije bio sa nama, uglavnom. Koliko se sjecam drzali su prije rata Pjaf... medjutim, taj je covjek bio tako bezbojan i odbojan, da ja zaista nikad ne mogu sa sigurnoscu reci da li grijesim ili ne. Jednostavno, da nije uletio u Kogo, nikada se te face u zivotu ne bih sjetio.
Nisu oni nikada drzali "Pjaf", ... oni su drzali "AS", ..... bivsu ocevu piljaru adaptirali u kafic.
Bila je to mala shupica, a i klijentela je bila kokosharska. Radila je cak i malo u ratu, dok im Caco nije ubacio bombicu, ... :oops:
Sve u svemu, .... ne vidim ni Seju, ni brata mu Senada, .... likovima o kojima se ima nesto posebno reci.
E, bravo pape, AS... ne Pjaf.

Rekoh ja, toliko nezanimljiv i bezbojan lik, da se zaista jedva i mogu sjetiti cime se bavio prije rata, a ja se stvarno sjecam svega i svacega - i bitnih i nebitnih stvari.
On da se ne uvali u Kogo, ja bih ga zaboravio za sva vremena, niti ja ovo gore napisah radi njega jer me on ne interesuje... vise radi toga sto mi, na pitanje kako je usao u Kogo, odmah pade na pamet Kosmajac i njegov upad u prostor. :)

A ovo danas i jeste vrijeme piljara, pa se tako i doticni nasao svoj na svome.

P.S. Havana, lave, ne smije na Rakuna niko da nam laje! :-D
HAVANA

#813 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Što ste se to ušutili? :D
Chisum

#814 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Sve mi pratimo, oko.... :D

Nego, ajde da sjasemo sa Koga, ta kafana kao da je prokleta, evo nam i temu usra...

Hajdemo malo dalje... koji metar... :lol: o Manjku i kako mu je Medjuselac klapio prostor gdje je otvorio bastu, kraj Koga, pred sam rat... :lol: Jebo majku, onakav nikakav parking, popishas ga s kraja na kraj, a spletki k'o u sapunicama.
HAVANA

#815 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Pred sam rat se i nisam bas vrtio tuda,malo se previse zaglibilo :cry: :-) koju godinu prije...možeš i malo niže...kod tančice...aramis...finih noci bilo, a i uzelo se para na tamburi :-D :D
amrica

#816 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by amrica »

HAVANA wrote:Što ste se to ušutili? :D

:skoljka:
HAVANA

#817 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

amrica wrote:

Dojadili miloradi,efendije,konstitutivnosti i majorizacije... :-) Reko, da vidim ... dje su meni moji momci i djevojke... :D
Eto ti muhe u komsiluku,ko da gledam ,dojadiće mu za 5 dana :lol:
amrica

#818 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by amrica »

muha susjed :)

toplije gore nego dole :D
PapakizSarajeva

#819 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by PapakizSarajeva »

pape wrote:
Pape, ne znam koja si ti generacija, ali ovo sto sam boldirao nije bas potpuno tacno ... Isao sam u Prvu gimnaziju i sva raja iz Prve gimnazije su prije MOD-a, Cenge, A-cluba, Dedana, Lo-Lo i drugih kafica su ordinirala najmanje 2 godine u "AS" -u ...
Chisum

#820 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

HAVANA wrote:Pred sam rat se i nisam bas vrtio tuda,malo se previse zaglibilo :cry: :-) koju godinu prije...možeš i malo niže...kod tančice...aramis...finih noci bilo, a i uzelo se para na tamburi :-D :D
Ih, okano, ti si znaci zario i palio po Kate Govorusic i Danijela Ozme :D Znao sam naletiti i tamo... i tamo se vala lokalo... a meni ne treba dvaput reci... :lol: naletih prije koju godinu zadnji put, jos Zlaja Tancica drzi? Vidim loce neko drustvo iz ministarstva, odijela, fitilji, ovo-ono, a medju njima i Lidija Korac, k'o letva. Koliko se sjecam njena je sestra bila udata za Tancicu, pa su se nesto razvodili.
Aramis je isto nesto Tancica bio uzeo, meni se cini. Ako mislimo na isti, onaj preko puta Amerikanca. Prije njega drzao neki lik, narodni pjevac, koliko se sjecam, ali i ja sam svasta nesto pozaboravljao.

A kad smo vec u tom kvartu, jesi znao naletiti kod Ruhe u Mazestik? Najjace je kad Ruhin tetak, ili sta mu je bio, osajcuje papka kroz spijunku, i, naravno, nema ulaza, ka'e ne radimo, zao nam je, a unutra zikamu drma, galama... :-D

Mada je San bio i ostao zadnja stanica mnogih... pogotovo te kosevske raje koja se motala tuda... Nema ih danas 2% zivih... sve je to poriknjavalo od alkohola, a znalo ih je po 20-30 u grupi krenuti u grad, ko na tekmu... Duga, Mica Pasic, Mito, Dzano, Zoka - stari od naseg kosarkasa Damira a.k.a. Abdulkerima Mirkovica, Lelo Krkan itd itd.. :lol:
Sjetice se muha mozda nekoga. Ja mislim da su samo Krkan i Mica zivi, a nekad ih je bilo tona. Jos su se pred rat drzali tu i tamo, ali je onda sve k'o snoplje popadalo.
Last edited by Chisum on 25/02/2011 16:32, edited 1 time in total.
Chisum

#821 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

HAVANA wrote:
amrica wrote:

Dojadili miloradi,efendije,konstitutivnosti i majorizacije... :-)
Imas i pravo, Havana, jebem im svima mater posred ckepi! Samo se nerviram i pjenim.

Ova tema je lijek. K'o hladno vopi.
amrica

#822 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by amrica »

Chisum wrote:
Mada je San bio i ostao zadnja stanica mnogih... pogotovo te kosevske raje koja se motala tuda... Nema ih danas 2% zivih... sve je to poriknjavalo od alkohola, a znalo ih je po 20-30 u grupi krenuti u grad, ko na tekmu... Duga, Mica Pasic, Mito, Dzano, Zoka - stari od naseg kosarkasa Damira a.k.a. Abdulkerima Mirkovica, Lelo Krkan itd itd.. :lol:
Sjetice se muha mozda nekoga. Ja mislim da su samo Krkan i Mica zivi, a nekad ih je bilo tona. Jos su se pred rat drzali tu i tamo, ali je onda sve k'o snoplje popadalo.

kazu da njufko ima drugu kafanu :?
Chisum

#823 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Tako je, barem je imao, mozda vise ne, ali da me jebes ne znam gdje je. A kraj Sna nisam prosao ne pamtim. Neka picerija je bila, cini mi se.
HAVANA

#824 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Chisum wrote:
HAVANA wrote:Pred sam rat se i nisam bas vrtio tuda,malo se previse zaglibilo :cry: :-) koju godinu prije...možeš i malo niže...kod tančice...aramis...finih noci bilo, a i uzelo se para na tamburi :-D :D
Ih, okano, ti si znaci zario i palio po Kate Govorusic i Danijela Ozme :D Znao sam naletiti i tamo... i tamo se vala lokalo... a meni ne treba dvaput reci... :lol: naletih prije koju godinu zadnji put, jos Zlaja Tancica drzi? Vidim loce neko drustvo iz ministarstva, odijela, fitilji, ovo-ono, a medju njima i Lidija Korac, k'o letva. Koliko se sjecam njena je sestra bila udata za Tancicu, pa su se nesto razvodili.
Aramis je isto nesto Tancica bio uzeo, meni se cini. Ako mislimo na isti, onaj preko puta Amerikanca. Prije njega drzao neki lik, narodni pjevac, koliko se sjecam, ali i ja sam svasta nesto pozaboravljao.

A kad smo vec u tom kvartu, jesi znao naletiti kod Ruhe u Mazestik? Najjace je kad Ruhin tetak, ili sta mu je bio, osajcuje papka kroz spijunku, i, naravno, nema ulaza, ka'e ne radimo, zao nam je, a unutra zikamu drma, galama... :-D

Cekaj...ja sam mislio na aramis kod amerikanca (prije rata,jedan period je drzao tancica) a prije godinu mi haver dosao iz amerike...sve se obislo...u neka doba ujutro vise ne znamo gdje cemo...e haj kaze da te dijaspora odvede negdje :shock: a to je mislim ovo drugo sto spominjes...ne znam tacno ni gdje je...malo sam ga bio maHno :oops: :lol: znam da je negdje...nize od ludog konje :D tancica drzi...pokucas...pa se stora razmakne...pa te odmjere :lol: haj ulazite...unutra teta i cika,ko zemlja crna,karirani stoljnaci,meza,tambura...i udri :lol: i sin mu je super momak...negdje je...cini mi se australija...Ameli...
A u mazestiku sam bio mozda dva puta...nekad davno...ono fin ja...izveo curicu na veceru... :D
Chisum

#825 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

HAVANA wrote:
Chisum wrote:

Cekaj...ja sam mislio na aramis kod amerikanca (prije rata,jedan period je drzao tancica) a prije godinu mi haver dosao iz amerike...sve se obislo...u neka doba ujutro vise ne znamo gdje cemo...e haj kaze da te dijaspora odvede negdje :shock: a to je mislim ovo drugo sto spominjes...ne znam tacno ni gdje je...malo sam ga bio maHno :oops: :lol: znam da je negdje...nize od ludog konje :D tancica drzi...pokucas...pa se stora razmakne...pa te odmjere :lol: haj ulazite...unutra teta i cika,ko zemlja crna,karirani stoljnaci,meza,tambura...i udri :lol: i sin mu je super momak...negdje je...cini mi se australija...Ameli...
A u mazestiku sam bio mozda dva puta...nekad davno...ono fin ja...izveo curicu na veceru... :D

E pa da, to je Aramins, preko puta Amerikanca. Znam nesto da je Tancica, ili brat mu, drzao i to, ili mozda skupa, ali je prije njih kafanu drzao neki lik iz Gacka, mislim da se dobro sjecam, narodnjak neki, pa nije mogao dalje i Tancica uletio klizeci. Nisam tamo zasao ne pamtim... znam da je bila nedavno neka kafanica, klopa, ovo-ono.

A za tu misterioznu kafanu sto se ne sjecas tacno gdje je, ne brini... nije mi se jednom desilo da dodjem kuci, a da ne znam gdje sam bio :lol: Ako je to to, onda mislis na Tancicinu kafanu u bivsoj Kate Govorusic, koju je Tancica i prije rata imao, ali su on i brat radili koliko se sjecam. Ja sam mislio da si ti mislio i na ovu kafanu, a i na Aramis.
E u ovoj se loce samo tako :lol: Pijani novinari, advokati, razne kalasture... svega je tu znalo biti. Ali i dan-danas papci ne zalaze tamo.

A Mazestik je bila dobra kafana... samo je Ruho, nakon sto mu je taj tetak, ili sta je vec, sto je cipelario papke, umro, zijanio prostor, pa je to zavrsilo na nekim sudovima, pickama materinim itd.
Post Reply