Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
switty

#801 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by switty »

rossonera wrote:
moda56 wrote:
rossonera wrote:Da li neko ima iskustva sa ovim frizerskim salonom ''Mango''??
Meni su stvarno dobri,povoljni su,ni ostali ne rade nista bolje a puno su skuplji.Kad se uhodas vidjet ces neke frizerke rade bolje,neka losije ,al u sustini sve znaju raditi.Zavisi sta te zanima ,feniranje ti je prejeftino,imas stalno neke akcije,kupone za feniranje koje uvijek mozes kupiti (6 feniranja,maske,pletenica)to ti je 30KM,cesto budu na akciji pramenovi i sisanje isto 30KM.To je ono sto ja radim i znam,jedino je malo frka oko termina,al i to mozes fino organizovati, nazoves dan, dva prije i sve ok.Ja sam zadovoljna.

Vidjela sam da non stop imaju te akcije. Mene zanimaju pramenovi, nesto sam kontala promjeniti ovog svog frizera, a gledajuci ove njihove slike na stranici ne izgleda mi lose kako rade. :-D
Ja sam baš nezadovoljna sa njima, iako rezervišem termin, opet sam redovno čekala 15- 20 minuta. Znali su mi kosu prati hladnom vodom, jer nemaju toplu :-) itd. Radije idem rijetko frizeru, ali bar budem zadovoljna.
Nisrin

#802 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 18/12/2017 14:02, edited 1 time in total.
Mariella

#803 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Mariella »

Moze li preporuka za nekog frizera koji dobro radi farbanje? Nije bitno i ako je skuplje, bitno je samo da ispadne kako treba :-D
Last edited by Mariella on 09/03/2013 15:39, edited 1 time in total.
darprirode

#804 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by darprirode »

moda56 wrote:
switty wrote:

Ja sam baš nezadovoljna sa njima, iako rezervišem termin, opet sam redovno čekala 15- 20 minuta. Znali su mi kosu prati hladnom vodom, jer nemaju toplu :-) itd. Radije idem rijetko frizeru, ali bar budem zadovoljna.

ma ko se stalno fenira isplati se , kad bih se i ja fenirala jednom mjesecno ne bi mi bilo toliko bitno koliko kosta..
I ja sam nezadovoljna. Otisla sam par puta, grozno su me isfenirale, a sta mi se najvise zgadilo je kad sam vidjela da ne mjenjaju /peru peskire, nego ih suše na onoj sušilici ispred frizerskog. Ja sam bila svjedok (posto sam radila pramenove,pa sam duze cekala) da su koristile isti peskir na dvije osobe. Fuuj!!! :x
darprirode

#805 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by darprirode »

moda56 wrote:
darprirode wrote:

I ja sam nezadovoljna. Otisla sam par puta, grozno su me isfenirale, a sta mi se najvise zgadilo je kad sam vidjela da ne mjenjaju /peru peskire, nego ih suše na onoj sušilici ispred frizerskog. Ja sam bila svjedok (posto sam radila pramenove,pa sam duze cekala) da su koristile isti peskir na dvije osobe. Fuuj!!! :x

pa onda ponesi peskir od kuce.......sta bi ti draga za petaka?! :-)
Pa ne bi sigurno gljivice od neke druge zene..omg :-)
Nisrin

#806 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Nisrin »

..
Last edited by Nisrin on 18/12/2017 14:02, edited 1 time in total.
darprirode

#807 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by darprirode »

Nisrin wrote:
darprirode wrote: Pa ne bi sigurno gljivice od neke druge zene..omg :-)

gljivice od peskira??? prvi put cujem...peskiri se otkuhavaju, iskoriste eventualno 2x i opet otkuhavanje, obrise se CISTA kosa- tako je svugdje ccc snobovi...
za tvoju informaciju u Mangu i Cibusu se koriste do iznemoglosti, i ne otkuhavaju se uopste. Nije to nikakav snobizam, to je stvar higijene. Ja to ne volim i gotovo. TI idi gdje hoces. Uostalom forum je za razmjenu misljenja. I btw proguglam malo da se gljivice mogu prenijeti i preko peskira...
switty

#808 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by switty »

darprirode wrote:
Nisrin wrote:

gljivice od peskira??? prvi put cujem...peskiri se otkuhavaju, iskoriste eventualno 2x i opet otkuhavanje, obrise se CISTA kosa- tako je svugdje ccc snobovi...
za tvoju informaciju u Mangu i Cibusu se koriste do iznemoglosti, i ne otkuhavaju se uopste. Nije to nikakav snobizam, to je stvar higijene. Ja to ne volim i gotovo. TI idi gdje hoces. Uostalom forum je za razmjenu misljenja. I btw proguglam malo da se gljivice mogu prenijeti i preko peskira...
draga moja, ne vrijedi se raspravljati 8)
Sigurno mogu fino izravnati kosu i sama, plus koristim čist peškir, toplu vodu, a i bar malo kvalitetnije proizvode. Kad pogledaš Mango... nije mi jasno koji su im aduti osim cijene?
zamzija

#809 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by zamzija »

Nisrin wrote:
Bakterije se mogu razviti i na čistim stvarima. Dovoljno je da neka stvar pa i peškir bude vlažan - i odmah se počinju razvijati bakterije i plijesan. Dakle važno je da nije nešto na vlažnom i tamnom mjestu, a ne jel otkuhano ili nije.
Ako recimo bilo ko od nas opere veš u mašini ako ostane u njoj duže od pola sata a ne objesi se, preporučuje se da se opet barem jednom stavi na ispiranje, jer se već u to vrijeme počinju razvijati bakterije .... :D
A kad smo već kod bakterija naše tijelo sadrži više bakterija nego bilo šta u okolini :))) Neke su dobre, neke loše :)
otherside

#810 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by otherside »

de ba zene sta vam je... nekome je ok da nakon 5 opranih glava njegova bude sesta obrisana istim peskirom, nekom nije.
sta se naduravate?
i sad jos klinicka ispitivanja i mikrobioloske studije....
nego, gdje da odem na pramenove i da to bude ok i bez predhodnog blajhanja?
zamzija

#811 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by zamzija »

otherside wrote:..
nego, gdje da odem na pramenove i da to bude ok i bez predhodnog blajhanja?
kako misliš bez predhodnog blajhanja? mogu ti koristiti za pramenove samo boju, bez hidrogena, ali obično se koristi hidrogen zavisi koju nijansu hoćeš, takav ti procenat stave.
Ja imam pramenove, meni obično stave hidrogen + boja, mada ti možeš samo tražiti samo s bojom da ti rade, pa onda poslije toga rade prelijev i bude super. :)
otherside

#812 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by otherside »

pa to...samo bojom da se urade pramenovi, bez predhodnog blajhanja.
imas neki prijedlog za salon? :-D
darprirode

#813 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by darprirode »

moda56 wrote:
darprirode wrote:
moda56 wrote:

pa onda ponesi peskir od kuce.......sta bi ti draga za petaka?! :-)
Pa ne bi sigurno gljivice od neke druge zene..omg :-)

Pa kazem ti da ponese od kuce ako si lafo tako muhanata ,to si slucajno vidjela ,otkud znas da i ostali tako ne rade? :-)

Ja sam iz AS-a znala izaci nezadovoljna a ko s poslom ti uzmu 20KM za jedno feniranje, a ti si kao nezadovoljna ovdje za 5KM ,pa mislim stvaaaaarno!!
To nema veze s parama, nego s uslugom. I u AS-u mi je ocajno isto kao i u Mangu. Nasla sam super frizerski preko nekog kupona i od tad idem tamo. Da ne bude da nekog reklamiram, al stvarno je cisto, zenska je ok, ima cak i sterilizator za cetke :lol: ako koga zanima, mogu dat info na pp.
*mima*

#814 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by *mima* »

kod mog frizera su vazda cisti peskiri
zamzija

#815 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by zamzija »

otherside wrote:pa to...samo bojom da se urade pramenovi, bez predhodnog blajhanja.
imas neki prijedlog za salon? :-D
eno imaš pp :)
Nisrin

#816 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 18/12/2017 14:04, edited 1 time in total.
otherside

#817 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by otherside »

boja kose mi je tamno smedja, to je moja prirodna boja i nemam trenutno nikakvih farbi niti ostataka farbi na glavi :D
tu podlogu ne bih ni dirala.
pramenovi crveni ili boja meda (nisam jos odlucila, kontala sam se posavjetovati s frizerom) tj. neke nijanse na ovu temu.
Mariella

#818 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Mariella »

Samo da javim (posto sam ranije na ovoj temi pitala za frizera, kod kojeg da odem na farbanje), da sam bila u En Style na Grbavici, i pokazala istu sliku koju sam ranije postavila (to je neka svijetlo smedja), a dobila sam tamno crvenu :roll: I platila 65 KM za to (sto sam i sama mogla uraditi najobicnijom farbom od 5 KM, tj. dobiti nesto lijevo od onoga sto sam htjela).
MrsJ

#819 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by MrsJ »

Ma frizeri u Sarajevu su totalna katastrofa. Izmijenjala sam ih milion i niko nije znao da mi ofarba kosu u klasicnu smedju boju kako treba. Bila sam i u malo skupljim i opet nista, tako da me uopste ne cudi sto nisi dobila zeljenu boju ni u tom salonu. Jednostavno niko ne zna uraditi onako kako zelis. Zato se ja sad farbam sama kuci pa i ako ne ispadne kako treba nije mi krivo jer nisam bacila 60 KM. Sto se tice tog En Style salona isla sam jednom tamo na feniranje jer sam citala po forumima da ih hvale, i uopste nisam bila zadovoljna, djevojke su i prilicno neljubazne a izasla sam puna smrada od duhana. Mrzim frizerske gdje se pusi. :x Dodjes na frizuru i ocekujes da izadjes sa mirisljavom kosom a ne kao da si 3 sata bio u kafani.
Mariella

#820 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Mariella »

...
primula

#821 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by primula »

Zna li neko gdje radi Stefan, radio je prije u Madonni na Ilidži?
shejtanica1

#822 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by shejtanica1 »

Zna li neko neki frizerski u kojem je uspjesno uspio da iz tamno tamno smedje, koja malo baca na crveno (ofarbana) dodje u boju meda, a ne narandzastu??! Postepeno, odjednom, nije bitno...
delirium.sa

#823 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by delirium.sa »

shejtanica1 wrote:Zna li neko neki frizerski u kojem je uspjesno uspio da iz tamno tamno smedje, koja malo baca na crveno (ofarbana) dodje u boju meda, a ne narandzastu??! Postepeno, odjednom, nije bitno...
Ja sam iz crvene u plavu za dva sata, mislim da je to jos drasticnije :D Javi se na pp :D
Estrella

#824 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Estrella »

primula wrote:Zna li neko gdje radi Stefan, radio je prije u Madonni na Ilidži?
Stefan sada radi u Beauty centar AJEX na Ilidzi u ulici Mala aleja u TC “Mellain”, na prvom spratu.
Ja sam isto išla kod njega kad je radio u Madoni, ali me sad zanima da li je neko bio u ovom novom salonu i zna li kakve su cijene??Hvala svima
AnaLea1410

#825 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by AnaLea1410 »

Salon M (Sabic) kod katedrale ubjedljivo najbolji , Vahidin zakon
Post Reply